banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 04:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jul 2014, 09:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Feb 2011, 20:25
A jel mi u dipl. pise dipl. pravnik ili ?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2014, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Srozavanje hvata zamah

http://etrafika.net/vijesti/bih/34412-f ... enik-nezna

Ovakvih je 70% novih uciteljica

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2014, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ovo je komotno mogao bilo koji ucenik, koji kupi crvenu olovku za pola marke, ispravljati po svojoj volji... Sto ne znaci da nije tacno to sto si rekao.

Ovo se radi tako sto sacekas da ona tvom djetetu prestane biti uciteljica, onda izadjes sa njenim imenom u medije i sa onim sto je radila. Otkaz nece dobiti, ali ce bar narod i kolege pricati...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Raspisan konkurs za besplatno školovanje za osobe sa invaliditetom

Citiraj:
Ove godine ponovo je raspisan konkurs za besplatno školovanje na obrazovnim ustanovama BusinessAcademy i ITAcademy, namijenjen osobama sa invaliditetom. Prošle godine je za ovu stipendiju vladalo veliko interesovanje, a ove godine će šest onih koji budu poslali najinspirativnija motivaciona pisma i odgovarajuću dokumentaciju dobiti šansu da pohađaju onlajn školovanje na jednoj od ove dvije obrazovne ustanove.

Ovo je akcija koja se realizuje uz podršku JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” (JUSZZKS) u okviru partnerstva koje su sklopile obrazovne ustanove BusinessAcademy i ITAcademy sa JUSZZKS.

Konkurs traje do 1. oktobra 2014. godine, a više informacija o uslovima za konkurisanje dostupno je na sljedećem linku. Dokumentacija se šalje na mejl scholarship@link-group.eu. Moguće je konkurisati za bilo koji od programa na ITAcademy (http://www.it-akademija.com/) i BusinessAcademy (http://www.biznis-akademija.com/).

Prošle godine je za ovu stipendiju konkurisalo preko sto kandidata, što pokazuje ogromno interesovanje za ovakav vid školovanja. Moderne tehnologije omogućile su sve veću dostupnost obrazovanja.

– Novi trendovi u obrazovanju kreću se u tom pravcu da materijali za učenje budu dostupni u svakom trenutku, gdje god da se nalazite. Ove godine smo zato napravili i Android mobilnu aplikaciju, koja omogućava da se čitavo jednogodišnje školovanje na ITAcademy ili BusinessAcademy pohađa preko mobilnog telefona ili tablet uređaja. Na ovaj način naše obrazovanje postaje dostupno svima. Želimo da pomognemo osobama sa invaliditetom da, uz praktična znanja iz oblasti biznisa i informacionih tehnologija, postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje. – kaže Nikola Subotić, izvršni menadžer ITAcademy i BusinessAcademy.

On dodaje da je prošle godine posebno veliko interesovanje vladalo za ITAcademy. Mnogi kandidati su se javljali na konkurs jer imaju već neko znanje koje su sami stekli, kao i veliku ljubav prema informacionim tehnologijama, a željeli su da im neko pruži ozbiljnu sistematizaciju tih znanja. Što se tiče biznis sektora, najveće interesovanje je vladalo za finansijski menadžment, upravljanje ljudskim resursima, preduzetništvo, kao i za Cambridge poslovni program.

Danas preko 70% polaznika ITAcademy i BusinessAcademy kurseve pohađa onlajn, koristeći platformu za učenje na daljinu, te je na taj način kurseve ove dvije obrazovne ustanove već koristilo i nekoliko desetina osoba sa invaliditetom.

Ove godine biće podijeljeno ukupno 20 stipendija na teritoriji tri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINK group: u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji. Ukupna vrijednost ovih internacionalnih stipendija je 40.000 evra.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
shakal je napisao:
Srozavanje hvata zamah

http://etrafika.net/vijesti/bih/34412-f ... enik-nezna

Ovakvih je 70% novih uciteljica

Hjoooj a sve različit rukopis... o muko moja i žurbo da objaviš što više ŠOKANTNO! NEVJEROVATNO! vijesti po portalima. Jbni facepalm.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam kako vas još nešto može iznenaditi u našoj državi.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, ne, glupe i izmišljene vijesti me stvarno i ne iznenađuju. Vala čemu se i ja čudim.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako izmišljene?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sad neki "kolumnisti/blogeri", šta god, pucaju priču kako je to izmišljotina.

