Citiraj:
Dosao je i taj dan. Napustio sam Skotsku. Seltik Park. Mnogo igraca koji su mi bili dragi. Nisam mogao vise. Ostavio sam ekipu u odlicnom stanju. 20+ na tabeli,tako da im je zagarantovana i peta titula. Ekipa,strucni stab ostali su nemi posle moje ostavke . Niko nije znao razlog,samo ja. Nedostajala mi je porodica,ipak je ovo veoma veliki posao za mene. Proslo je 4 meseca od mog odlaska,dosao je novi trener,setao sam Glazgovom sa svojom porodicom. Hteli smo da kupimo par suvenira i vratimo se u Srbiju. Grad je bio pust. Prolazili smo pored jedne cevabdzinice,i tu sam ugledao Mauro Ikardija i Gari Hupera. Na 5 metara od njih,Kameni ,Wanyama , Butner i Gamerio ,koji su igrali stoni fudbal. Ikardi je sa punim ustima viknuo : " Boss,boss,boss!"
Okrenuo sam se,Ikardi je trcecim korakom doleteo do mene,zagrlio me je jako. Osetio sam mnogo toga u tom trenutku. Mnogo emocija.
Ikardi : "Sefe,vi...zasto ste otisli?"
Vukovic : "Mauro,ne mogu da pricam o tome,zaista mi je zao.."
Ikardi : "........"
Vukovic : "Uzmi ovo Mauro,ovo je bio srecan novcic koji je jedan od navijaca bacio na teren kada smo igrali finale Lige Evrope sa Malagom,uzeo sam taj novcic i stavio u dzep,nakon toga si postigao 2 gola,uzmi Mauro,trebace ti."
Ikardi : "Dobro sefe.."
Nakon toga dosli su i ostali. Pozdravili smo se. Rekao sam im da idem za Srbiju. Da cu razmisliti o nastavku svoje karijere.
Nakon mesec dana,Vukovica poziva ekipa Napolija. Sa malo razmisljanja,prihvatio sam ponudu. A Mauro Ikardi je postao najbolji igrac i strelac Skotskog prvenstva. Na poslednjih 7 odigranih kola,Mauro je cak 15 puta zatresao mrezu Skotskih prvoligasa.
"Now you're gone
I realise my love for you was strong.." Zvonio mi je telefon sa poznatom melodijom od Basshunter-a ,sa pesomm Now you're gone .
Javio sam se : "Halo.."
Mauro Ikardi : "Sefe,kako ste,sta radite?"
Vukovic : "Ti si Mauro?"
Mauro Ikardi : "Da ,ja sam sefe.."
Vukovic : "Pakujem stvari sa porodicom,selimo se u Napulj,ti kako si?"
Mauro Ikardi : "Super sefe,cuo sam,prelazite u Napoli. Znate onaj novcic koji ste mi dali kada smo se poslednji put videli?"
Vukovic : "Da..Sta sa njim?"
Mauro Ikardi : "Pred svaku utakmicu,novcic sam stavljao u stucnu,malo iznad kostobrana,postigao sam 15 golova na 7 utakmica,svaki gol sam posvetio vama. Na poslednjoj utakmici ,sam dao hat-trick ,skinuo sam dres a ispod sam imao majicu,na majici je pisalo "Thanks boss for all" . Dobio sam crveni karton. Znate i sami da vas ne vole sudije ovde.
Vukovic : " Mauro,hvala i tebi za sve,da tebe nije bilo,ne bih bilo ni trofeja u Sletku,u Napoliju planiram da budem do kraja ove sezone. Imam velike planove u buducnosti. A ti si moja prve zelja za pojacanje moje sledece ekipe,u to budi siguran."
Mauro Ikardi : " Hh... (Zacuo se plac) "
A zatim i "tu,tu,tu" . Mauro je prekinuo vezu. Uvek je bio slab na tako te emotivne trenutke. Tako se zavrsila moja prica sa Seltikom,nastavljamo sa Napolitancima do kraja sezone,a posle cemo da vidimo sta cemo.
Jedan od zaljubljenika u FM...