banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sve se svelo znači na ono što sam ja rekao na početku. Shakal to ne razumije i odmah je glupo....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nekako mi se čini da se svi raspravljate u pogrešnom smjeru, tj. da ste svi u pravu, ali oko pogrešnih stvari. Trčati 90 minuta u toku utakmice nije poseban problem (ionako se ne trči aktivno svih 90 minuta, maraton je mnogo ekstremniji po tom pitanju), čovjek to ima genetski u sebi, jer su nekada lovci prelazili dnevno mnogo kilometara. Međutim, problem je kad se utakmice igraju na svaka 2-3 dana, i kad tijelo nema vremena da se oporavi, pa se mora posezati za supstancama. Vjerovatno je da slična stvar postoji i u bodibildingu, kad se dostigne prag koji neko prirodno može maksimalnim treningom i ishranom. Svaki sport koji ima oznaku "profesionalni" je nezdrav, jer mu cilj nije kultura tijela i fizička aktivnost u cilju zdravlja, već rezultat po svaku cijenu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
MuskoBre je napisao:
Jedno je genetsko nasljedje po pitanju razvijanja misicne strukture, i to je nesto sto obitava u samoj DNA strukturi, a drugo je genetsko nasljedje koje ti daje talenat npr. kao Mesiju.
Prvo je prilicno konkretno, dok je drugo ipak nesto apstraktnije i nedokucivije.

Mesi nije talenat, Ronaldinjo ili Zidan su talenti. Mesi je midzet nakljukan lijekovima da poraste od cega se ukoscatio negdje na pola sto mu daje izuzetnu moc promjene pravca kretanja i kontrole lopte.

Sto se tice bodibildinga, nemam neki stav, to i jest sport ali i nije :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
skeva je napisao:
MuskoBre je napisao:
Jedno je genetsko nasljedje po pitanju razvijanja misicne strukture, i to je nesto sto obitava u samoj DNA strukturi, a drugo je genetsko nasljedje koje ti daje talenat npr. kao Mesiju.
Prvo je prilicno konkretno, dok je drugo ipak nesto apstraktnije i nedokucivije.

Mesi nije talenat, Ronaldinjo ili Zidan su talenti. Mesi je midzet nakljukan lijekovima da poraste od cega se ukoscatio negdje na pola sto mu daje izuzetnu moc promjene pravca kretanja i kontrole lopte.

Napusti sahranu.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Za Skevu je "C" talenat. 8)

:D

A dobro je Popo rekao. Samo trcati (a i ne trce stalno ofc) 90 minuta i nije bas toliki problem, ali ajde da vidimo hoce li Shakal moci izdrzati tipa tempo Engleske lige, da igra svaki treci dan i da toliko igra komplet sezonu, sve za 2 godine treninga? :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
To vec malo teze, to da igra svaki treci dan, to je mnogo komplikovanije. Ali jednom sedmicno, eventualno u 10 dana, to je vise nego realno.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za Skevu u danasnjem fudbalu je talenat Ibro ili Iniesta npr. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa jbg, prica je o vrhunski bodibilderima pa samim tim i o vrhunskim fudbalerima. A posto je Engleska liga trenutno najjaca na svijetu logicno poredjenje, a kod njih kad pocne sezona nema odmora. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne da mi se sad vracati na pocetak price, ali mislim da je bila rijec da se neko za 2 godine spremi da istrci JEDNU utakmicu na vrhunskom nivou. Moguce da grijesim.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
U tome je poenta cijele price.
Covjek se moze pripremiti za 2 godine da istrici jednu utakmicu od 90min bez uzimanja ikakvih suplemenata.
Dok ovaj isti BB se ne moze nikad u zivotu ovakav napraviti bez suplemenata, hemije i ostalih preparata. Taj BB prestajanjem uzimanja navedenog, ne bi ostvario nikakav zapazeniji rezultat na takmicenjima, ako bi se i pojavio na istim.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm, moguce ne da se ni meni traziti ali opet to je glupo poredjenje. To se onda ne moze nazvati profesionalnim fubalerom. Bio je onaj klip o bodibildingu "I want to look like that guy" (tako nekako) i on je dokazao da je moguce da se spremi za jedno takmicenje i pokazao kakva su odricanja potrebna bez hemije (mislim da je mu je trebalo 9 mjeseci?).

