Michigenac je napisao:
Ovo najprije i u najvecoj mjeri zavisi od Hrvatske, al mislim da ce se krenuti uveliko s radovima do kraja decenije.
Kako bude rastao promet inostranih turista na dalmatinskoj obali i splitskoj rivijeri narednih godina, prije svih Madjara, Slovaka i Poljaka.. tako ce i Hrvati pokazati interes za izgradnjom ovog puta, odozgo od madjarske granice, Slavonijom poprijeko, preko Daruvara na Gradisku i dalje na jug. Ali sad mislim da im je prioritet ipak istocnija ruta preko Osijeka, Odzaka u BiH, ka Sarajevu i dalje dolinom Neretve. Vec su izgradili jedan manji dio, nekih 100-ak km, izmedju Djakova i Osijeka.
Хрвати (из Хрватске!) нит' имају интерес да подржавају и праве конкуренцију њиховом А1, нит' имају паре да праве ту дионицу од границе ка Сплиту. Што се тиче њиховог дијела Коридора 5ц, кад заврше мост преко Драве, ту стају са градњом. Ако им искрсну какве паре, радиће или полупрофил аутопута ка Мађарској или брзу цесту (што, опет, ја мислим да неће радити). И да те исправим, они су изградили аутопут од Саве до Драве. Недостаје мост код Свилаја да се споје са БиХ на Коридору 5ц.
Хрвати из Ливна и околине су заинтересовани да се ово уради, али колико се питају и колико мисле својом главом, остаје да се види.
Ако би се овај аутопут направио, нама би Далмација била на 2 сата лагане вожње, и ми би ишли на једнодневне излете на море

Што се видеа тиче, на почетку је логотип ЈП "Цесте ФБиХ". Зајеб је што су и аутопутеви и брзе цесте у Федерацији у надлежности ЈП "Аутоцесте ФБиХ", на чијим страницама нема ни слова о овој траси. Одакле је овај видео?