Već davno sam rekao da ćemo Antića praviti od blata, neki kažu skup je bio, e pa nije, a reći ću i zašto, zato što je uspio da odvede na S.P. nacionalnu selekciju, za savez je donio 10-15 miliona eura, 4 puta je napunio Marakanu, vratio kult reprezentacije, napravio priču, afirmisao nekoliko igrača koji su uradili velike transfere, na S.P. smo bili JEDINA NACIONALNO ČISTA REPREZENTACIJA, što uspjehu daju još veći značaj, čak smo i tamo ispali nesretno... Poslije toga su mu napakovali otkaz, unijeli su nemir u svlačionicu, nakon toga je uslijedio i otkaz, dakle, iako je imao veliku platu, bio je puno jeftiniji od ovog paćenika koji sada sjedi na klupi nacionalne selekcije, kod kojeg je prošlo 50 raznih igrača kroz tim, gdje sami igrači nemaju pojma ko će kada da igra, ko će u napad, a ko na gol, posledica toga je da su sami igrači postali predmet šprdnje, zezanja, nagrđivanja i prozivanja, za šta su oni najmanje krivi, jer jednostavno usudim se reći da njih 70% ne zaslužuje nacinalni dres. Sinoć sam odgledao konferenciju za novinare nakon utakmice u Maksimiru na kojoj se on ladno ispišao po novinarima i čitavoj naciji, ismiajo ih, nazvao ih piskaralima i fudbalskim neznalicama... Jednostavno je čovjek pacijent, paćenik i vrlo vrlo je bezobrazan, pored toga što je fudbalski laik... Čini mi se da je u startnoj postavi iz Zagreba bilo 4 igrača koje zastupa agent Falji Ramadani, tako da to govori sve. Mislim da nećemo dobiti ni Škote, a nadam se da na Karađorđu neće biti više3 od 3-4000 ljudi i da će valjda svi shvatiti da ne smijemo sebi da dozvolimo luksuz da sa njim krenemo u novi kvalifikacioni ciklus... Dakle, najskuplji trener za svaki savez je onaj koji nema rezultate...
_________________ ZATO ŠTO JE NAŠ I ZATO ŠTO JE JEDINI...
|