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Evo ja cu malo na svom primjeru. Trenutno, moja 2 ili 3 running sedmicna treninga traje otprilike koliko i fudbalska utakmica, mozda nesto sitno krace. Za tog treninga, ja istrcim u prosjeku skoro pa duplo vise nego sto istrci prosjecan fudbaler na utakmici. Ok, oni imaju par desetina sprinteva koje ja nemam, ali eto, to bi se moglo iskompenzovati kroz razliku u distanci. A ja sam podaleko od vrhunskog atlete, i ne zivim bas pretjerano sportski.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:29 
Bodybuilding se moze i bez suplemenata, mada ne znam sto ih uopste pominjes, i hrpa fudbalera ih koristi, nisu suplementi cudotvorni prah...

Ni bilder ni fudbaler ne mogu raditi ono sta rade bez hemije, prirodno je nemoguce oporaviti orgqnizam od tolikog stresa.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Evo ja cu malo na svom primjeru. Trenutno, moja 2 ili 3 running sedmicna treninga traje otprilike koliko i fudbalska utakmica, mozda nesto sitno krace. Za tog treninga, ja istrcim u prosjeku skoro pa duplo vise nego sto istrci prosjecan fudbaler na utakmici. Ok, oni imaju par desetina sprinteva koje ja nemam, ali eto, to bi se moglo iskompenzovati kroz razliku u distanci. A ja sam podaleko od vrhunskog atlete, i ne zivim bas pretjerano sportski.

Jesi li mozda kad trenirao fudbal? Trebao bi da znas da u fudbalu kondiciono trcanje nema ama bas nikakve veze sa eksplozivnim trcanjem, i da je fudbaler samo napola spremljen ako prodje kondicione pripreme u smislu dugoprugaskog trcanja. To o nadomjestanju jednog drugim bas i nema smisla.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rekoh ja, ne moze se porediti direktno, ali kompenzacija kakva takva jeste, posebno i kad dodas broj utrosenih kalorija, u jedinici vremena. Dalje, pitanje je kakvi bi bili njihovi rezultati na dugoprugaskim trcanjima, i to u poredjenju sa utreniranim i posvecenim amaterima, ne sa Kenijcima.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:41 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ne da mi se sad vracati na pocetak price, ali mislim da je bila rijec da se neko za 2 godine spremi da istrci JEDNU utakmicu na vrhunskom nivou. Moguce da grijesim.

Ok, opet moj lapsus....Čovjek je uporedio profesionalnog vrhunskog bodibildera sa tim da za dve godine može i on trčati kao fudbaler...Može li se spremiti za te dve godine da podnese sve kao vrhunski fudbaler, znači ovo što Popokatepetl i Ziri govore. Ne jedan trening nego svaki drugi treći dan? Jer ni Naser nije "istrčao" samo jedno takmničenje....Cijela priča se povela oko toga "šta je Naser uradio od sebe"....Šta bilo koji profesionalni sportaš radi od sebe? Čime se kljuka i na šta liči njegov organizam? Jebo to što on "izgleda normalno" kada sa normalnim nema veze....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 16:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To vec malo teze :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mislim da se za dvije godine može bilo šta uraditi, pa i dostići forma vrhunskog fudbalera. Izuzimajući ekstremne slučajeve, da neko ima 150 kila i da u životu nije potrčao, mada mislim da i za te ima nade :D (Nađoh da je Edi Izard praktično bez ozbiljnog treninga istrčao 43 maratona za 51 dan. Kontam da je za tako nešto više potrebna psihička snaga od suve kondicije.) Problem vrhunskih sportista je što sa 35 mora da bude jednako spreman kao sa 20, što je uglavnom prirodno nemoguće.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 20:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja prosto ne mogu da povjerujem u tu teoriju o "dvije godine"....Jebem li ga, od malena sam skoro konstantno, osim zadnjih par godina, u nekom sportu. U nekima relativno uspješno na republičkom nivou. Nisam neki "couch surfer" koji sport vidi samo na tv-u....Jbt, ljudi se za vrhunski sport spremaju od malih nogu, a ni onda većina ne dostigne taj nivo....Zaboravite na sportove sa loptom, tom vašom logikom svako bi moga da ispuni olimpijsku normu u atletici samo ako se malo potrudi....Jeste al' u panjevima....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 21:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jel ti stvarno mislis da bi bilo koji top fudbaler ispunio olimpijsku normu za neku dugoprugasku trku? Bio blizu iste?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]