banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2013, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Znaci jos da ostavim 40-50 € Croatima ili Svabama. Genijalci.

Broj motora ima u dokumentima. Mada se moze ubaciti, nije problem.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 08:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

angelo_gabriel je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Da pokusam jos jednom... Kap firma iz Austrije prodajem auto (inace prvi put) privatnom licu iz BiH.

Pored vlasnicke, saobracajne i Typenschein-a srecnom vlasniku pisem racun u bruto iznosu koji je nesto malo veci od Eurotax-a. Na racunu ide izjava o preferencijalnom porijeklu, potpis pecat.

Sta jos? Da li je dovoljno navesti midel sa Vin, prvom registracijom i br. predjenih km?

Da li je za BiH Carinu sa izjavom i dalje potreban EUR1?

Da li je potreban EX1 jer nece biti povrata pdv-a (mwst)?

-navedi sve karakteristike: model, tip, ccm, kw, boju, gp, vin, možeš i br. mot. ako znaš.
-izjava na fakturi(eur1) ti ne vrijedi ukoliko se ne odradi izvozno carinjenje, preporučujem da čoveku odradiš eur1 obrazac pošto BiH carina kao što znate auta procjenjuje po katalogu i ukoliko procjena po katalogu predje 6000,00 EUR izjavu nece prihvatit. (ili mozda oće uz pomoć Mite :lol: )

Po tebi znaci trebam EX1, a o istom trosku kod speditera uradim i EUR1? Manje je od 6000.€

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 08:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
The_new_Statesman je napisao:
Znaci jos da ostavim 40-50 € Croatima ili Svabama. Genijalci.

Broj motora ima u dokumentima. Mada se moze ubaciti, nije problem.

izvozno nije uslov naravno, ali carina BIH ima pravo da pošalje fakturu sa izjavom na provjeru(šalju ih u 80% slučajeva), e sad ukoliko nisi odradio izvozno carinjenje ovi tvoji ozgo odgovore negativno pa coveku kojem si prodao auto ovi nasi jazavci naplate carinu retroaktivno...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 08:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
sama tvoja izjava na fakturi ne vrijedi ukoliko ne odradiš izvozno, de malo informacija o autu?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo citam austrijske propise. Kazu da je prijava na carini pri izlasku iz EU obavezna ako se zeli povrat pdv-a.

U suprotnom, EU carinik moze ako hoce registrivati izlaz vozila radi statistike, a i ne mora.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ја сам имао за сваки случај тај EX1, да ме ови наши индијанци не би заје*авали, иако нисам имао право на поврат пореза, нико ми није тражио нити сам ја икоме давао.

Ако имаш број мотора, нек буде то некако званично, са неким печатом или слично. Иначе, шаљу код неког њиховог јарана, да он прочита број, потпише се и удари печат и наплати 10-20 маркица.

Најбоље ти ја да контактираш неког шпедитера, који ће ти свакако требати, он ће ти најбоље рећи шта треба од докумената а може и да ти каже каталошку вриједност возила, па да ту вриједност отприлике напишеш рачун.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala narode. Jos samo, gdje si radio izvozne papire? Kod Hrvata ili tamo gdje si uzeo auto?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Бреда, Холандија, ту сам ауто купио, одмах у близини је била нека фирма (VWE) која између осталог, ради извозну папирологију. Све укупно је трајало 20 минута, можда и мање, са израдом све папирологије и извозних таблица и постављањем таблица.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2013, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imas srece, samo za tablice sam izgubio sat u osiguranju. I plus sat i po na spediciji.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
_Krol_ je napisao:
Provjerio sam za eur1

to je dokaz da je roba proizvedena u eu....kada su japanci i koreanci preselili zbog toga dio pogona u eu uveli su da mora ili roba biti proizvedena u eu ili 70% dijelova mora biti porijeklom iz eu.

nikakva muvanja nisu moguca tipa nabavka eur1 u sloveniji......vec je nekoliko ljudi popilo krivicne a auta oduzeta....sve i jedno vozilo ponovo provjeravaju oko eur1

mirdza,
da...i meni hvale to auto,vidjecemo......iz iskustva znam da niko nece priznati da se zajebao pri kupovini :D

Hej, obzirom da si skoro uvozio odozgora auta, moze Procedura ukratko?
Trebaju izdati eur1 (autokuca od koje se auto uzima) uz racun i to je to? Plus zoll table, mogu li oni to srediti I nest sam cuo da ne moze se subotom izdAti zoll table? To je to od papira? A na slovenskoj granici dobijem potvrdu da je auto izaslo iz eu?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ostali su dobrodosli da odgovore ako su skoro uvozili.
Prelistah nanovo temu, pa da provjerim opet.
evo sta su mi napisali iz jedne vece autokuce iz DE
"TO DRIve car home, you need red export plates with valid TŰV or yellow plates with green card for export. Calculate about 260 eur for that procedure with new TŰV and 160 eur if the has valid TŰV"

