banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spijo je napisao:
Ja sam, Krol2, moje odratovao u prošlom ratu i negdje poslije toga sam izrastao u Balaševićevog Bracu, u protivnika svakog rata, države i organizovane sile. Ne služim više carevima, bilo našim ili tuđim. Svaka služba caru i državi je za bezdušne, poremećene, jadne ili slabo inteligentne.Lagano nabijem na racku rodnu grudu zemlje,đedovinu i babovinu ako zbog nje moram stalno ginuti.
“Psov’o je Braca i krivce i žrtve, puške i vaške i rov prepun blata.
Rek’o je: Ne mo’š izbrojati mrtve jer su se carevi igrali rata.“

U ratovima kakvi su se vodili na ovim prostorima ne ideš da bi služio caru, državi ili ideologiji. Ideš da sačuvaš svoju glavu, glavu svojih bližnjih i svoju imovinu. Pa nismo mi kolonijalna sila da osvajamo tuđe zemlje u ime kralja i otadžbine.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ne vjerujem ti spijo....opet bi tablu slanine,rezervne gace i carape u ranac i na zborno mjesto lake laktaske....

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Citajuci postove nekih,pomislio bi neko da je krol neki rambo koji jedva ceka da izbije rat.o njemu sam sa strane puno toga cuo sa strane, i ako je istina, smatram da mu vecina foruma ako ne i svi nemaju pravo laprdat o ratu,odlasku u njega ili bijegu ili da ismijava njegov stav.
Ja ne bi pobjegao kad bi opet izbio rat...imali smo priliku za prosli otic pa nismo, isto tako ne bi kad bi ga opet bilo. Ne bi skako za puskom, osim ako me ne uhvate i na ratiste otpreme.jedna od rijetkih osoba koje postujem je osoba koja je u rat otisla kao dobrovoljac, zato sto nije mogao da podnese da neko drugi gine braneci njegove najblize.jebe se takvim osobama i za Milosevice i ostalu bagru koja od rata profitira.iz rata je izasao bez iceg, dobio je jedino olovo i PTSP. Ta mi je osoba rekla da nikad ne bi otisao opet kad bi bio neki "ofanzivni" rat, al da bi opet odma otisao u odbrambeni.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
krol2 je napisao:
.....u rat se ne ide zboog Marka,Janka,ovog onog,necijeg sina ili svjetske (ne)pravde vec se ide zbog sebe,svoje porodice,svega onoga sto vam je sveto u zivotu ako je nesto sveto......

Ne razumijemo se tacno, jer tebi je svet komad zemlje na kojem si se rodio a meni nije. Meni je sveto moje dijete.. Dodje do guse zivot ili smrt, pokupis se pa zivis u miru u nekom dijelu planete gdje te cijene kao covjeka a ne kao ime i prezime.
Sam si rekao da ste jedva dobili cerku a zamisli da je sin i da se zarati i ti zbog svete zemlje izgubis nesto za sta zivis, sto ti je smisao zivota, samo da bi odbradnio zemlju.. kome, cemu.. bi li vrijedilo? Bila bi ti satisfakcija sto si dao dijete za temelje drzave kojom vladaju kriminalci zadnje dvije decenije? Ajde, pa necemo se zajebavati.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Gledam okolo danas obiljezavaju godisnjicu zavrsetka prvo sv rata.

Najveca klaonica mladih koja se ikad desila u istoriji svjeta kako je vijeka.
Zlocin nad zlocinima i sta....

A rekli djeci da idu u rat da rata vise nikad ne bude. Da da. Patriotizam, daj himnu, za otadzbinu do jaja skrkaj tudju djecu za svoje ciljeve...

Koja prevara, koja tragedija, koji zlocin. :roll:

Ali svi zvanicnici kazu poginuli su da bi mi eto danas uzivali ovo blago.

Eh Boze,Boze nisam ti se molio toliko dugo....

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
_зока je napisao:
@ajkula

Hajmo ovako....Dođem ja u tvoju kuću, mukom stečenu, u Njemačkoj, puknem ti dve-tri pleske i kažem :"M'rš! Ovo je sada moje!". Nikakav zakon, nikakva pravda, nikakvo pravo.....Bi li otišla?

