banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 10
PostPoslato: 23 Avg 2015, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Nije ubiven nego je prepakovan tako da likovi poput tebe misle da je ubiven, a on je tu još uvijek i iz tame vreba na tebe a onda će da te zgrabi i neće pustiti...... MWOHAHAHAHAHAHAHA

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2015, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Мени доста да га не видим на почетку. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
sinip je napisao:
Осим што је убиВен "Метро"? :) Мени доста.

Znaš da me je skoro pa sramota, ali moram reći da je PKT ovaj put u pravu. Kao sklonili su metro i vratili Start meni, a zapravo su ga umjesto preko cijelog ekrana (kad je bar bio pregledan) ugurali u jednu vertikalnu kolonu i to nazvali "reinkarnacijom" Start menija. Prije sam brzim skrolom mogao pronaći željeni program, a sada je to praktično nemoguće jer uz svaki program stoji džinovska ikona i skrolanjem u jednoj koloni po vertikali trebala bi mi vječnost.
U redu, koristiću Search opciju, ali kakva je onda razlika između finalne verzije Win8.1 i Win10 po pitanju startnog menija, osim što je kod Win8.1 bio podijeljen u dva nivoa "Metro plus programi koje sam izbaciš na Start Screen" i "All Programs", a kod Win10 je to zgruvano u dve kolone "All Programs" + "Live ploćice i programi koje dodaš pored". Pa Win 8.1 je onda dvaput pregledniji. A ni jedno ni drugo nema veze sa izvornim Start menijem.

O drugim pi*darijama koje su napravili da im sistem sve više liči na *ebeni android i da mi treba mali milion klikova da dođem do onog što mi treba i što sam prije nalazio sa najviše tri klika, neću ni da govorim. Naravno, sve to će proći i razularena gomila će objeručke prihvatiti novinu, jer im sada konačno i desktop OS liči na ono što po cijeli ubogi dan dr*aju po telefonu. M$ već dvije decenije uspješno dokazuje da može da računa na procjenu kako će 70% i više kućnih korisnika da se ponašaju kao ovce i da će im izvikano novo čedo uvijek lako uvaliti, a samim tim prisiliti i manjinu da se povinuje trendovima. Dovoljno je ponekad pročitati samo neke komentare ovdje i shvatiti da je M$ u pravu sa svojom procjenom udjela naivčina u ukupnom broju korisnika.
- Konačno su sklonili Metro! / Konačno su vratitli Start meni! - Gore sam objasnio da to nema veze s istinom.
- Igrica mi je fenomenalna sad kad radi na DirectX 12! - Igrica ne koristi DirectX12 jer niko do komentatora nema grafičku karticu koja je DX12 kompatibilna. DirectX tehnologija kao jedan od zaštitnih znakova M$-a funkcioniše tako da podršava dve generacije unazad, odnosno sistem će da radi koristeći DX11 ili DX10, zavisno od grafičke kartice i njenih specifikacija. Još uvijek koristite iste API-je pobogu.
- Jeeeee, notifikejšn bar! *ebem ti život i operativni sistem u kojem je najvažnija stvar da li je trenutna temperatura 24 ili 25 stepeni i da li će za 4 dana biti isto sunčano ili će pak biti umjereno oblačno. I to ćeš provjeravati na svakih pola sata jer nisi zapamtio nijedan prethodni put kad si gledao jer si postao zombi kojeg je Google s Androidom napravio pa je M$ shvatio da je vrijeme da kopira njegove ideje da ne bi izgubio rat,

Ima još tona toga, ali mi se na da pisati više. Samo se nerviram.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 01:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ja kao najprosjecniji korisnik nisam pomislio ni sedmice da se rijesim.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 07:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
dtb objasnio ono sto se meni ne da kuckati
prepakovano go***

shakal je napisao:
shakal je napisao:

Win 7 je dinosaurus bio i kad se pojavio, to sam jedva cekao da maknem sa racunara

