banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Lektira
PostPoslato: 09 Jan 2014, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
:happy3:

bas mi drago sto ti se dopao

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2014, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
konačno sam, nakon 7-8 pokušaja, pogledao MADEO. i dalje mi nije jasna veličina filma, meni uglavnom čak nije bio ni zanimljiv.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2014, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

postoji jako racionalno objasnjenje, ti si los covjek

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2014, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
to i nije neka uvreda kad ti to tako softy kažeš. možda da pokušaš sa nekom rečenicom koja će na sredini imati magičnu riječ "senzibilitet" :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2014, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
I magicna je i kljucna.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2014, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Daljac je napisao:
to i nije neka uvreda kad ti to tako softy kažeš. možda da pokušaš sa nekom rečenicom koja će na sredini imati magičnu riječ "senzibilitet" :D

Covjek te kulturno proziva, a ti njega vrijedjas jer se nekad napio i nije mogao odadit' pos'o...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2014, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jebo pos'o ali kad se po koljenu popisas, to je vec problem

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Sexy Beast je jeben. Kinglsey je jebeno jeben.
Ali ima tu ovoga sto je pomenuo malteras, fali tu u drugom dijelu filma jos price, jos scena. Ovako se film svodi na dominaciju Kingsleya.

Ali bilo kako bilo, dobar film. Film koji bi mozda napravio Guy Ritchie da nije izbacen iz skole u svojoj 15-oj godini.

Kad svi daju ocjene, onda cu i ja. Fina osmica.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taj film da ima golu Dzesiku Albu koja 90 minuta plese makarenu i dalje bi ostala u sjeni Kingsleya

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pogledacu sada Sexy Beast. Zanima me sta taj glumac radi. U traileru ima previse neke galame, vise volim suptilniji nacin odvijanja toka u filmu. Ali uglavnom sam nepovjerljiva prema trailerima.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pogledala Sexy Beast. Mozda imam problem sa zanrom, ali svakako mi ne bi bilo zao i da sam na drugi nacin provela tih nepunih sat i po.
Taj neki stripovski, romanticarski prikaz kriminalaca kao otpadnika od sistema koji kopaju tunele i bave se teskim fizickim radom obijanja i pljackanja da bi dosli do novca i luksuza u zivotu me nije bas impresionirao.
Na kraju imamo nekakav happy end u kome uspjesno "penzionisani" kriminalac nastavlja da uziva u blagodetima bazena i vile, stecenih tokom uspjesne karijere. Doduse, tu i tamo nas junak ima neke zastrasujuce vizije, ipak je mracna proslost ostavila nekog traga.
Film nije los, mozda je i bolji nego sto je meni, ali eto meni nije prijao.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A ja pogledah Animal Kingdom.

Australijanci vole da naprave film koji ima muda. Andrew Dominik i John Hillcoat imaju treceg musketara. U kost, bez pardona. Brutalno a opet na neki poseban australijski nacin. Jacki Weaver je zastrasujuce dobro odglumila. Ben Mendelsohn koji glumi Pope-a ima neku neuroticnu crtu koju sam vidjao kod Gary Oldmana i njegovih uloga negativaca. Glavni klinjo je dobar ali valjda nece imati ovu mutavu facu i kasnije u karijeri kao Keanu Reeves npr. Kraj filma mi se dopao.

Ocjena: 8

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
malteras je napisao:
Druga sedmica:
4. Sydney (1996) http://www.imdb.com/title/tt0119256/

moglo je ovo mnogo bolje. zanimljivo je da je uvod sličan kao i u nueve reinas – dva stranca se upoznaju na ulici, stariji od njih nudi laku zaradu mlađem, postaje mu kao neki zaštitinik-- samo što je ovdje sve mnogo sporije, manje zabavno, nema te dinamike i vrcavosti, likovi su bolno stereotipni, zapravo cijelo vrijeme čekamo da otkrijemo motive glavnog lika i da se predstavi u drugačijem svjetlu (što se neće desiti). priča na početku obećava i tih prvih 20-tak minuta su vrlo dobri, ali reditelj kao da nije bio siguran da li želi da snimi triler, neki romantični krimić ili dramu o iskupljenju, u šta se na kraju pretvara ovaj film. i dok se on premišlja i pravi intermeca sa nebitnim likovima samo da bi popunio vrijeme, prođe pola filma. negdje na polovini postoji dosta naivan pokušaj triler zapleta, kao i nagovještaj da je stari zaljubljen u djevojku sa kojom je ovaj drugi, ali to nije razrađeno… pred sami kraj saznajemo koji je njegov motiv u svemu tome, i tu je kraj i moje nade da nas anderson cijelo vrijeme zavlači i da glavni lik nije toliko jednodimenzionalan, doduše, film dobija na dinamici i čak postaje zanimljiv, ali to nije dovoljno da opravda sve što smo gledali do tada.

