Ono na Paprikovcu jeste katastrofa, ako ne dodjes u pravo vrijeme, bukvalno u krugu od 200-300 metara nemas jedan pedalj slobodan, trotoar, parking mjesto, nista. Ali naravno, ima strucnjaka koji zauzmu po dva parking mjesta. Mada nekada treba i tako, bolje nego praviti se dobar. Ja prije par dana bio gore i sacekam malo u autu, 15-ak minuta i oslobodi se mjesto. Vidim neki vozac s druge strane stao podaleko, u namjeri da omoguci vise prostora drugima valjda, stanem i ja sto blize ovom autu s druge strane kako bih napravio mjesto za jos jedno izmedju. I moze ladno uci Punto, Corsa i tako to. Bez problema. Odem, slucajno pogledam sa prozora iz bolnice, usao neki Polo na to mjesto, super, napravio sam jos jedno mjesto. Vratim se, imam sta da vidim. Nema Pola, ali su ostali "tragovi" poslije njega. Meni je zapeo retovizorom i skinuo malo laka, ali nije puno. Ali ovom s druge strane je zestoko ogrebao i zgulio. Gledam se i mislim sta mi je to trebalo, a u tom trenutku glavonja preko puta s Audijem A6 sto je zauzeo dva mjesta, dodje, sjede i ladno ode, boli ga djon. Nekad treba biti i sebican.
Inace, svasta gore ima, ali ljudi jednostavno nemaju gdje da parkiraju. Dok sam cekao prije par dana, pauk je odnijeo dva auta jer su se levati parkirali prakticki u raskrsnicu kod parkinga zgrade infektivnog, autobusi ne mogu proci nikako. Samo dodju, zaustave auto usred raskrsnice, ugase i odose. Prednjace napucane zenske u novim lizing autima. A ovi koji se parkiraju izmedju, po sredini, zagrade druge da ne mogu izaci, samo ugase i odu, oni su tek posebna prica. Dok sam bio tu, neki ljudi su cekali levata sa meckom da dodje ali nisu docekali. Jedino shvatam ako mu je hitno i ne moze da ceka.
Opet moram gore u pon, muka mi dodje.

Pod hitno se gore nesto mora rjesavati.