banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 93  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SKI SKOKOVI
PostPoslato: 22 Feb 2015, 08:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ako je neko propustio dramatičnu završnicu...

[video]http://www.youtube.com/watch?v=wyrFwnvYHIs[/video]

Obratite pažnju, nisu li mu svi osim Freunda čestitali?

A danas u 5 je - timski miks...

Eurosport

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 06:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Danas u 16:30 - Za prvaka svijeta - na velikoj skakaonici - Falun SP. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2015, 22:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Potpuno zasluženo.

Slika

[video]https://www.youtube.com/watch?v=t5A0zoUXfOE[/video]

Severin Freund - svjetski prvak na velikoj skakaonici!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nazalost nisam gledao, vidim da su neki od favorita bas podbacili, ali vazno je da je Svabo uzeo 1. mesto :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 22:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svi su podbacili. Jako sam se razočarao Slovencima, Poljacima, Japancima ...Žao mi Prevca, ko brata rođenog. Osvojiti drvenu medalju na Svjetskom prvenstvu je veliki psihički udarac. Prev od onog Svetskog rekorda i birljantne pobjede u Vikersundu, ne zna gdje se nalazi. Nikako da se sastavi sam sa sobom. A moraće, ako želi da sezonu - privede do kraja na iole zadovoljavajući način. Inače će ostati bez ijedne medalje ove sezone...

Ne mogu prežaliiti ni Koudelku, ovo mu je ipak najbolja sezona ikad, Kasai-ija, sjajno je skako cijelu sezon, a na SP je krahirao, Ammanna, koji se nedovoljno oporavljen vratio, Stocha - koji ipak niej uspio tempirati formu za SP.

A onda niotkud, i iz nikad lošije sezone ispliva - Šlirencauer.

Mislim, da se razumijemo, zasluženo je sve, vidjelo se, ali je puno kvalitetnijih i boljih sakakača, ove sezone, zakazalo. Baš zakazalo. Ja ovo nikad nisam vidio. Eto.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sliri provalio da mu je sezona losa pa formu tempirao za SP, da bar nesto izvuce od sezone

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 23:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vala baš.

Freund pak ima sjajan niz, u odličnoj je formi, i mislim da je trenutno, najozbiljniji u namjeri da se na kraju sezone okiti titulama osvjača Svjetskog kupa i u letovima i u skokovima.

Biće zabavno i sutra gledati ekipno takmičenje na SP. Nijemci imaju super raspoloženog Freunda, ali ni Eisenbiechler, ni Freitag nisu juče briljirali. Norvežani imaju najbolji tim: Velta, Bardal, Fannemel, Forfang - ma sjajno. Trojica juče u prvih deset. Austrijanci imaju Krafta i Haybocka, i ako bi ova medalja dala krila Šliriju, eto opasne reprezentacije. Pojavljuje se problem četvrtog člana reprezentacije. Slovenci imaju Prevca i nikad-ne-znaš-kakvog Tepeša, solidnog Damjana i vječita dilema je Dežman ili Pungertar. Poljaci - Stoch i Zyla dosta dobri - ostali nula. Japanci - posustalo izgledaju na šampionatu.

Po meni za zlato bi se mogli pogurati Norvežani i Švabe, a šanse za bronzu imaju Austrija i Slovenija. Uostalom vidjećemo.

Eurosport sutra u 17.00!

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2015, 19:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Malo kilavo ali se ipak nešto dešava...Skokovi se vraćaju na Igman. Mislim, blizu Igmana, ili na Igman...

Slika

Slika

Slika

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/no ... -na-igmanu

http://balkans.aljazeera.net/video/spor ... n-16022015

Citiraj:

U subotu poslije 26 godina takmičenje u skijaškim skokovima na olimpijskom Igmanu

U subotu će na sarajevskoj olimpijskoj planini Igman nakon 26 godina biti održano prvo takmičenje u skijaškim skokovima. Nastup će više od 40 takmičara u konkurencijama do 12 godina, od 12 do 18 godina, te seniora i veterana amatera.

Pored Sarajlija i Hadžićana, učešće na historijskom takmičenju uzet će i skijaši skakači iz Bihaća.

„Radimo posljednje pripreme za takmičenje, kojim će simbolično, ali i zvanično, biti 'oživljeni' skijaški skokovi u Bosni i Hercegovini. Posljednji put na olimpijskim skakaonicama na Igmanu takmičenje je održano tri godine prije rata, 1989. Nažalost, naše velike skakaonice uništene su u ratu 1993. godine, ali smo osposobili improvizovanu 15-metarsku skakaonicu na kojoj su u proteklom periodu trenirali brojni dječaci", istakao je za Anadoliju Selver Merdanović, rekorder BiH u skijaškim skokovima koji je u Poljskoj, u Zakopanima 1989. godine, skočio 128 metara i idejni tvorac obnove skijaških skokova i skakaonica na Igmanu.

