banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 07:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 467 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
V@nja je napisao:
A svadba se pravi zbog koverte?
Jebem ja danasnje svadbe i brakove u kojem je mlada trudna do zuba, a zvanice se biraju na osnovu procjene koliko ce ostaviti u koverti ne bi li se buduci sretni par sto vise uplusao na tome.

I to postao ozbiljan biznis.
Zato brakovi i jesu kurac.

Pa ne pravi, ali je koverta jako bitan dio, odnosno pravi razliku hoće li se išta zaraditi ili će ostati na glavi. Mladence se uvijek darivalo, i sasvim je legitimno i normalno razmišljati o tome koliko će se para zaraditi za svadbu. Početak novog zajedničkog života i to. Svakako bolje nego ostati u minusu, kud ćeš gori početak zajedničkog života. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Prvo mi je glupavo praviti svadbu zbog koverte. Zovem samo drage ljude da podijele sa mnom taj dan. I koliko imam novca toliko su se i "pruziti" za to.
Drugo, to je kao i svako drugo slavlje, rodjendan, krstenje, koje ti placas i organizujes i treba biti po tvojoj zelji a boli me ona stvar jer po zelji tamo nekog gosta. Ako ne dolazi da podijeli sa mnom taj bitan dogadjaj, bolje nek i ne dolazi.
Ja sam imala 220 ljudi, koje smo zeljeli vidjeti taj dan. Ako ista mrzim to je kad se zovu "bogati" poznanici da bi dali susku u koverti.
I sto kaze sakal da zarade. To mi se bas gadi.
To je dan mladenaca a ne gostiju, i nista gore mi nema kad mi kazu nek starci sve organizuju mi cemo samo doci. :roll:
I svako ko pravi svadbu da zaradi, dao mu Bog najvise 20 km po koverti. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Upravo tako, a sto se tice zvanica i atmosfere, bilo neko slavlje u komsiluku za 18. rodjendan pa bilo nekih 200 ljudi, i kaze ta cura majci da joj se ne svidja da je to tako krkanski a majka joj kaze, ne pravimo mi to kceri radi tebe negi radi nas, da se malo veselimo. Ti uzmi pare pa slavi sa svojim drustvom gdje i kako hoces. Tako i svadbe, mora ici danas majko zenis sina. Mene je mati molila da bude prava svadba a ja nisam htio obaveze, bio je to neki nervozan period zivota i nisam htio nego aj sjedi, potpisi, jedi, cao i mogu vam reci da mi je sad jako zao sto nisam to napravio domacinski

Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Dobro napisa čini mi se TNS, puno vi to komplikujete, puno mi se sikirate šta će ko poslije svadbe prićati. A realno kome je ikad bilo loše na svadbi :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Lolly mangup je napisao:

Ja bih ( i u sali) razmislio pre nego ovako nesto kazem... Ljudi koji prave svadbu da bi zaradili ne rade to da bi kasnije sa tim parama izlazili, jednostavno nemaju drugog nacina da dodju do para za stan ili nesto slicno, pa im treba neki pocetni kapital koji ce iskoristiti da se stambeno obezbede...

Nema svako srecu da je stambeno i finansijski obezbedjen pa da pravi svadbu "za sebe"...

I ne vidim zasto i to nije dan za mladence, ne znam onda za koga je... U ostalom, ne zivi se od tog jednog dana, nego od narednih

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
veljo1981 je napisao:
Na 700 ljudi ide pko 250-300 koverti, dovoljno da se nuliraju ako nisu pretjerivali

Nije mi baš jasno da iko ide na svadbu a da bar ne "plati stolicu" na kojoj će sjediti. Čak i cijela familija plaća cijenu stolice po članu, plus ono što misli da časti.
Još što je običaj da se u kovertu i potpišeš, tako da izvlakuša na siću ne pije vode. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E jbg, kakva su ovo vremena dosla kad cak i Hertco razmislja sta ce kasti :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka

Lolly lupas gluposti, sve te koverte su odradjene i odradice se, znaci vasi roditelji su isli u svatove djelu tih ljudi, vi cete ici, vasa djeca ce ici, to je novac koji kruzi, takav je red i obicaj i nista lose tu nema. To je poklon, nije harac

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Вељо, не сери.

Од Баје признајем само "Џаба пара камара, ђе је моја Тамара".

