banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:03 
Citiraj:
Banalizovanje problema sa kojima se susreću ljudi koji se ne uklapaju u predstavu većine o zdravom i normalnom pričom o grudima i zadnjici je jednostavno bezveze.

Ne lupaj, ovdje niko nije rijec napisao o tome da je problem promjena pola vec je problem to sto ovaj mali razmazenko hoce da drzava to finansira...

Citiraj:
Do nedavno su postojali zakoni koji su branili crncima da se liječe u istim bolnicama gdje i bjelci i ljekari koji nisu pristajali da liječe oboljele od HIVa. Većina je smatrala da su potpuno u pravu.

Nadji mi taj zakon bivse Jugoslavije ili BiH gdje ovo pise...

Ja se licno nadam da ce ovog lika neko dobro nogama izgaziti, ne jer je peder, trandza ili sta vec, jer je maloumni idiot zeljan medijske pozornosti...

Citiraj:
Upravo tako. Ne shvatam kako neki ljudi ne mogu shvatiti da nisu svi isti, i da svi moraju biti kao oni. I da neki trebaju pomoc. S jedne strane, protive se pederima, a s druge gledaju i uzivaju u lezbijskim filmovima. To je totalno licemjerstvo koje se moze porediti sa religijom i glupostima.

Evo meni se lezbe ne gade (doduse ni ne gledam ih osim ako slucajno ne naletim na tako nesto), homici se gade, ja sam takav, sta ja tu mogu? Po cemu si ti sada bolji od homofoba ako mene osudjujes zbog toga?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
mesečeva_kći je napisao:
Do nedavno su postojali zakoni koji su branili crncima da se liječe u istim bolnicama gdje i bjelci.

Bas je radjeno istrazivanje, ti doktori su u stvari bili latentni crnci.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:12 
Sehxor je napisao:
mesečeva_kći je napisao:
Do nedavno su postojali zakoni koji su branili crncima da se liječe u istim bolnicama gdje i bjelci.

Bas je radjeno istrazivanje, ti doktori su u stvari bili latentni crnci.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Čiko je napisao:
Američka udruga psihijatara 1973. godine briše homoseksualnost sa liste psihičkih bolesti. To je bilo zbog velikog pritiska homoseksualnog lobija nakon godina ometanja godišnjih konferencija AUP.
Tada AUP mjenja kriterije i briše ju sa popisa bolesti. Znači "MJENJA KRITERIJE". Na taj su način i neke druge devijacije i bolesti dobile blažu definiciju, poput pedofilije. Onda nas sutra ne treba čuditi ako i njih izbrišu sa liste.

hiperseksualna liberalna revolucija polako se siri kad su u pitanju socijalne moralnenorme..to se desava, spustanje granica kad je u pitanju pedofilija..danas na 13 god, sutr na 10,prekosutra normalno..sutra ce pedofilija I biti skinuti sa liste boleti jer ej kako da drustvo napreduje ako kocimo svoja vlastita bolesna zadovoljstva, a i ti kreteni sve vise imaju moc u politici..dati pedofilima da osnuju stranku ne bi li tvoja vladajuca partija dobila glasove odtakvih kretena..alfreda kinseya je trebalo u startu upucati..

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Bla bla bla

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
jellyfish je napisao:
Kako homofobi uvijek nadju izgovor. Kad sam nasao da nije 100k nego 2k onda kaze daj mu ti :)

