banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 20 Mar 2013, 23:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Talija je napisao:
Pa i Jovan primi otkrovenju u "viđenju" a pri tom njegovo tijelo bijaše na zemlji, ili misliš da je drugačije bilo?

BEJAH U DUHU dakle tamo gde TELO zemljano ne može ići ide viđenje duhovno dok apostoli videše u telu bez da su morali duhovno gledati i biti u Duhu.Da li se Isusove reči ispuniše ili ne po pitanju o viđenju carstva bez predhodnog vaskrsenja i duhovnog vida?
Proroci takođe vide duhovnim očima i telo im je dole i to je VIZIJA a apostoli nisu imali viziju već realnost na zemlji pred njima jer nije Isus bio uznet pa ga gore vide već NA ZEMLJI.
Nisam još ništa čuo o tvom verovanju i argumentima:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa šta sad očekuješ, treba da pišem iz godine u godinu u šta vjerujem, da pišem uvijek isto, jer i jeste uvijek isto. U šta ja vjerujem? U bajke o getu za uznosite i poklanjanju istima ne bi li pala kiša i lavu koji pase travu, u to ne vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 04:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
Talija je napisao:
I pored tog što si citirao ja ne vidim tu dokaz da je kraljevstvo na zemlji, tj. materijalnog karaktera.
Čitav SP govori o besmrtnosti duše, ne o materijalnom, niti o tjelu, nego o duši, a na kraju kraljevstvo materijalno?? I to na zemlji??

Talija Božje Kraljevstvo će vladati nad zemljom, vladaće nad onima koji budu deo ovog uređenja. Ko je i ko će biti deo ovog uređenja nad kojima će ovo kraljevstvo vladati? Odgovor je veoma jednostavan: oni koji se vladaju po zakonu ovog uređenja! Zakon Božjeg Kraljevstva je zapisan u Božjoj reči, Bibliji, naime to su principi koji su zapisani u Bibliji. Jedan od tih principa je: voli Jehovu svim svojim srcem, umom i dušom a drugi princip je: voli bližnjeg svoga kao samog sebe. Ima još principa po kojima se vladaju podanici Božjeg Kraljevstva i ove podanike je veoma lako i jednostavno uočiti, oni su pravi mirotvorci, zaista duboko vole jedni druge bez obzira na rasu, nacionalnost, razlike u jeziku, nisu deo niti jedne političke organizacije niti se mešaju u bilo kakve sukobe, ne ratuju i ne uzimaju oružje u ruke...

Biblija je veoma jasna po pitanju besmrtnosti duše, naime u Propovedniku 9:5,6 čitamo:"Живи су свесни тога да ће умрети, а мртви нису свесни ничега, нити више имају плату, јер је спомен на њих заборављен.6И љубави њихове и мржње њихове и љубоморе њихове нестало је.." Zatim u Propovedniku 9:10 "Све што ти дође под руку да чиниш, чини то свом снагом својом, јер нема ни рада, ни размишљања, ни знања, ни мудрости у гробу у који идеш."

Dakle može da govori ko šta hoće, Biblija je veoma jasna-nema nikakve duše nakon smrti, čovek odlazi u nepostojanje, dakle ne postoji više. Ipak smrt nije kraj svega. Isus je dokazao dok je boravio na zemlji da je uskrsenje (ponovno stvaranje osobe sa istim iszgledom i potpuno istim sećanjem pre smrti) prava i sigurna nada za umrle.

:wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 04:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ispravi me ako grijesim, ti to uspostavljeno Bozije kraljevstvo stavljas za vrijeme zivota Hrista?

Ne, Božje Kraljevstvo je uspostavljeno 1914. kada je Isus Hrist zbacio Sotonu u blizini zemlje i kada je njegov boravak zajedno sa ostalim demonima ograničen na blizinu zemlje što ujedno i znači blizak kraj njegovog sistema u kome je vladar. Biblija je je veoma precizna po tom pitanju.

8)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Tek tada i bas tada je uspostavljeno?Eto ja to nisam procito to u Bibliji, a nisam ni kulu strazara citao, vjerovatno tamo pise.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Svetionik:
"Talija Božje Kraljevstvo će vladati nad zemljom, vladaće nad onima koji budu deo ovog uređenja. Ko je i ko će biti deo ovog uređenja nad kojima će ovo kraljevstvo vladati? Odgovor je veoma jednostavan: oni koji se vladaju po zakonu ovog uređenja! Zakon Božjeg Kraljevstva je zapisan u Božjoj reči, Bibliji, naime to su principi koji su zapisani u Bibliji. Jedan od tih principa je: voli Jehovu svim svojim srcem, umom i dušom a drugi princip je: voli bližnjeg svoga kao samog sebe. Ima još principa po kojima se vladaju podanici Božjeg Kraljevstva i ove podanike je veoma lako i jednostavno uočiti, oni su pravi mirotvorci, zaista duboko vole jedni druge bez obzira na rasu, nacionalnost, razlike u jeziku, nisu deo niti jedne političke organizacije niti se mešaju u bilo kakve sukobe, ne ratuju i ne uzimaju oružje u ruke..."

