dtb_pro je napisao:
V@nja je napisao:
Svaki put kada sam bio i obracala se i usluzivala me preko kurca
Bukvalno svaki put
To je zato što si iznervirao kombinacijom koju si uzeo. Kolega s posla mi pričao da je tražio bananu i jagodu zajedno. Ova ga je pogledala kao da joj je rekao da joj upravo silovao kćerku, uz opasku: "Ali molim Vas, kakav je to izbor?! To je skrnavljenje, to nije normalno, pa ta dva ukusa nije dozvoljeno ni pomisliti da se pomiješaju!" A zatim mu je održala 10-ominutnu bukvicu šta s čim ide, šta je poželjno, a šta je zabranjeno (?!).

, a jednoj zeni, strastvenom pusacu, u srednjim godina, profesionalno ostvarenoj, samoljubivoj itd, je bukvalno- u prolazu i bez ikakvog upozorenja- istrgla cigaretu iz usta sa rijecima: "Pusenje, ne, ne, ne...". Jeste da je zabranjeno pusenje unutra, ali ipak nijedan "gazda" se ne bi tako ponio. Uglavnom, toj zeni je i dan danas mrsko da ide u tu slasticarnu...
Ja nju dozivljavam kao jednu od banjaluckih legendi na njen nacin. U mnogo cemu odstupa od uniformisanog ponasanja vlasnika ugostiteljskih objekata. Ovo sa neizdavanjem racuna mi je sumnjivo, nije njen stil, a sticajem okolnosti (jedna drugarica je duze vrijeme radila kod nje) znam neke stvari "iza paravana". Uostalom, na papiru na ulazu nije pisalo da nije izdavala racun nego da je bio neki problem sa zavodjenjem racuna, ma sta to znacilo.
Kako god, posto kod nje nikad nisam dozivjela to da ne dobijem fiskalni racun i znam da joj to nije nacin "snalazenja", a s obzirom da nije "dopadljiva i saradljiva" na raznim nivoima, veoma mi je sumnjiva cijela ova prica.
Btw,
totalno mi je cool to sto nema onaj ulagivacko pretjerano ljubazni odnos prema musterijama. Sjajno mi je sto nije prihvatila brojne sugestije da otvori veci prostor na boljem mjestu u vrijeme kad su ljudi stajali u redovima pred stolovima njene slasticarne, i to sa rijecima "Ne pada mi na pamet, hocu ja i da zivim." Super mi je sto nije prihvatila sugestije da prosiri asortiman. Odlicno mi je sto i dan danas pomenuta drugarica, pod geslom cuvanja tajne, nece da prica o nekim stvarima vezano za recepturu i nacin pripreme sladoleda. I na kraju, najjace je to sto zatvori radnju u po ljeta, kada bi mogla imati najveci promet, na mjesec dana, i svi odu na godisnji odmor. A nije lose ni to sto se kao prosvjetni radnik snasla u zivotu.
Eh, da, i u pravu je sto se tice banane i jagoda u kombinaciji!

Najbolja je sumsko voce + cokolada, to ja redovno narucujem, sad mi je tek jasno zasto me usluzi nekako sa odobravanjem...

Iako me mrko gleda kad zapalim cigaretu (iako vani)...