banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Uvijek me zanimalo...
PostPoslato: 19 Nov 2004, 11:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
Zasto se na oglasnoj ploci ne napise koliko kosta koji ispit? Ja sam bila na Pravnom i znam da su se ispiti kupovali, ali to je javna tajna, nikad se nista nije poduzelo po tom pitanju... Profesori nekaznjeni, pojedincina sestice i sedmice u indexu, a pojedincima koji su ni po babi ni po stricevu, neprospavane noci i dani i frke pred dan D! Da li je to fer i da li bismo trebali javno znati koliko ko uzima para za ispit i kad se moze dogovoriti kupoprodaja jer mi to lici na pijacu! Prof. Kovacevic sa Pravnog, vjerujem da ga mnogi poznaju, primjenjuje metodu "daj koliko das", znam iz pouzdanih izvora, pa zar to ne lici na pijacu, a ne na visoko obrazovanje?
Uh, strasno sam ljuta :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Jel' to nisi uspela da polozis neki ispit... ajd' nemoj se nervirati... bice bolje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2004, 11:25 
Pripravnik
Pripravnik

Ma, ja sam ispite polagala bez koverti, zbog sociologije sam pala godinu jer je ocekivao da mu nesto "pridarim", kao u crkvi, a ja nisam... A kolege lijepo nasjeku 6 metara drva za sesticu u indeksu ili donesu uplatnicu sa uplacenim iznosom! E, to mene boli sto je visoko skolstvo palo nisko!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
bebo: nemoj da trosis svoje zivce na to, ja sam se ubijala time na pocetku faxa ..kako to neko polozi pojma nema a ja se patim tj. zlopatim danju i nocu ... ali to radim za sebe :wink:

ali kad tad ce se vidjeti ko je kako zavrsio i ko je korumpiran od profesora a ko nije. Nikad ta kradja i iskoristavanje ljudi nije izdobrilo...

Tako da uci jer ucis za sebe ..guraj i ne sikiraj se... razmisljanje o tome nije vrijedno, i ne zasluzuje da se trosi energija na takve stavri, fokusiraj se na korisnije stvari 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
gipsy_girl sve si ti to lijepo rekla...ali nekad nemozes da ides naprijed (koliko god covjek to htio), zbog korupcije i kupovine ispita.

Cinjenica je da ljudi polazu sociologiju (btw. kod gore spomenutog prof.) "godinama"....odustaju od studiranja i visokoskolskog obrazovanja zbog "pijace" koju je mala beba navela. Sociologija je samo primjer. Koliko predmeta toliko cjenovnika.

mala beba...sta da ti kazem... po pricama koje ne znam kako su se na kraju zavrsile i rektor Univerziteta je kupio sinu ispit ( poklonio ga sinu svom),a i dalje se nalazi na mjestu rektora.

Kad padnes na ispitu i povuces temu "placanja", sve strijele su uperene u tebe "ma da nisi ucio bla bla"....Ali samo studenti koji studiraju na BL Uni-ju znaju o cemu pricaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2004, 08:27 
Pripravnik
Pripravnik

Ma, ne ubijam se ja u pojam zbog ucenja nego zbog korupcije o kojoj se suti!!! E, to mene ubija!!! Za Bracu znam da su mu ljudi nosili iscjepana drva u ratu za neke sestice i njegovoj djeci placali tenis :mad: Za ove primjere znam 100% da su istiniti, ne pitajte otkud :D Salim se, radi se o mojim jako bliskim prijateljima koji su platili za njegove "usluge" :-? Znaci, pricamo o visokom skolstvu a ne pijaci... Samo hocu da nevedemo jos konkretnih primjera, da se bar ovdje moze reci kako zaista stvari stoje, a ne da sutimo kao svi drugi! Neka se neko javi ko je imao sikustva sa podmicivanjem! A da ucim za sebe, to znam odavno, ali zbog ovakvih ucitelja mnogi odustaju na pocetku, sva sreca pa ja nisam, uspjela sam se spasiti... zahvaljujuci inatu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2004, 12:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
I onda se mnogi pitaju zasto im ne priznavaju diplome u inostranstvu...

