banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 435 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: POZITIVNO!!!
PostPoslato: 26 Dec 2013, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
filozof sa vrbasa je napisao:
... cream de la crem ...

A? Reci da se salis!

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
filozof sa vrbasa je napisao:
Je li ovo naš Šaja bio Fantom iz Opere?
taj sam :P

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 00:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Stefanu potrebna pomoć za finalnu operaciju

Stefanu potrebna pomoć za finalnu operaciju
D. RADUŠKI - 09.01.2014 18:56
DORČESTER - Stefanu Saviću iz okoline Laktaša, dječaku koji je dirnuo srca mnogih, ponovo je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi otišao na završnu operaciju.
Britanska javnost je pokrenula akciju za Stefana, podsjećajući kako je 2003. godine uspješno prikupljeno 85.000 funti za Stefanovo novo lice.
Stefan, koji danas ima 14 godina, treba da ode na završnu korektivnu operaciju, za koju je neophodno dodatnih 15.000 funti. Stefan je imao rijedak deformitet, zbog kojeg mu je bilo otežano disanje, ali je imao i problema s vidom.
Hirurg Dejvid Danvej je rekao da svoje usluge neće naplatiti, ali je novac neophodan za Stefanovo dovođenje iz BiH, kao i za troškove bolničkog liječenja i smještaja.
Cijelu akciju je pokrenuo Vejn Ingram, koji je još 2003. godine pokrenuo kampanju za Stefana. On se nalazi i iza novog apela javnosti, zajedno s Kelvinom Stounom i Sendi Vest. Ingram je bivši vojnik koji je upoznao Stefana dok je bio u BiH na službi i još tada je pokrenuo akciju pomoći. Vejn je uspio da organizuje sve, tako da je Stefanu obavljena prva operacija u bolnici "Grejt Ormond Strit" u Londonu.
O novoj kampanji Vejn kaže: "Svi smo znali da će Stefanu za desetak godina biti potrebna nova operacija za dodatno popravljanje nos, usljed rasta kostiju", kaže Vejn i dodaje: "On je nevjerovatan, imao je tri operacije, a nikada ga nisam vidio da plače, izuzetno je hrabar dječak."
Iako s hirurške strane nije sve završeno, i te prve tri operacije promijenile su život Stefanu. On je danas odličan u svemu što radi - od škole, sviranja pa čak i pjevanja u školskom horu.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 25698.html

Citiraj:
KC Banjaluka nudi pomoć djevojčici

KC Banjaluka nudi pomoć djevojčici
ZLATAN ČEKIĆ - 10.01.2014 18:57
BANJALUKA, CAZIN - Klinički centar Banjaluka ponudio je besplatnu operaciju i nabavku pejsmejkera za djevojčicu Dženisu Balić iz sela Donja Koprivna, kod Cazina.
U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu kako su se o zdravstvenim problemima ove djevojčice upoznali zahvaljujući tekstu u "Nezavisnim novinama", te su odlučili ponuditi svoju pomoć.
Ističu kako su spremni obaviti zdravstveni pregled djevojčice, kao i operativni zahvat, te nabavku pejsmejkera čija je vrijednost oko 10.000 maraka.
Rahman Balić, otac djevojčice, u telefonskoj izjavi za naše novine ističe kako je duboko ganut ovim potezom uprave Kliničkog centra Banjaluka. "Zaista sam prijatno iznenađen i hvala dobrim ljudima iz Banjaluke", kaže Balić.
On dodaje kako su ipak pripreme za operativni zahvat na Kliničkom centru u Sarajevu već u poodmakloj fazi, te da će se pripremni pregled za operativni zahvat kod djevojčice obaviti već u naredni ponedjeljak.
"Također, nabavljen je i pejsmejker, s tim što je dobavljač pristao da njegovu cijenu platimo naknadno. Operacija bi potom trebalo da bude obavljena nekoliko dana poslije pregleda ukoliko sve bude u redu", rekao je Balić.
On kaže kako bi duboko bio zahvalan ljudima iz banjalučkog Kliničkog centra ukoliko bi djevojčica, poslije operativnog zahvata, mogla dolaziti na preglede u Banjaluku. Dodaje kako bi to za njih bio mnogo kraći put, te da bi i finansijski manje koštalo nego odlasci u Sarajevo.
Zbog problema u radu srca u trećem mjesecu života Dženisi je ugrađen pejsmejker. Rok trajanja aparata ističe i mora da se zamijeni novim.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 25897.html