Evo recimo prijatelju, sreli smo se ti i ja negdje.Mozda se necemo nikad vise sresti.Htio bi mi reci radosnu vijest, sta bi ti rekao u tih nekoliko minuta.Ili da kazem da zelim cuti od tebe sada na forumu, dali bi htio sa mnom podjeliti rijeci zivota?Unaprijed hvala

Poslednji put menjao ihtus dana 21 Mar 2013, 12:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
Talija Božje Kraljevstvo će vladati nad zemljom, vladaće nad onima koji budu deo ovog uređenja. Ko je i ko će biti deo ovog uređenja nad kojima će ovo kraljevstvo vladati? Odgovor je veoma jednostavan: oni koji se vladaju po zakonu ovog uređenja! Zakon Božjeg Kraljevstva je zapisan u Božjoj reči, Bibliji, naime to su principi koji su zapisani u Bibliji. Jedan od tih principa je: voli Jehovu svim svojim srcem, umom i dušom a drugi princip je: voli bližnjeg svoga kao samog sebe. Ima još principa po kojima se vladaju podanici Božjeg Kraljevstva i ove podanike je veoma lako i jednostavno uočiti, oni su pravi mirotvorci, zaista duboko vole jedni druge bez obzira na rasu, nacionalnost, razlike u jeziku, nisu deo niti jedne političke organizacije niti se mešaju u bilo kakve sukobe, ne ratuju i ne uzimaju oružje u ruke...

Biblija je veoma jasna po pitanju besmrtnosti duše, naime u Propovedniku 9:5,6 čitamo:"Живи су свесни тога да ће умрети, а мртви нису свесни ничега, нити више имају плату, јер је спомен на њих заборављен.6И љубави њихове и мржње њихове и љубоморе њихове нестало је.." Zatim u Propovedniku 9:10 "Све што ти дође под руку да чиниш, чини то свом снагом својом, јер нема ни рада, ни размишљања, ни знања, ни мудрости у гробу у који идеш."

Dakle može da govori ko šta hoće, Biblija je veoma jasna-nema nikakve duše nakon smrti, čovek odlazi u nepostojanje, dakle ne postoji više. Ipak smrt nije kraj svega. Isus je dokazao dok je boravio na zemlji da je uskrsenje (ponovno stvaranje osobe sa istim iszgledom i potpuno istim sećanjem pre smrti) prava i sigurna nada za umrle.

Ne znam što se trudiš onda, ionako to nećeš doživjeti.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Svetionik je napisao:

Ne znam što se trudiš onda, ionako to nećeš doživjeti.

Ja i mnogi se nadamo da hoćemo a iako ne doživimo, opet ja i mnogi imamo nadu u uskrsenje!

Kakvu imaš ti nadu?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Svetionik:
"Talija Božje Kraljevstvo će vladati nad zemljom, vladaće nad onima koji budu deo ovog uređenja. Ko je i ko će biti deo ovog uređenja nad kojima će ovo kraljevstvo vladati? Odgovor je veoma jednostavan: oni koji se vladaju po zakonu ovog uređenja! Zakon Božjeg Kraljevstva je zapisan u Božjoj reči, Bibliji, naime to su principi koji su zapisani u Bibliji. Jedan od tih principa je: voli Jehovu svim svojim srcem, umom i dušom a drugi princip je: voli bližnjeg svoga kao samog sebe. Ima još principa po kojima se vladaju podanici Božjeg Kraljevstva i ove podanike je veoma lako i jednostavno uočiti, oni su pravi mirotvorci, zaista duboko vole jedni druge bez obzira na rasu, nacionalnost, razlike u jeziku, nisu deo niti jedne političke organizacije niti se mešaju u bilo kakve sukobe, ne ratuju i ne uzimaju oružje u ruke..."

Evo recimo prijatelju, sreli smo se ti i ja negdje.Mozda se necemo nikad vise sresti.Htio bi mi reci radosnu vijest, sta bi ti rekao u tih nekoliko minuta.Ili da kazem da zelim cuti od tebe sada na forumu, dali bi htio sa mnom podjeliti rijeci zivota?Unaprijed hvala

Pozdrav Ihtus!

Pročitao bih ti sledeće iz Biblije:
1. Danilo 2:44 "„У данима тих краљева Бог ће небески подићи краљевство које никада неће пропасти. И то краљевство неће прећи на неки други народ. Оно ће смрвити и уништити сва она краљевства, а само ће стајати довека.."