Bilo ti izmišljotina ili ne, zaista ima bisera kod studentkinja učiteljskog, ne svih(!) već pojedinih, a te djevojke će jednoga dana predavati našoj djeci. Pardon, dijeci :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

O, Eriče, sunce moje, brz pogled na "dokazni materijal" i vidjećeš da se učiteljkin rukopis potpuno razlikuje na svim fotografijama, jbni zaključak - djeca se zajebavala, ljuta zbog četvorke iz pismenog, kaj znam.

Al' dobro, tema i nije "Novinari koji šeruju sa fejsbuka", pa nećemo više u off. A vjerovatno ima i takvih učiteljica, ne bi ni to bilo neko iznenađenje, ali da hvata zamah, ma malo sutra. Glupo pretjerivanje.

Dobar i važan dio teksta je osvrt na konkurse u školama. Šteta što je samo osvrt.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Choban je napisao:

Bilo ti izmišljotina ili ne, zaista ima bisera kod studentkinja učiteljskog, ne svih(!) već pojedinih, a te djevojke će jednoga dana predavati našoj djeci. Pardon, dijeci :iconbiggrin:

Molim lepo, kako misliš samo studentkinja? Čemu diskriminacija? :D

Je/ije je.. 60% populacije, a još sam optimistična u toj (slobodnoj) procjeni.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo sam tekst pročitao, ali me ne bi iznenadilo da je tako.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tanka nit je napisao:
Choban je napisao:

Molim lepo, kako misliš samo studentkinja? Čemu diskriminacija? :D

Je/ije je.. 60% populacije, a još sam optimistična u toj (slobodnoj) procjeni.

Nije diskriminacija.
Jebga, bio nekad student, bilo mi dosadno na predavanjima mog odsjeka, a s obzirom na tom odsjeku bilo puno treba, tako sam par puta svratio na nji'ova predavanja :iconbiggrin:

Joj da je samo ije/je bilo u pitanju, al' tad me to baš mnogo nije interesovalo. Msm pravila izgovor i to. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, uglavnom je tako na učiteljskom i onom za predškolsko vaspitanje (ne znam tačan naziv). I šteta što je tako.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije problem u zastupljenosti polova, nego u niskim kriterijumima i hiperprodukciji kadra na tim odsjecima.
Pa prije se na konkursima pojavljivalo par učitelja/uč'teljica, a sada na desetine!
A da li su svi sposobni predavati učenicima? I da li su pismeni?
Pogotovo u situaciji kada prolaznost na konkusru zavisi od svega osim znanja i iskustva.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
tanka nit je napisao:
A vjerovatno ima i takvih učiteljica, ne bi ni to bilo neko iznenađenje, ali da hvata zamah, ma malo sutra. Glupo pretjerivanje.

Sestro slatka, 80% novih uciteljica koje su zavrsile unazad par godina ne zna osnovne stvari opste kulture, da ne pricamo dalje ni o cemu...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da je pretjerivanje ovo sa pravopisom. Opšta kultura, mo'š mislit'... prebaci odmah na 90%. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2014, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da je samo pravopis problem, to bi se lako dalo popraviti.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
_Krol_ je napisao:
ma nema to veze....svi sad pisu u konkursima npr trazi se dipl pravnik 240 bodova...oni sa 180 mogu dupe da obrisu sa zvanjem

Ovo je prijedlog pravilnika o zvanjima, mada mogli su to drugačije riješiti, nego da se razlikujemo po kalibru 180 mm ili 240 mm.

http://tfbl.org/upload_oglasna_tabla/OT ... 916189.pdf

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
WTF?
Sta je sad 180 ECTS, prve dvije godine?
Znaci poslije tri godine se dobija 240 ECTS, a poslije cetvrte - master godine - 300 ECTS? I onda phd za 480 ECTS? Nista ja ovdje ne kontam, sta su strukovne, sta su akademske i koja je razlika, jer vidim isto bodova? Gdje su arhitektura i gradjevina na spisku?

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]