banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 12 Nov 2013, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
tebe poslije 20 godina da otkopaju a egzekutore poslije 20 da puste
http://banjalukain.com/hronika/osudeni- ... bilitaciji

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
filozof sa vrbasa je napisao:
zar je Carnojevic kukavica sto je poveo narod koji nije htio da uzaludno ginu, ali isto tako svaki nas rat je pokazao da smo veliki narod

Nije kukavica, ali je poveo narod u drugu carevinu koja nije ubijala i protjerivala Srbe, dala im je jednu vrstu autonomije ali su zato bili topovsko meso i vazali....al čuj takvo vrijeme bilo od dva zla manje biraš :-?

Čitam ove postove i ne znam šta tačno da napišem...od Prvog svjetskog rata do danas u mojoj najbližoj porodici jedino su moj otac, stric i ujaci upamtili oca, znači generacija u periodu od 50tih 70tih rođena je živjela u miru i prosperitetu, bez patnje, oskudice i opasnosti, ukratko period SFRJ. Kod mene je bar slučaj da po mojoj porodici dvije ulice imaju u BL, jedno ime uklesano na spomeniku na Kozari za Zejtinlik nisam siguran, ali i tu je bilo nešto....Od zahvalnica, spomenice i ordena put je četiri generacije od kojih je samo jedna živjela u miru dobar dio života. Sjećam se priča o patnji, gladi i neimaštini poslije svih ratova (ovog zadnjeg se i sam sjećam) i drugoj strani medalje i herojstva i zaboravljanja žrtava...mi smo narod koji je veoma sklon samodestrukciji jer kad dođe nevolja molimo se Bogu i poštujemo vojnika, a kad nevolje prođu Boga zaboravimo a vojnik se ne poštuje - poslije boja koplja u blato!
Koje srpstvo koji krst časni? Poslije 1SR invalidi i ratnici kao i porodice palih koji su iznijeli veliku pobjedu i kralju, je8em li mu sve, donijeli iz njega još veću državu na krvavom pladnju i pod krvavim barjakom, živjeli su kao prosjaci i nadničari kod ratnih profitera koji su se na toj muci obogatili. Velike vojskovođe i srpski ratnici su gurnuti u zapećak da bi se ugurali u vojsku nove države dojučerašnji neprijatelji, oficiri KuK monarhije radi "mira u kući" u novoj SHS monarhiji...
Poslije 2SR dosta bivših domobrana i četnika je presvučeno u uniforme nove JA kao oficiri i panduri u novoj državi....bratstvo i jedinstvo koje su najviše forsirali Srbi Ranković, Koča i Đilas. Jedino što ne zamjeram istima što su se pobrinuli za siročad, porodice i bivše borce, moja je prabaka nosilac ordena i supruga prvoborca koji je pao na Kozari '42, dobila je penziju i zemlju od države za kuću, a baka je imala prednost pri zaposlenju, edukaciju i radila je do penzije i starosti u istoj firmi. Kada je neki qrčev funkcioner inače nepismen, htio silom u zadrugu da je ugura, ona je pisala Maršalatu, pa ovaj nije smio proći pored kuće više...ona je država štitila svoje ratnike.
Pradjed sa majčine strane bio u četnicima, čuvao sela od ustaša i ostale gamadi i guzice bogatih seljaka, koji su mojoj prabaki za sepet kukuruza dukat tražili da ishrani djecu, dok je ovaj čuvao taj red i poredak....e te kad su partizani uz plot po kratkom postupku, oni su žrtve komunizma jel... Djedovima niko nije pravio probleme što je pradeda bio četnik, iškolovali se, napredovali u poslu, dočekali penziju. Kad je djedu u vojsci predložen čin podoficira, na opasku kapetana da je on četničko dijete, lično je pukovnik odlučio da ga unaprijede uz riječi da nije dijete krivo za grešku svoga oca!
U ovom zadnjem ratu sam se nagledao najviše zla i nepravde od naših više nego od one strane, stari poginuo, medalje i qrci palci, zahvalna otadžbina i ostala šuplja...stao rat, nas deložirali iz stana od strane bivšeg guzonje Čajaveca koji je klisno u BG sa familijom za vrijeme rata i davno izgubio stanarsko pravo, stara ostala bez posla jer je fabrika razje8ana, a ja sam pola mladosti bio nezaposlen. Neki stričevi su koliko toliko se snašli u izbjeglišvu neki još životare iako je jedan bio inžinjer u jednoj jačoj firmi u YU koja je radila za izvoz 10 godina, al eto ne paše gazdama, prestar je....
Za koga ratovati ponovo? Za gamad što se obogatila na muci naroda u ratu i školuje svoju djecu vani, kupuje im stanove, bijesna auta i šta već od pljačke onoga što je neko godinama stvarao i gradio? Neće moći....Za propale činovnike koji su prodali obraz za fotelju da bi živjeli ko vlastela od poreza kojim satiru narod koji jedva diše?...Neće moći....Za pohlepne gazde koje bi da im se radi od zvijezde do zvijezde za kiflu i šolju kafe?....Neće moći....za korupciju, nepotizam, krkanluk, nezaposlenost, siromaštvo, uništeno zdravstvo i pohlepne bankare?...Neće moći!!! :angry1:
Kad pripuca prvi ću da uhvatim maglu, bolje živa kukavica nego mrtav heroj, ja bi da mene moje potomstvo upamti kao brkatog starca koji unučićima priča doživljaje iz mladosti, a ne po slici na zidu i ordenu...ognjište i dom? Dom je tamo gdje je tvojoj guzici dobro!!! Gdje mi djeca neće raditi ako nađu posao za 400 KM, dok rodiJaci češkaju m00da za 1500 na bužetu. I gdje kad se razboliš ljekar te liječi a ne pusti da krepaš ko pseto ako nemaš love da ga podmažeš....
Za Srbe ratovati je isto kao i je8ati se za nevinost....ne isplati se.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 19:16 
Citiraj:
Kod mene je bar slučaj da po mojoj porodici dvije ulice imaju u BL, jedno ime uklesano na spomeniku na Kozari

