banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: MTS - Kanal 3
PostPoslato: 25 Dec 2013, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Konacno krece - nasljednik Treceg kanala RTS-a i MTS-a. Beogradski - Kanal 3. :thumbleft:

Citiraj:

Sergej Trifunović otvara televiziju!

Odlukom Republičke radiodifuzne agencije od februara sledeće godine sa radom počinje nova televizijska stanica Kanal 3. Jedan od osnivača je i naš proslavljeni glumac.

Kanal 3 je dobio regionalnu terestijalnu frekvenciju na kojoj će početi emitovanje signala za vreme novogodišnjih praznika.
Početak emitovanja pune programske šeme očekuje se u februaru 2014. godine.

Slika

Osnivači Kanala 3 su sportski novinar i urednik bivšeg Trećeg kanala Igor Miklja, glumac Sergej Trifunović i novinar Boško Jakšić.

http://mondo.rs/a646598/Zabava/TV/Serge ... iziju.html

O ovome danas pise i Blic.

Citiraj:

"Kanal 3" umesto nekadašnjeg "3K". Sergej Trifunović postaje kreativni urednik

Blic, 25.12.2013.

Popularni glumac Sergej Trifunović biće kreativni urednik zabavnog programa nove gradske televizije “Kanal 3”, koja će početi sa probnim emitovanjem za Novu godinu.

Ova televizija nastala je na temeljima nekadašnjeg “Trećeg kanala” čiji je glavni urednik bio Igor Miklja, koji će na “Kanalu 3” biti u poziciji programskog direktora.

Osnovni zadatak ove televizije će biti da u brojnim živim programima informiše građane Beograda o aktuelnim zbivanjima.

Urednik informativne redakcije biće legendarni novinar Boško Jakšić.

Pun start ove televizije očekuje se početkom februara sledeće godine.

V.Đ.Đ.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/430129/ ... ni-urednik

Kanal 3 dobio je dozvolu RRA za emitovanje, na podrucju Beograda. Program, eksperimentalno, krece, vec tokom novogodisnjih praznika. :wink:

Vrh

Tema posta: Re: MTS - Kanal 3
PostPoslato: 25 Dec 2013, 22:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jos detalja o startu Kanala 3, bivseg MTS-a, u zemaljskoj mrezi:

Citiraj:
Tanjug, 25.12.2013.

Uskoro "Kanal 3" na području Beograda

BEOGRAD - Na području grada Beograda u narednoj godini građani će moći da gledaju programe još jedne televizije - "Kanal 3", koja je dobila dozvolu Republičke radiodifuzne agencije za emitovanje programa.

Ta televizija je, kako je objavljeno na sajtu RRA, dobila dozvolu za emitovanje celokupnog programa za region grada Beograda - od 22. novembra 2013. do 22. novembra 2021.godine.

Kao vlasnik te televizije je naveden Milić Ivković, dok je kao odgovorno lice za zastupanje i glavni i odgovorni urednik upisan Branislav Antović.

Ta televizijska stanica je najavila da će o konceptu, programskim idejama i ciljevima biti reči u petak, 27. decembra, na konferenciji za novinare.

O tome će govoriti "osnivači i začetnici" ove televizije Igor Miklja, Sergej Trifunović i Boško Jakšić, dodaje se u najavi "Kanala 3".

Navodi se i da će emitovanje signala početi tokom novogodišnjih praznika, a kompletna programska šema u februaru 2014. godine.

Znaci vec u petak ce biti poznato kako ce izgledati sam program, odnosno koliko ce biti slican nekadasnjem RTS-ovom 3K ili MTS-u.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2013, 12:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nasljednik MTS-a i 3k RTS-a, krece za Novu godinu. :wink:

Citiraj:
Kanal 3: Trifunović ispred kamere samo u Dnevniku

Autor: MONDO

Slika

Poslednjeg dana u godini, 31. decembra, biće pušten signal televizije Kanal 3, osnivača i začetnika Igora Miklje, Boška Jakšića i Sergeja Trifunovića.