I da je 2KM ne treba mu dati i tačka. Eto, da uzmemo da je estetska operacija, čovjek se ne osjeća lijepo u svom tijelu. Je l' dobijaju ljudi pare za ugradnju silikona, stavljanje zubne proteze, operaciju ušiju i nosa? Ne dobijaju i ne treba ni ovaj da dobije.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 19:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
A.J.V.A.R. je napisao:
@mesečeva_kći
Banalizovala jesam, ali nisam poricala da postoje svakavi ljudi pa i oni koji drugom ljudskom bicu zele zlo zbog toga sto je drugacije. Ne tvrdim da je problem transeksualaca besmislen (ako ne grijesim njima nista drugo ne pomaze sem operacije, inace su psihicki sakati cio zivot jer su zarobljeni u tijelu suprotnog pola). Medjutim, ako to stavimo medju fizicke poremecaje, tu upadaju u siroku grupu sa drugim osobama. Zasto bi iko iz te grupe imao prednost? Zasto bi ovaj momak imao prednost nad momkom rodjenim ber ruke ili noge? Niti jedan niti drugi imaju normalan zivot.
Mediji imaju tu moc da naprave hajp oko bilo koje stvari kao sto su uradili u ovom slucaju gdje pise da je on homoseksualac koji hoce da promjeni pol. Hm...

Baš zbog senzacionalizma i puke gluposti kojom obiluje štampa na ovim prostorima ne pratim priče poput ove o kojoj se piše.

Zapravo, značajan broj transseksualaca nema potrebu da promijeni pol. Odnosno, nema potrebu da se podvrgne operaciji kojom će dodati silikonske grudi, dopingovati se hormonima, odstraniti ili dodati penis. Problem se javlja onda kada se beba rodi sa vidnim polnim obilježjima oba pola, a roditelj donese odluku da odgaja jedan pol i napravi grešku u odabiru ili kad mozak djeteta u potpunosti odgovara jednom polu, a genitalije drugom. To nije ni fizički ni psihički poremečaj ljudi koji su rođeni sa interseksualnim karakteristikama. Do poremećaja dolazi tek kada roditelj, zajednica, sredina počne da ga ih stavlja u kalup i traži od njih da definišu šta su. Još gora i psihički iscrpljujuća situacija je kada roditelj ne kaže djetetu da je rođen i sa drugačijim polnim obilježjima. Jedna osoba će se odlučiti za operaciju jer želi da i primarne i sekundarne seksualne karakteristike odgovaraju polu kom pripada, druga će zadržati penis, a ugraditi silikone, treća neće uraditi ništa jer se osjeća ugodno u tijelu u kom je rođena.

Ne bih se bavila pričom o prednosti osoba koje se odluče na potpunu transformaciju u odnosu na druge ljude koji zahtjevaju medicinsku pažnju, jer uvijek postoji osoba kojoj je pomoć hitnija, ali po mom mišljenju ne i bitnija. Pitanje je da li zdravstveno osiguranje treba da uključuje i promjenu pola. S obzirom da transseksualci plaćaju porez i finansiraju budžet države ne vidim zašto ne bi. Da li će država bankrotirati što pored ugradnje stomačnog bajpasa za ljude koji su se prejedali do smrti ili transplantacije pluća pušaču koji je duvanio do raka finansira i promjenu pola za zanemariv broj ljudi u odnosu na populaciju? Naravno da neće. Da li će time izazvati paradu porodičnih vrijednosti, anatemu crkvenih lica i bijes mase? Mogla bih se kladiti da hoće. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
zerocool je napisao:
Nego, kojom logikom bi njemu drzava trebala platiti promjenu pola? Neka bude sta hoce i neka radi sta hoce, boli me uvo, ali je idiotski zahtjevati da mu drzava placa to.

Istom logikom kojom se placa operacija nosa. Covjek moze disati, ali ako mu je nos nepravilno gradjen disanje je otezano dok se ne uklone polipi.
Dakle, logikom zato sto je covjek bolestan i ne radi to iz ceifa.

Milan je napisao:
Citiraj:
Upravo tako. Ne shvatam kako neki ljudi ne mogu shvatiti da nisu svi isti, i da svi moraju biti kao oni. I da neki trebaju pomoc. S jedne strane, protive se pederima, a s druge gledaju i uzivaju u lezbijskim filmovima. To je totalno licemjerstvo koje se moze porediti sa religijom i glupostima.

