banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 10:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 10
PostPoslato: 18 Avg 2015, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Ako imaš na njemu nešto što ti treba (slike, dokumetni i slično) prebaci negdje na sigurno a taj folder obriši.
Ja sad ne mogu dobrišem taj windows.old izbacujem mi neki error.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2015, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Proguglaj "Take Ownership windows 10 extension" i odradi ga na windows.old i mocices obrisati. Mislim da ce ti tek nakon mjesec dana dati dozvolu da obrises, kad istekne onaj period downgrade-a na predhodni sistem.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 06:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ja sam obrisao nakon par dana preko disk cleanup.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Proguglaj "Take Ownership windows 10 extension" i odradi ga na windows.old i mocices obrisati. Mislim da ce ti tek nakon mjesec dana dati dozvolu da obrises, kad istekne onaj period downgrade-a na predhodni sistem.

A jebati ga.
Kako se aktivira Windows 10 kad uradim čistu instalaciju? KMS Pico isto kao Windows 8.1?
Da li je neko uspio instalirati adblock na Edge?
Ja upalim Edge i instaliram adblock na IE :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 08:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aktivira se valjda sam, prepozna tvoj računar na kome je već bila desetka.

Ne znam samo koliko se komponenti može promijeniti, da ostane "isti računar"? Recimo ako promijenim hdd ili procesor, mogu li oni povući licencu pod izgovorom da nije ista mašina?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stani malo, ako ja formatiram hard disk, Windows 10 nema tu više šta prepoznati, zar ne?
I kakve veze procesor ima sa tim?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na osnovu tvoj hardwer-a na racunaru se generise hash/token i salje M$, sledeci put kad instaliras win 10 on kontaktira M$ server, preuzme token i vidi da je isti/slican hardwer i postavi ti aktiviran OS, tako da sledeci put mozes ici skip tamo gdje kucas kljuc kod instalacije. Tako radi dok ne promjenis maticnu plocu recimo. Jel ti sad jasno?

@
Philby

Mislim da je maticna najbitnija, nekad su i zamjene graficke/drivera pravili probleme, pa su ljudi prvo instalirali nove djelove, koristili sistem jedno vrijeme pa onda reinstall.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A šta ako neko negdje ima isti računar kao ja, onda on može da se posluži mojim tokenom.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 12:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne postoje dva potpuno ista računara. Razlikuju se komponente po serijskom broju recimo i to je dovoljno za identifikaciju.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izgleda da je i ovaj PKT poceo trolati. Serijski broj covjece... :P

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne trojujem, ne sad, jednostavno ne znam za serijski broj. Čak vjerujem da je i serijski broj izmjenjiv, mada uopšte nemam pojma o tome.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A vjerovatno jeste, lakse i jeftinije je kupiti licencu nego mjenjati brojeve.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Licenca Windows-a se već dugo veže za hardware-a na višekomponentalnom nivou (ne znam iskreno otkad, ali od WinXP-a na ovamo znam da je sigurno tako). Licenca je pucala čim se zamijeni matična ploča, mada je znala pući i ukoliko za zamijeni više drugih komponenti (recimo CPU, HDD i grafika - kao fol nije to više isti računar, samim tim licenca pukne). Ukoliko se zamjena komponenti odradi u ovlaštenom servisu, uz posjedovanje dokaza o plaćanju i prvobitnog računara i licence i naknadno ugrađenih/zamijenjenih komponenti, licenca se mogla obnoviti uz kontaktiranje M$ Support-a.

E sad... Tačan način vezivanja licence za hardware mi nije poznat, ali nije baš ni jednostavan. Samim tim je jako teško napraviti izmjene na firmware nivou komponenti da bi to odgovaralo nekom drugom računaru koji ima legalno plaćenu licencu. Vista, odnosno kasnije Win7 su mogli koristiti SLIC za legalnost OS-a. Upravo to koristi Loader by DAZ za "zavaravanje" sistema. On "podmetne" generički serial i SLIC prema vendoru matične ploče pri boot-anju tako da sistemu to uzgleda kao da ga je vendor zapravu upisao u BIOS da bi licencirao predinstalirani sistem na računaru.

Teoretski sada ovo za Win10 znači da prilikom instalacije on Win7 "sređen" Loader-om vidi kao predinstalirani Win7 koji je došao uz računar sa licencom vendora. Onda on tvoju instalaciju/upgrade Win10 veže za tvoj hardware (gore opisano) i vjerovatno mu pridružuje neki unificirani kod na svojim serverima za aktivaciju. Samim tim, nakon formatiranja upgrade-ovane Win7 i čiste instalacije Win10 na tom istom računaru, prilikom kontaktiranja M$ servera za aktivaciju on će jednostavno detektovati taj hardware, ustanoviti da ga je već upisao da ima licenciran sistem i ponovo ga ocijeniti kao legalnog i aktivirati ga. Ono što škripi u ovoj priči je dio u kojem serveri koji vrše provjeru legalnosti postojeće Win7 nisu u stanju da razlikuju "podmetnuti" SLIC od strane Loader-a u odnosu na pravi vendorov SLIC. Da li je to baš tako, vrijeme će pokazati.