Osnivačka "trojka" je povodom objave da počinje emitovanje signala Kanala 3, održala konferenciju na kojoj je otkrila koncept televizije i pozvala mlade ljude na audiciju za voditelje.

Ono što bi trebalo reći jeste da ćemo, za početak, Kanal 3 gledati samo u Beogradu i Novom Sadu.

"U toku su pregovori sa kablovskim operaterima, a nadamo se da će nas uskoro gledati cela Srbija", rekao je Igor Miklja i odmah rešio dilemu koja je nastala nakon što je objavljeno ime televizije...

"Kanal 3 nije obnavljanje Trećeg kanala. Bilo bi bezobrazno obnavljati deo televizijske istorije. On treba da ostane upamćen kao revolucionarni kanal koji je dao neka imena koja sada rade na drugim televizijama – Maja Žeželj, Voja Nedeljković, Marija Kilibarda, Ivana Bojić...".

Igor Miklja je otkrio da će nova televizija na naše prijemnike doneti dobar duh, dobru energiju, ali i dati šansu mladim ljudima da se ostvare profesionalno.

"Posle novogodišnjih praznika ćemo organizovati audiciju za voditelje".

Što se tiče kulturno-umetničkog, odnosno zabavnog programa, za njega je zadužen glumac Sergej Trifunović, koji je ovom prilikom otkrio i otkud on u ovoj "priči".

"Zbog prijateljstva sa Mikljom, ali i zato što mislim da je kultura baza, a ne nadgradnja. U našoj zemlji ona je marginalizovana – imate novine bez i jedne stranice posvećene kulturi, a od emisija, a da nisu turbofolk, imate samo jednu – Jelen Top 10", rekao je Trifunović.

Kada mu je predočeno da se i ova emisija gasi, on se ispravio:

"Nemamo nijednu emisju da valja! Imamo najtalentovaniju mladost – muzičare, slikare, grafičke dizajnere koji žele da odu, i ne krivim ih. Ova televizija je idealan prostor za njih. Televizija kreće od nule, a ako propadnemo, opet smo na nuli".

Sergej je dodao da ima puno ideja, a kada smo ga pitali šta ćemo tačno gledati, hoće li biti muzičkih emisija, serija...rekao nam je "biće svega".

Što se tiče njegovog angažmana ispred kamere, kratko je rekao: "Mislim da ima previše Sergeja ispred kamere, možda ću se pojaviti samo kod Boška u Dnevniku ako me pozove...".

Ideja je da Kanal 3 bude gradska televizija, prepuna reportaža i uključenja uživo, a postignut je dogovor sa centrima u Zagrebu i Ljubljani, pa će u prajmtajmu biti uključenja i u ex-YU republike.

Naravno, neće nedostajati ni sporta, ni kulture, ni politike, a interesantno je da će biti pokrenuta i inicijativa da se dodela MTV nagrada dovede u Beograd.

Što se tiče informative, tačnije Dnevnika, za njega je zadužen Boško Jakšić, koji će imati drugačiji pristup od „konfekcijskih dnevnika kakve sada gledamo".

"Uključićemo i građane, tačnije bavićemo se i civilnim novinarstvom (ljudi se javljaju sa pričama), a biće i gosti u Dnevniku – neki obični ljudi koji pričaju svoju priču, a trudićemo se i da promovišemo mlade ljude o kojima toliko pričamo", rekao je Jakšić.

