banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jan 2015, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:
Bio sam 6 mjeseci u JNA na Kosovu,vojna policija ,Maršalka u Prištini,komanda Garnizona,Uroševac (Ferizaj),Mitrovica i jedna i druga (danas),Dulje,Prizren,Ljapaštica,Štimlje,Vučitrn;Gračanica,K. Polje...

Ali i tih 6 mjeseci mi je bilo dovoljno da bar dok sam živ,znam jednu stvar-KOSOVO JE SRBIJA!!!

I Turci su 500 godina msilili da nije,Austrougari i Italijansko-Njemački fašisti isto.....Na kraju su svi vidjeli da su se zajebali,kao što će i ovi Nato-Tačijevski klovnovi vidjeti,vjerovatno već i za naših života....

Volio bih da ovu dozu optimizma djelim i za nas u RS,ali nažalost-ne djelim :( :(

Može sad neko reć Šlager dalabu,i zaista sad sa Bondstilom (moja kasarna u Uroševcu 2 mjeseca) i trenutnim odnosom snaga u svijetu ne djeluje,ali nije djelovalo ni od 1389 do 1912..

Prvo malo veće svjetsko previranje,i nijedan Šiptar dole neće ostati ako da nikad ni bio nije...

Zbog čega? Ponovo će doći do rata? Obzirom da smo se podijelili ne vidim mogućnost za novi rat ali mislim da bi moglo doći do socijalnih nemira u oba entiteta.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.nspm.rs/hronika/jens-stolten ... isela.html

Беше оно Дачић имао обећање НАТО-а да до формирања војске Р. Косова неће доћи? :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2015, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-vL9-g7ZZXo[/youtube]

http://www.kurir.rs/vesti/politika/demo ... ak-1666199

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2015, 23:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
404_forbidden je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-vL9-g7ZZXo[/youtube]

http://www.kurir.rs/vesti/politika/demo ... ak-1666199

Gamad.Nece nasi Srbi imati mira na Kosovu doklen god Srba ima tamo.Tako ti je to kada imas podrsku jos vece gamadi.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Smiješna mi je burna reakcija našeg življa na ovaj snimak kao eno napadoše nas opet. U realnosti, RTK je javni servis Republike Kosova, dakle finansiran od institucija u Prištini i na ovom kanalu se jedan dio emituje na srpskom jeziku. Znači, zaposleni su na budžetu Kosovara čitaj Albanaca.
Onako laički, kapiram da je jedino rješenje brzom i organizovanom akcijom iseliti tih nekoliko stotina Srba južno od Ibra na Sjever Kosmeta za jednu noć, dati nekoliko sati Eulexu i KPSu da se povuče sa granica Sjever - Srbija, dovesti policiju i vojsku na Ibar i ćao. Sačuvati sjever Kosova, ono što je realno, stvarno ne vidim smisla u pokušaju da se kontroliše 90+ procenata Albanaca. Treba samo skontati kako sačuvati manastire.
Smorili smo se od sve te kosmetske priče, smoriše se i ljudi dole, ja više ne idem u Mitrovicu jer je postalo jako napeto, puno napetije nego recimo 2009.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 00:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Како више пута рекох, а да цитирам 'Рвате, све то доведе у ред једна "војно редарствена акција". Само што исту нема ко да изведе. У ствари има ко да изведе технички, али нема ко да створи услове и нареди. :( А онда набијеш милион Шиптара са КиМ-а у Албанију и кулираш док тамо настаје хаос...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 08:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@sinip To nabijanje koje pominješ def ne pali a i nije u redu, uostalom šta je drugo bila operacija Potkovica nego masovno protjerivanje Albanaca.Pa vidiš kako je prošlo. Ni Rusija nije protjerala Čečene preko Kavkaza. I dalje mislim da je realno rješenje svim silama se boriti za Sjever Kosova a preostalo srpsko življe u enklavama ili preseliti ( jer svakako većina, barem mladih, bi rado to učinila) ili pronaći rješenje da im se garantuje bezbjednost.
U luđačkim diplomatskim spinovima za cijelo Kosovo koje Srbija ispušta s vremena na vrijeme bojim se da će se izgubiti i 4 opštine za koje još ima nade i realne osnove. Sve ostalo mi liči na utopiju.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka

klauss je napisao:
@sinip To nabijanje koje pominješ def ne pali a i nije u redu, uostalom šta je drugo bila operacija Potkovica nego masovno protjerivanje Albanaca.Pa vidiš kako je prošlo. Ni Rusija nije protjerala Čečene preko Kavkaza. I dalje mislim da je realno rješenje svim silama se boriti za Sjever Kosova a preostalo srpsko življe u enklavama ili preseliti ( jer svakako većina, barem mladih, bi rado to učinila) ili pronaći rješenje da im se garantuje bezbjednost.
U luđačkim diplomatskim spinovima za cijelo Kosovo koje Srbija ispušta s vremena na vrijeme bojim se da će se izgubiti i 4 opštine za koje još ima nade i realne osnove. Sve ostalo mi liči na utopiju.