2. Jovan 3:16-18 "Јер Бог је толико волео свет да је дао свог јединорођеног Сина, да нико ко исказује веру у њега не буде уништен, него да има вечни живот.17Јер Бог није послао свог Сина у свет да он осуди свет, него да се свет спасе преко њега.18Ко исказује веру у њега, неће бити осуђен. Ко не исказује веру, већ је осуђен, јер није исказао веру у име јединорођеног Сина Божјег."

3. Otkrivenje 21:3-5 "Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.“И онај који седи на престолу рекао је: „Гле, све чиним ново!“ Још је рекао: „Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.“

8)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 17:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ja bih te upitao, sta terbam ja da uradim onda pa da budem u tom carstvu?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
Ja i mnogi se nadamo da hoćemo a iako ne doživimo, opet ja i mnogi imamo nadu u uskrsenje!

Kakvu imaš ti nadu?

Ne razbijam glavu s tim. Prije treba da razmišljam o svojim greškama nego o svojim vrlinama.

A i da se mene šta pita ako baš moram da se izjasnim rado se odričem tog preslatkog mjesta kako si ga opisao.
Smješkati se, pjevati, biti u stanju euforije kroz sve vijekove i uvijek gledati oko sebe ista slatkoumiljata lišca koja se osmjehuju dok oko nas lavovi pasu, zmije guguću, a jook nije to za mene. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 18:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Svetionik je napisao:
Talija je napisao:
Ja vam to kraljevstvo na zemlji ama nikako ne kontam.

Jehova nam opisuje u svojoj reči Bibliji kako će izgledati Božje Kraljevstvo:

Otkrivenje 21:3 i 4 kaže: Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.

Od 5 do 8 stavka Jehova kaže: И онај који седи на престолу рекао је: „Гле, све чиним ново!“ Још је рекао: „Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.“ И рекао ми је: „Испуниле су се! Ја сам Алфа и Омега, почетак и свршетак. Ономе ко је жедан даћу да бесплатно пије с извора воде живота. Ко победи, наследиће те благослове. Ја ћу му бити Бог, а он ће ми бити син. А кукавице, безверни, изопачени, убице, блудници, они који се баве спиритизмом, идолопоклоници и сви лажљивци завршиће у језеру које гори огњем и сумпором. Оно представља другу смрт.“

Božje Kraljevstvo je uređenje koje je uspostavio sam Stvoritelj. Ustoličio je i svog Kralja, svog prvostvorenog Sina Isusa Hrista koji će kraljevati 1000 godina nakon velike nevolje. Isus Hrist je pokazao šta će činiti u Božjem Kraljevstvu dok je boravio na zemlji. Božja reč, Biblija beleži da je uskrsavao mrtve, lečio bolesne, podizao i lečio hrome, slepima vraćao vid, hranio gladne, tešio depresivne i mnoga druga veličanstvena dela!

Svetionik je napisao:
spavac je napisao:
ispravi me ako grijesim, ti to uspostavljeno Bozije kraljevstvo stavljas za vrijeme zivota Hrista?

Ne, Božje Kraljevstvo je uspostavljeno 1914. kada je Isus Hrist zbacio Sotonu u blizini zemlje i kada je njegov boravak zajedno sa ostalim demonima ograničen na blizinu zemlje što ujedno i znači blizak kraj njegovog sistema u kome je vladar. Biblija je je veoma precizna po tom pitanju.

8)

Talijino pitanje na prethodnoj stranici se odnosilo na "kraljevstvo na zemlji".

Ti joj odgovaras na pitanje sa uvodnom recenicom "Jehova nam opisuje kako ce to kraljevstvo izgledati", da bi u samom uvodu dao stih iz Otk 21,3-4..

zatim meni odgovaras da je uspostavljeno 1914..

zar ne vidis kontradiktornost, ako je uspostavljeno 1914 otkud to da ljudi jos uvijek umiru, placu, tuguju i boluju? jer ti si poceo sa opisom tog kraljevstva iz Otk 21;4 " I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe".

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jest zbilja, bas se i ne vidi da je doslo kraljevstvo 1914.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ali je poceo 1.sv. rat

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
ihtus je napisao:

Kako uči Vavilonskla građevina sa robom na čelu ako postaneš njihov drug član onda si tamo.
Nisi brate znao da je 1914 počelo carstvo na zemlji....au, pa zar ne vidiš da već ceo vek Hrist vlada dole to vidiš oko sebe eto Svetionik je car ili sveštenik to će on reći.
Znao sam da bibliji ne smemo verovati jer tamo piše da prvo ide Armagedon pa onda carstvo ali dobro šta fali prvo carstvo pa ga onda ruši satana i pobuna protiv Hristovog carstva, ali ni to nije problem već JHVH mora doći da vlada jer je On Bog a Hrist je samo prelazni poslužitelj dok Bog Jahve ne stigne.

