Ja nisam pisac, jer ne smatram da znam I da se mogu odvaziti da pisem nesto sto nazivamo knjizevnost. Isto tako volim da citam, I mislim da imam pravo na to da ocijenjujem ono sto citam.
Nisam razumio ovo mjesto kao literarno takmicenje, a tvoja misao o tacki gledista je jedina stvar koja ima logiku. A radi se bas o tome, o tacki gledista.
Jednostavno, meni se HH sastav ne svidja nioukojem segmentu, jer je, po mom misljenju (mojoj tacki gledista) literarno I umjetnicki bezvrijedan. Dakle, ja shvatam I postujem tvoj ukus, da ti se dopada njegova “lakoca izrazavanja”… ali to je tvoj nivo, (tvoja tacka gledista)… kao I u njegovom slucaju, ponovicu… I za tebe.
Jos mnogo lektire treba procitati, da bi covjek… potencialni intelektualac usvojio odredjeni ukus, do tada… ljudi obicno citaju sve I svasta… a, oprosti sto cu opet biti direktan, ovo sto pise HH, je svasta.
Dakle, radi se samo o tome da ta noveleta (knjizevni oblik u kojem je taj sastav napisan) mene, citaoca… kao sto sam vec rekao…nije dojmila…
Ako je tebi toliko dobra… to samo govori o tvom ukusu…
I jos nesto. To sto citas I samim tim izgradjujes svoj duh I svoju kulturu, je za svaku pohvalu, ali isto tako je nuzno da prihvatis I druga misljenja… ako ih vec ne prihvatas, onda ih postuj…, jer kultura je bezuslovno tolerancija. I naravno, pazljivije citaj, pa cak I izmedju redova.
*
zanima me tvoje misljenje o ovom dijelu…
"Decko je bio preplasen na simpatican nacin i nije se bas najbolje snalazio u masi. Pravi neiskvareni decko sa sela. Vidjelo se odmah da mu je ucenje mnogo prijatnije od nocnog zivota. Obozavam takve ljude, popravljaju mi raspolozenje ... Extasy je pomalo poceo..."
Koliko ja znam I poznajem ljude, a recimo da nisam neznalica… I ukoliko percepiram bas taj pojam – seljak* koji moze biti atribut dosta cesto koristen u nasem svakodnevnom govoru, kao slengovana dedukcija… sa kojom izrazimo mnogo vise I preciznije, dakle, razumijemo se, sta znaci - seljak*
Dakle, nisam jos nikada u svojih 38 godina.. I to 19 provedenih u Banja Luci, naisao na skromnog seljaka…vec samo na podmukle, dodvornicke, agresivne, priglupe (I samim tim opasne), “laktaske”, beskrupulozne…itd, itd - seljake iz okoline a I dalje. Dakle, malo vise logike u sintaksu, pa ce mozda ici.
Jos nesto. Uocio sam, na par mjesta freneticnu zelju HH da se intelektualizira jedno banalno stanje, kao sto je brucosijada, I neki povod, neko sretanje sa tom Majom, neka hemija medju njima (sve je to normalno, svakodnevno, I naravno da HH zeli to opisati kao svoju impresiju), ali, za Boga miloga, ne mogu taj nesto kvalitetniji gimnazijski sastav razumjeti kao knjizevni produkt, jer on to nije, mada se na par mjesta, u samom tekstu namece kao takav.
Sa postovanjem
Dobronamjerni
i nekadasnji ovdasnji
|