Koja operacija Potkovica? Većina Srba i živi južno od Ibra. Manjina Srba je na sjeveru.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
klauss je napisao:

Какво црно протјеривање Шиптара, си ти превише глед'о СиЕнЕн тих дана?!? А и џебе ми се што није у реду. Није у реду ни то што су 'Рвати урадили Србима па ено их у ЕУ. Конташ? Једино рјешење за КиМ је војно рјешење или тотални губитак истог. Нажалост. Све остале је спиновање.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka

Proteste u Prištini organizovala je tamošnja vlast skupa sa Zapadnim mentorima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Koliko je meni poznato većina živi u 4 opštine na Sjeveru, manjina južno od Ibra u par malih enklava. Albanci su masovno protjerivani sa Kosmeta devedesetih, ne ulazim u to zbog čega, ali sigurno jesu, ne treba mi CNN - previše sam vremena proveo dole. Da je bilo protjerivanja, potvrdiće ti svaki iole upućen Kosovac.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
klauss je napisao:

Није постојала никаква операција Потковица. То су глупости.

Слажем се да протеривања Албанаца са КиМ није решење, као и што се слажем да је једина могућност успостављања контроле над КиМ војна акција.
Како ми тренутно не можемо да извршимо ни једно, ни друго, треба гледати да се физички одржимо на КиМ.

Citiraj:
Smiješna mi je burna reakcija našeg življa na ovaj snimak kao eno napadoše nas opet. U realnosti, RTK je javni servis Republike Kosova, dakle finansiran od institucija u Prištini i na ovom kanalu se jedan dio emituje na srpskom jeziku. Znači, zaposleni su na budžetu Kosovara čitaj Albanaca.

Тачно, али гледај то у мало ширем контексту. Исто, би прошли и да нису запослени на РТК, него на РТС-у.

Успит, и Вучић је некидан отварао ако се не варам неку болницу, амбуланту која је финансирана средствима "владе Косова"...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka

klauss je napisao:
Koliko je meni poznato većina živi u 4 opštine na Sjeveru, manjina južno od Ibra u par malih enklava. Albanci su masovno protjerivani sa Kosmeta devedesetih, ne ulazim u to zbog čega, ali sigurno jesu, ne treba mi CNN - previše sam vremena proveo dole. Da je bilo protjerivanja, potvrdiće ti svaki iole upućen Kosovac.

U godini ilegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova više Srba je živjelo južno od Ibra. Ne znam u kolikoj mjeri se ta situacija promijenila.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Demografska situacija se radikalno promjenila.
Upravo javljeno da je ispaljen suzavac na protestante u Prištini.
https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y3HhDIamFaE[/youtube]

Citiraj:
Aktivisti albanskog pokreta "Samoopredeljenje" organizovali su večeras u Prištini protest zbog odluke kosovske vlade da Skupštini Kosova uputi na ratifikaciju sporazum Beograda i Prištine postignut u Briselu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

NenadV je napisao:
klauss je napisao:

U godini ilegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova više Srba je živjelo južno od Ibra. Ne znam u kolikoj mjeri se ta situacija promijenila.

Vise Srba zivi na jugu.To gotovo sigurno.
Nazalost to barem jos 6 godina necemo saznati zvanicno.Zato sto na sjeveru nije bilo popisa,a na jugu se popisalo manje od pola Srba.
Ako uopste i tada saznamo.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Većina Srba živi na sjeveru Kosova, mada niko nema dokaze. Iako se ne zna koliko je broj, laiku je jasno da je to puno više nego južno od Ibra, gdje je jedino ozbiljno selo Gračanica a ostalo su demografski ostaci, bukvalno izdvojene individue u nekim slučajevima. Moja procjena je da na sjeveru živi minimalno duplo više Srba nego na jugu, a moguće i tri puta više.

Nepoznat broj stanovnika sjevera Kosova:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/nepoznat-broj-stanovnika-sjevera-kosova

Posljednja vijest je da je danas uhapšen gradonačelnik Prištine i par desetina protestanata, mnogo povrijeđenih policajaca.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Kakva je situacija u Strpcu, jedinoj vecoj enklavi na jugu Kosova. Jel upucen ko?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 20:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Puno bolje nego npr u Velikoj Hoči. Postoji politički sukob među Srbima ali je život malo opušteniji jer je to malo veće selo pa se dešava nešto, to je ipak druga po veličini enklava nakon Gračanice. Stari vise po kafanama, malo poljoprivreda i turizam na Brezovici, najviše (duh) administracija. Mladi vise po cijeli dan na fejsu, većina studira u Mitrovici i planiraju da se presele za Beograd. Ovo je lični utisak.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

klauss je napisao:
Većina Srba živi na sjeveru Kosova, mada niko nema dokaze. Iako se ne zna koliko je broj, laiku je jasno da je to puno više nego južno od Ibra, gdje je jedino ozbiljno selo Gračanica a ostalo su demografski ostaci, bukvalno izdvojene individue u nekim slučajevima. Moja procjena je da na sjeveru živi minimalno duplo više Srba nego na jugu, a moguće i tri puta više.

Nepoznat broj stanovnika sjevera Kosova:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/nepoznat-broj-stanovnika-sjevera-kosova

Posljednja vijest je da je danas uhapšen gradonačelnik Prištine i par desetina protestanata, mnogo povrijeđenih policajaca.

Znaci prema tvojim procjenama na sjeveru Kosova zivi 100 i vise hiljada Srba. :D Vise zivi u juznom dijelu Kosova to je sigurno.
I na Kosovu nema vise od 100 hiljada Srba.Rodjenih Srba na Kosovu je oko 1100 prosle godine.U dvije srpske bolnice,sada je tri+Srbija , a da zive na Kosovu+siptarske nesto sasvim malo.Naravno natalitet je najvec srpski natalitet je na Kosovu.

Poslednji put menjao crnidjordje dana 27 Jan 2015, 21:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]