Evo meni se lezbe ne gade (doduse ni ne gledam ih osim ako slucajno ne naletim na tako nesto), homici se gade, ja sam takav, sta ja tu mogu? Po cemu si ti sada bolji od homofoba ako mene osudjujes zbog toga?

Ja tebe ne osudjujem sto si ti takav, nego zbog licemjerstva. Sa jedne strane ti smeta nesto, a sa druge strane ti radis isto to, samo u drugom obliku. Evo recimo, vecini zena se ne gade pederi, vecini muskaraca se ne gade lezbijke. Meni se gade i jedni i drugi, ali ih ne osudjujem. Imas neke kojima se ne gade ni jedni ni drugi. Svi smo dakle razliciti. Hocu reci da ne mozes druge osudjivati ako ni sam nisi savrsen.

Panzer je napisao:

I da je 2KM ne treba mu dati i tačka. Eto, da uzmemo da je estetska operacija, čovjek se ne osjeća lijepo u svom tijelu. Je l' dobijaju ljudi pare za ugradnju silikona, stavljanje zubne proteze, operaciju ušiju i nosa? Ne dobijaju i ne treba ni ovaj da dobije.

Ovdje je u pitanju bolest. Prije odobrenja za operaciju pacijenti odlaze na psihicki test gdje se provjerava da li to rade iz hira ili zbog bolesti i samo ako je u pitanju bolest odobrava se operacija.
Estetske operacije nisu uzrokovane bolescu najcesce, nego pomodarstvom i licnim razlozima, tako da se to razlikuje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 20:13 
Citiraj:
Ne bih se bavila pričom o prednosti osoba koje se odluče na potpunu transformaciju u odnosu na druge ljude koji zahtjevaju medicinsku pažnju, jer uvijek postoji osoba kojoj je pomoć hitnija, ali po mom mišljenju ne i bitnija. Pitanje je da li zdravstveno osiguranje treba da uključuje i promjenu pola. S obzirom da transseksualci plaćaju porez i finansiraju budžet države ne vidim zašto ne bi. Da li će država bankrotirati što pored ugradnje stomačnog bajpasa za ljude koji su se prejedali do smrti ili transplantacije pluća pušaču koji je duvanio do raka finansira i promjenu pola za zanemariv broj ljudi u odnosu na populaciju? Naravno da neće. Da li će time izazvati paradu porodičnih vrijednosti, anatemu crkvenih lica i bijes mase? Mogla bih se kladiti da hoće. :)

Treba da ukljucuje promjenu pola onda kada postanemo normalna drzava, odnosno kada budemo imali stopu nezaposlenosti ispod bar 10 procenata. I naravno da drzava ne treba da finansira operacije debelim krmcima koji su jeli do iznemoglosti ili pusacima koji deru 2 kutije cigara na dan.

Citiraj:
ali ih ne osudjujem.

Gdje si ti vidjeo da ja osudjujem jedne ili druge? Ja sam samo rekao da mi se to gadi, ali gadi mi se i prosjecna srpska seljacina koja izbaci sline na sred ulice...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
jellyfish je napisao:

Panzer je napisao:

Ovdje je u pitanju bolest. Prije odobrenja za operaciju pacijenti odlaze na psihicki test gdje se provjerava da li to rade iz hira ili zbog bolesti i samo ako je u pitanju bolest odobrava se operacija.
Estetske operacije nisu uzrokovane bolescu najcesce, nego pomodarstvom i licnim razlozima, tako da se to razlikuje.

Ma nemoj. A sad je to bolest odjednom? :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
mesečeva_kći je napisao:
Postoji mnoštvo eksperimenata koji pokazuju da muškarci koji imaju negativno mišljenje o homoseksualcima ustvari jesu latentni homoseksualci.

ovo je jedna od vecih gluposti koje sam cuo u zivotu

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 20:25 
Nije, postoji mnoštvo eksperimenata koji pokazuju da muškarci koji imaju negativno mišljenje o crncima ustvari jesu latentni crnci...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2014, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Milan je napisao:
Nije, postoji mnoštvo eksperimenata koji pokazuju da muškarci koji imaju negativno mišljenje o crncima ustvari jesu latentni crnci...