Televizija Kanal 3 sa emitovanjem signala počinje u noći 31. decembra, a puna programska šema počinje u februaru 2014. godine.

http://mondo.rs/a647219/Zabava/TV/Kanal ... vniku.html

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2013, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
заиста се не радујем каналу на ком ће трифуновић нешто уређивати

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2013, 01:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:lol: Cime je to Sergej zasluzio? Pa tako je dobro odradio rolu na MTV-iju, pogotovo ovu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IHornRYDi6I[/youtube]

Salim se, nego nece njega biti puno tu, zna se ko vuce glavne konce - Miklja i Bane Antovic, tako da ce to biti ok. Uostalom kao i nekadasnji 3K RTS-a. Ili MTS. Sjecam se dok je isao na Elti, daljinski mi je bio zakucan na MTS. :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2013, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
неће га ни бити али знамо коју ће причу форсирати, поготово зато што је ту и бошко јакшић. овог трећег не знам али вјероватно је исти сој. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2013, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
meni je sergej skroz antipatičan lik. Lupao je taj sve i svašta. Svakakve glupost, ali opet s druge strane veoma ga cijenim kao glumca. E sad kako će se snaći na televiziji ne znam, znam da je vodio onaj propali projekat na mtv-iju. A opet sjećam se dok je mts išao na totalu, da je to veoma dobra televizija. Po meni, tu ništa nije trebalo ni mijenjati, već ostaviti onako kako je bilo na mts-u. Taj treci kanal nisam nikad gledao, pa nemogu suditi.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2013, 17:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Taj kanal se na Jahorini neće prikazivati... :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2013, 22:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:lol: Na Jahorini sigurno nece. Ne moze signal ni dobaciti tamo. :lol:

Sergej je cudak i ima svoje "momente", to svi znamo, a opet s druge strane, nema se sta reci ni za njegovu glumacku karijeru. Cak naprotiv, ja uopste nemam stav na njegovu dosadasnju glumacku karijeru. Nit mi smrdi nit mirise. Opet s druge strane, mislim da bi na televiziji ovakvog formata bio koristan. Kao i Miklja uostalom, za kojeg se nadam da ce vuci sve konce, skupa sa Antovicem. Bane je napravio simpatican posao sa MTS-om kao kablovskim kanalom i to je poznato. Radio je i kao producent na 3K RTS, a Miklja je bio glavni tamo.

3K je u ono vrijeme ratnog ludila bila gotovo jedina televizija na ovim prostorima koja je bila iole normalna. Imali su i oni svojih folk, sund, trash ispada, no ipak generalno, ocuvali su urbani duh i Beograda i Srbije. Jbt, dok su se na gotovo svim ostalim televizijama utrkivali ko ce vise krvi prikazati i ljudima zivot zgaditi, sve u okviru ratnohuskacke masinerije, 3K se bavio promocijom neafirmisanih bendova, garaznim zvukom, yu rock'n'rollom, najvecim svjetskim hitovima, NFL ligom, humorom. I ne samo ludih devedestih, vec sve do gasenja televizije. Eh, upravo nadjoh nesto :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4PDi9MVHTrI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-V_4mmgx29w[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jCgBzYCEES4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2014, 19:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Igor Miklja - intervju za danasnje Novosti:

Citiraj:

Miklja: Želimo čak i gledaoce “Farme”

Marija Dedić | 19. januar 2014. 10:55 | Komentara: 0

Slika

Igor Miklja o novom Kanalu 3 na kom neće biti turskih serija i rijalitija

KRAJEM prošle godine stigla je vest o osnivanju novog Kanala 3, koji će, barem prema najavama, biti potpuno drugačiji od svega što trenutno gledamo. Nakon eksperimentalnog programa koji će se sastojati od filmova, serija i muzike, krajem februara biće postavljena kompletna programska šema iza koje stoji zanimljiv tim. Novinar Boško Jakšić, glumac Sergej Trifunović i urednik sada već kultnog “3K” Igor Miklja ujedinili su se oko istog cilja - napraviti televiziju sa kvalitetnim programom koji ne omalovažava gledaoce.

U poslednjem obraćanju javnosti do kraja februara, Miklja otkriva da su u toku pregovori sa kablovskim operaterima kako bi signal pokrio celu Srbiju, ali i da postoji plan da se deo programa emituje regionalno, u Zagrebu, Sarajevu i Ljubljani.