Nece ti dati mira zbog ovoga... :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 19:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma mogu mi....Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 19:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pađe u toliko žita da se kukulj rodi...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 20:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Od tebe kad to veliš kompliment da ne može veći...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
tensSa je napisao:
Citiraj:
Kod mene je bar slučaj da po mojoj porodici dvije ulice imaju u BL, jedno ime uklesano na spomeniku na Kozari

Nece ti dati mira zbog ovoga... :D

:lol:

Koji on ovo put pominje, sta ti je.

Ja kad prodjem Kocicevim vijencom, odmah me trnci prodju, sto imam tu cast.

Nepokoreni, pa imas i ti svoju ulicu.
Ona od Boske, sto ide pored Bum-buma, ka Hramu.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
ERROR je napisao:
NenadV je napisao:
Meni je jedino žao što za vrijeme prošlog rata nisam uspio otići dalje od Balkana. Nije mi sekunde jedne žao što sam otišao a ne želim ni pomišljati šta bi se dogodilo da smo ostali. Uostalom mnogo je lakše organizovati odbranu tamo gdje si u većini a tamo gdje nisi najebao si.
Izuzetno mi je drago što sam uspio izaći. Bili smo među posljednjima koji su vojnim helikopterom JNA napustili grad u aprilu 1992. Mnogi koji su se već bili pokupili pitali su nas šta čekamo! Dođe li opet do rata iako ne vjerujem da će palio bih ne za Švedsku nego za Island. Što dalje to bolje!

Opa, vojni helikopteri, folovi-golovi, ima se moze se...

Ja i moji se godinu dana nacejfili gledajuci i slusajuci raznorazna cojstva , junastva iz perspektive jebene stranke, pa onda svi sretni dali i prodali sve sto imamo , i uz to potpisali da se odricemo drito imovine u zamjenu da nas puste van...
Sledeci rat ne bih cekao ni sekunde, volim i ja rodnu grudu, al ne bas toliko da rizikujem da me traze i kopaju iz nje za nekih 20 godina. I da, koga god slusas i citas, svi se brane, jbt niko nikog nikad nije napado... :roll:

Mostarski Srbi su uglavnom uspjeli zbrisati. Ko je imao nekoga u istočnoj Hercegovini išao je za Nevesinje a od tamo za Trebinje i dalje ka Crnoj Gori i Srbiji. Ostali su djecu izvlačili iz grada avionom do Beograda dok su roditelji ostajali u Mostaru. Jedan dio je završio u logorima u Dretelju i koštanoj bolnici u Stocu, dio je preživio, dio je razmjenjen a neki su nažalost završili pod zemljom i još ih nisu pronašli. Na svu sreću JNA je još uvijek držala aerodrom kada smo i mi izlazili prije nego su ga predali HVO-u nakon povlačenja u junu 1992. prema dogovoru Bobana i Karadžića odnosno Franje i Slobe. Srbi južno od Mostara su maltene sa jednom kesom pobjegli. Poučeni događajima iz prethodnog rata velika većina Srba iz doline Neretve "otišla je na vrijeme".

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 21:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Nepokoreni, pa imas i ti svoju ulicu.
Ona od Boske, sto ide pored Bum-buma, ka Hramu.

Ajd da je krstim odmah :) ulica Mladih mama ili ulica Pametnih plavuša :wink: slab sam ti ja gospodin :(

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Niste valjda razdijelili SDO dok me nije bilo :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
The_new_Statesman je napisao:
Niste valjda razdijelili SDO dok me nije bilo :D

Аха.

Пошто си ти бомбаш овдје на форуму, тебе чека:

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
много је прича као што има колега непокорени.
ни у мојој фамилији није другачије само ја гледам ствари на неки други начин.

човјек одлучује хоће ли се борити по томе да ли је тај за кога се бориш тога вриједан, тј. да ли та идеологија то заслужује.
за милу додика не бих ишао у рат сигурно али такви и не воде ратове, то знамо из прошлости.

за воју шешеља бих нпр. ратовао ЈЕР НАША ИДЕОЛОГИЈА ЈЕ ВЈЕЧНА. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Oce li nece, kako god opet ce "Spontano" krenut iz naroda... :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
A da.

Kad cujem rijec rat pa ideologija to me asocira odmah na pun stomak zelenih sljiva, pa popijes malo vode pa ono krene....a potok daleko. :D

Price o ratu zbog ideologije i odbrani idelogije su price iz ere djeda Mirka i ortaka mu djeda Slavka.
Ubiti covjeka ili ubijati ljude u odbrani ideje ili ideologije nije branjenje ideologije to je obicno ubijanje ljudi, ubijanje covjeka, zlocin.

A to da li je vrijedilo ili da li vrijedi ratovat, na kraju, svaki rat se ocjenjuje ne zbog onog zbog cega je vodjen vec po onome sta ostane kad se oruzje odlozi.

O tome svako ce zakljuci za sebe.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ništa ne brinite,Kozaci dolaze.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Joj i to kad sam procitala, sprdnja.... Vojsku smo raspustili, oficirski kadar nam je cista nula a igrali bi se Kozaka :roll:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]