banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 00:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2002, 09:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Hari_Haler dana 25.01.2002. 09:26 ]</font>

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Hari_Haler dana 05.03.2002. 09:31 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2002, 12:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2001, 01:00
Interesantno! Ali onome ko ima aktivan drustveni zivot to sve je i te kako poznato. Nisam znala da toliko gutas keksice ali grehota je remetiti ucinak piva ili vina (po mom misljenju) :smile:
U svakom slucaju, ako ovo procita Maja, mozda se i desi da jednom bude, umjesto Ljubise :smile:, na zadnjem sjedistu, pored tebe...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2002, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
lijepo si ovo napisao hari,citao sam pricu sa uzivanjem...stvarno me dirnulo...nisam neki veliki ekspert kada je ljubav u pitanju,ali da sam na tvome mjestu ja bih opet otisao u taj kafe m...probaj hari...izgubiti neces nista,dobiti...mozda,to od tebe zavisi...pozdravljam te i zelim ti svaku srecu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2002, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Svaka cast,sta drugo reci:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2002, 18:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Da, sta drugo reci ;)
Fantasticno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2002, 01:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
Bjork je Bolja...
..neznalice......

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Ex-Almanah dana 16.02.2002. 01:09 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2002, 17:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hvala .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2002, 01:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Feb 2002, 01:00
Odlicno sefe
Ne znam sta da kazem osim odlicno.
pet zvezdica *****
Svidja mi se tvoja lakoca pripovedanja (zvuci kao fraza ,ali tako je )Bravo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2002, 00:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2002, 01:00
mladicu!
na zalost... fali ti jos puno procitane lektire.
ova tvoja noveleta me nije dojmila niucemu, bez laksike, bez fabule, i sa ogavnim poluskrivenim detaljima, da se opet mozda negdje tamo... u mraku "sarmiraju" neke mozda uistinu realne Maje...
poznato, vec citano, i ugaseno. talenat se ne radja... nego izgradjuje...
zanimljiv napor, a opet, zaista, zao mi je, nista obeshrabrujuce... nastavi... mozda se javi jednog dana...
intimni, depresivni i somnambulni dnevnicki ispis, ne ide u publikaciju, ako vec, onda se pise u drugom licu. Ovako samo vidim da se jos jedan potencijalni shizofrenicar latio pera... jer, kao sto znamo, sve je bolje nego zamahivati Budakom. "Vise volim boogie-woogie, nego krampati na prugi"
ovako, samo jedan kvantitativni osrednji srednjoskolski "sastav".

i ukljuci logiku tempore, koje nema u tvojim redovima... tu je kamen, koji odbacise zidar... da bi postao glava od ugla...

dobronamjerni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2002, 23:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Feb 2002, 01:00
Doronamjerni (ili strazbenice)

Post je otvoren.
Da vidimo sta znas.
Pokazi na delu.

Cekam(o)
srecno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam kako neko sebi moze dati za pravo da sudi drugima,da ih kritikuje...Ako ti znas bolje-dokazi to.
Svaki trud je za pohvalu.To sto se tebi ne svidja je stvar tvog ukusa ili nedostatka ukusa,zavisi od tacke gledista.

...noveleta me nije dojmila niucemu,bez laksike
...zao mi je,nista obeshrabrujuce...
...da se opet mozda negdje tamo... u mraku "sarmiraju" neke mozda uistinu realne Maje..."

Ili brzo pises pa ne razmisljas sta pises ili bi prvo trebao prouciti svoje greske,pa tek onda kritikovati druge.

Hari samo nastavi,genije si.Svidja mi se lakoca s kojom pises o jednostavnim,obicnim stvarima,o temama koje su bliske svima nama.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 05.03.2002. 00:27 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 01:46 
Početnik
Početnik

Ja nisam pisac, jer ne smatram da znam I da se mogu odvaziti da pisem nesto sto nazivamo knjizevnost. Isto tako volim da citam, I mislim da imam pravo na to da ocijenjujem ono sto citam.
Nisam razumio ovo mjesto kao literarno takmicenje, a tvoja misao o tacki gledista je jedina stvar koja ima logiku. A radi se bas o tome, o tacki gledista.
Jednostavno, meni se HH sastav ne svidja nioukojem segmentu, jer je, po mom misljenju (mojoj tacki gledista) literarno I umjetnicki bezvrijedan. Dakle, ja shvatam I postujem tvoj ukus, da ti se dopada njegova &#8220;lakoca izrazavanja&#8221;&#8230; ali to je tvoj nivo, (tvoja tacka gledista)&#8230; kao I u njegovom slucaju, ponovicu&#8230; I za tebe.
Jos mnogo lektire treba procitati, da bi covjek&#8230; potencialni intelektualac usvojio odredjeni ukus, do tada&#8230; ljudi obicno citaju sve I svasta&#8230; a, oprosti sto cu opet biti direktan, ovo sto pise HH, je svasta.