Da je u pitanju zivot? Pa kako sam zaradila jednu valjda cu zaraditi i drugu. Da zbog cetri zida i krova dam zivot? Pa gdje ces me takvo sta pitati :lol:

Kako su se snasle izbjeglice? Jesu opet u kucama ili spavaju na ulici? Jesu bolje prosli oni koji su na vrijeme prodali pa pobjegli ili oni naivni koji su vjerovali da rata nece biti ili oni zaguljeni sto ostase da brane djedovinu?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Svaki roditelj bi ginuo mjesto djeteta, ali je činjenica da su se mobilizaciji odazivale punoljetne osobe, na koje niko nije imao uticaj, pa ni roditelj.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:29 
Talija je napisao:
Tensa kad bi svi zapalili preko grane gdje bi se to vratio??? :)
Da vidiš koga?

Mater i cacu, ponekog prijatelja i to je to...u stvari i sada ganjam da idem gore, djeovjka vec gore, a ako bude srece i ja cu u narednih godinu, dve najdalje...

Citiraj:
vec se ide zbog sebe,svoje porodice,svega onoga sto vam je sveto u zivotu ako je nesto sveto.

Ovo su isto moji razlozi zasto bih pobjegao...jer ce mi sin u njemackoj raditi za 2000 eura, a ovdje za 400-500 km ce ga privatnik je**ti u zdrav mozak i to pod uslovom da uspije da nadje posao, jer ce sebi moci obezbjediti bolji zivot, da ne misli da li ce sutra imati sta da jede i hoce li imati krov nad glavom...

Uglavnom pokazalo se vec jednom, ko ne nauci prvi put lekciju tesko da ce dobiti drugu sansu...kao sto rekoh, dovoljno je pogledati oko sebe i sracunati dva i dva...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
spijo je napisao:
Ja sam, Krol2, moje odratovao u prošlom ratu i negdje poslije toga sam izrastao u Balaševićevog Bracu, u protivnika svakog rata, države i organizovane sile. Ne služim više carevima, bilo našim ili tuđim. Svaka služba caru i državi je za bezdušne, poremećene, jadne ili slabo inteligentne.Lagano nabijem na racku rodnu grudu zemlje,đedovinu i babovinu ako zbog nje moram stalno ginuti.
“Psov’o je Braca i krivce i žrtve, puške i vaške i rov prepun blata.
Rek’o je: Ne mo’š izbrojati mrtve jer su se carevi igrali rata.“

U ratovima kakvi su se vodili na ovim prostorima ne ideš da bi služio caru, državi ili ideologiji. Ideš da sačuvaš svoju glavu, glavu svojih bližnjih i svoju imovinu. Pa nismo mi kolonijalna sila da osvajamo tuđe zemlje u ime kralja i otadžbine.

27.9 91 kad sam mobilisan nisam išao da branim ništa od navedenog.Na kapi mi je bila petokraka.Hajde reci mi šta sam branio?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Džontra je napisao:
Citajuci postove nekih,pomislio bi neko da je krol neki rambo koji jedva ceka da izbije rat.o njemu sam sa strane puno toga cuo sa strane, i ako je istina, smatram da mu vecina foruma ako ne i svi nemaju pravo laprdat o ratu,odlasku u njega ili bijegu ili da ismijava njegov stav.
Ja ne bi pobjegao kad bi opet izbio rat...imali smo priliku za prosli otic pa nismo, isto tako ne bi kad bi ga opet bilo. Ne bi skako za puskom, osim ako me ne uhvate i na ratiste otpreme.jedna od rijetkih osoba koje postujem je osoba koja je u rat otisla kao dobrovoljac, zato sto nije mogao da podnese da neko drugi gine braneci njegove najblize.jebe se takvim osobama i za Milosevice i ostalu bagru koja od rata profitira.iz rata je izasao bez iceg, dobio je jedino olovo i PTSP. Ta mi je osoba rekla da nikad ne bi otisao opet kad bi bio neki "ofanzivni" rat, al da bi opet odma otisao u odbrambeni.

Obično se ne slažem sa tvojim postovima, ali ovaj je za potpis od prvog do poslednjeg slova.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Оно што сам ја научио из рата јесте то да су "отаџбина", "слобода", "браћа Срби", "српство", "дом", "непријатељ", "душманин" прилично флуидни и флексибилни појмови. Не кажем да су људи који су се у задњем рату борили, будале, далеко од тога. Нико тад није знао на шта ће изаћи. Али са овим искуством рата и свега послије њега, сигуран сам да не бих остао да се борим, већ побјегао што даље. Породица је најважнија, "дом", "отаџбина" и остале замлате, то се може стварати било гдје.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pa dokle bi ti tako ajkula bjezala.....svaka tebi cast,postujem stav ali ne slazem se ni promil.Mozda sam ja staromodni,zatucani,radikalni lik ali osjecaj pripanosti po proboju koridora,sprovodjenju kiseonika za bebe i povratku u BL i docek i suze obicnih ljudi na ulicama su svetinja

Vizavi ovog sto je Dzontra napisao......boze sacuvaj,apsolutno sam protiv rata,ko zelio rat u kuci mu bio,mislim da sam bio jasan,obrazlagao sam sta bi bilo kad bi bilo tj.da se zarati......a da ga prizeljkujem....daleko mu lijepa kuca.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
tensSa je napisao:
Mater i cacu, ponekog prijatelja i to je to...