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014, 01:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Poslije pisanja »Nezavisnih« Jelena dobila ponude za posao

Poslije pisanja »Nezavisnih« Jelena dobila ponude za posao
DRAGAN SLADOJEVIĆ - 20.01.2014 21:01
BANJALUKA - Jelena Mišlić (31) iz Banjaluke, inženjer građevinarstva i kćerka poginulog borca, koja je bila prisiljena da čisti kuće i kancelarije iako je završila građevinski fakultet, nakon medijskog istupa dobila je više ponuda za posao u svojoj struci.
Posao je Jeleni ponudio Institut za građevinarstvo (IG) Banjaluka, a kako nam je potvrdio Slobodan Stanarević, generalni direktor tog preduzeća, razgovor o zaposlenju bi trebalo da obave sutra.
Takođe, i "Procontrol" je jedno od preduzeća koja su joj ponudila posao, a Slavko Bojić, direktor te firme, kaže da će joj rado pružiti priliku.
"Vidim da se bori, da je radila i mislim da ona zaslužuje priliku. Stupili smo s njom u kontakt. Vidjećemo se i porazgovarati", rekao je Bojić.
"Dobila sam nekoliko konkretnih ponuda za posao, nekoliko linkova divnih pjesama, poneku bračnu ponudu, desetine iskazanih želja za lično poznanstvo i prijateljstvo, stotine poruka ohrabrujućeg sadržaja, ideja i linkova inostranih firmi, raznih ambasada i to od Australije do Amerike", ispričala je Mišlićeva.
Ova djevojka, čiju su ispovijest objavile i "Nezavisne", zahvalila je svim divnim ljudima koji su je podržali i javili joj se.
"Stotine poruka podrške i predivnih riječi natjerale su mi suze na oči. Ni u snu nisam očekivala toliki odjek mojih riječi, možda upravo zbog tog osjećaja da sam do sada pričala samo sa zidom. Mnogo su me dirnuli, nasmijali, rasplakali i osjećam neopisivo bogatstvo što sam dio baš ovog naroda, što mi je maternji baš ovaj jezik", ističe Jelena.
Dodaje da je uvidjela da nema ništa ljepše i bitnije od podrške onih koji te razumiju.
"Sa zadovoljstvom sam čitala poruke podrške i to po nekoliko puta", rekla je.
Nakon svega, razmišlja da neke od njih odštampa kao knjižicu, koja će joj, dodaje, služiti kao priručnik za snagu, volju i dobro raspoloženje.
"Takođe, razmišljam i to da iz ovoga izvučemo maksimum svi zajedno. S obzirom na to da neću biti u prilici da iskoristim sve ove ponude, a mnogo je onih koji dijele moju sudbinu, predlažem da se nekako uvežemo i da ove šanse iskoriste oni kojima je to takođe potrebno", nesebično poručuje Jelena.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 27239.html

Ovo bi bilo još bolje kada bi Nezavisne i druge novine, svaki dan objavljivali tužne ljudske sudbine i sigurno bi tako ljudi brže dolazili do posla.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2014, 18:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
BiH u oktobru preuzima kontrolu nad svojim nebom

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), sa sjedištem u Mostaru, početkom ove godine potpuno je uspostavljena, čime su stvoreni svi preduvjeti da BiH konačno preuzme suverenitet nad svojim nebom, koje godinama kontroliraju Srbija i Hrvatska.

U posljednjih šest godina naša država je izgubila 180 miliona KM, koji su, zbog odugovlačenja početka preuzimanja kontrole neba, završili kod naših komšija.

Radna mjesta

Iz BHANSA-e ističu da je sporazumno izvršena tranzicija entitetskih direkcija za civilnu avijaciju (FEDCAD i RSCAD) pod okrilje ove državne agencije, što je podrazumijevalo i preuzimanje zaposlenih, objekata i opreme od entitetskih direkcija kao i funkcija kontrole zračnog saobraćaja na BHANSA-u.

- Osigurana su sredstva za preuzimanje zaposlenika entitetskih direkcija koji su tu radili do maja 2009. godine, kada je na snagu stupio Zakon o BHANSA-i, te sredstva za početak inicijalnih operacija - poručili su iz BHANSA-e.

Saznajemo, također, da će BHANSA uskoro raspisati eksterni konkurs te da će samo u ovoj godini otvoriti minimalno 150 novih radnih mjesta.