Dakle, radi se samo o tome da ta noveleta (knjizevni oblik u kojem je taj sastav napisan) mene, citaoca&#8230; kao sto sam vec rekao&#8230;nije dojmila&#8230;
Ako je tebi toliko dobra&#8230; to samo govori o tvom ukusu&#8230;

I jos nesto. To sto citas I samim tim izgradjujes svoj duh I svoju kulturu, je za svaku pohvalu, ali isto tako je nuzno da prihvatis I druga misljenja&#8230; ako ih vec ne prihvatas, onda ih postuj&#8230;, jer kultura je bezuslovno tolerancija. I naravno, pazljivije citaj, pa cak I izmedju redova.

*
zanima me tvoje misljenje o ovom dijelu&#8230;
"Decko je bio preplasen na simpatican nacin i nije se bas najbolje snalazio u masi. Pravi neiskvareni decko sa sela. Vidjelo se odmah da mu je ucenje mnogo prijatnije od nocnog zivota. Obozavam takve ljude, popravljaju mi raspolozenje ... Extasy je pomalo poceo..."

Koliko ja znam I poznajem ljude, a recimo da nisam neznalica&#8230; I ukoliko percepiram bas taj pojam &#8211; seljak* koji moze biti atribut dosta cesto koristen u nasem svakodnevnom govoru, kao slengovana dedukcija&#8230; sa kojom izrazimo mnogo vise I preciznije, dakle, razumijemo se, sta znaci - seljak*
Dakle, nisam jos nikada u svojih 38 godina.. I to 19 provedenih u Banja Luci, naisao na skromnog seljaka&#8230;vec samo na podmukle, dodvornicke, agresivne, priglupe (I samim tim opasne), &#8220;laktaske&#8221;, beskrupulozne&#8230;itd, itd - seljake iz okoline a I dalje. Dakle, malo vise logike u sintaksu, pa ce mozda ici.

Jos nesto. Uocio sam, na par mjesta freneticnu zelju HH da se intelektualizira jedno banalno stanje, kao sto je brucosijada, I neki povod, neko sretanje sa tom Majom, neka hemija medju njima (sve je to normalno, svakodnevno, I naravno da HH zeli to opisati kao svoju impresiju), ali, za Boga miloga, ne mogu taj nesto kvalitetniji gimnazijski sastav razumjeti kao knjizevni produkt, jer on to nije, mada se na par mjesta, u samom tekstu namece kao takav.

Sa postovanjem
Dobronamjerni
i nekadasnji ovdasnji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 03:47 
Pripravnik
Pripravnik

..kritika je vrlo zahtijevna i nije samo egoisticno diseciranje gramatickim ukusom pravila kao ni samo svojim ukusom .......

umjetnost u jednostavnosti crne i bjele nekad je neshvatljiva i neprepoznatljiva na color tv-u ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 04:50 
Početnik
Početnik

pa nisam ni pokusavao da kritikujem... samo sam rekao da mi je sastav papanski, nepismen i bez repa i glave... pa ne moze svako da bude Bukowsky, da se naduva i onda prosipa pamet po papiru.
svaka cast za trudi njegovu namjenu, da nam omoguci da to citamo, ali to je njegov problem...
kada bih pisao kritiku, onda bih vjerovatno navukao vodu na mlin dobronamjernosti i snihodljivosti, ovako, ne.
prestar za rokenrol...premlad za smrt
nisam od onih koji tapsu po ramenu a misle si svoje... zato sam i ovdje gdje sam...

s postovanjem, nostromo

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 05.03.2002. 03:47, Ex-Almanah je napisao:
..kritika je vrlo zahtijevna i nije samo egoisticno diseciranje gramatickim ukusom pravila kao ni samo svojim ukusom .......

umjetnost u jednostavnosti crne i bjele nekad je neshvatljiva i neprepoznatljiva na color tv-u ..