u ovom slučaju ni kvalitetni glumci nisu dovoljni kad u filmu imate tri jednodimenzionalna lika i ne znate šta hoćete sa pričom. na kraju je sve ispalo nedovršeno i na pola -- i krimi zaplet, i kao neka romansa i iskupljenje, a da se autor filma fokusirao na samo jedan od ovih elemenata i da smo bar nešto saznali o liku koji nosi priču, film bi bio mnogo bolji.

ps. sad sam pogledao šta je snješko napisao u uvodu: “Andersonov debi izgleda kao film koji bi snimio Kventin Tarantino kada bi jednom odrastao i mogao sagledati život izvan filmskih okvira.” – drugim riječima, kad bi postao suvoparan i dosadan pravio bi ovakve filmove. njegovi dijalozi iako nekad potpuno infantilini obogaćuju likove i daju im taj poseban šmek, meni je ovdje palo na pamet da je tarantino bio script doktor na filmu, u prvih 5 minuta razgovora u kafiću mi bi već znali dosta stvari o dva glavna lika, imali bi kvalitetan setap za priču i film bi dobio potpuno novu dimenziju.

ocjena: 6

malteras je napisao:
Druga sedmica:
6. Hot Fuzz (2007) http://www.imdb.com/title/tt0425112/

hot fuzz sam posljednji put gledao kada je izašao i jedva sam čekao da ga pogledam nakon shaun of the deada, koji je jedan od mojih omiljenih filmova (sjećam se da sam tada gledao i sjajnu seriju spaced), a volim i buddy cop filmove, tako da su očekivanja bila baš velika. vjerovatno sam se zbog toga i razočarao, kompletan utisak je bio vrlo,vrlo blag. biće da formula iz shauna nije mogla da se prenese na ovaj film, humor mi je djelovao isforsiran ili je ta vrsta humora sa gomilom referenci mnogo bolje funkcionisala u hororu, ili su, kao što rekoh, očekivanja bila prevelika --možda bih danas na drugo gledanje promijenio mišljenje (vjerovatno je hot fuzz bolji od svega što je simon peg kasnije pravio) -- ili su peg i wright one and done autori – napravili jedan dobar film i na osnovu njega izgradili karijeru. obzirom na njihove kasnije filmove vjerovatnije je ovo posljednje.

malteras je napisao:
Druga sedmica:
5. Sexy Beast (2000) http://www.imdb.com/title/tt0203119/

ovaj film sam gledao tako davno da se ne sjećam ni utiska koji je otavio na mene. sjećam se samo nekog degenerika u badem mantilu, jarkih boja koje se prelivaju, ben kingslija kao lošeg momka (on je valjda sexy beast) i neke jurnjave pod vodom. možda ga opet pogledam ako se ovdje povede rasprava pa me dovoljno zainteresuje, ali od kako je mlitavo krenulo, teško. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Pogledala Sexy Beast. Mozda imam problem sa zanrom, ali svakako mi ne bi bilo zao i da sam na drugi nacin provela tih nepunih sat i po.
Taj neki stripovski, romanticarski prikaz kriminalaca kao otpadnika od sistema koji kopaju tunele i bave se teskim fizickim radom obijanja i pljackanja da bi dosli do novca i luksuza u zivotu me nije bas impresionirao.
Na kraju imamo nekakav happy end u kome uspjesno "penzionisani" kriminalac nastavlja da uziva u blagodetima bazena i vile, stecenih tokom uspjesne karijere. Doduse, tu i tamo nas junak ima neke zastrasujuce vizije, ipak je mracna proslost ostavila nekog traga.