- Često čujemo priče da mediji nude publici ono što ona želi, a to nije tačno - kaže Miklja. - Gledaoci će prihvatiti i najveće smeće ako nemaju šta drugo da vide. Mi želimo da pokažemo da ogromna većina ljudi nije onakva kako je predstavljena u medijima. I ne pričamo napamet, imamo iskustvo sa 3K gde smo dve godine suvereno držali prajmtajm sa ubedljivo najmanjim budžetom u istoriji televizije, a pri tom nismo išli ispod nivoa dobrog ukusa - kaže Miklja.

* Mnogi su, i zbog vas i zbog imena, doživeli Kanal 3 kao oživljavanje 3K.

- Bilo bi pretenciozno, pa čak i bezobrazno da bilo koji pojedinac misli da bi on mogao da bude obnovitelj nečeg što je bilo avangarda. Za srpsku TV istoriju, 3K je sveto ime i treba da ostane kao drago sećanje generacijama koje su uz njega odrasle. Televizija kao 3K verovatno ne bi ni mogla da opstane u današnjem vremenu jer su se promenile i tehnologija i brzina života. Ali, ono što je slično sa 3K su duh i energija.

* Kakav program pripremate?

- Hoćemo da vratimo televiziju televiziji, da imamo što više direktnih prenosa utakmica, pozorišnih premijera, modnih revija, predstavljanja knjiga. Informativni program, kojim će se baviti Boško, biće specifičan. Umesto spikera koji hronološki čitaju vesti, hoćemo čoveka koji ima stav i autorski pečat, koji će predstaviti svoju viziju zemlje i sveta. Ne znam još da li ću ja nešto voditi, Sergeja nagovaramo, ali sigurno je da će 95 posto voditelja i novinara biti neki novi klinci. Za koji dan, raspisaćemo audiciju.

* Hoće li biti turskih serija i rijalitija?

- Jedini potencijalni rijaliti je stvaranje ove televizije. Ne želim ništa loše da kažem o kolegama, teško je praviti televiziju u ovim vremenima, ali čini mi se da se ušlo u matricu preslikavanja programa. Važno je da imate tursku seriju i rijaliti, jer je to garancija za rejting i oglašivače. Gledanost je i nama važna, ali mislimo da se do nje može doći i originalnošću i afirmisanjem autentičnih vrednosti.

* Ko je vaša ciljna grupa?

- Svi.

* I oni koji gledaju “Farmu”?

- Mi hoćemo sve ljude, kao što će i oni želeti nas, iako toga možda nisu svesni. Kad su me prijatelji nagovarali da prihvatim ovaj posao, jer sam se lomio, pošto sam izašao iz televizije, saopštili su mi zanimljiv podatak: da se u Beogradu godišnje proda pet miliona karata za muzičke događaje, a da jedva deset posto otpada na muziku ”Grand produkcije”, koju ne želim da omalovažim, ali sam stekao utisak da je ona mnogo zastupljenija. Isto tako, potcenjujemo tinejdžersku generaciju, mislimo da su svi na socijalnim mrežama, bez inicijative. Sa nipodaštavanjem se odnosimo prema onima koji su naša budućnost, a da zapravo i ne znamo ko su, kakva su im interesovanja i želje. Mi smo sad malo zagrebali po površini i shvatili da tu ima izuzetnog sveta.

* Smeta li vam što su Kanal 3 već nazvali televizijom za urbanu populaciju?

- Kod nas se urbanost pogrešno shvata. Ako živiš u gradu, ideš u fensi kafiće i kao si kul, to ne znači da si urban. Nedavno sam razgovarao sa Kusturicom i nasmejao ga jer sam mu rekao da smo pokrenuli televiziju koju etiketiraju kao urbanu, a pošto njega doživljavamo kao najurbanijeg tipa u Srbiji, hteli bismo da napravimo neku priču. Nama nije cilj da napravimo elitistički program koji će gledati nekoliko stotina gledalaca, niti da određujemo ko je od gostiju dobrodošao. Neće biti turbo folka, ali i ti pevači će moći da gostuju u raznim programima koji obrađuju fenomene.

