banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 30 Jan 2014, 01:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2014, 15:24
Delicious je napisao:
Dobio sam čestitikicu od Carine, po prvi put!
Stvar koju sam naručio sa poštarinom sam (prema PayPal kursu) platio 58,92KM. :roll:
Kako da izbjegnem harač?
Иди у другу смјену, послијеподне између 14 и 18 сати и почасти цариника ценером.
Тако сам ја урадио пар пута. Резултат је да смо обојица били задовољни :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 01:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Nema potrebe davati cenera, nek odnese racun i nek im pokaze da je stvar kostala manje od 100KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 01:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2011, 19:39
despot777 je napisao:
salegbu je napisao:
princo je napisao:
Moze li brzinska uput molim da ne vrtim sad po stranicama
Ta konverzija,jel pri svakom placanju treba promijeniti,posto sam cini mi se vdio opciju,ali nikad nisam mijenjao nista(inace po 1,66 je njihov obracun) ili se moze nastimati za stalno?Nadam se da je razumljivo!

Par stranica prije neko je napisao....otidji na svoj paypal i ovo podesi,uvijek ce ti racunati po bankovnom kursu!

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> Set Available Funding Sources -> Conversion Options (za željenu karticu)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Ja dođem do ovoga Set Available Funding Sources i nakon toga nemam ovaj "Conversion Options"...
Doduše nisam ništa naručivao zadnjih mjesec dana a ranije mi se nija dešavalo da PP vrši konverziju...

Slika

Ista stvar i kod mene, nigdje nema te opcije. Do sada mi nisu naplacivali konverziju pa se nadam da je zbog toga.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 02:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Nema potrebe davati cenera, nek odnese racun i nek im pokaze da je stvar kostala manje od 100KM.

Зашто 100? По закону се царини све преко 50 и зато је и добио позив од царине.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 09:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2013, 12:06
Daj taj izvod iz zakona.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 10:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Ta opcija bi trebala da se nalazi upravo u produzetku broja kartice tj ispod ovog crvenog...Mozda kod vas jos nije uvedena.
Kad budete placali nesto pogledajte neposredno prije zadnjeg klika(zavrsni korak placanja) isto oko kartice ima neka opcija za drugaciju konverzaciju pa tu kliknite na Bill me in the currency listed on the seller's invoice.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 10:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
A.J.V.A.R. je napisao:
Pise da se slucaj sam zatvori poslije nekog vremena, konkretno kod mene 20.02. A prva posiljka je poslata 8.12., ako ikada dodje platim uredno prodavcu sve :).

Нек он теби врати паре прво. Јер ако истекне 45 дана, можеш да се сликаш. :) Држи отворен до 19. па ако не стигне ништа или да ти врати паре или ескалирај.

Slazem se ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Ma ja ni na kompu nista od toga ne mogu naci!Kad kliknem na my account samo mi izbaci recent transakcije i nista vise ne nudi!Profile ne mogu naci ni u ludilu!
Pomoc

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Jesam levat,izbi oci profile!Ne znam sta i kako kod mene je bilo namjesteno na Bill me in the currency listed on the seller's invoice
Svasta

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 18:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Deksinjo je napisao:
Daj taj izvod iz zakona.

Slika

ZAKON O CARINSKOJ POLITICI BOSNE I HERCEGOVINE
PRILOG
ROBA OSLOBOĐENA UVOZNIH DAŽBINA

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 20:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:

Hvala za link, znači jednom sedmično samo može 50KM... a jugovići mogu sve...jadni mi...
Šta je " neznatna vrijednost" jel zna ko ?!
Jel to koliko oni procjene ili tipa ako im je sumnjivo ide po njihovoj knizi procjene vrijednosti?
Pošto su mi jednom uzeli sve ukupno bruto 9,8KM za scart DVB-T recriver koji kod kineza košta 20KM a ovdje ga prodaju po 50KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 22:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Deksinjo je napisao:
Šta je " neznatna vrijednost" jel zna ko ?!
Па краљу то је то, све до 50 КМ је предмет незнатне вриједности.
Видиш да пише ''ослабађају се дажбине за предмете незнатне вриједности из иностранства ........... у вриједности до 50 КМ.

Deksinjo je napisao:
Hvala za link, znači jednom sedmično samo može 50KM...
Ово у пракси важи само за веће ствари које евидентирају.
Ја сам једном добио одједном 5 малих пошиљки и још неколико њих идућих дана.
Ето добио сам једном преко 10 пошиљки у једној седмици.
И то спада у предмете незнатне вриједности, али мале пошиљке са ситницама и не гледају и не броје.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 22:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hvala jos jednom Korisnicki naloze :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 22:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ма нема на чему :)

Него да напоменем у вези моје пошиљке, ово што сам питао да ли је ТНТ или холандска пошта.
Е сад дефинитивно знам да је обична холандска јер иде бродом, а не авионом :D
Ето нисам ни знао да се и тако шаље јер ми је досад све ишло авионом.
Онда је питање за колико ће доћи, вјероватно ћу се начекати али јбг.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Dok doplovi brod do banja luke :D

Salu na stranu, obicno takve postarine kasne od 5-8 dana bar po mom iskustvu, ali kod nas i one avionom kasne kad bi preko teleportacije dolazili paketi kod nas bi kasnili, tako nekako :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Bice narorito tesko ako krene uzvodno...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 00:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Korisnički nalog je napisao:
Sehxor je napisao:

Da, čiko reče sve preko 50KM treba da se carini... otišao sam u drugu smjenu, složio neku mutavu facu i oprostio mi je. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 11:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

E sto nagrabusih sa dvije posiljke,sve prevrnuh ni traga ni glasa od njih.Jedna iz USA a druga iz UK.Jako vrijedne posiljke a odavno je prosao rok da stignu.Pokvarih prosjek od 100 predhodnih posiljki samo jedna nikad nije stigla i evo sad ove dvije.Kud bas na njima da se zalomi :D Pih

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Delicious je napisao:
Korisnički nalog je napisao:
Sehxor je napisao:

Da, čiko reče sve preko 50KM treba da se carini... otišao sam u drugu smjenu, složio neku mutavu facu i oprostio mi je. :D

I ja sam imao slicno iskustvo ovih dana :).
Ako sam dobro shvatio, mrzelo ih da ispunjavaju uplatnice za tako malo para. Nisu cak trazili ni za kafu.
Postari su ipak odrali kozu za pregled i slanje obavijesti.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 02:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Ovo sam nasao na jednoj grupi na fejsu. Moze li neko link na zakon u kojem pise da fizicko lice moze uvesti robu, vrijednosti do 1500km postom ? Cesto mi znaju praviti probleme, zbog paketa oko 100 km, a unutra su vitamini, minerali, ulja itd...... A nigdje nisam vidio da je to zabranjeno uvoziti :evil:

"Placanje carine i PDV za robu uvezenu u BIH !

Poštovani,

Carinska procedura uvoza svih roba, pa tako i roba koje se putem interneta naručuju iz inostranstva, a putem poštanskih paketa stiže u Bosnu i Hercegovinu, obavlja se u skladu sa Zakonom o carinskoj politici BiH i svim važećim podzakonskim aktima.

U skladu sa članom 176. stav 6. Zakona i članom 14. Priloga Zakona, oslobođeni su od plaćanja carine, državljani BiH i strani državljani za predmete neznatne vrijednosti (roba nekomercijalnog karaktera) koje prime iz inostranstva u pismima i poštanskim paketima u vrijednosti do 50,00 KM, isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duvan i duvanske prerađevine. Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedelje. Poštanske pošiljke koje ispunjavaju uslove za navedeno oslobađanje od plaćanja carine, oslobođene su i od plaćanja poreza na dodatu vrijednost u skladu sa članom 26. tačka 2. Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

U slučaju da vrijednost robe koja se naruči putem interneta, ili se šalje iz inostranstva, a stigne poštanskom pošiljkom, prelazi vrijednost od 50 KM, carinska služba obavještava lice koje je naručilo robu o preuzimanju iste putem poštansko carinske deklaracije za fizička lica.
Ukoliko lice u BiH prima paket od fizičkog lica iz inostranstva, na utvrđenu carinsku vrijednost obračunava se jedinstvena stopa carine za nekomercijalnu robu u iznosu od 10 % carine, a onda ukupan iznos predstavlja osnovicu za obračun 17 % PDV-a. U osnovicu za obračun uvoznih dažbina ulaze i svi zavisni troškovi nastali prilikom uvoza robe, potput transporta, osiguranja i sl. Da bi pošiljka spadala u nekomercijalnu robu njena vrijednost ne smije preći 1.500,00 KM.
Ukoliko lice iz BiH prima paket od pravnog lica iz inostranstva, na utvrđenu carinsku vrijednost obračunava se standardna stopa carine u skladu sa Carinskom tarifom BiH (5%, 10%, 15% - ovisno o vrsti robe) i PDV 17 %. U osnovicu za obračun uvoznih dažbina ulaze i svi zavisni troškovi nastali prilikom uvoza robe, potput transporta, osiguranja i sl.

Prilikom utvrđivanja carinske osnovice za obračun uvoznih dažbina najčešće se uzima fakturna vrijednost robe, i to iz same fakture koja prati određenu robu ili se traži potvrda o plaćanju putem izvadaka sa računa kreditne kartice. Na utvrđenu carinsku vrijednost se obračunavaju i plaćaju zakonom predviđene dažbine. Ukoliko carinska služba posumnja da se radi lažnoj fakturi, ili ukoliko za određenu robu koja je predmet uvoza ne postoji faktura ili dokaz o plaćanju putem kreditne kartice, carinska služba pristupa utvrđivanju stvarne vrijednosti te robe koja će predstavljati osnovicu za obračun uvoznih dažbina, a na osnovu vrijednosti iste ili slične robe koja je uvezena u prethodnom periodu..

Važno je naglasiti da u skladu sa poštanskim propisima, pošiljka koja stigne u BiH može stajati najduže 30 dana. Po isteku tog roka, a ukoliko lice na koje pošiljka glasi ne preuzme istu, pošiljka se automatski vraća u inostranstvo. U skladu sa poštanskim propisima postoje ograničenja u težini poštanskih pošiljki, a u BiH je to 30 kg po jednoj pošiljki.

Naravno, ukoliko smatrate da su Vaša prava na bilo koji način ugrožena, imate mogućnost da u ostavljenom zakonskom roku izjavite žalbu i to nadležnom Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Sektoru za carine.

S poštovanjem,
"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]