Naglašava da će u subotu biti obnovljen i rad Ski skok kluba Hadžići, čiji je Merdanović bio dugogodišnji član.

„Općina Hadžići u subotu će nam donirati 700 KM kako bismo ponovo registrovali klub pri Skijaškom savezu BiH, te će tim povodom biti održana i manja svečanost prilikom subotnjeg takmičenja", rekao je Merdanović, naglasivši:

„Ovo je tek početak odlične sportske priče. U narednom periodu putem dobrih ljudi iz BiH i inostranstva, koji su Ski skok klubu Hadžići odlučili pomoći nakon reportaže koju je o obnovi skakaonica i skijaških skokova objavila Anadolu Agency, dobit ćemo kombi za prevoz dječaka koji će trenirati u našem sportskom kolektivu. Isto tako, zbog pobuđenog velikog interesovanja za skijaške skokove, na Igmanu bi na proljeće trebala početi gradnja i 25-metarske skakaonice sa plastičnom podlogom da bi naša i djeca iz cijele BiH tokom cijele godine mogla trenirati. Nekako sve je kao iz sna. Srećom, ovo je java. Iskreno se nadam da nećemo stati na ovome, već da ćemo u dogledno vrijeme obnoviti i bivše olimpijske skakaonice, pa da će se u Sarajevu održavati renomirana evropska i svjetska takmičenja", poručio je Merdanović.

Prema ranijim procjenama, za obnovu olimpijskih skakaonica na Igmanu potrebno je između dva i 2,5 miliona maraka.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... kom-igmanu

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 00:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Polako, ali sigurno bliži nam se i posljednja ovogodišnja turneja:

Skandinavska turneja!

Najprije nam dolazi takmičenje u LAHTIJU, na legendarnoj skakaonici iz 1977 - Salpauselka.
Slika

07.03.2015 - Timsko takmičenje
08.03.2015 - Pojedinačno takmičenje
Rekord skakaonice drži Andreas Windhoelzl - 135,5 m, a postavljen je prije tačno 9 godina.

Potom slijedi pojedinačno takmičenje na skakaonici Puijo u finskom Kuopiju - 10.03.
Slika
Rekord skakaonice drži Masahiko Harada. Isto je 135,5 m i postavljen je, opet na današnji dan, ali 1998. godine

Potom se iz Finske karavan seli u Norvešku. Najprije u TRONDHEIM - 12.03
Slika
Rekord skakaonice drži Severin Freund - 141,5 m

I na kraju, preostaju još dva takmičenja u Oslu - na pravoj ljepotici među skakaonicama - Holmenkollen
Posljednja dva takmičenja na Skandinavskoj turneji su na programu 14 i 15 marta.
Slika

Rekord ove skakaonice drži Koefler - 141 m i sutra će biti 4 godine otkako je postavljen.

Znači pred nama je puno bodova, 5 pojedinačnih takmičenja i 1 timsko. Čini mi se da tek sad postaje zanimljivo :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Je l' igras mozda "Super ski jump?" :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 00:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Igrao jedno vrijeme, vidio kako Zero dominira pa se bio navukao, ali nisam ima duuugooo. :D

Nije mi više zabavno, jbg. :-? Sad jedino uživam uz tv i ganjam neku opciju kako bi pogledao ovo čudo za vikend na Igmanu. Za Planicu sam ove godine sve sredio da odem :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 20:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Moglo bi ovo sutra u Lahtiju biti papreno. Vidjelo se već tokom kvalifikacija.

Naoštrili su se Norvežani još u Falunu, ne zna se koji više grize. :D

[video]https://www.youtube.com/watch?v=XXv8n1Zkzmw[/video]

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 20:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I baš Jacobsen je bio taj koji je donio prevagu na ekipnom takmičenju kojim je otvorena još jedna Skandinavska turneja.
Velta, Bardal i Fannemel - standardno - sjajni.

Poredak - očekivan, s tom što je po meni ipak iznenađenje sjajan rezultat Japanaca, očrkivao sam na poziciji 3 - Poljake, kao u Falunu, ali je zabrljao, baš zabrljao Ziobro.

Ali, isto kao što je zabrljao Ziobro, tako je odličan bio Kasai, i sjajnim skokovima donio Japancima - bronzu. Legenda.

Biće zanimljivo i sutra na prvom pojedinačnom takmičenju. Od Lahtija do Holmenkollena - 500 bodova.

Puno.

Zakuvavanje tek počinje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2015, 00:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nakon 26 godina, na Igmanu, na improvizovanoj skakaonici održani skijaški skokovi:

Slika

Slika

Slika

Citiraj:
Na današnjem historijskom takmičenju nastupilo je više od 40 takmičara u konkurencijama do 12 godina, od 12 do 18 godina, te seniora i veterana amatera. Pored Sarajlija i Hadžićana, učešće su uzeli i skijaši skakači iz Bihaća.

