banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 130  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Frustracije.
PostPoslato: 18 Okt 2013, 17:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Danas na pješačkom kod tržnice stanem da propustim pješake, žena već bila na pješačkom, ispred mog auta prolazila,
kad policijsko auto samo dade po gasu, zaobišli me i prošišali njoj ispred nosa. Ona se samo nasmijala i odmahuje glavom.
A bila sam svjedok kad su naplatili 50KM kaznu, jer vozač nije stao pješaku koji je namjeravao da pređe preko pješačkog.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Musterije ne mogu da cekaju... Pravo ste vas dve nerazumne!

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Policija sa rotacijom ima prednost ispred svih vozila, čak ima prednost i u odnosu na vozilo hitne pomoći kome je uključena rotacija.
Samo što se tako mnogi drotovi ponašaju i kad nema potrebe.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ko pominje rotaciju?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 19:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Talija je napisao:
Policija sa rotacijom ima prednost ispred svih vozila

Gdje ovo piše ???

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pominjem ja. Rekoh ko ima prednost (vozila sa rotacijom), a na kraju dodah da se s tim pravom služe (ovo što je napisala Maca) čak i kad nema potrebe.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 19:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Nije bilo rotacije, ali jeste bilo da voze troduplo brže od ograničenja i kroz gužvu posred pješaka.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O tome pričam, kad nisu u "akciji" i za njih važe pravila kao za sve ostale učesnike saobraćaja, al može im biti kad nema njih ko da sankcioniše.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 21:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
ja sam prvi protiv bilo cijeg divljanja po cesti i bahacenja, ali nemojmo srati po pjesacima prije nego sto odgovorimo na pitanja:

1.koliko cesto zateknes pjesaka kako sjedi nasred kolovoza, pa ti moras na trotoar da se penjes autom da bi prosao ili obilaziti po zelenoj povrsini?
Ako situacija zvuci nemoguca i apsurdna, pjesacima nije i to prozivljavaju svkai dan, jer da se ne lazemo, pola trotoara je zakrceno automobilima

2. koliko te pjesaka zalilo lokvom do gole koze?

3. koliko te puta pjesak umalo ubio oduzimajuci ti prvenstvo?

4. koliko gadno te povrijedio kad je udario u tvoje vozilo, a koliko ti njega?

5. koliko puta si se sklanjao sa kolovoza na trotoar/zelenu povrsinu jer on hoce bas tuda da prodje i ne moze od tebe?

6. koliko puta ti je oduzeo prvenstvo na semaforu kada si imao zeleno svjetlo a koliko ti njemu (pogotovo kada si imao uslovno a on bezuslovan prelaz)?

Mislim da mi jebemo uzduz i poprijeko pjesake i sve je dobro dok ne pocnu nosati kamenice u dzepovima...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Gospoda koja se parkira ispred Intermeca, po sred trotoara, zasluzuju Zlatne plaketu za visok nivo sabanluka.
I policija takodje, koja iste ne kaznjava.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sudoku, koji to vozač nije ujedno i pješak?
Ljudi su takvi, pješak yebe mater vozaču, vozač pješaku i xx puta dnevno mijenjaju uloge. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2013, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Ташко je napisao:
Gospoda koja se parkira ispred Intermeca, po sred trotoara, zasluzuju Zlatne plaketu za visok nivo sabanluka.
I policija takodje, koja iste ne kaznjava.

od kako radi intermeco, jednom sam samo vidio kako je policija htjela kazniti ... mislim da se sve zavrsilo sa "dogovorom" vlasnika auta i policije.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 10:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ja neb uveo kazne za to,nego cjenovnik.Trotoar ispred kafane,5% vrijednosti auta,parkiranje ispred ulaza u Bosku 20%,i nema zime.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

S obzirom na stanje društva bojim se da onaj sa extra skupim autom ne bi platio ništa.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 12:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
Talija je napisao:
S obzirom na stanje društva bojim se da onaj sa extra skupim autom ne bi platio ništa.

i naravno da neće platiti!

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
posto u sl. situacijama cajo odma dotrci do mog omladinca od 27godina i sve pregleda samo sto me ne pripupita kad sam ulje zamjenio?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 16:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2004, 12:56
Wrangler je napisao:
Ja kad prelazim preko pješačkog pustim brate većinu auta jer kontam lakše je stati meni nego njemu.