Predsjednik Vijeća BHANSA-e Omer Kulić ističe da je sve spremno za preuzimanje kontrole nad bh. nebom u oktobru.

- Ostaje još samo da doškolujemo manji broj kontrolora, ali i to će uskoro biti završeno. Prihodi od oko 30 miliona KM godišnje, koji su do sada za kontrolu našeg neba dijelile Srbija i Hrvatska, ubuduće će ići nama - kazao je Kulić.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bih-u-o ... ojim-nebom

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2014, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vidjecemo kada dodje do raspodjele sredstava

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 03:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
Citiraj:
За лијечење Милоша Медића у Бечу прикупљено 2.800 евра
За лијечење Милоша Медића у Бечу прикупљено 2.800 евра21.02.2014 19:30 | СРНА
Србац - Двадесетак радника на привременом раду у Бечу у седмодневној акцији прикупили су укупно 2.800 евра за лијечење десетогодишњег Милоша Медића из Српца, који је оболио од акутне лимфобластичне леукемије.

Жељко Новаковић из србачког села Пријебљези, који живи и ради у Бечу, уручио је данас новчану помоћ дјечаковом оцу Игору Медићу у кабинету начелника општине Србац.

"Сазнавши за болест овог дјечака, са неколико пријатеља из Беча покренуо сам акцију прикупљања новчаних прилога за помоћ овој породици. За само седам дана, 22 моја познаника издвојила су укупно 2.800 евра", рекао је Новаковић Срни и напоменуо да су међу хуманитарцима били људи различитих вјера и нација.

Начелник општине Србац Драго Ћирић захвалио је Новаковићу, истакавши да му је драго што су Српчани у иностранству задржали хуманост у срцу и што се често укључују у акције пружања помоћи људима овог краја када се нађу у невољи или у стању социјалних потреба.

Отац обољелог дјечака Игор Медић је од Новаковића затражио да у име његове породице захвали свим донаторима, наводећи да се његов син Милош налази на лијечењу у Клиничком центру Бањалука, гдје ће, по мишљењу љекара, остати најмање двије године.

Према његовим ријечима, након тога слиједи трогодишњи опоравак дјечака, а ако се у томе успије - шансе за излијечење су око 90 одсто.

http://www.glassrpske.com/drustvo/vijes ... 47453.html

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 09:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ljudi imaju zagarantovan otkup proizvodnje slijedećih petnaest godina :

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bh ... -unaprijed

Koliko plastenika se može napraviti za kredit od 3 miliona?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2014, 13:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2013, 10:49
MILO je napisao:
Dobra vest za zdrave,normalne,civilizovane i progresivne mlade ljude:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /090924129

SMRT FAŠIZMU-SLOBODA (NAPAĆENOM) NARODU! :)

Ko ne želi pomirenje?Vjeruju u šta?Da apolitikanstvo,seksualne slobode,i druge slobode štete političarima? :lol:
Smatram da su političari ti koji mogu(ako hoće) obezbjediti pristojan život žiteljima na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 10:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
Banjaluka bogatija za 1.529 beba

Za prvih šest mjeseci u gradu je rođeno 1.529 beba, dok je u istom periodu prošle godine broj rođenih bio manji i to za 53 bebe.

Slika

Iz Gradske uprave ističu da je u toku prošle godine u matičnu knjigu rođenih upisano 3.192 beba, od čega je 1.589 djevojčica i 1.603 dječaka.

Citiraj:
“U prvih šest mjeseci ove godine rođene su 753 djevojčica i 776 dječaka, a u istom periodu lani na svijet je došlo 707 djevojčica i 769 dječaka” dodali su u Gradskoj upravi.

U gradu na Vrbasu se nastavlja pozitivan trend prirodnog priraštaja, što potvrđuje i podatak da broj umrlih lica za prvih šest mjeseci za 309 manji od broja rođenih.

Citiraj:
“Broj preminulih u prošloj godini je bio 2.344, tačnije 1.096 žena i 1.248 muškaraca ” istakli su iz Gradske uprave.

Prema podacima Zavoda za statistiku RS, broj rođenih beba iz godine u godinu vrtoglavo raste, i taj broj za posljednjih šest godina iznosi 13.136 rođenih beba, a dominiraju dječaci.

Prema mišljenju demografa Steve Pašalića, grad ima pozitivan prirodni priraštaj zahvaljujući pozitivnom migracionom saldu.