Kakve mu sad ovo dodju procedure, nijenli samo eur1 i faktura, uz zoll table?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.finlandforum.org/viewtopic.php?f=3&t=52674

Mozda pomogne nekom. Uglavnom trebalo bi da dileri mogu srediti papirlogiju

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 07:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
crvene i zute su probne i col table.....upravo si napisao kako i jeste...momak je uzeo moj pasos i otisao na carinu u Berlinu,mene pocastio doruckom i kafom dok cekam....kad se vratio platio sam bas tako nesto oko 250e....dao mi papire....ne prijavljujes u sloveniji vec na izlazu iz hr...oni udare pecat da je vozilo izaslo iz eu.....i onda nasi drke drke djon sa homologacijom i slicnim

I da dodam...ja sam imao srece sa auto kucom....jesu daleko,u Berlinu,ali i ubuduce kad i ako budem kupovao auto kod njih cu....em je sav dogovor ispostovao,vratio porez,em me 2x zvao u toku godinu dana koliko mi je dao garanciju na auto da provjeri jesam li zadovoljan i tako to....vjerovatno je to supljak ali je vrlo korektno
ako je neko bio nkorektan onda sam to ja...otisao sam na dogovorenu cijenu i opet gore ciganio i cjenkao se.....cak mi je u jednom trenutku rekao...aaaaa nije to auto za tebe,pravi si jugo ciganin..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[quote="_Krol_"]crvene i zute su probne i col table.....upravo si napisao kako i jeste...momak je uzeo moj pasos i otisao na carinu u Berlinu,mene pocastio doruckom i kafom dok cekam....kad se vratio platio sam bas tako nesto oko 250e....dao mi papire....ne prijavljujes u sloveniji vec na izlazu iz hr...oni udare pecat da je vozilo izaslo iz eu.....i onda nasi drke drke djon sa homologacijom i slicnim

I da dodam...ja sam imao srece sa auto kucom....jesu daleko,u Berlinu,ali i ubuduce kad i ako budem kupovao auto kod njih cu....em je sav dogovor ispostovao,vratio porez,em me 2x zvao u toku godinu dana koliko mi je dao garanciju na auto da provjeri jesam li zadovoljan i tako to....vjerovatno je to supljak ali je vrlo korektno
ako je neko bio nkorektan onda sam to ja...otisao sam na dogovorenu cijenu i opet gore ciganio i cjenkao se.....cak mi je u jednom trenutku rekao...aaaaa nije to auto za tebe,pravi si jugo ciganin..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/Muote]

Moze naziv iste, ili link?

I ako je auto na placu, uglavnom nije odjavljen?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka

http://www.webmobil24.com/web/us/haendl ... /index.htm

cova se zove kay....reci mu sta hoces i sta trazis i ako nema obezbjedice.....dobijas garanciju na km,servisne knjige i garanciju da je unfalfraj tj nije lupan

pozovi se na mene slobodno

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Vidim da kod ovog piše neto cijena. Taman htjeodh pitati kako ide sa povratom pdv-a. Na mobile sam vidio da za neki auto stoji export cijena (bez pdv-a) za zemlje van EU. Jel to cijena koju mi nesretnici van EU plaćamo na licu mjesta, bez ikakve papirologije, povrata i sl.?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako je u cijeni naznacen pdv onda imas pravo na povrat. Ako nije, onda nikome nista.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

znam da imam pravo, ali da li plaćam tu neto cijenu u Njemačkoj i gonim auto kući ili plaćam punu pa vraćam Mwst.?

Evo konkretno primjera

Prikačeni fajlovi:
2015-03-11_124533.png
2015-03-11_124533.png [ 159.74 KiB | Pogledano 1415 puta ]

PostPoslato: 11 Mar 2015, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka

placas punu cijenu...ja sam otvorio devizni racun u hipo banci....gore platio punu cijenu,on kopirao tu moju karticu,ja rekao na koji prelaz idem......kad je stigla obavijest da je auto izaslo iz eu covjek mi uplatio na racun 2200e....zato i kazem da je vrlo korektan jer su neki imali problema...neki nisu izvozili auta a ljudi im odmah vracali pdv...pogotovo rusi valjda ...a sa druge strane neki nisu uplacivali nazad pdv pa ljudi imali grdne muke

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ok. gledao sam, nema auto za mene automatik, a i pojak je sa cijenama

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]