Zato i rekoh da su svi zapalili niti bi ti imao ovdje ni mater, ni ćaću, niti prijatelje. Ili bi bili pobijeni ili protjerani. A tvojom đedovinom bi hodala nečija druga noga.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
tensSa je napisao:
Uglavnom pokazalo se vec jednom, ko ne nauci prvi put lekciju tesko da ce dobiti drugu sansu...kao sto rekoh, dovoljno je pogledati oko sebe i sracunati dva i dva...

Ko drugačije misli za njega se slobodno može reći da je nedo*eban.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:41 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Da je u pitanju zivot? Pa kako sam zaradila jednu valjda cu zaraditi i drugu. Da zbog cetri zida i krova dam zivot? Pa gdje ces me takvo sta pitati :lol:

Kuća nije samo zid i krov. Kuća je nešto u šta su ugrađeni nečiji trud i znoj. Snovi i nadanja. Mjesto uspomena, mjesto okupljanja. Kuća je dom. Ako je tebi kuća samo krov i zidovi onda mi te u jednu ruku žao.
tensSa je napisao:
Talija je napisao:
Tensa kad bi svi zapalili preko grane gdje bi se to vratio??? :)
Da vidiš koga?

Mater i cacu, ponekog prijatelja i to je to
Ko bi ti odbranio tog ćaću i tu mater? Te prijatelje? Ja? Krol2? Uviđaš li licemjerje?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Чудно је то.
Ја себе правдам пред огледалом, да не бих "пуцао" јер сам Хришћанин. И због те неке моралне обавезе према човјеку и животу. Наиђу тако идеје, углавном кретенске, шта ако... ако бих пуцао, пуцао бих му у ногу.
И то ми паше, у 99% сценарија.
Многи људи за себе кажу да су вјерници, а преко основих постулата олако прелазе.

Али контам, кад би Швабо нацистички опет ударио, да не бих бјежао, јер од њих немаш гдје бјежати.
И нацисте и фашисте сматрам исконским злом, па је онда 1000 пута лакше.
Вјероватно не бих ни тада никог убио, али бих подметао бомбе на пруге, разноси резервоаре, био шпијун и слично.
П.С. Нисам комуниста :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:43 
Administrator
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
.Na kapi mi je bila petokraka.Hajde reci mi šta sam branio?

Svoju zemlju? Nešto u šta si vjerovao u tom trenutku? Iznevjerili su te, izdali....Je l' to gore nego da si izdao sebe?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka

Ташко je napisao:
Чудно је то.

Али контам, кад би Швабо нацистички опет ударио, да не бих бјежао, јер од њих немаш гдје бјежати.
И нацисте и фашисте сматрам исконским злом, па је онда 1000 пута лакше.
Вјероватно не бих ни тада никог убио, али бих подметао бомбе на пруге, разноси резервоаре, био шпијун и слично.
П.С. Нисам комуниста :D

tacno sam znao da u tebi cuci i Prle i Tihi :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odeš u uređenu zemlju. Sav srećan dobiješ njihovo državljanstvo. Vidiš kako djeca rastu... I puf. Dođe i u tu zemlju blagostanja rat. Uređena zemlja, pa ti lako izbjegni vojsku. I onda će djeca, unuci... ginuti za tu državu. Moguće i protiv onih odakle si pobjegao.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
krol2 je napisao:
Vizavi ovog sto je Dzontra napisao......boze sacuvaj,apsolutno sam protiv rata,ko zelio rat u kuci mu bio,mislim da sam bio jasan,obrazlagao sam sta bi bilo kad bi bilo tj.da se zarati......a da ga prizeljkujem....daleko mu lijepa kuca.

Pa to sam i rekao...komentar se odnosio na tuđe reakcije na tvoje postove...

Kad je doš'o rat, mom starom su ponudili da mu za 150-200 njemačkih maraka promjene nacionalnost, s obzirom da je u 'rvackoj rođen, i da on sa ženom, Srpkinjom, traži azil, ili šta već, u nekim "kulturnim" stranim zemljama na osnovu mješovitog braka...Realno, da smo otišli, ja se nebi imao ni muda ni obraza da dolazim ovde, pa makar i jednom godišnje...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]