Nagrađena i jedna djevojčica

Načelnik opštine Hadžići Hamdo Ejubović dodijelio je nagrade u kategoriji za najmlađe. Adi Merdanović je osvojio zlatnu medalju, Amar Koro osvojio je srebro, a Adnan Struga i Benjamin Abazović dijele bronzu.

U kategoriji od 15 do 18 godina, zlato je osvojio Sanel Handanović, srebro Ermin Vikić, a bronzu Aldin Đozić.

Jedina učesnica u ženskoj kategoriji, Dženita Handanović (13) iz Vikića u Krajini, ujedno je i pobijednica te kategorije.

www.radiosarajevo.ba

Video:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=-yXGg2I4FTA[/video]

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2015, 23:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kraft pobjedom u Lahtiju, primakao se Prevcu na samo 7 bodova. Ali dobro, njih dvojica se ganjaju ima već tri mjeseca, ali što se Freund primakao. Od Prevca do Freunda razlika samo - 72 boda. Dovoljan je jedan mali kiksić jednog od prve dvojice pa da freund, koji već nedjeljama ostavlja utisak skakača u njaboljoj formi - zasjedne na sam tron. Odakle će ga biti jako, jako teško skinuti.

Blizu je i Fannemel. On je na 200 bodova iza Prevca. Koudelka je pak podaleko. Gotovo 280 bodova iza Prevca. Danas održan trening u Kuopiju.

Nekoliko zanimljivih fotki iz Kuopija:

Slika

Domćin je skakaonicu zategao. Svaka čast.

Slika

Pungertar

Slika

Ammann

Slika

Peter...

Slika

I Cene Prevc

Slika

Veliki Jane...

Slika

...i na kraju Schlierenzauer!

Skokovi sutra u 17 h na Eurosportu.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 22:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nekako jedva izguraše bar jednu seriju u Kuopiju. A Prevc je šanse da koliko toliko egal uđe u posljednja dva takmičenja na Planici gotovo u potpunosti uništio večeras. Još ga samo tanka slamka drži. Danas je sa prvog kljoknuo na treće mjesto u generalnom poretku svjetskog kupa, što je bilo očekivano nakon ovog debakla i osvajanja - 17. mjesta.

Čovjek ima sve, ali da bi bio šampion - trebaš biti načisto s glavom. Ponavlja mu se gotovo ista priča od prošle sezone.
Freund dominira, mali mrljavac se provlači, anajsretniji današnjom bronzom svakako treba biti Simmon Amman - koji se definitivno vratio.

Bio je najduži večeras, postavio je rekord skakaonice i nekako mi je baš drago što se opet vratio. Lijepo je vidjeti da se i dalje, nakon svega što je u karijeri osvojio, kao malo dijete, raduje, svakom novom postolju.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=mp31FV0vX3o[/video]

Može Leteći Hari Poter - još uvijek ovako potegnuti...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 20:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne mo...š Kraftu ništa, sto mu gromova. Da se bar Prevc dočepa drugog mjesta.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Jesi ga izmalerisao :D :D Freund konačno preuzeo prvo u generalnom, valjda će do kraja ostati tamo, najbolji je ove sezone.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo da svabo osvoj globus, ostalo nije bitno :)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 23:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vala baš, iako nisam nimalo sretan raspletom. Da je Kraft podbacio pa ajde, onako neko u autrijskom timu treba da leti van zbog ovakvog propusta. Čuj - vez. Pa mogao se čovjek sav polomiti.

Freund odličan nema šta, od Novogodišnje turneje samo dva puta nije bio na postolju. To je perfektno. I prošle sezone je bio sve bolji kako je sezona odmicala. Prevc danas odličan. E kad bi sad uhvatio dva druga mjesta u Oslu...;)

Trondheim danas

Citiraj:
platz Bib Name Nation Weite 1 Weite 2 Gesamt
1. 49 Freund, Severin T 135.0 139.0 265.3
2. 48 Prevc, Peter T 137.5 136.0 255.1
3. 40 Velta, Rune T 134.0 141.5 247.2
4. 45 Hayboeck, Michael T 143.0 132.0 245.3
5. 35 Bardal, Anders T 129.5 137.0 240.1
6. 30 Tepes, Jurij T 132.5 129.5 237.6
7. 46 Koudelka, Roman T 126.5 128.0 235.7
8. 43 Schlierenzauer, Gregor T 136.0 134.0 235.2
9. 50 Kraft, Stefan T 142.5 124.0 234.0
10. 44 Kasai, Noriaki T 129.5 135.0 233.3

Svjetski kup

Citiraj:
Platz Name Nation Gesamt
1 Freund, Severin T 1443
2 Prevc, Peter T 1409
3 Kraft, Stefan T 1397
4 Fannemel, Anders T 1124
5 Koudelka, Roman T 1075
6 Hayboeck, Michael T 1059
7 Kasai, Noriaki T 930
8 Velta, Rune T 666
9 Schlierenzauer, Gregor T 660
10 Stoch, Kamil T 638

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 93  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]