Sa ovim se ne slažem - kad pješačim uvijek insistiram da iskoristim svoju prednost na prelazu - prosto zato jer smatram da što više vozača treba da što više razviju naviku da se zaustavljaju na pješačkom - ne da se zamisle i ne da ubrzaju računajući da će pješak stati.

Nerviraju me pješaci koji stoje po sto godina jer čekaju da sa obe strane bude čisto na sto metara. Naravno da razumijem da to rade iz straha jer su rijetki vozači koji staju na prelazu, ali u tome je poenta - treba povećati broj vozača koji imaju naviku da stanu.

Naravno da ne odobravam to što pješaci ne gledaju lijevo-desno kad prelaze, i uvijek nadolazećeg vozača gledam u oči da bih vidio da li me je primijetio ili ne, i da mu dam do znanja da ću preći.
Zakoračiti - ne na putanju auta ako ne usporava, ali svakako na kolovoz, pokazati namjeru da pređeš.

wizzy_bl je napisao:
Stvarno postujem pjesake i stajem ne oduziamm im prednost u 99% situacija ...iamo se slazem ss ovim da se drze pravila/prelaza ko pijan plota..i ja sam nekad pjesak...al gledam i lijevo i desno ksd prelazim ulicu(zbig sebe prije svega) ...a da ne spominjem ove pjesake koji gurnu slusalice u uho...i lagano...kao konj..zajuni se...i samo ravno...drugo..sto blaf spominje...ne obracaju paznju ns crveno/zeleno...kad okrene zeleno-zuto-crveno...neki pjesaci se odmah zajune da predju..a ne kontaju da je njima mozda njima i dalje crveni...jer semofor pusta nekoga ko skrijecr lijevo i sl(tipa raskrsnica u boriku...kad ides od rebrovca pa skrecrs lijevo prema maxiju)

I da ne bude da mislim da su pješaci bezgrešni - ovome gore bih dodao sve i jedan asimetrični semafor (što su skoro svi gdje god je postavljen zeleni talas ili gdje je velika frekvencija za skretanje ulijevo). Jednoj strani se uključi crveno, pješaci tu odmah krenu prelaziti, i onda psuju i čude se "kretenima koji autom prolaze kroz crveno, a još im sviraju". Nije žvaka za seljaka. A tu su opet krive gradske vlasti što mijenjaju stvari u saobraćaju bez adekvatne kampanje za obuku učesnika.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
dejanm83 je napisao:
Wrangler je napisao:
Ja kad prelazim preko pješačkog pustim brate većinu auta jer kontam lakše je stati meni nego njemu.

Sa ovim se ne slažem - kad pješačim uvijek insistiram da iskoristim svoju prednost na prelazu - prosto zato jer smatram da što više vozača treba da što više razviju naviku da se zaustavljaju na pješačkom - ne da se zamisle i ne da ubrzaju računajući da će pješak stati.

Nerviraju me pješaci koji stoje po sto godina jer čekaju da sa obe strane bude čisto na sto metara. Naravno da razumijem da to rade iz straha jer su rijetki vozači koji staju na prelazu, ali u tome je poenta - treba povećati broj vozača koji imaju naviku da stanu.

И ја исто кад пјешачим увијек чекам да аута прођу бар из једног правца па тек онда идем на пјешачки, не из страха већ чисто из неке културе и навике. Истина је да возач по закону мора да пропусти пјешака на пјешачком али некад једноставно возачи не виде пјешака или нису у стању (из техничких разлога) да укоче на вријеме. Ако присилиш возача да нагло укочи исто тако угрожаваш друге учеснике у саобраћају.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2004, 12:56
Nisam mislio da ih prisiljavam da koče ako već idu prebrzo ili ako sam tek stigao na prelaz - nego ako vidim da imaju i vremena da stanu i ako mi je jasno da su me vidjeli, prosto zato što mnogo vozača nije briga što pješaci imaju prednost.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2013, 11:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Feb 2011, 16:20
Ja napravim pola koraka na pjesacki prelaz i cekam ko ce stat. Sansa mi je 50 posto

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 130  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]