Ташко je napisao:
Ova izjava Blagojevica je sramotna. Opet mladi nece da rade, a drzava sve obezbjedila.
To je standardni politicki milje, raznorazni ferijalni savezi, aegee, omladinski savjeti, predstavnici mladih od po 35 godina i tako dalje.
Ja da sam ovako nesto izjavio, bio bi me stid izaci na ulicu.
Moram ja ovo sa humorom ne tvoje vec ovo uvezi Blagojevica i slicni jer ne mozes nekad kad na nesto "pametno" naidjes ostat ozbiljan.
I da se razumijemo nemam ja nisa licno protiv doticnog i ekipe oko njega.
Razumijem ja njega dobro i shvatam otkud on stim koferom dolazi.
Znam ja da taj narativ nije njegov on je isto u semi c-3 neko spominje stid. Sema C-3 nema preduslova za stid.
Jbg. ne mozes da se stidis sam od sebe, nije to prirodna reakcija nije to relacija koza - suncu. Ne ide to tako, ili da ti stid po materi genima bude usadjen, jbg to ne moze. Ma sa time sam ja ok.
Mentalni sklop nije zadat vec je gradjen,tako isto i ubjedjenje svakog covjeka.
Lopov misli da svi kradu!! Stvarno i iskreno on ju ubjedjen u to i dao bi ruku na panj stavit da je tako. Naravno to ga ne opravdava ga i ne izuzima od sankcija.
I kad smo kod posla, odnosa prema poslu i dobijanja posla.
I Tesla nije dobio posao sam tako sto je bano pred Edisona u pola devet ujutro dok je ovaj pio kafu, i on je imo pismo u dzepu sa preporukom.
Medjutim neki uspijevaju sami se izborit, eto ovdje ima takvih najvise jedan od njih je doticni vidio sam iz njegovog teksta i komentara na fejsu cini mi se neko ga je ovde bio postavio pa ga skinuse.
Recimo razumijem ja to da se neko ponosi sto ima posao i sto ga je "sam" dobio i sam "zaradio" ovdje, shvatam i da neko moze raspalit po zlobnicima i negativcima koji zavidne na takvom licnom uspjehu a sami nece da nista preduzmu, neka hajde sve to moze proci.
Sve je to meni ok i recimo klapa kad tako pricas ali moras imat mjeru...sto je previse previse.
U cirkusu cirkusant navodi majmune na svasta i ovi to rade, skacu kroz plamene krugove, voze bicikle, plesu tango i sve je to lijepo.
Zasto je lijepo, lijepo je jer su majmuni sretni. A zasto su majmuni sretni, sretni su jel na kraju dobiju baanaaanuuu.
Tako i doticni uvazeni treba da shvati nisu ljudi na njega kivni i slicne njemu kad tako izjavljuju,pisu i tako se ponasaju prema drugima nije to zato sto neko ima ovakve ili onakve oci, nos, prste ili zato sto on vozi ili ne vozi ovaj ili onaj auto.
Ma brale jok.
Ljudi vicu, iskidase grlo, skacu,pokazuju prstom alooo covjece to u ruci sto drzis nije banana.... to ponesi nekom drugom.
Nama akos da plesemo daj bananu.
Banaanuuuu!!!