Ovo nije film za svakoga, a definitivno nije nesto sto bi se svidjelo vecini zena, tako da je malo falilo da ti kazem da ne gledas, al' lektira je obavezna, pa nisam :)
Al' gdje ces opisujuci ovakav muski film upotrijebiti rijec stripovski, kad su stripovi gej (a ono malo dobrih stvari, kao i dobrih likova, su pokupili iz filmske umjetnosti) ? :)

Nego, pogledah

Sydney (1996)

Upravo je onakav kakav sam i ocekivao da bude, s obzirom da mu je tvorac Paul Thomas Anderson. Sa ovim sto friskey rece
Citiraj:
na kraju je sve ispalo nedovršeno i na pola
jer reditelj nije znao
Citiraj:
da li da snimi triler, neki romantični krimić ili dramu o iskupljenju
se ne bih slozio. Cini mi se da je to njegov stav o zivotu uopste (a mozda i grijesim, posto mu nisam pogledao mnogo filmova), da je nedovrsen i na pola i da je prepun svega i svacega, gotovo iskljucivo sastavljen od digresija (sto ih onda ne cini digresijama, al ajd', ne znam kako bolje da srocim:)). Na nama ostaje da se koncentrisemo na jednu ili nekoliko i od njih sacinimo zivotnu pricu. Ovo da nije znao koji zanr da napravi takodje nisam siguran, jer mislim da je upravo htio stvoritii takav miks i nije zeleo da bude kruto vodjen okvirima jednog zanra, jer ni zivot nije jednolican i predvidljiv (koliko god se to nama ponekad tako cinilo), a on u filmovima (ovima koje sam pogledao) prikazuje iskljucivo zivot (manje ili vise sarolikih likova) na dokumentaristicki nacin i, rekao bih, bez emotivne vezanosti za same likove, nego po onoj- "kakav je, takav je, moj je" i prikazacu ga narodu u pravom svjetlu (ostavljajuci pri tome i sopstveni, prepoznatljivi pecat). Iako nesto losiji od ostalih koje sam gledao, ipak solidan...

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
drugim riječima, kad bi postao suvoparan i dosadan pravio bi ovakve filmove. njegovi dijalozi iako nekad potpuno infantilini obogaćuju likove i daju im taj poseban šmek, meni je ovdje palo na pamet da je tarantino bio script doktor na filmu, u prvih 5 minuta razgovora u kafiću mi bi već znali dosta stvari o dva glavna lika, imali bi kvalitetan setap za priču i film bi dobio potpuno novu dimenziju

nije poenta lektire da se zavadimo :D

i ja sam pojeo govno sto sam uopste predlozio bilo sta od PTA-a koji mi je svetinja....

ako nista drago mi je sto vremenom dokazujem samom sebi tacnost nekih izjava pogotovo sto se tice Tarantina i Aronofskog u odnosu na PTA-a, pogotovo sto sam hladne glave ponovo pogledao neke stvari i sada sa distance od par godina vidim zasto je ''Inglourious Basterds'' jedan od mozda tri filma sa kojih sam izasao iz kina i kako je ''The Wrestler'' i dalje ''Erin Brockovich'' na stereoidima i koji iskljucivo Mickey Rourke cini gledljivim

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

malteras je napisao:
skitnica je napisao:

Ovo nije film za svakoga, a definitivno nije nesto sto bi se svidjelo vecini zena, tako da je malo falilo da ti kazem da ne gledas, al' lektira je obavezna, pa nisam :)
Al' gdje ces opisujuci ovakav muski film upotrijebiti rijec stripovski, kad su stripovi gej (a ono malo dobrih stvari, kao i dobrih likova, su pokupili iz filmske umjetnosti) ? :)

Mozda si u pravu za neke izrecene stvari.
Samo...ova zamjerka za "stripovski" ne stoji.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
malteras je napisao:
Cini mi se da je to njegov stav o zivotu uopste (a mozda i grijesim, posto mu nisam pogledao mnogo filmova), da je nedovrsen i na pola i da je prepun svega i svacega, gotovo iskljucivo sastavljen od digresija

nedovršen u smislu ukupnog utiska, znači nemamo ni dramu među likovima, ni romansu, ništa što bi nas emocijonalno vezalo za likove, ni iskupljenje u pravom smislu riječi, sve je jako blijedo i nedorečeno a opet užasno naivno i predvidivo. možda sam ja očekivao više pa se dodatno razočarao ali to je moj utisak.

gnusni_snjesko je napisao:
nije poenta lektire da se zavadimo :D

mislim da je malteresova ideja od početka bila da ovdje izazove krvoproliće. :)

gnusni_snjesko je napisao:

i ja sam pojeo govno sto sam uopste predlozio bilo sta od PTA-a koji mi je svetinja....