</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 04:57 
Početnik
Početnik

... samo nesto... "svaki trud" apsolutni nije za pohvalu... otkud ti to?!?!?!

a i ti si student? i ti simpatises seljacke skromne brucose?

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 05.03.2002. 00:25, ventilator je napisao:
Ne znam kako neko sebi moze dati za pravo da sudi drugima,da ih kritikuje...Ako ti znas bolje-dokazi to.
Svaki trud je za pohvalu.To sto se tebi ne svidja je stvar tvog ukusa ili nedostatka ukusa,zavisi od tacke gledista.

...noveleta me nije dojmila niucemu,bez laksike
...zao mi je,nista obeshrabrujuce...
...da se opet mozda negdje tamo... u mraku "sarmiraju" neke mozda uistinu realne Maje..."

Ili brzo pises pa ne razmisljas sta pises ili bi prvo trebao prouciti svoje greske,pa tek onda kritikovati druge.

Hari samo nastavi,genije si.Svidja mi se lakoca s kojom pises o jednostavnim,obicnim stvarima,o temama koje su bliske svima nama.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 05.03.2002. 00:27 ]</font>
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Dakle, nisam jos nikada u svojih 38 godina.. I to 19 provedenih u Banja Luci,naisao na skromnog seljaka;vec samo na podmukle,dodvornicke, agresivne,priglupe (I samim tim opasne), laktaske;, beskrupulozne;"

Ja mislim da nisi potpuno u pravu.Dakle,seljaka (kao i svih drugih, uostalom) ima svakakvih.Podmuklih,sa svojom "seoskom politikom",ali i dobrih,naivnih,kojima treba neko vrijeme da shvate da su u gradu i da ne znaju sve stanovnike (kao u svom selu-gdje tacno znaju ko je kakav i sta od koga mozes ocekivati)i da ne trebaju biti lakovjerni.
On je napisao :"Pravi neiskvareni decko sa sela."Ja sam to shvatila bas tako,kao momka koji se jos nije snasao u velikom gradu,koji djeluje izgubljeno u tom nepoznatom okruzenju.
On nije napisao "seljak" kao skup osobina i ponasanje covjeka,koji pri tom ne mora biti nuzno sa sela.Nije napisao "seljak" kao samostalni poljoprivredni proizvodjac.Napisao je "decko sa sela".

Tebe se nije dojmila...osrednji skolski rad...
Citirala bih Djordja Balasevica:
"Jebem li ga,što kaže naš narod, i meni su one Ajnštajnove formule sve iste. Nismo svi svemu dorasli. To je tako."

"samo sam rekao da mi je sastav papanski, nepismen i bez repa i glave... pa ne moze svako da bude Bukowsky, da se naduva i onda prosipa pamet po papiru."
Mozda on ne zeli biti Bukovski.Zasto ljudi zele da sve ubace u kalupe.I zasto je tebi Bukovski mjerilo vrijednosti?Zasto ne Crnjanski,Kundera,Beckovic,Bodler,Dis,Andric,Jesenjin,...?
Zasto su tebi svi ljudi sa sela "losi"?
I Nikola Tesla je rodjen na selu(Smiljani,Lika),Mihajlo Pupin rodjen je usiromašnom seocetu, nedaleko od Pančeva-Idvoru,Vuk Stefanovic Karadzic rodio se u podrinjskom selu Trsicu.Ne bih se usudila reci za njih da su podmukli,priglupi(ovo ni u ludilu),laktaski,agresivni,beskrupulozni.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 05.03.2002. 10:51 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 14:56 
Pripravnik
Pripravnik

.ja sam rodjen na selu i prezivam se los.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Ex-Almanah dana 05.03.2002. 14:59 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2002, 01:00
Ne znam u cemu je vas problem. Pa svako ima svoje misljenje. Uostalom i HH je sebi dao za pravo da "ocjenjuje" postove drugih osoba. Pa zasto to strazbenica ne bi smio?

Bas glupost!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 15:16 
Pripravnik
Pripravnik

a zasto mi ne bih smjeli "ocjenjivati " njegove postove

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2002, 15:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2002, 01:00
Pa to sam i ja rekla! Zasto da ne?
Moja prva poruka je prije svega bila upucena ventilatoru i mozda malo Borisu. Sta odmah (pogotovo Venti) skocise na covjeka kad je rekao da mu se ne dopada to sto je napisano (ne napishano :grin: )???

Ne razumijem :???:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]