Zalosno je to sto su profesori takvi :( U sustini, svaki sloj drustva je potkupljiv :(

Mijenjaj drzavu ;) Ja sam ju vec promijenio i ne kajem se.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2004, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
mala beba je napisao:
Zasto se na oglasnoj ploci ne napise koliko kosta koji ispit? Ja sam bila na Pravnom i znam da su se ispiti kupovali, ali to je javna tajna, nikad se nista nije poduzelo po tom pitanju... Profesori nekaznjeni, pojedincina sestice i sedmice u indexu, a pojedincima koji su ni po babi ni po stricevu, neprospavane noci i dani i frke pred dan D! Da li je to fer i da li bismo trebali javno znati koliko ko uzima para za ispit i kad se moze dogovoriti kupoprodaja jer mi to lici na pijacu! Prof. Kovacevic sa Pravnog, vjerujem da ga mnogi poznaju, primjenjuje metodu "daj koliko das", znam iz pouzdanih izvora, pa zar to ne lici na pijacu, a ne na visoko obrazovanje?
Uh, strasno sam ljuta :mad:

....ah cuj,pa ti nemas pojma o osnovnoj kulturi. Postoji vise decenijsko pravilo u nasoj zemlji:"Nista lako i od prve." Znaci prvo se moras pomuciti da nadjes vezu do profesora,kojoj profesor kaze cijenu....a tek onda se ta veza malo ogradi(udupla pare).

A ovo ostalo....nije to do obrazovanja....to ti je do sistema. Npr. Sa mog faxa su ljudi zvali nase ljude,koji su za vrijeme rata otisli vani(u svedsku su zvali,konkretno),i koji predaju tamo(u svedskoj predaju,konkretno) na faxu iste branse....da dodju predavati i ovdje kod nas,kao gostujuci profesori. Ljudi su odgovorili pozitivno uz uslov 5000eura mjesecno. Znaci, da takav covijek nema potrebu za mitom,a takav sistem zna koliko se cijeni obrazovanje i tacka. To ti je to!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2004, 08:35 
Pripravnik
Pripravnik

Sustina price je da namje sistem divan i krasan a ja bih rado da ga promjenim jer, neka hvala, meni se takav ne dopada :mad: A mogu da ga promjenim jedino promjenom mjesta boravka :-? :cry: :( Strasno!!! Ali kako neko pomenu,mito nije samo u obrazovanju vec u svim porama naseg drustva.
Ja sam svoju skolu zavrsila tako da nisam imala prilike traziti veze i nuditi novac ili recimo drva nekom profi, jednostavno sam protiv toga...
Evo jos jednog primjera, ali u srednjoj skoli... Prof. matematike se dogovara u jednoj gradskoj kafani oko cijene za prolaz ucenika drugog srednje... Kaze prof. 500, kaze tata puno je ... kaze prof. pa dobro, koliko vi dajete? Kaze tata, ja imam 50 eura, moze? Kaze prof. moze!!! I dogovore se oni u toj kafani da njegov sin za 50 eura dobije pozitivnu iz matematike!!! E, tu dolazim do one pijace koju sam ranije pominjala... Sta to bjese skola? Zna li neko ili se sad samo govori o ciframa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

....ne znam sta bi ti rekao. U ciframa je sve,nazalost, jer se one mogu pretvoriti u sve ostalo(za""normalne ljudime"" )vazno.

Kontretno...matematika ne ide narodu,pa se cesto mora srediti. Kod mene je lik morao srediti matematiku(jer,ako bi je radio...morao bi se odreci bar tri teza predmeta-kao Beton,Statika i Konstrukcije)pa bi pao na godinu. Kako je sredi? Ode u xxxxxx-kafanu,naruci kiselu i plati konobaru 400KM-ova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Sve su profesori krivi, a roditelji koji plaćaju ispite su sve sami poštenjačine i uzorni građani, da, da ... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Najgora je napisao:
Sve su profesori krivi, a roditelji koji plaćaju ispite su sve sami poštenjačine i uzorni građani, da, da ... :roll:

Eto sam cekao neko da kaze... ja bas nisam hteo da navlacim gnev na sebe :wink: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik

Najgora, odlicno receno :wink: , ali ne govorimo o tome. Ja, licno, nikada ne bih svom djetetu platila i kupila ispit jer mislim da to nije za primjer djeci :( i ne mislim nista dobro o tim roditeljima. O tome koliko sam ja protiv kupovine ispita govori i da sam izgubila godinu zbog Kovacevica koji je cekao da mu platim, a ja nisam, pa me obarao i obarao i obarao i na kraju sam polozila ispit i i zgubila vjeru u nase visoko skolstvo jer sam svojim ocima vidjela kupovanje sestica :mad:, a mogla sam da platim i sredim, vjerujte mi!!! Zato sam i htjela da ovdje jasno i glasno kazemo sta se desava "iza scene", u kaficima, kabinetima, restoranima... Daleko od toga da krivim profesora kad ne polozim sipit, to je najglupjla fora, kao kriv je profesor!? Ali, prof je kriv ako uzme pare!!! Taj isti prof kojeg pomenuh kaze kako se dosta u zivotu patioi da je sad dolso vrijeme da on to naplati!!! Zamislite, od studenata, pa nisam mu je kriva sto se napatio, ko nije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 09:51 
Pripravnik
Pripravnik

U danasnjem broju "Nezavisnih" http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 005-02.php

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 13:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Digresija je napisao:
I onda se mnogi pitaju zasto im ne priznavaju diplome u inostranstvu...