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 07:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Win7 sedam je ekstra :P Win10 nije loš i za ono na šta se sveo rad 90% korisnika (internet) više nego dobar.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 08:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Win7 sedam je ekstra :P Win10 nije loš i za ono na šta se sveo rad 90% korisnika (internet) više nego dobar.

da, Win7 je bas extra, al` extra spor u odnosu na WinXP :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Мени доста да га не видим на почетку. :)

Nemoj sad zajebavati, na Win 8 se vidio na početku, na Win 8.1 si morao da stisneš Win Logo taster ili zamjenu za start menu taster da bi otvorio tile menu, u suprotnom nije se vidio na početku na Win 8.1.
dtb_pro je napisao:
Znaš da me je skoro pa sramota, ali moram reći da je PKT ovaj put u pravu. Kao sklonili su metro i vratili Start meni, a zapravo su ga umjesto preko cijelog ekrana (kad je bar bio pregledan) ugurali u jednu vertikalnu kolonu i to nazvali "reinkarnacijom" Start menija. Prije sam brzim skrolom mogao pronaći željeni program, a sada je to praktično nemoguće jer uz svaki program stoji džinovska ikona i skrolanjem u jednoj koloni po vertikali trebala bi mi vječnost.
U redu, koristiću Search opciju, ali kakva je onda razlika između finalne verzije Win8.1 i Win10 po pitanju startnog menija, osim što je kod Win8.1 bio podijeljen u dva nivoa "Metro plus programi koje sam izbaciš na Start Screen" i "All Programs", a kod Win10 je to zgruvano u dve kolone "All Programs" + "Live ploćice i programi koje dodaš pored". Pa Win 8.1 je onda dvaput pregledniji. A ni jedno ni drugo nema veze sa izvornim Start menijem.

O drugim pi*darijama koje su napravili da im sistem sve više liči na *ebeni android i da mi treba mali milion klikova da dođem do onog što mi treba i što sam prije nalazio sa najviše tri klika, neću ni da govorim. Naravno, sve to će proći i razularena gomila će objeručke prihvatiti novinu, jer im sada konačno i desktop OS liči na ono što po cijeli ubogi dan dr*aju po telefonu. M$ već dvije decenije uspješno dokazuje da može da računa na procjenu kako će 70% i više kućnih korisnika da se ponašaju kao ovce i da će im izvikano novo čedo uvijek lako uvaliti, a samim tim prisiliti i manjinu da se povinuje trendovima. Dovoljno je ponekad pročitati samo neke komentare ovdje i shvatiti da je M$ u pravu sa svojom procjenom udjela naivčina u ukupnom broju korisnika.
- Konačno su sklonili Metro! / Konačno su vratitli Start meni! - Gore sam objasnio da to nema veze s istinom.
- Igrica mi je fenomenalna sad kad radi na DirectX 12! - Igrica ne koristi DirectX12 jer niko do komentatora nema grafičku karticu koja je DX12 kompatibilna. DirectX tehnologija kao jedan od zaštitnih znakova M$-a funkcioniše tako da podršava dve generacije unazad, odnosno sistem će da radi koristeći DX11 ili DX10, zavisno od grafičke kartice i njenih specifikacija. Još uvijek koristite iste API-je pobogu.
- Jeeeee, notifikejšn bar! *ebem ti život i operativni sistem u kojem je najvažnija stvar da li je trenutna temperatura 24 ili 25 stepeni i da li će za 4 dana biti isto sunčano ili će pak biti umjereno oblačno. I to ćeš provjeravati na svakih pola sata jer nisi zapamtio nijedan prethodni put kad si gledao jer si postao zombi kojeg je Google s Androidom napravio pa je M$ shvatio da je vrijeme da kopira njegove ideje da ne bi izgubio rat,

Ima još tona toga, ali mi se na da pisati više. Samo se nerviram.