Valja ti brate na vreme se učlaniti i imaš prioritet da vladaš kao tzv JS i gledaš kako svi u Armagedonu osim JS stradaju a njih se neće dotaći to su u pravu jer one u zemlji ne diraju.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Talijino pitanje na prethodnoj stranici se odnosilo na "kraljevstvo na zemlji".

Ti joj odgovaras na pitanje sa uvodnom recenicom "Jehova nam opisuje kako ce to kraljevstvo izgledati", da bi u samom uvodu dao stih iz Otk 21,3-4..

zatim meni odgovaras da je uspostavljeno 1914..

zar ne vidis kontradiktornost, ako je uspostavljeno 1914 otkud to da ljudi jos uvijek umiru, placu, tuguju i boluju? jer ti si poceo sa opisom tog kraljevstva iz Otk 21;4 " I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe".

Spavač Božje Kraljevstvo je uređenje koje će vladati sa duhovnog područja (simbolično sa neba) jer je osnivač Božjeg Kraljevstva sam Stvoritelj Jehova Bog. Kraljevstvo je instrument koji će rešiti sve probleme na zemlji (Danilo 2:44 kaže "„У данима тих краљева (u današnje vreme) Бог ће небески подићи краљевство које никада неће пропасти. И то краљевство неће прећи на неки други народ. Оно ће смрвити и уништити сва она краљевства, а само ће стајати довека"). Jehova je imenovao i Kralja Božjeg Kraljevstva, imenovao je svog Sina za Kralja, Isusa Hrista. Kraljevstvo je uspostavljeno na nebu, u duhovnom području onog momenta kada je Isus Hrist očistio duhovno područje od demona i njihovog vladara, Sotone i zbacio ih sa neba u blizinu zemlje (Otkrivenje 12:7-9 "А на небу је избио рат: Михаило и његови анђели борили су се са змајем. А борио се и змај и његови анђели,8али није победио. И за њих више није било места на небу.9И био је збачен велики змај, празмија, који се зове Ђаво и Сатана, који заводи цео свет. Био је збачен на земљу, а с њим су били збачени и његови анђели." . Taj događaj se odigrao 1914. godine što se može vrlo lako izračunati na temelju biblijskih proročanstava. Događaji čiji smo savremenici to veoma jasno i potvrđuju. Život na zemlji naglo je počeo da se pogoršava od 1914. godine. Dakle Kraljevstvo već vlada na nebu jer je nebo očišćeno od Sotone i njegovih demona a Biblija dalje kaže u Otkrivenju 12:12 "Зато веселите се, небеса, и ви који пребивате на њима! Тешко вама, земљо и море, јер је Ђаво сишао к вама, веома гневан, знајући да има мало времена!“

Na zemlji još uvek ne vlada Božje Kraljevstvo jer trebaju da se ispune proročanstva data u Bibliji i da se završi delo propovedanja koje se odvija na zemlji pod kontrolom osnivača hrišćanske skupštine, Isusa Hrista. Na zemlji trenutno vlada Sotona sa njegovim demonima i svima koji podupiru sotonski sistem stvari (to su svi oni koji odbijaju dobru vest o Božjem Kraljevstvu koja se trenutno propoveda u više od 230 zemalja sveta). Prikupljaju se pripadnici "nove zemlje" nad kojima će vladati Božje Kraljevstvo u novom uređenju koje će uskoro nastupiti nakon konačnog obračuna sa Sotonom i njegovim demonima, koji će se uskoro odigrati na zemlji u konačnoj bitci u Armagedonu između Kralja Božjeg Kraljevstva, Isusa Hrista koji će predvoiti anđele i uništiti snage zla, Sotonu i njegov sistem jednom za sva vremena. Nakon tog obračuna Božje Kraljevstvo će biti uspostavljeno i na zemlji.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mene i dalje interesuje gdje to piše, tj. da će Kraljevstvo Nebesko biti na zemlji.
I gdje piše u SP ta famozna 1914. godina?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:

Ono što je činio i Isus Hrist, osnivač i poglavar hrišćanske skupštine, prvi hrišćani i današnji pravi hrišćani, potrebno je da činiš Jehovinu volju.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 20:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Mene i dalje interesuje gdje to piše, tj. da će Kraljevstvo Nebesko biti na zemlji.
I gdje piše u SP ta famozna 1914. godina?

Naveo sam nekolko biblijskih stavaka koji govore o tome.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja opet ne vidim nigdje da je naglašeno da će to biti na zemlji. Niti vidim igdje naznaku da je to 1914. godina (zbacivanje Sotone i njegove vojske).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]