800 je napisao:
Naravno. Ja bih bila vođa.
Treba tu raju usmjeriti negdje, da ne biju ove sitne dolje džaba, ko što Zoka reče.
800.
Cijenim tvoj stav.
Ali imam jedan ironican odgovor za tebe koji ces dobit od nekih, u sustini izgeda ovako:
Sta hoces, zivis u demokratskom, parlamentarnom sistemu u kojem uzivas sve slobode i prava o kojima mnogi sanjaju, otvorene su ti sve mogucnosti, bas sve.
Ovdje postoje ljudi koji lijepo zive a ti sto nisi taj, tvoj je problem, ti moze da budes sve cak i bogat, do tebe snadji se....sorry.
Izadjes li na ulicu imam puno pravo da te razbijem jel narusavas "javni red i mir".
U stvari sve je to zbog tebe sto si takav ili tkava nesposobna (naravno ne mislim na tebe) , ne nameci svoj licni problem.......Dodji sebi....

pazi, demokratija je više koncept u našim glavama nego što to zaista funkcioniše. ista stvar je sa državom. naravno, za elitu je mnogo bolje da postoji neka iluzija odlučivanja nego kao prije dva vijeka kralj i kamarila. mi imamo tu nesreću što smo rođeni u dijelu svijeta koji nije nakupio kapital kolonizacijama i eksploatacijama ili što nismo ko žuti fanatici, pa da imamo bar malo izgrađeno društvo. ja se slažem da je kod nas vjerovatno malo bolje nego u čadu ili centralno afričkoj republici, ali suštinski je isto jer je kvaka u tome da koliko god si sposoban ili snalažljiv ne možeš da se snađeš u praznom loncu. socijana struktura je razorena, privreda ne postoji i jedini način da se, kako ti kažeš, "snađeš" je da budeš kriminalac. sa ovakvim odnosima u svijetu ja vjerujem da nam je budućnost distopijska --znači, 95% populacije će biti kolonije gubavaca koji umiru na svakom ćošku, a ostalih 5% srećnika u nekim izdvojenim oazama. zapravo i danas je tako samo ne još toliko radikalno.