* Imali ste političko iskustvo kao gradski sekretar za sport i omladinu. Kako se lakše menja svet - kroz politiku ili televiziju?

- Srećom, iskustvo je bilo minimalno i ekspresno, čitavih šest meseci. Uzleteo sam kao šatl, a raspao se kao meteor. Teško je ovde menjati navike. Suočeni smo sa užasnom količinom nasilja i naopakosti života i vrednosti. Nisu samo političari krivi, i mediji su kreirali stvarnost gde je sasvim normalno da nekoga ošamarite, pljunete, imate javni seks i da to bude put ka uspehu. Političari imaju mehanizme da prave promene na širem planu, ali ništa slabiji nisu ni mediji, tako da ovo vidimo kao jedan od načina da pozitivno utičemo na svest ljudi.

ARENA S GLADIJATORIMA

NOVAC bez kreativnosti ništa ne znači kad je reč o pravljenju TV programa, smatra Miklja.
- Najlakše bi nama bilo da imamo milionske budžete, pa da možemo da nagruvamo blokbastere, holivudske serije, englesku i italijansku ligu, ali novac se potroši i ako nemate ideje, ne ostaje vam ništa. Surov je posao voditi televiziju, jer ono što je bilo fenomenalno, gotovo je već sledeće sekunde. Publika, kao u rimskoj areni s gladijatorima, čeka nove doživljaje i avanture, pa morate brzo da razmišljate.

http://novosti.rs/vesti/spektakl.147.ht ... aoce-Farme

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2014, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Sergej Trifunović je Bog otac kratko i jasno u svemu što radi. Imam pravo da ga podržavam i ne slažem se s vašim stavovima. Želim mu puno uspjeha sa Televizijom Kanal 3.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2014, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sergej Trifunovic je supak

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2014, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
V@nja je napisao:
Sergej Trifunovic je supak

Potpisujem...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2014, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
nek mu prvi gost bude suljagic .... ista je to fela

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Možda mu prvi gosti budu Edo i Frenkie 8)

Prikačeni fajl:
72853_10151936768803174_776784051_n.jpg
72853_10151936768803174_776784051_n.jpg [ 66.86 KiB | Pogledano 2237 puta ]

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2014, 17:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Konacno nasao stream. :wink:

Srpska naucna televizija, prica o meteoritima i udaljenim nebeskim tijelima, potom film, pa pregled desavanja po beogradskim klubovima, pa domacica...Dosta dooobre muzike...

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2014, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
pa pusti barem na pp stream

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2014, 21:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
ne znam sto se toliko palite na taj kanal koji je na nivou obicne lokalne televizije sto i jeste. meni nimalo zanimljiv

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2014, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Pa vjerovatno zbog činjenice da je nekada daaaavano 3K bio nešto. A taj kanal je iza sebe imao infrastrukturu RTS-a.
Trebao je biti još bolji onomad.
A ovo sad dođe neki novi 3K, pa ljudi imaju određena očekivanja ;)
Hoće li ih ovaj kanal ispuniti?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2014, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mark05 je napisao:
ne znam sto se toliko palite na taj kanal koji je na nivou obicne lokalne televizije sto i jeste. meni nimalo zanimljiv

Kad na nasim lokalnim televizijama bude moguce vidjeti muzicke emisije u kojima se forsiraju Veliki prezir, Goblini, Ritam nereda, Samostalni referenti, Goribor, Eva Braun, Kristali, Dzukele, Dza ili Bu...istog momenta prestajem gledati i MTS i Metropolis :D

A sto se tice 3K, tesko da ikada ijedna stanica moze napraviti onakav program kakav su nekada radili nekadasnji Treci kanal RTS i nekadasnji HTV 3. Onda je to bilo - vrh.

A vremena su se - promijenila...
TV kuce sada sigurno prave i puno bolji program, ali eto, nesto sto je covjek nekada volio, ostane mu dugo u sjecanju. Valjda... 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]