NenadV je napisao:
AEnima je napisao:
NenadV je napisao:
Mogu slobodno reći da SL5x5 program zaista djeluje! Sinoć sam se ponovo uvjerio u to.
Za pocetnike najbolji program definitivno... sa linearnom progresijom sam dodao cucanj sa 90 na 130kg (poceo sa 50kg 5x5); benc sa 95 na 110 (poceo 65kg 5x5); mrtvo dizanje sa 125 na 160kg (poceo sa 90kg 1x5) i vojnicki potisak sa 45 na 62,5kg (poceo sa 30kg 5x5) i to sve za nekih 3-3,5 mjeseca treniranja.
Ti si i dobar! Za ovih mjesec dana koliko sam na ovom programu drago mi je jedino što sam konačno uspio raditi serije sa 80 kg na bench pressu.Prošlog puta nisam mogao ni pomaknuti kako valja.Sinoć sam uradio 3 serije po 5 ponavljanja. Cilj mi je da barem ovih par ljetnih mjeseci ne padam s tjelesnom masom jer se ja ljeti topim i da uspijem doći do 90kg na bench pressu u idućih mjesec i po jer je to jedina od tih složenih vježbi na kojoj baš kaskam. Na čučnjevima max mi je trenutno 130 kao i na mrtvom dizanju ali tek sredinom idućeg mjeseca dolazim do tih težina. Military press trenutno sa 52kg(probaću 55kg već u nedjelju) i veslanje u pretklonu sa 57,5kg (probao sam i mogu i sa 60kg).
Po meni je najgluplje sto mozes uraditi s ovim programom je pocet pre teško, napredovati 2 sedmice i onda poceti da failujes ponavljanja. Znaci poceti veoma lagano i dati vremena da se program razvije, eto vidis i sam kakav sam napredak imao za kratko vrijeme... Sledecu glupost koju sam uradio je to da sam prestao da radim taj program i poceo da maxujem svaki trening i zahvaljujuci tome za nekih 5 mjeseci sam uspijeo cucan da pomjerim za samo 20kg znaci sad je 150 i to je bilo sa ocajnickom formom... Trenutno pratim program Texas method i nadam se boljem napretku za par sedmica...
_зока je napisao:
AEnima je napisao:
(a ne kad se na jednoj kilazi zadrzis mjesec dana i onda je misic naviknut tako da ga ni ne podstices na rast),
Postoje razni načini stimulisanja mišića da raste, ne samo povećavanje kilaže. U jednom momentu ćeš dostići maksimum koji može tvoje tijelo podnijeti što se tiče težina tereta. Tada treba mišići da prestanu rasti?
Panzer je napisao:
Ok ima i drugih nacina, vise serija, vise ponavljanja, vece vrijeme pod tenzijom, supersetovi... ali opet u jednom momentu ces dostici maximum misica koje mozes imati iz svoje genetike, a sta onda???? pa ko hoce dalje, zna se sta se radi...
Uglavnom ono na sta hocu da ukazem je to da lik koji bencuje 150 ima vece grudi od lika koji bencuje 60kg... lik koji radi cucanj sa 150 ima razvijenije noge od lika koji radi cucanj sa 50kg... itd