zerocool je napisao:
Nego, kojom logikom bi njemu drzava trebala platiti promjenu pola? Neka bude sta hoce i neka radi sta hoce, boli me uvo, ali je idiotski zahtjevati da mu drzava placa to.
Istom logikom kojom se placa operacija nosa. Covjek moze disati, ali ako mu je nos nepravilno gradjen disanje je otezano dok se ne uklone polipi.
Dakle, logikom zato sto je covjek bolestan i ne radi to iz ceifa.
Milan je napisao:
Citiraj:
Upravo tako. Ne shvatam kako neki ljudi ne mogu shvatiti da nisu svi isti, i da svi moraju biti kao oni. I da neki trebaju pomoc. S jedne strane, protive se pederima, a s druge gledaju i uzivaju u lezbijskim filmovima. To je totalno licemjerstvo koje se moze porediti sa religijom i glupostima.
Evo meni se lezbe ne gade (doduse ni ne gledam ih osim ako slucajno ne naletim na tako nesto), homici se gade, ja sam takav, sta ja tu mogu? Po cemu si ti sada bolji od homofoba ako mene osudjujes zbog toga?
Ja tebe ne osudjujem sto si ti takav, nego zbog licemjerstva. Sa jedne strane ti smeta nesto, a sa druge strane ti radis isto to, samo u drugom obliku. Evo recimo, vecini zena se ne gade pederi, vecini muskaraca se ne gade lezbijke. Meni se gade i jedni i drugi, ali ih ne osudjujem. Imas neke kojima se ne gade ni jedni ni drugi. Svi smo dakle razliciti. Hocu reci da ne mozes druge osudjivati ako ni sam nisi savrsen.
Panzer je napisao:
I da je 2KM ne treba mu dati i tačka. Eto, da uzmemo da je estetska operacija, čovjek se ne osjeća lijepo u svom tijelu. Je l' dobijaju ljudi pare za ugradnju silikona, stavljanje zubne proteze, operaciju ušiju i nosa? Ne dobijaju i ne treba ni ovaj da dobije.
Ovdje je u pitanju bolest. Prije odobrenja za operaciju pacijenti odlaze na psihicki test gdje se provjerava da li to rade iz hira ili zbog bolesti i samo ako je u pitanju bolest odobrava se operacija.
Estetske operacije nisu uzrokovane bolescu najcesce, nego pomodarstvom i licnim razlozima, tako da se to razlikuje.