Citiraj:
“Ako se rađanje beba nastavi ovim tempom, mogla bi se prevazići dosadašnja stopa rađanja na godišnjem nivou. U drugoj polovini godine neka se rodi samo 500 beba, a rodiće se više, biće najviši broj rođenih u odnosu na dosadašnje godine” rekao je Pašalić.

Dodao je da je razlog tome to što veliki broj mladih ljudi sve više napušta manje opštine u kojima su rođeni i dolaze u Banjaluku da živi. U posljednjih nekoliko godina taj broj vrtoglavo raste.

Citiraj:
“U grad na Vrbasu, koji je administrativni i kulturni centar, doseljava se mlado stanovništvo, koje tu zasniva porodicu” objasnio je Pašalić.

Istakao je da su sela nekad bila inkubator za rađanje djece.

Trudnica Milana Jokić mašta o velikoj porodici. Kaže da se ne brine zbog nedostatka novca. ”

Citiraj:
“Imaću najmanje troje djece. Važno je da bar jedno od nas ima posao i da u kući vlada sloga, sve ostalo dođe samo” rekla Jokićeva.

http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... -529-beba/

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2014, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
vidiš ti dragi moj šta ti je pažnja :wink:

Citiraj:
„Браћи“ се често обраћају са молбама да поправе компјутер, утичницу или неки други квар у кући. Волонтери ипак не могу испунити сваку жељу. Зато су на Интернет страницама оваквих група постављене напомене: „Друге врсте помоћи пружају се само у складу са могућностима волонтера!“

Slika
http://ruskarec.ru/politics/2013/10/28/ ... 25851.html

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kako jaka prica, svaka cast ovom coveku... Nekako me bas ostavio bez teksta...

http://mondo.rs/a719706/Video/Mondo-TV/ ... -bori.html

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
car je covjek! ponos 63-e...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Moraš biti okružen pozitivnim ljudima ...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ala, car! Svaka mu cast.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Baš...pogodilo ga je što nema opremu da skoči sa 30km kao onaj jaro...šteta.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kad čovjeku daš slobodu..kreativnost se sama nameće

http://www.detinjarije.com/nastavnik-sa ... -istoriju/

https://www.youtube.com/user/radrenisfilm/videos

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 11:41 
Postovanje za ovo.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Svaka čast.

Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hj6FIBLvNJg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2014, 23:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - Sedmočlanoj porodici Duška i Slađane Kostadinović iz naselja Srpski Milanovac u Banjaluci, o kojoj smo ranije pisali da živi u veoma lošim uslovima, zahvaljujući donaciji preduzeća "Hidroelektrane na Vrbasu", započeti su sanacija i proširenje kuće.

"U petak su nam radnici iz ovog preduzeća izlili ploču za koju čekamo da se osuši kako bi nastavili sa daljim radovima. Oni će nam, pored pomoći u vidu osnovnih namirnica, nadograditi kuću i uraditi kompletnu sanaciju", kazala je juče Slađana Kostadinović.

Prema njenim riječima, u narednom periodu slijedi dogradnja još dvije sobe za djecu, kupatila te kompletna sanacija podova i stolarije u trošnom objektu u kojem žive.

Pored toga, kako kaže, izmiriće im i dug za električnu energiju, koji su zbog neimaštine godinama nakupli.

"Osjećamo se kao ponovo rođeni i dugujemo veliku zahvalnost 'Nezavisnim novinama', zahvaljujući kojima su svi čuli za našu tešku situaciju i pružili nam pomoć, kako donacijama tako i pri upisu djeteta u srednju školu, zbog čega smo neizmjerno srećni. Djeca jedva čekaju da dobiju bolje uslove u kući", ističe Slađana.

U preduzeću "HE na Vrbasu" potvrdili su da je u toku sanacija i montažno-demontažna nadogradnja kuće kako bi petoro maloljetne djece imalo bolje uslove za život.

"Pokušaćemo ovoj djeci, koja su živjela u veoma neuslovnom objektu, obezbijediti bolje uslove, ali želimo podstaći i druge da se priključe ovakvim i sličnim akcijama", ističu u ovom preduzeću.

Sanacija objekta trebalo bi da bude završena u narednih nekoliko sedmica kako bi ova sedmočlana porodica prvi put zimu dočekala u toplini novog doma.

Baš lijepo, mada i u ona sretna vremena na radničkom savjetu znalo biti burno uz dobacivanje zašto ih je pravio toliko, pričala mi baba.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 435 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]