Све остале хитове њега и сличних ћу бановати.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A Hani?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

to je od drljače, ne vrijeđaj baju

i oš danas na loptanje poslo sam ti na viber al ni da vidiš a odgovor misaona imenica

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa napisao je od slicnih, pa reko da uvrstim u must have repertoar

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Lolly mangup je napisao:

Jok, napraviću svadbu da nahranim i napijem 200 ljudi od kojih pola i ne poznajem kako treba, i da budem u minusu jedno 5000 KM. Još i bijelog da im sredim. Stolica po gostu je 50 KM, bar kod nas, pa ti računaj. I usput, ovo ti je baš hrišćanski, sa sve bogom velikim početnim slovom.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
GialloRosso je napisao:
V@nja je napisao:
A svadba se pravi zbog koverte?
Jebem ja danasnje svadbe i brakove u kojem je mlada trudna do zuba, a zvanice se biraju na osnovu procjene koliko ce ostaviti u koverti ne bi li se buduci sretni par sto vise uplusao na tome.

I to postao ozbiljan biznis.
Zato brakovi i jesu kurac.

Pa ne pravi, ali je koverta jako bitan dio, odnosno pravi razliku hoće li se išta zaraditi ili će ostati na glavi. Mladence se uvijek darivalo, i sasvim je legitimno i normalno razmišljati o tome koliko će se para zaraditi za svadbu. Početak novog zajedničkog života i to. Svakako bolje nego ostati u minusu, kud ćeš gori početak zajedničkog života. :lol:

:lol:
Sto da ne?
Ojacace odnos zajednickim kopanjem iz minusa

Citiraj:
Ja bih ( i u sali) razmislio pre nego ovako nesto kazem... Ljudi koji prave svadbu da bi zaradili ne rade to da bi kasnije sa tim parama izlazili, jednostavno nemaju drugog nacina da dodju do para za stan ili nesto slicno, pa im treba neki pocetni kapital koji ce iskoristiti da se stambeno obezbede...

Masa je ljudi u danasnje vrijeme koji te pare spickaju ubudale
Da ih pametno iskoriste pa i Boze pomozi

Ja sam bio na svadbi gdje koju je gospodin organizovao u sportskoj dvorani, pozvao milju dusa, uplusao se 50 000 maraka i u narednih 12 mjeseci ih skrsio na ruletu
To je ona vrsta svadbi koja se meni ne dopada i od koje zazirem

Citiraj:
Jok, napraviću svadbu da nahranim i napijem 200 ljudi od kojih pola i ne poznajem kako treba

Ako imas taj blagoslov da ti je rijeseno stambeno/finansijsko pitanje i mozes si priustiti da na svadbi budes malo u minusu ili na nuli zoves drage i bliske ljude da se sa tobom provesele na taj dan i ne razmisljas mnogo da li ces imati plusa ili minusa hiljadu - dvije maraka. U slucaju da nisi ispaceni kreten koji hoce da se pokaze velelepnom svadbom male su sanse da ce tu biti nepoznatih ljudi, pa ti onda i ne bi trebalo biti zao para.

Naravno, ekstrema u svakom pravcu i jednih i drugih, al' oni i nisu predmet price.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka

Jel udaralo Srbijo moja, ponosna budi na toj svadbi od milju dusa?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 13:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Evil_Dead je napisao:
Мени нису јасни они што кажу да организују свадбу за себе, а зовну 150-300 људи. Ако је само за њих, лијепо са кумовима у неки ресторан и све 5.
Ето, ја ћу имати 12 људи на "свадби", тј. ручку у ресторану и то је свадба за мене, а не за госте.

Да којим случајем правим већу свадбу, то бих пустио родбини да одлучује шта ће и како ће, моје и женино би било да сједимо у врх софре, да се смјешкамо и сликамо са гостима. Зна се зашто се праве велике свадбе - да се хвали пред селом, а не ради нечег другог.

Da se priča kako je bilo, a ako se dobro uplusaš (ne znam do sad da je neko bio u minusu) tim bolje za kasnije. :D
Ташко je napisao:
Вељо, не сери.

Од Баје признајем само "Џаба пара камара, ђе је моја Тамара".

Све остале хитове њега и сличних ћу бановати.

Taško, ne seri! 8)

Treba svi da me se odreknu što napravim smor svadbu bez trubača, Baje, Žareta i šenlučenja.

Još ako utanjiš hranu sa nekim modernim jelovnikom ima svi da raspakuju koverte i prepolove planirani poklon. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Bila Zorica Ven i Vikom orkestar
10 godina je proslo od toga, a ja se jos oporavio nisam
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vanja, budala ima uvek, za te sto spickaju pare me ne zanima, oni se uglavnom i razvedu nakon odredjenog vremena... Govorim uopsteno, da nije OKi onako pisati, jer zivimo u takvom drustvu da je i 100KM minusa luksuz, tako da ne zamerim ljudima koji prave svadbu da budu u plusu, ako im to obezbedi frizider, masinu za ves ili kucu/stan

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja koliko sam zaključio Vanja je debelo najviše svadbi obišao :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka

Ma nisam ni mislio da pjeva Baja, anonimus band al njegove borbene

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 467 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]