banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2004, 18:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Maran Ata je napisao:
За мухамеданку:

1.Kor. 16,22. Ako ko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista da bude proklet

...reče Pavle onima koji su za sebe tvrdili da ga ljube i da ga slijede, pripadnicima prve zajednice hrišćana u Korintu!
To je bilo upereno protiv licemjera. Istu takvu borbu sa licemjerima (munaficima) je imao i Muhamed nekoliko vjekova kasnije.
Licemjeri su uvijek isti.
A Pavle je uvijek bio žestok prema takvima. Ti tu njegovu žestinu, izraženu u poslanicama prvim hrišćanskim zajednicama, jednostavno krivo tumačiš i usmjeravaš tamo gdje se tebi svidi: prema onima koji ne odgovaraju tvojoj vrlo skučenoj predstavi o vjerniku ili duhovnom čovjeku.
Uzgred, mislim da se vladika Nikolaj Velimirović ne bi složio sa tvojom ocjenom o Muhamedu i njegovoj vjeri (niti o Budi npr.), a sjeti se da je on nedavno od vjerske zajednice kojoj tvrdiš da pripadaš, proglašen svetim.
Bolje da napokon razmisliš o tome i okaneš se vrijeđanja drugih.

Maran Ata je napisao:
За ову двојицу:

2.Pet. 3,3. I ovo znajte najprije da će u pošljednje dane doći rugači koji će življeti po svojijem željama

Пронађите се... :lol:

Nije slučajno da ti je ovaj stih zapeo za oko jer si u njemu sebe pronašao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 12:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
svaka ti cast Aharon! mislim da je covjek provaljen ovdje, trebao bi razmisliti o svom ponasanju, mada ga vec sad niko vise ne uzima za ozbiljno.. Pozdrav :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Добро си рекла... мухамеданци и "реинкарнисани" пајаци са овог форума су заиста - нико. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 13:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
ma daj ko ce njega shvatiti ozbiljno.... pa to bi bilo bogohulno.

Nego sta mislite da se otvori tema "Ko je Maran Ata?" pa da vidimo koliko smo kretivni? :lol: :lol: :lol:

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
hehe Jivane, kao da nekog interesuje ko je on.. provaljen je on i bez da mu se zna ime i ostalo..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 14:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Maran Ata je napisao:
За мухамеданку:

2.Kor. 5.10.

Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom da primimo svaki sto je koji u tijelu cinio, ili dobro ili zlo

Maran ata - na istom mjestu ces se naci i ti i ja i "muhamedanka" i ostali "pajaci" :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
indijanka je napisao:
Maran Ata je napisao:
За мухамеданку:

2.Kor. 5.10.

Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom da primimo svaki sto je koji u tijelu cinio, ili dobro ili zlo

Maran ata - na istom mjestu ces se naci i ti i ja i "muhamedanka" i ostali "pajaci" :wink:

ja necu posto ne vjerujem u biblije i ostale djidjamidje. (vidi koliko dj).
A mislim da niko nece.... ali ipak ima da leti perje....

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
Maran Ata je napisao:
За мухамеданку:

2.Kor. 5.10.

Наравно! Само... нека се запитају и мухамеданци и ови који верују у Хинду ПАГАНШТИНЕ, како ће проћи на Божјем суду, ако су сами себе проклели. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
A ti za sebe vec znas kako ces proci ?? :roll:

Koliko znam oholost nije odlika hriscanina :wink:

A pazi sad ovo :wink:

Rimljanima 10.12

Jer nema razlike medju Jevrejinom i Grkom: jer je on Bog sviju, i bogat za sve koji ga prizivlju

13.stih :

Jer koji god prizove ime Gospodnje spasce se

Nigdje nisam procitala da pise da je Bog samo Bog pravoslavaca ili katolika ili pentakostalaca ili jehova ili adventista ili islamista... ili ko zna koje vjere ... A neces vjerovati - kad upitas pojedine grupe - ONI SU PRAVI :roll:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
A ti za sebe vec znas kako ces proci ?? :roll:

Koliko znam oholost nije odlika hriscanina :wink:

A pazi sad ovo :wink:

Rimljanima 10.12

Jer nema razlike medju Jevrejinom i Grkom: jer je on Bog sviju, i bogat za sve koji ga prizivlju

13.stih :

Jer koji god prizove ime Gospodnje spasce se

Nigdje nisam procitala da pise da je Bog samo Bog pravoslavaca ili katolika ili pentakostalaca ili jehova ili adventista ili islamista... ili ko zna koje vjere ... A neces vjerovati - kad upitas pojedine grupe - ONI SU PRAVI :roll:

Не фантазирај... Где сам ја ишта рекао о томе како ћу ја проћи? 8)

Тачно је да је Бог, Бог свију. :roll: Проблем настаје када људи служе неког другог лажног и измишљеног бога, и тиме воде сами себе у пропаст. Ено ти ПАГАНА Индије који верују у гомиле некаквих тотема, или мухамеданаца чији бог - алах није ништа друго доли један од паганских богова од пре Мухамеда. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ova tema se svela na jeftina prepucavanja i uvrede pri čemu se postovi samo nižu jedan za drugim a u njima nema nečega konstruktivnog i izgrađujućeg, niti se tiče same teme. I ovako bi moglo u nedogled. Pojedincima ovde ne vrijedi citirati stihove iz Svetog Pisma jer se na to samo izruguju i tumače ih onako kako i kad im odgovara, tako da nema neke svrhe od toga.

Ovim ukazujem na to da prestanete sa takvim načinom diskusije, pogotovo na temi koja nema veze sa tim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

У праву си... Вратимо се на тему...

Дакле... како будалетине из Бањалуке, који нађоше у масним словима болесну везу са Бетлехемом оболише од те исте блесавости под утицајем блентавог гуруа Петра? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2004, 23:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Neko reče "ima da leti perje".
Ima da leti.
Neki vjeruju za par godina a neki da neće još. Ali kad poleti...

Jednom jedna budala reče: "ko tebe kamenom ti njega kruhom".
Ko tebe na netu a ti njega KRUPNIJIM FONTOM!

Ja bih bio presretan kad bi ljudi samo malo više pažnje obraćali šta drugi pišu na forumu. Šta?! Bez predrasuda, mržnje, bespotrebne samoodbrane, anksioznosti, paranoje, egoizma, bespotrebne odbrane, ufuranosti, mehaničnosti, grešnosti, sujete...
Eeeeeee...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Prije nekoliko dana sam vidio ovu temu i dugo sam razmisljao da li da na njoj nesto napisem ili da je ostavim onakvu kakva je bila... Ipak, odlucio sam se za prvu varijantu... Jedan moj prijatelj bi rekao:"Ko zna zbog cega je to dobro". :angel:

Mr.Simpsonovo konstantno insistiranje na tome da je misterija rjesena tacno je samo u jednom, a to je da je on, iz ko zna kakvih pobuda i samo sebi znanih razloga objavio imena ljudi koje zbog necega ne voli... Drugi dio misterije, u kojem se postavlja pitanje:Ko je Mr.Simpson i Maran Ata ostaje nerijesen... Tako da o nekoj pravdi i zadovoljenju iste se u ovom slucaju ne moze pricati... :angel:

Da li su vas dvojicu Aharon I Vader toliko "ispucali" na gotovo svim temama i kojima vi niste znali sta da odgovorite vasa je stvar... Ali trpati u isti kos sataniste i sektase sa njima, ne znajuci uopste ko su ti ljudi, a pogotovo sto jedan od vas dvojice zivi u Kanadi je besmisleno i vanrazumski... Busate se u prsa da ste neki hriscani i pravoslavci a vasi postupci govore da ste daleko od toga... :angel:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2005, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr. Simpson je napisao:
Pravo aharonovo ime je Goran Drakulic, a pripada grupi na cijem je celu covjek pod imenom Petar Hricak. Hricak stanuje u plavom neboderu na bulevaru, a kako sam cuo tu stanuje i Goran - aharon, kao i jos neki ljudi iz te grupe. Ta lokacija je za njih veoma vazna, jer oni najozbiljnije vjeruju da su Adam i Eva zivjeli na tom mjestu gdje je danas plavi neboder!