Što se tiče kozmetičkih stvari koje se tebi ne sviđaju sve se to može zamjeniti, metro menu koji se ovaj put krije iza start menu tastera se može raširiti preko cijelog ekrana i to nije nikakav problem, samo ga mišem "uhvatiš" za gornji rub i razvučeš u visinu koja ti paše, i isto tako ga uhvatiš za desni rub i razvučeš u širinu. Nema veze M$ sa tom konverzijom sa jednog OS na drugi: oni koji su kupili legalan windows 7 ili 8 imaju 10 džaba, oni koji nisu njima je najbolje, svaki os je džaba a prelazak sa jednog na drugi je potpuno opcionalan i nije na moranje. Kao što je sehxor ranije napisao desetka je samo jedan update za osmicu. Što se tiče DX12 to je gejming revolucija, bar na papiru. Ako se sve mogućnosti provedu u djelo to će biti nešto fantastično, a problem nije u kompatibilnosti sa grafičkim karticama jer ga podržavaju kartice stare 5 godina (fermi) odnosno 4 godine (radeon HD 7000 serija), problem je što ga igre ne podržavaju. Međutim imajući u vidu koliko je to nov API to je problem koji nas neće mnogo moriti, već sljedeće godine će izaći sila naslova koja će koristiti DX12 i ja očekujem da najzad vidim pomak u odnosu na DX9c jer su DX 10 i 11 po mom subjektivnom mišljenju čist marketing.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
E ovako,posto se mucim vec par dana odlucio sam da "zatrazim" malu pomoc :cry:

Cetri laptopa,piratski windows 8.1,na tri prosla dogradnja na windows 10 bez ikakvih problema dok na cetvrtom nema sanse.Dobijam poruku da je sve spremno da se uradi dogradnja,kliknem i vrti se cijelo vrijeme ovako kao na video sto sam postavio,a kad idem rucno dodje do 25% i ide restart i poruka da nemoze uraditi nadogradnju i da se vraca na prijasnju verziju windowsa.Uradio sam ponovo cistu instalaciju 8.1 i nista,ajd reko da instaliram windows 7 i opet isto.Evo postavljam jednu sliku koju mi izbaci nakon sto vrati stari windows,a video je kad idem na onu iconu za dogradnju,svaka pomoc dobrodosla jer me ovo izludi vec par dana.Ako sta nije jasno sta pise na slici samo pitajte majstori.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3KGjZ8jbEYk[/youtube]

Prikačeni fajlovi:
IMG_1530.JPG
IMG_1530.JPG [ 121.23 KiB | Pogledano 883 puta ]
Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ja ne znam zasto kukate na win 7? Dugo sam se opirao da predjem sa xp-a na win7. Kada sam se odlucio sve je proslo ok. Brz je i stabilan.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stabilan jeste, ali je osmica dosta brža, ali dosta brža. Naročito poslije duže upotrebe, kad instaliraš win 7 i prateći softver već se osjeti kako usporava.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ne znam kakvu konfiguraciju imas. Kod mene ni nakon godinu sve bez problema i usporavanja.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 19:58 
Administrator
Korisnikov avatar

+1
Nikakvo usporavanje ja osjetio nisam, sve je radilo kao sat. Rađeni redovni update-i, tona sranja instalirana. Na 10-ku sam prešao iz radoznalosti. Ozbiljnija razlika u brzini se osjeti samo prilikom boot-anja.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nemam solid state drive.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 20:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Nemam ni ja.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 20:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Nemam ni ja.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne želim da te ubjeđujem ni u šta ali onda nemaš tonu sranja instaliranih.
Nisam fanboy ni sedmice ni osmice ni desetke ali razlika poslije godinu dana upotrebe je ogromna.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Значи Седмица инсталисана:

Original Install Date: 6.11.2012, 10:37:20

И једина примјетна разлика је веће заузеће меморије у старту, јер сам због школе инсталисао доста додатних М$ пакета, као SQL сервер менаџмент студио, Вижуел Студио 2012, и још свашта нешто. Инааче ради исто као и на почетку.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2015, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ja samo da se zahvalim @PKT na prijedlogu za novu instalaciju i prosla mi je odmah sa usb kao i aktivacija

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2015, 07:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kazete brzo vam radi win7? mora da niste nikad kopirali veci broj fajlova
u odnosu na XP, sedmica je bila drasticno usporenje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]