Windows 8 se zbog poboljšanja vezanih za sistem licenciranja pomoću UEFI BIOS-a, Secure Boot-a i ostalih parametara, ne može zavarati alatom kao što je Loader by DAZ. U tu svrhu se onda koriste razni KMS alati, koji su zapravo imitacije M$ servera za provjeru legalnosti OS-a na način da se na računaru instalira i kao servis vrti provjera licence sistema. Nažalost, samim tim što to funkcioniše kao servis/proces unutar sistema, antivirusni programi ga mogu detektovati (i detektuju ga) kao hacktool/malware i blokiraju ga. I naravno, kada se ide na upgrade na Win10 sa Win8 i kada pravi M$ server provjeri ključ za aktivaciju umjesto lažnog servisa na računaru, detektuje ga kao nevažeći i tu je priči kraj što se tiče aktivacije Win10.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne moze razlikovati da li je vendor ili ne, jer kad OEM pravi laptope oni u cijelu seriju od par hiljada ubace isti SLIC i isti OEM kljuc, kad bi nesto cackali iz M$a oko toga onda bi s*ebali i ljude sa pravo legalnim sistemom, to je to.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 18:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Philby je napisao:
Ja sam obrisao nakon par dana preko disk cleanup.

Kako?

EDIT
Skont'o.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2015, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Licenca Windows-a se već dugo veže za hardware-a na višekomponentalnom nivou (ne znam iskreno otkad, ali od WinXP-a na ovamo znam da je sigurno tako). Licenca je pucala čim se zamijeni matična ploča, mada je znala pući i ukoliko za zamijeni više drugih komponenti (recimo CPU, HDD i grafika - kao fol nije to više isti računar, samim tim licenca pukne). Ukoliko se zamjena komponenti odradi u ovlaštenom servisu, uz posjedovanje dokaza o plaćanju i prvobitnog računara i licence i naknadno ugrađenih/zamijenjenih komponenti, licenca se mogla obnoviti uz kontaktiranje M$ Support-a.

E sad... Tačan način vezivanja licence za hardware mi nije poznat, ali nije baš ni jednostavan. Samim tim je jako teško napraviti izmjene na firmware nivou komponenti da bi to odgovaralo nekom drugom računaru koji ima legalno plaćenu licencu. Vista, odnosno kasnije Win7 su mogli koristiti SLIC za legalnost OS-a. Upravo to koristi Loader by DAZ za "zavaravanje" sistema. On "podmetne" generički serial i SLIC prema vendoru matične ploče pri boot-anju tako da sistemu to uzgleda kao da ga je vendor zapravu upisao u BIOS da bi licencirao predinstalirani sistem na računaru.

Teoretski sada ovo za Win10 znači da prilikom instalacije on Win7 "sređen" Loader-om vidi kao predinstalirani Win7 koji je došao uz računar sa licencom vendora. Onda on tvoju instalaciju/upgrade Win10 veže za tvoj hardware (gore opisano) i vjerovatno mu pridružuje neki unificirani kod na svojim serverima za aktivaciju. Samim tim, nakon formatiranja upgrade-ovane Win7 i čiste instalacije Win10 na tom istom računaru, prilikom kontaktiranja M$ servera za aktivaciju on će jednostavno detektovati taj hardware, ustanoviti da ga je već upisao da ima licenciran sistem i ponovo ga ocijeniti kao legalnog i aktivirati ga. Ono što škripi u ovoj priči je dio u kojem serveri koji vrše provjeru legalnosti postojeće Win7 nisu u stanju da razlikuju "podmetnuti" SLIC od strane Loader-a u odnosu na pravi vendorov SLIC. Da li je to baš tako, vrijeme će pokazati.

Windows 8 se zbog poboljšanja vezanih za sistem licenciranja pomoću UEFI BIOS-a, Secure Boot-a i ostalih parametara, ne može zavarati alatom kao što je Loader by DAZ. U tu svrhu se onda koriste razni KMS alati, koji su zapravo imitacije M$ servera za provjeru legalnosti OS-a na način da se na računaru instalira i kao servis vrti provjera licence sistema. Nažalost, samim tim što to funkcioniše kao servis/proces unutar sistema, antivirusni programi ga mogu detektovati (i detektuju ga) kao hacktool/malware i blokiraju ga. I naravno, kada se ide na upgrade na Win10 sa Win8 i kada pravi M$ server provjeri ključ za aktivaciju umjesto lažnog servisa na računaru, detektuje ga kao nevažeći i tu je priči kraj što se tiče aktivacije Win10.

Na računaru sam imao neki windows 8.1 sa TPB, precracked, mada to nije bilo precracked nego je odmah po instalaciji sistema bio instaliran i KMS Pico i podešen kao exception u firewall-u. Taj sam Windows apgrejdovao na 10ku koja je bila aktivirana, a kao AV na njemu je bio jedino Windows Defender. Juče sam instalirao sedmicu i krekovao je sa Loader by daz i upgrade na 10ku i isto sve uredno aktiviran windows, mada mi uopšte nije tražilo ključ.
Jedva čekam da se igranje malo raširi na linux da batalim pendžer.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2015, 11:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne koristim desetku, al mi na prvu djeluje kao koristan alat: O&O ShutUp10.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 08:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Obrisan windows.old sa unlockerom bez problema!Ali je trebao dva tri testarta da se unormali!Kontao sam ne moze to biti tako fina prica kao sto izgleda,ali vrati se u normalu!

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2015, 13:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ja sam odradio recover i vratio na win8.1, jednostavno win10 nije obezbjedio makar jedan razlog za prelazak

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2015, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Осим што је убиВен "Метро"? :) Мени доста.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]