ako nista drago mi je sto vremenom dokazujem samom sebi tacnost nekih izjava pogotovo sto se tice Tarantina i Aronofskog u odnosu na PTA-a, pogotovo sto sam hladne glave ponovo pogledao neke stvari i sada sa distance od par godina vidim zasto je ''Inglourious Basterds'' jedan od mozda tri filma sa kojih sam izasao iz kina i kako je ''The Wrestler'' i dalje ''Erin Brockovich'' na stereoidima i koji iskljucivo Mickey Rourke cini gledljivim

ko ti je kriv :wink: mislim da kad pričamo o ovome treba da se bavimo konkretnim filmom a ne da ga procjenjujemo na osnovu toga šta je sve autor snimio tokom karijere. ja kad sam nabavio brzi internet prvo sam skidao kompletne opuse forda, pekinpoa, don sigela… i tu je bilo svega i svačega, uglavnom oni filmovi za koje sam čuo su bili dobri, oni skriveni su sa razlogom bili skriveni. znači postoji razlog zašto je sidney manje poznat i oni koji ga hvale mislim da to rade u kontekstu kasnije andersonove karijere.

po meni dobar film mora da izazove neku emociju, da nešto osjetiš ili da te natjera da razmišljaš o njemu nakon gledanja pa da mu se kasnije ponovo vraćaš, a ne da izađem iz bioskopa samo sa utiskom kako je philip hall dobro odglumio, ili kako dobar kadar jebote :) …to nije dovoljno.
tebi je zbog posla kojim se baviš taj tehnički aspekt jako važan, i to je normalno, ali za nas obične gledaoce to je manje bitno. i kad sve to staviš na stranu i koncentrišeš se se samo na likove i priču, sidney te ostavlja potpuno hladnim.
kad je u pitanju tarantino, imaš dva tarantina: prva faza sa avaryem koja je sjajna i ova druga mnogo lošija faza, ali i kasnije u svakom njegovom filmu uvijek postoje neki zanimljiv segment. npr. upravo u inglorious bastards početak filma kad waltc traži jevreje u onoj kući je genijalno napisana i snimljena scena koja pokazuje da tarantino nije baš potpuno pukao i možda ponovo snimi nešto bitno.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nine Queens.

Ovi plot twist filmovi prevara i pljacki su uvijek zanimljivi i zabavni za gledanje. Pocevsi od The Sting pa preko Okeanovih (koje volim, pogotovo prvi dio) pa dalje. Nine Queens je zabavan od prvog do posljednjeg minuta. Film postaje jos zabavniji kada se pojavi Valeria.

Ocjena: 7.5

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The Man Who Wasn't There (2001)

Da je slika bila ruznija i da su glumci bili nepoznati, pomislio bih da gledam klasican noir :) Poznati stilizovani kadrovi, igre sjenki, cigareta... Sto se tice tehnickog dijela, odlicno odradjen posao. Mogao je da traje i pola sata krace, ali ovako je pratio zivotni tempo glavnoga lika, pa ne znam da li je zamjerka ispravna.

Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2014, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Po naredjenju master Yode, da ispostujem temu kad sam se vec ukljucila (iako mi i dalje nije jasno sta konkretno nosi film noir sem cudne krimi atmosfere) :D:
Nine Queens
Obrt obrnutog obrta :D. Super simpatican filmic. Glavni dvojac je fenomenalno odabran, od same njihove fizicke pojave pa do glume, sve se stapa sa pricom. Plus, par na prvu totalno offtopic detalja koji na kraju divno upotpunjuju pricu (kao npr. sa onom pjesmom koje Huan ne moze da se sjeti cio film). Zadovoljna sto sam pogledala ovo i zelim nazad sate koje sam provela gledajuci Ocean´s 12,13,15,120 :D. 7.5/10

King of New York
Ako me sjecanje ne vara, ovaj film se krajem devedesetih bjesomucno vrtio na rtrs-u. Pokusala par puta gledati, ali me mucna atmosfera filma odbijala. I eto, poslije 15 godina konacno se natjeram da ga pogledam u cjelosti.
Ne mogu da kazem da sam odusevljena, jer me filmovi sa ovakvom tematikom tesko zainteresuju, ali daleko od toga da je film los. Naprotiv, film je odlicno uradjen. Upao mi je u oci prikaz kontrasta ambijenta po kom se glumci krecu i kako apsolutno ne obracaju paznju na okruzenje (od blic kadrova preskupog enterijera, hrane i pica po hotelima do scena u najvecim rupama grada). Ok, mozda je tome doprinjelo sto je dio njih vjecito nadrogiran :D. 7/10

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]