banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 02:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 130  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Frustracije.
PostPoslato: 14 Okt 2013, 14:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
nepokoreni je napisao:
Tačno država je kriva i nepostojanje zakona, i to nije ispravljanje krive Drine, inače bi svi po toj logici trebali da vozimo ko u Egiptu ili Bangladešu: nagazi gas, stisni sirenu i ko prvi uleti prošao je....

Bio sam prosle sedmice na Kritu. Nije nas Banglades, ali tu su negdje... Zmigavci ne postoje, osim sva cetiri koji se pale pri zaustavljanju. Baja upali sva cetiri i ladno stane na sred ceste, tamo gdje mu odgovara u danom momentu. najnormalnije su scene parkiranja na pjesackom ili bilo gdje drugdje - auta parkirana sa obe strane uz ulicu sa dvosmjernim saobracajem, a ljudi jos staju kraj njih. I niko ne jebe nikoga. Prednost ima onaj ko je brzi ili veci. Sirena se koristi non stop, a najcesce pred nepreglednom krivinom - zatrubis 2-3x da se onaj sa druge strane skloni sa sredine ceste. Vozi se naravno sredinom i lijevom stranom, to je jelte normalno :) A vecina cesta je siroka 3-5m (dva auta se cesto ne mogu mimoici ako jedan ne sidje sa asfalta. A kraj ceste provalija 20-200m 8)
A ovuda sam prodjirao Pandemonijuma (zuta Panda 1.1), sa sve rucnom u krivinama:

Slika

Slika

(Da se razumijemo - ovo je bila extra-lux cesta, siroka 6-7m :) )

U kratkim crtama - mi smo super kakvi su Grci. A oni su kao u EU vec 30 godina...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 15:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Bio u Albaniji, vozio BMW X3... nije puno bolje nego na Kritu, a vidjeti auto koje ti ide u susret na autoputu (u kontra smijeru) je sasvim normalna pojava. Prestrojavanje se vrši bez ikakve najave, vozilo se isključuje iz kružnog toka isto tako (iz unutašnje trake bez žmigavca u punoj brzini), voze se 4 trake iako su nacrtane 3, prolazi se kroz crveno ko dobar dan, pješaci ne postoje u saobraćaju, i sirena je glavni element na autu. E to je frustracija; poslije toga, ovo kod nas je pjesma... i začudo, nisam vidio niti jednu saobraćajku.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 15:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Meni i drugu u Rovinju su domaći tamo odali priznanje za vožnju po uskim ulicama i gužvama....onda znaš kakva je avantura po BL vozati, kad su njihove gužve i krkljanci zbog kojih oni šize mala maca naspram naše....

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 15:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Najveci problem u BL je sto svi hoce svugdje da idu autom, i da parkiraju "pred vratima". A destinacije takve da prepisas...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
mirdza je napisao:
Najveci problem u BL je sto svi hoce svugdje da idu autom, i da parkiraju "pred vratima". A destinacije takve da prepisas...

Tačno :thumbright: da može kako u kafanu u baštu da se parkira...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 15:27 
Jbt kod tempa ljudi samo sto ne udju u njega autom...

A kod merkatora nema nista gadnije nego vidjeti idiote koji uzimaju mjesto invalidima...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 15:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

OT
Zao mi je sto nisam uslikao scenu sa Krita - bar sa girosom, i ispred njega stolovi i stolice. Jedan sto stoji na pjesackom prelazu sasvim velike ulice. Jedem giros a iza ledja mi prolaze auta :lol:
EOT

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 16:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
A glavno prevozno sredstvo njihovih brđana iz unutrašnjosti je Toyota Hilux sa sve vučijakom pozada pa ti udari u njega... :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
mirdza je napisao:

Upravo. :D
BL je metropola u odnosu na TB, ali ovdje svi kidišu autom. Meni od kuće do strogog centra 5 minuta pješke i sad bih trebala ići autom i pola sata kružiti i tražiti parking.
Ove slike podsjećaju na Ivanicu, prilaz Dubrovniku, iste krivine, ista pustara. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Talija je napisao:
mirdza je napisao:

Upravo. :D
BL je metropola u odnosu na TB, ali ovdje svi kidišu autom. Meni od kuće do strogog centra 5 minuta pješke i sad bih trebala ići autom i pola sata kružiti i tražiti parking.
Ove slike podsjećaju na Ivanicu, prilaz Dubrovniku, iste krivine, ista pustara. :D

Tako i treba, ja idem do pekare 200 metara autom :P

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 17:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

COCO je napisao:
A glavno prevozno sredstvo njihovih brđana iz unutrašnjosti je Toyota Hilux sa sve vučijakom pozada pa ti udari u njega... :lol:

O, da! 80% auta su neki stari razdrndani pick up-ovi ovog tipa:

Slika

I redovno u njima prevoze pse, ovce i koze. Nikada zavezane :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 23:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2004, 12:56
Kreteni koji ne koriste nivelaciju farova noću kad im ide auto u susret, ili kad se voze iza nekoga (tj. mene).
Nerijetko se desi da uredno vidim čitavu siluetu svog auta na površinama koje se nađu ispred (kamioni, kuće, zidovi i sl.), jer onaj iza ima ksenonske sijalice u farovima koji za to nisu predviđeni, lijepo podignute na najviši nivo, i pritom ga nije briga što osvjetljava zvijezde.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Biciklisti u ovom gradu kao da su retardirani - svi ali SVI voze trotoarom i to nenormalnom brzinom. Ispravite me ako nisam u pravu ali u zakonu pise da se bicikl vozi biciklistickom stazom ili ako nema biciklisticke onda kolovozom i to u smijeru kretanja saobracaja. Kada postoji biciklisticka staza (npr. kroz Borik) ona postoji sa obe strane ceste, i opet, po pravilu treba voziti bicikl stazom u smijeru saobracaja, tj. desnom stazom a ne lijevom ili trotoarom ili... pjesackom zonom tipa Gospodske ulice.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
epek je napisao:
Biciklisti u ovom gradu kao da su retardirani - svi ali SVI voze trotoarom i to nenormalnom brzinom. Ispravite me ako nisam u pravu ali u zakonu pise da se bicikl vozi biciklistickom stazom ili ako nema biciklisticke onda kolovozom i to u smijeru kretanja saobracaja. Kada postoji biciklisticka staza (npr. kroz Borik) ona postoji sa obe strane ceste, i opet, po pravilu treba voziti bicikl stazom u smijeru saobracaja, tj. desnom stazom a ne lijevom ili trotoarom ili... pjesackom zonom tipa Gospodske ulice.

Ja od njih imam najvecu fobiju...prvo sto pedalaju ko nenormalni...drugo,sto po noci nemaju nikakvog svijetlosnog signala...evo sad sam dosao iz budzaka u borim...izbrojao sam 3 biciklista bez ikakvog osvjetlenja... i ajd ssd ti njih uoci ,kad se zaleti 30km/h preko pjesackog(da uhvati zeleno za pjesake..a tebi u autu zeleno takodje)

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A ne do Bog da se sjete da i oni moraju dati "žmigavac" tj podići ruku kad kane da smotaju u lijevo. Valjda ih to mrzi činiti.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 19:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ako me išta nervira u saobraćaju to su pješaci, jebote kad vide pješački prelaz ne gledaju ni lijevo ni desno nego pravac na cestu, desilo mi se ne mali broj puta da jedva uz škripu stanem na par cm, nekad se zamislim i ne vidim prelaz a nekad jednostavno idem malo brže kontajući da će junac stati ali kakav. Kad ostane invalid jebeš ti to što sam ja njega morao propustiti.
Ja kad prelazim preko pješačkog pustim brate većinu auta jer kontam lakše je stati meni nego njemu.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 19:34 
Citiraj:
nekad se zamislim i ne vidim prelaz a nekad jednostavno idem malo brže kontajući da će junac stati ali kakav

Ajd da si rekao da iskacu van pjesackog, ali moraju i oni negdje preci...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Potpis za bicikliste. Jutros zena na biciklu, vozi dijete na pakcicu pored glavne kapije Metala i sara cestom. Usporim i vucem se iza nje jer ne znam gdje ce. Naravno, bez ikakvog upozorenja je presjekla krivinu, onu T raskrsnicu i nastavila prema pijaci. Drug i ja smo se samo krstili... Da sam je krenuo obilaziti (a imao sam prostora) udario bih je 100%

@Wrangler
Pjesaci imaju prvenstvo prolaza na pjesackom. Tu se nema sta raspravljati nego pazi malo, kao sto na raskrsnici pazis na znak STOP...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ima se sta raspravljati. Npr. imam uslovnu desnu strelicu i skrecem desno dok pjesaci stoje jer im je upaljeno crveno svjetlo. Uopste ne gledaju ide li auto nego cim se upali zeleno zakorace na pjesacki. Koliko sporo moras ici da ukocis u tom trenutku da ga ne bi zgazio kad ti izleti?
I ja sam tezak kao pjesak jer ih postujem kao vozac, ali ima trenutaka kad izlete a ne mozes stati, ako je klizav kolovoz...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 20:38 
Jbt, na tebi je da se prilagodis uslovima puta, to klizav kolovoz ne pije vodu. Istina da i pjesaci znaju biti nespotreni, ali vi/mi smo/ste ti koji trebaju paziti dok vozimo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2593 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 130  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]