banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 07:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2013, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Da bi dobili uvjerenje o prosjeku ocjena koje im je neophodno prilikom konkurisanja za određeno radno mjesto, svršeni studenti Univerziteta u Banjaluci za taj dokument treba da izvoje 30 KM.
Nezaposleni akademci smatraju da je ova cijena previsoka za prilike u kojima žive, te traže njenu hitnu korekciju.
"Prije nekoliko dana otišla sam na Filološki fakultet kako bih uzela uvjerenje o prosjeku ocjena, jer mi je isto bilo neophodno za konkurs, da bi mi u studentskoj službi kazali da na ime fakulteta uplatim 30 KM, koliko ovaj dokument košta. Smatram da je to zaista previše, jer živimo u teškim vremenima i svaka marka nam znači", rekla je za Nezavisne novine studentica koja je htjela ostati anonimna.
Ona je dodala da bi, ako se već taj jedan pečat mora plaćati, onda cijena trebalo da bude simbolična, a ne u visini jedne dnevnice, koju je, ionako, teško zaraditi.
"Vidite na koji način se pokušavaju nadomjestiti rupe u budžetu - na način da se od ljudi koji su završili fakultete i od kojih niko ne dobija posao još uzima 30 KM. Po stoti put ćemo obavijestiti rektora da se minusi i problemi sa finansijama Univerziteta i bilo koje visokoškolske ustanove ne mogu rješavati tako što će se uzimati harač od studenata. Pokušaćemo vidjeti u čemu je problem, pošto nekom tih 30 KM znači mnogo, pogotovo ako je u pitanju neko ko treba putovati, a pritom mu roditelji nemaju para i nezaposleni su", rekao je Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS. On je dodao da nadležni već duže vrijeme obećavaju da će se taj problem riješiti, ali da zasad nema pomaka po tom pitanju.
Prema riječima Branke Rogač, službenika za odnose s javnošću Ministarstva prosvjete i kulture RS, Ministarstvo učestvuje u određivanju visine školarina za svaku akademsku godinu, ali nije nadležno za određivanje cijene upisnina na javnim visokoškolskim ustanovama, odnosno drugih naknada.
(BLLIVE)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/drustvo/un ... z2MycYJyKg

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danas je Dronjak izveo protest upozorenja trazeci IV paviljon i simbolicno sahranjujuci povelju. Ministar Mutabdzija optuzuje da su to nelegalni predstavnici.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Vasic studentima rek'o da su kopilad

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 13:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Mislim da je to bilo upuceno Dronjku i ovim njegovim. Kako god, znamo za njega da nije uredan.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 14:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ovog Dronjka kad vidim da drobi dobijam proljev automaCki!
A na ulici kad ga sretnes gleda u zemlju, manji od makovog zrna.

Jebes te studente placenike!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
“Studenti koji traže četvrti paviljon, za smještaj, instruisani su i instrumentalizovani statisti u probi masovnih scena. Očito je da se na jesen, i na proljeće, sprema uzjeb građana BiH. Ovo su simulacije. Civilne vježbe. Ambasadne štabne probe. Dronjci i ostali studenti, sreća njihova da ne postoji obavještajna služba Republike Srpske. Zahtijevaju sada vrući četvrti paviljon. Zašto baš sada? Pa kada bi se sutra počeo graditi, niko ko sada studira ne bi stanovao u njemu. Otkud toliki altruizam među kopiladima”

Fino, fino, sami smo krivi :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kaplar Vasic je stvarno puko ha ha ha

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Čuj "uzjeb", i ostatak vokabulara; i takav da je zvaničnik jedne od najjačih stranaka, sramota!

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
GialloRosso je napisao:
Čuj "uzjeb", i ostatak vokabulara; i takav da je zvaničnik jedne od najjačih stranaka, sramota!

Pa jel' lider stranke (i republike) koristi bolje rijeci?

U tu stranku je usao najveci olos koji je postojao.
Cast izuzecima kojih je malo, i koji su u stranci od prije 2003.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Citiraj:
Grupa istinskih studenata, kako su se potpisali, obratili su se redakciji eTrafike putem maila u kome navode da im je dosta omalovažavnja ljudi iz vlasti i da su grafitom na kući u kojoj je smješten glavni odbor SNSD-a prenijeli poruku izvršnom sekretaru ove stranke Rajku Vasiću.
Inače je Vasić, koji radi u zgradi na kojoj je sprejom sinoć ispisano “Mama ti je kopile”, napisao je na svom blogu da su studenti kopilad i tako izazvao gnjev kod većine mladih akademaca.
“U skladu sa onim kako se Rajko Vasić ponio prema studentima osjetili smo odgovornost i odgovorili primitivizmu na način koji on razumije, podjednako vulgarno. Ova poruka samo je kulminacija nezadovoljstva napaćenih građana zbog stalnog omalovažavanja, vrijeđanja i sistemske obmane vladajućeg režima”, poručili su student koji su napisali grafit.
(eTrafika)

