banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2004, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Poznato je da pri deinstalaciji nekog programa neki njegovi dijelovi ostanu na računaru, recimo kad se koristi trial program i kad mu istekne vrijeme i kad se on deinstalira i opet instalira on skonta da je prije bio instaliran i neće da radi. A i pored toga i u situacijama kad nije u pitanju "varanje trial programa za koje nema cracka" nije zgodno da svaki program nakon deinstalacija ostavlja nešto svoje.

Trebala bi mi (relativno hitno) dobra preporuka dobrog programa za praćenje instalacija koji onda može pri uninstalaciji da obriše sve što je program razbacao po računaru i registriju, kao što je nekad (da li i sada?) radio Clean Sweep. Pri tom bi bilo zgodno da dotični program mogu "uključiti" da prati instalacije samo neposredno prije nego što instaliram neki program da bi on "uhvatio" tu instalaciju, a ne da mi mora biti stalno rezidentan. Tako sam radio sa Clean Sweepom.

Kakav je Ashampoo Uninstaller Suite Plus 1.32 SE ?

Preporuke?

Iskustva?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2004, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Koristio sam jedno vrijeme ashampoo al mi se nije nesto svidio pa sam ga deinstaliso - mora biti rezidentan u memoriji i stalno nesto zapitkuje sto me strasno nerviralo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2004, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
epek je napisao:
Koristio sam jedno vrijeme ashampoo al mi se nije nesto svidio pa sam ga deinstaliso - mora biti rezidentan u memoriji i stalno nesto zapitkuje sto me strasno nerviralo
Ko kaze da mora biti stalno ucitan? Pokrenes UIWatcher.exe (dakle ne UnInstaller.exe) samo kad hoces nesto da instaliras... pojavi se u systray-u, desni klik pa "Install an Application"... kad instaliras opet desni klik na systray icon pa "Exit Ashampoo UIWatcher" i to je to, nema zapitkivanja :D
Naravno prvo trebas podesiti da se ne podize sa sistemom.

Ja ga koristim vec duze vrijeme... odlican je :D
Preko njega mozes Trial app koristiti neograniceno (doduse ipak je lakse naci crack :wink:)... brise bukvalno sve zivo sto prog ubaci tokom instalcije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2004, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Jesi li proba UnInstaler! 2004 ,ja ga koristim i palis ga samo pri uninstaliranju ,znaci nema nekih manjih programcica koji su stalno pokrenuti ,takodje nisam pokusavao taj fazon sa trial programima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2004, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

* Squall * je napisao:
Jesi li proba UnInstaler! 2004 ,ja ga koristim i palis ga samo pri uninstaliranju ,znaci nema nekih manjih programcica koji su stalno pokrenuti ,takodje nisam pokusavao taj fazon sa trial programima
Probao sam ja i Uninstaller! 2004... ne moze se ni porediti sa Ashampoo UI.
Uninstaller! 2004 ne brise cak ni Prefetch file-ove a da ne govorim o skrivenim registry kljucevima i nekim drugim sys file-ovima...
UI 2004! ne moze da obrise sve file-ove koji su ubaceni tokom instalacije zato ne prati instalaciju pa ne zna gdje je sve razbacano (cita informacije iz Uninstall file-ova kao i standardni win UI)... dok Ashampoo UI prati tok instalacije i mozes bukvalno vidjeti sve zivo sta je ubaceno tokom instalacije... cak prati i izmijene u autoexec.bat, config.sys, system.ini i win.ini...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2004, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
maximus je napisao:
Ja ga koristim vec duze vrijeme... odlican je :D

Instalirao sam Ashampoo, zasad izgleda dosta dobro.

Kakav je Ashampoo Mail Virus Blocker? Da li ga koristiš i kakav ti se pokazao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2004, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nisam ga koristio... tako da ti ne mogu reci kakav je. Zadnja verzija je, ja mislim, 1.02 koja je izasla prije skoro 2 god... :-? sto znaci da ashampoo i ne radi bas puno na njemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 03:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
mislim da bi pomogao jv 16 power tools.mozes skinuti trial na http://www.jv16.org/
ima dosta zanimljivih opcija za sredjivanje registrija,uklanja zaostale dll-ove i razne gluposti koje pri deinstalaciji nisu pociscene i jos dosta toga...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]