A otkud ti to znas??? Od djevojke koja ti je to rekla... Dobro, doci cemo i do toga... Ako je ona pretrpjela sve sto ti kazes sta ju je stajalo da sve to izmlisli i uvelica da bi se osvetila tim ljudima??? Sta ako nije mogla da postigne sto i oni pa iz ciste ljubomore i zavisti je pocela da prica te stvari??? Ti si u to siguran jer ti takva istina odgovara...

Mr. Simpson je napisao:
Hricak kao vodja grupe tvrdi za sebe da komunicira sa Bogom, tj. "cuje glasove" i daje ostalim clanovima grupe razne "podatke". Tako je aharonu "otkrio" da je on, aharon, reinkarnacija Mojsija i svetog apostola Pavla! Za samog Hricaka ne znam sta vjeruju ko je. Svako u njihovoj grupi je toboze necija reinkarnacija, a prema informacijama koje imam, aharon, tj. Goran nije jedini koji za sebe vjeruje da je reinkarnacija nekog apostola.

Bas je reinkarnacija dvaju razlicitih osoba! Slusas li ti sebe?!?

Mr. Simpson je napisao:
To je za sve radoznale rjesenje misterije, tj. odgovor na pitanje: na sta aharon (a vjerovatno i Vader) misli kada kaze da pred Banjalukom stoji velika duhovna buducnost i da ce se "mnogi iznenaditi". Logicno da covjek tako pise kad vjeruje za sebe da je reinkarnacija Mojsija i svetog apostola Pavla.

Vidim, ti se vec iznenadjen... :angel:

Mr. Simpson je napisao:
Inace, Petar Hricak ima nevjerovatno veliku biblioteku i to veoma rijetkih knjiga. Te knjige je voljan da posudjuje a i prodavao ih je po veoma povoljnim cijenama. Medjutim, covjek je u tipicnom sektaskom maniru na svakoj trecoj stranici svojih knjiga upisivao svoje ime i prezime "Petar Hricak", ko ce znati zasto - valjda da bi se uvukao u podsvijest ljudima koji to citaju?

I tako ce jednog dana 250.000 ljudi izaci na Trg Republike i vikati njegovo ime, jer ih je sve zacarao, je li? :angel:

Mr. Simpson je napisao:
Upoznao sam djevojku koja je prije nekih deset godina prisustvovala na nekoliko sastanaka ove grupe. Vrlo brzo joj se sve to sto se tu desavalo ucinilo vrlo bolesno, a kaze i da je osjetila veliku negativnu energiju. Rece mi da nema dokaza, ali da je ubijedjena da Hricak sve sto radi radi namjerno, tj. da on svjesno sluzi djavolu, dok ostali zaista misle da su na Bozijem putu. Inace, Hricaka je privodila i policija, ali posto u nasoj zemlji nema zakona za borbu protiv sekti i dalje je na slobodi. Djevojka koju sam spomenuo je na jednom od tih sastanaka popila nekakvo pice koje su joj dali. Odmah nakon toga poceli su joj veliki psihicki i fizicki problemi. Dobila je tremor glave.

Sta su - klali pilice i pili njihovu krv??? Ti mnogo volis Stivena Kinga momce... I klajva Barkera... :lol: :lol: :lol:

Mr. Simpson je napisao:
Sastanci kojima je prisustvovala su se sastojali iz citanja Svetog Pisma a zatim molitava.