Ipak ovako nešto od budućih akademaca nisam očekivao, ali ima nas svakakvih.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Joj što ti možeš sr*ti... :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Akademac ne žvrlja grafite i ne "urinira" po gradu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 18:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
ali zato sere po forumu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Banjalučki studenti najavili veliki protest i tužbu protiv Rajka Vasića

subota, 08 jun 2013 17:52

Studenti Univerziteta u Banjaluci zakazali su novi protest u kojem će, kao najavljuju, učešće uzeti sve studentske organizacije. Protest počinje u srijedu, u 12 časova.

Glavni razlog protesta biće neizgrađeni Paviljon 4, a spremaju se da pošalju i poruku velikog nezadovoljstva zbog situacije u prosvjeti i društvu.

Iako je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da su „studenti u pravu", i da će Vlada RS obezbijediti novac za početak gradnje paviljona, to studentima, kako kaže jedan od njihovih vođa „ništa ne znači"

„Predsjednik može reći bilo šta, ali mi imamo svoje zahtjeve od kojih nećemo odustati. Nije u pitanju samo paviljon i obrazovanje, protestovaćemo, između ostalog, da pružimo podršku gospodinu Vuliću, da tražimo izvinjenje Rajka Vasića, da pitamo kada će se utvrditi odgovornost za upropaštavanje zdravstva Republike Srpske",rekao je za Frontal Nikola Dronjak, student Mediciniskog fakulteta i predsjednik Unije studenata RS.

Uvrede Rajka Vasića na račun studenata, koje je nazvao kopiladima, nisu prošle bez posljedica. Na zgradi, u kojoj se nazale prostorije SNSD-a, osvanuo je grafit sa porukom „Mama ti je kopile". Oni takođe najavljuju i tužbu za duševnu bol.

Iako se prethodno i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, djelimično ogradio od Vasićevog istupa na blogu, ogorčenje studenata se produbilo, ponajprije onih bez jednog ili oba roditelja.

„Mi smo se osjećali razočarano i uvrijeđeno da jedan visoki funkcioner najveće stranke proziva nas kopiladima, a naši su roditelji ginuli za ovu Republiku", rekao je student Aleksandar Malinović.

Student iz Teslića, Biljana Stjepanović, kaže da je "takvo ponašanje Rajka Vasića nedopustivo i da za to mora odgovarati".

Studenti nisu odustali ni od zahtjeva za smjenu ministra prosvjete i kulture u Vladi RS, Gorana Mutabdžije koji po njihovom mišljenju nije dorastao obavezama koje zahtijeva resor u kojem je nadležan.

Jedna grupa studenata krenuće u srijedu iz Kampusa banjalučkog univerziteta, a druga iz Studentskog doma Nikola Tesla i sa univerzitetskog kompleksa u ulici Majke Jugovića. Svi oni će se sastati i zaputiti prema Administrativnom centru Vlade RS

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/drustvo/ba ... z2Ve6pxVEY

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Nikola Dronjak zastitnik prava studenata :lol:

dovoljno je 5 minuta da provedete u prici sa tim likom i da po gestikulacijama/nacinu govora/stavu skontate da je on dosao na pogresnu poziciju...

lika je u srednjoj zajebavao kako je ko stigao, ni na fakultetu cujem nije nista bolje, i taj bi trebao da ima cvrst stav i da se sa nekime bori za prava . boze boze :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
i jesmo (studenti) kopilad kad vidim ko nas predvodi - Dronjak i Macanović! povračaču

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 05:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
kad se gospodin iz dervente udostoji pojaviti ovde, neka prinese popa...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 06:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
cudno je zasto se studenti bas sad bune kad lazni multietnicari divljaju u federaciji i traze ukidanje entiteta i ustavne reforme ,vise je nego ocigledno da neko organizovano i koordinirano provodi subverzivne djelatnosti protiv RS

Poslednji put menjao ozna dana 09 Jun 2013, 06:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 06:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
fumando marijuana...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 06:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
ako taj dronjak nije politički instruisan od stranih sluzbi nek jedan od zahtijeva bude i raspisivanje referenduma o nezavisnosti RS koji je ova vlast obecavala u izbornoj kampanji,nek se jasno i glasno distanciraju od muslimanskih multietnicara,ovako svako ko podrzava ove,onoh puhala,onog debelog trifunovica i druge NVO sjece granu na kojoj sjedi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]