Zalosno je to sto su profesori takvi :( U sustini, svaki sloj drustva je potkupljiv :(

Mijenjaj drzavu ;) Ja sam ju vec promijenio i ne kajem se.

Pa sta ce se desiti kad sve i jedan covjek odluci da "promjeni" drzavu!
Onda svu tu energiju umjesto mjenjanja i odlazka iz drzave bilo najbolje da se usmjeri ka istinskom MJENJANJU drzave i osatanka u toj drzavi jer je to jedini izlaz, rjesenje i pravo ispravno mjenjanje drzave.

Svaki sloj drustva koji je podkupljiv je vecinom veci sloj, manjinu sloja nikada nemozes podkupiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ljudi ovo je tema koju mozemo pocinjat beskonacno mnogo puta i uvijek se dodje do zakljucka da se nista ne moze uradit po tom pitanju.

Evo primjera:
U srednjoj skoli pisemo pismenu iz srpskog kod profesorice kod koje mozes sredit ocjenu kako hoces i cak mozes preko nje sredit ocjenu kod nekog drugog profesora, ukratko 90% sredjivanja u skoli je islo preko nje i to nije bila nikakva tajna.I onda se jedan od ucenika prije nego sto ce pocet cas sjetio da na tabli napise teme za pismenu i to ovako:
1.tema 100km
2.tema 150km
3.tema 200km
Da bi profesorica usla, pogledala na tablu i ladno rekla:"Pisite trecu temu."

Ovakvih i slicnih primjera ti mogu nabrojat toliko da bi prebukirao forum.
Cijelo moje skolovanje u srednjoj bio sam veliki protivnik toga al jednostavno se nista nije moglo uradit jer je elektro skola bila takva gdje je vecini ucenika lakse bilo platit nego da malo sjednu pa nauce.

Vjerovatno se sjecate situacije kada je ranjen direktor elektro skole i kako je to u medijima prikazano kao "poludjeli ucenik izvrsio pokusaj atentata na direktora".A to je u stvari bila samo posljedica mita i korupcije koji u elektro skoli buja kao korov al niko nece ni da pokusa da ga pocupa nego ga svi pasu i govore kako je super, divan i krasan.Inace taj klinac koji je sebi upropastio zivot je bio odlican i primjeran ucenik.

Ukratko mala bebo ovo ti je "zemlja seljaka sa brdovitog balkana" i neke stvari se, nazalost, nikad nece promjeniti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 01:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 11:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ovo sto je spori rodrigez rekao je, nazalost, apsolutno tacno

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sporiRodrigez je napisao:
nase skolstvo je trulo generalno i nikad nije ni valjalo ko normalan u svijetu tjera studenta da nauci knjugu od 500 stranica.a profsori su im dostupni bukvalno 24 sata,a ovdje koliko vidim ako imas srece da ti uzvrati dobar dan osjecaj se povlastenim ... ahh ti divni privatni fakulteti ako imas novac platis pa se klatis do mile volje i niko ti nemoze prigovoriti nista :lol: 8)

...sjecam se u 1om osnovne(i svakom narednom) da je knjiga za ucenje iz bilo kojeg predmeta bila neuporedivo deblja od one za vjezbanje(mislio sam tad da je to bojanka jer smo bojali krugove i kvadratice).
Ovdje,u Svaba ovih je totalno obratno,pa me i ne cudi sto je lakse(ako zanemarimo da se prvo svabski jezik treba savladati)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 11:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2004, 16:12
oces li platiti ili neces, to je tvoja stvar. sve se danas moze kupiti, pa shto ne bi mogao i jedan ispit. a to da li ce biti kupovine ili ne, zavisi prvenstveno od studenata. tako da nema kukanja, oces- neces. trebace nama jos godina i godina da dosegnemo taj nivo svijesti, pa da sami skontamo da je to pogresno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]