Sram ih bilo... :lol:

Mr. Simpson je napisao:
Za te molitve kaze da je ocigledno da one nisu zaista upucene Bogu, rece mi: "To nije Oce nas," tj. duh tih molitava nije hriscanski. Oni se mole za to da im se podare parapsiholoske sposobnosti: telepatija, moc astralne projekcije i jos neke tipicne okultne "vjestine" koje se dobijaju djavolovom pomoci.
Inace, neboderi na bulevaru su Banjalucanima poznati kao mjesto gdje se desio veliki broj samoubistava u zadnjih desetak godina.

I na kraju dolazimo do zakljucka da je ona tebi to rekla i da si ti to naivno povjerovao iako nikakvih dokaza nemas... Ali, ako ti vec dokazivanje ne ide, u pljuvanju si svjetski sampion... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr. Simpson je napisao:
Izvini Najgora, ali sta je tu bez veze? Tacno, prekrsio sam pravila foruma, ali mislim da je opravdano. Ako covjek objavljuje na Internetu nekakvo "ucenje" i tako vrbuje ljude, zar onda ti ljudi nemaju pravo da saznaju punu istinu? Ako nesto od ovoga sto sam napisao nije istina, neka aharon izvoli da me demantuje. U Njemackoj ili Grckoj bi ljudi koji se bave ovakvim aktivnostima koje sam naveo bili uhapseni, a ovde, je li, ne smijem da objavim o cemu se radi.

Je li??? A ti ne vrbujes svojom pricom i svojim stavovima??? I nisi smio to da objavis, jer te nije bilo briga za "vrbovanje" ali te je zasvrbilo to sto napokon mozes da im vratis "milo za drago" sto su bili uvijek u pravu i sto nisi mogao s njima da se nosis... :angel:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2005, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Bas kao sto je to i sam Hristos rekao: "Izaci ce mnogi lazni proroci i prevarice mnoge." Izgleda da je i taj GURU iz plavog nebodera uspeo da okupi oko sebe sacicu onih koje mozemo samo da zalimo. Totalitarne i destruktivne sekte veoma cesto vode svoje clanove u propast, ukljucujuci i kolektivna ubistva ili samoubistva.
Neka im je milostivi Gospod i Bog nas Isus Hristos na pomoci da se jadne duse njihove odupru i oslobode djavolskog uticaja. :(

Mozes ti da ih zalis, ali ne i ostali!
I odakle vam ideje da se tu radi o nekoj satanistickoj sekti, i sekti uopste???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
A na kom spratu plavog nebodera je bio rajski vrt ? Da li je zmija zivela u zutom neboderu pored ? Na kom spratu zmija zivese ? A gde je bilo drvce sa kog su bese ruckali ? Jel tamo gde je bivsi Komitet ? 8)

Jadno i bolesno... stvarno si za zaljenje. :(

Ma nema te, pitanja su ti fenomenalna... Gdje si ih nasao??? U bukvaru??? A ko je za zaljenje prosudice oni koji ovo citaju... Ja, iako ne pripadam nikakvoj grupi niti sekti jasno vidim ko je ovdje pisao srca punog mrznje i zavisti a ko cista srca... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr. Simpson je napisao:
Zanimljivo. :)
Znaci tebi je normalno kad neko za sebe vjeruje da je reinkarnacija apostola Pavla i da su drugi ljudi oko njega reinkarnacije slicnih?

Ama, covjece, sta je lose u toj vjeri??? To sto se razlikuje od tvoje??? Ajd reci u sta ti vjerujes pa da vidimo da li je to normalno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Све ми се чини да се овде појавио још један следбеник БудаЛетине и гуруа Петра Хричка из познате нам секте "реинкарнисаних" пајаца... :lol: :lol: :lol:

Чија си ти "реинкарнација"? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]