zerocool je napisao:
Gdje si bila u Ilije Phoenix? I mi smo tamo bili, nisam te skontao.

A oni inspektor kad su dosli, gospoda parkirala na sred ceste kud prolazi kamion koji izvlaci ljude.. Svaka cast vojsci i vatrogascima, koji su dosli sa 2, odnosno 1 kamionom, da njih nije bilo, ne bi do sad izvukli sve ljude koliko ih je bilo.
Ebote, pa zahvatilo sve i jedan grad.

Ja baš bila na poslu, u preduzećetu koje je u toj ulici. Ali kod nas nije bila frka, ali smo naravno čuli šta se zbiva. Plus neko donese vijest da je Bočac kritičan, a moji ostali kod kuće, odmah do vode koja raste, ne mogu dobiti kućni broj jer nije bilo struje na Hisetima, mobilna mreža pala, niko mi se ne javlja, nemam vijesti... ufffff...
A mi smo stoka. Nije da sam iznenađena, ali koliki smo mi kreteni to je neviđeno.
Zovu apoteke da se opreme zbog cijele situacije i to je logično, kontaš da mora biti lijekova. I onda poručuju čajeve, dijetetiku i kozmetiku. Da su povećali uzimanje lijekova i medicinskih sredstava, pa da ti to smatraš normalnim u ovoj situaciji, ok, nego krava traži kozmetiku jer "naša apoteka radi normalno". Zove krembil iz Dubice i traži da mu se dostave neki čajevi jer kod njih nije frka i može se proći i on hoće svoju nanu filter. Čime prijatelju da ti to isporučim; da zovem helikopter zbog tvojih čajeva?
2 sata poslije, dođem kući i onda vrhunac dana. Bila sam u sobi kad su došli "inspektori", i to su se lijepo spustili niz ulicu do Vrbasa, direktno ispod moje kuće, gdje je stajala velika grupa ljudi iz ulice. Izašli ljudi da vide šta se zbiva, Vrbas raste, svi na oprezu. To je taman bilo tad oko 1, pola 2. I tako su fino došli, šatro inspektori u civilu, kao slikaju Vrbas i pričaju kako treba da se napravi hitna evakuacija jer Bočac neće izdržati i jer se smatra da će za sat vremena naići talas od preko 2 metra... Ispali smo/su svi naivni, ali pada kiša, zvone telefoni, ljudi već uplašeni, nikom u tom trenutnku nije palo napamet ni da zapiše registraciju, ni da traži legitimacije plus su bili u kabanicama, pa niko ih nije dobro ni vidio. Sreća, sjetili smo se pa smo zvali policiju. Prava policija je došla poslije, i to prilično brzo, tako da se tad smirila situacija.
Ziri, tebi i svima, svaka čast...