Nemoj zaboraviti antisemite koji su latentni jevreji :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
Vojska prevremeno penzionisala majora samo zato što menja pol

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je dobila je pritužbu udruženja građana Egal protiv Vojske Srbije i Ministarstva odbrane zbog diskriminacije na osnovu rodnog identiteta trans penzionerke majora Vojske Srbije M.V, potvrđeno je "Blicu".

Slika

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti je otpočeo postupak utvrđivanja diskriminacije koji će biti okončan u zakonom predviđenom roku. Kako se navodi u pritužbi "Egala", ministar odbrane Gašić naredio je 22. oktobra 2014. godine da se Helena penzioniše, jer joj je "ustanovljena dijagnoza koja može uzrokovati štetne posledice po ugled Vojske Srbije".

Naredbi je prethodio predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića o prestanku profesionalne vojne službe.

"Ovom naredbom je prekršen Ustav Srbije kojim se zabranjuje diskriminacija po bilo kom osnovu. U ovom slučaju, osnov diskriminacije je rodni identitet, jer je nadležna Komisija utvrdila da je Helena (M.V) 'sa psihijatrijske strane sposobna za PVS(profesionalnu vojnu službu)'", navodi se u saopštenju Udruženja građana "Egal".

Oni su dodali da je Helena (M.V) u Vojsci provela dve decenije, te da je "ogorčena zbog diskriminatornog postupanja kojem je izložena".

"Iako mi je VMA rekla da sam sposobna za vojnu službu, neko u Ministarstvu odbrane tvrdi da štetim ugledu vojske. Navela bih samo primer Ajle Holdom, transrodne osobe koja je pilot Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije, kao i njene američke koleginice vojnog pilota Lorin Skot", rekla je ona.

Izvor: Blic

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Niste se bunili kada su vas potkradali, rasprodavali vam firme, kupovali glasove na izborima, poslanike, otimali vam zarađene plate i uništavali radnička prava, ali ste našli da kukate što će fond nekom transseksualcu da plati promjenu pola. Bravo mudroseri, kako ste pametni.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 17:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tolerancija za pedere ali ne i za muslimane? Okrenut si evropskim vrijednostima vidim.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Можда није херцеговац, можда је црногорац

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 12:34 
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/526956 ... -u-penziji

Citiraj:
Pozivam Helenu da dođe kod mene u kabinet kako bih joj se lično izvinio zbog neprijatnosti - poručio je preko „Blica“ Bratislav Gašić.

3:21 :lol: :lol: :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zHX8vQgFsGs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2015, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
jellyfish je napisao:
Ovdje je u pitanju bolest.

Jel moguće da si ti ovo napisao? :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2015, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
https://www.facebook.com/senat.caffepub?fref=ts
Citiraj:
-Opušteno mjesto na kojem se druži na ,,OLD SCHOOL,,način.
-Nismo opredjeljeni rasno,politički,vjerski,po materijalnoj situaciji,možda samo ne gotivimo baš pedere.
U principu smo samostalna,nezavisna vječita opozicija.
-Ne puštamo elektronsku ni folk muziku .Isključivo slušamo muziku istrumentalnih bendova sa dosta gitarskog zvuka.
-Na raspolaganju imamo razne vidove društvenih igara/bilijar,pikado,čovice i fliper/ koje služe isključivo radi zabave i druženja na jedan starinski način koji polako izumire.
-Kod nas se uz igru ,dobru muziku i razne vrste piva obavezno razgovara sa svojim društvom do kasno u noć.
-U suštini, jedna veoma obična kafana zaostala u vremenu.

E to je prava kafana :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]