banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 05:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel IPTV
PostPoslato: 20 Mar 2013, 14:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
I da se nadje Prva TV u ponudi, opet bi bila pola svog vremena zatamnjena zbog autorskih prava. :S

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Nije tacno. Zatamnjivali su samo kada je bio Survajver, a sve ostalo je bilo otkljucano, pa cak i utakmica sa Skotima koju je prenosio i RTRS te jos par utakmica. Ivan Ivanovic ima i na Atv-u, ali nikada se Prva ne zakljuca. Isti slucaj je i sa raznim Sulejmanima koji se emituju i na OBN-u, ali Prva ostaje otklucana.
Ne treba meni Prva zbog Ivana Ivanovica, Sulejmana, Zene bez blama i ostalog, vec zbog sportskih prenosa i dobrih filmova.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 14:52 
Veteran
Veteran

Zivi bili pa vidjeli. :) Prva TV se nikako ne razlikuje od RTS-a, Nove ili RTL-a...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 14:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Apr 2011, 20:10
amadeus je napisao:
Zivi bili pa vidjeli. :) Prva TV se nikako ne razlikuje od RTS-a, Nove ili RTL-a...

pricas gluposti, ne moze se porediti programski sadrzaj Prve, sa izvjestacenim hrvatskim kanalima, a ni sa RTS-om koji ima vise informativnih i ozbiljnijih emisija, za razliku od Prve koja ima dosta zanimljivih kao sto su Ivan Ivanovic, Radna akcija, itd... hrvatske kanale ne volim zato sto ne znaju da glume, ni u jednom filmu, ni u serijama... pokusavaju da iskopiraju ove strane serije, pa to ispadne glupo na kraju... sto se domacih filmova i serija tice , mogu gledati i sarajevske i beogradske i crnogorske glumce, prirodniji su dosta od ovih ovamo...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 15:11 
Veteran
Veteran

Mislio sam sto se tice autorskih prava sportskih dogadjaja odnosno serija za podrucje BiH .

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 15:49 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Maj 2012, 22:00
Raskoljnikov je napisao:
Nije tacno. Zatamnjivali su samo kada je bio Survajver, a sve ostalo je bilo otkljucano, pa cak i utakmica sa Skotima koju je prenosio i RTRS te jos par utakmica. Ivan Ivanovic ima i na Atv-u, ali nikada se Prva ne zakljuca. Isti slucaj je i sa raznim Sulejmanima koji se emituju i na OBN-u, ali Prva ostaje otklucana.
Ne treba meni Prva zbog Ivana Ivanovica, Sulejmana, Zene bez blama i ostalog, vec zbog sportskih prenosa i dobrih filmova.

Tacno je. Zatamnili bi Zvezdu jer bi to Arena trazila, a zna se ko je u vlasnistvu Arene. Zatamnili bi sve sto valja. Djokovic je igrao prije koji dan, pa sto zatamnise B92? Gdje se ne zakljuca, u nekim divljim kablovskim?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imao sam Prvu na Totalu tako da znam. Zvezdine utakmice sa Marakane je otkupila Prva, za razliku od Arene koja ima prava na sve ostale utakmice Jsl. Arena nije otkupila prava za kvalifikacione meceve Evropa lige, tako da te utakmice moze bilo ko otkupiti. Revans utakmicu iz Bordoa mogao si gledati samo na Prvoj jer nijedna druga tv nije prenosila.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2012, 17:08
cudrax je napisao:
ja bi potpisao da mi ukinu 20 ovih stranih kanala, i ovih bezveznih, u zamjenu za prvu....

Ja bih pristao da mi ukinu sve samo da imam sportklub 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
cudrax je napisao:
ima dosta zanimljivih kao sto su Ivan Ivanovic

Kako za koga.

Ali u poređenju sa RTL-om i Novom, Prva ima puno slabiji filmski program. A pola njihovih serija i emisija se emituju na ATV. Vidim da Hayat i ATV od subote puštaju njihovu seriju Folk.

Uz to, zanimljiva je priča da ne postoji kablovski operater u BiH koji ima i Arene i Sportklubove, koja nije istinita. Recimo, Telinea iz Sanskog Mosta ima Arenu i dva Sportkluba.
http://telinea.com/televizija2.php

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 22:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Još samo da znaš kako to fino radi... :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 22:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Apr 2011, 20:10
porediti telineu koja se emituje u sanskom mostu i mtel, koji se emituje na pola drzave....

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 22:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Porediti IPTV i MMDS...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
cudrax je napisao:
amadeus je napisao:

pricas gluposti, ne moze se porediti programski sadrzaj Prve, sa izvjestacenim hrvatskim kanalima, a ni sa RTS-om koji ima vise informativnih i ozbiljnijih emisija, za razliku od Prve koja ima dosta zanimljivih kao sto su Ivan Ivanovic, Radna akcija, itd... hrvatske kanale ne volim zato sto ne znaju da glume, ni u jednom filmu, ni u serijama... pokusavaju da iskopiraju ove strane serije, pa to ispadne glupo na kraju... sto se domacih filmova i serija tice , mogu gledati i sarajevske i beogradske i crnogorske glumce, prirodniji su dosta od ovih ovamo...

RTL HR ima iste kolažne programe kao i Prva. Ako Prva ima Večer s Ivanom Ivanovićem RTL je imao također par Talk Showova u prošlosti kao i npr "Koledžicom po svijetu" ili "Sanja Talk Show". Ne kažem da je to isto ali je postojalo. Ona glupa serija "Krv nije voda" je na isti kalup kao i na RTL-u kao i "Galileo" kao i "Explosiv" kao i "Exklusiv". Na kraju krajeva ni Prva ni RTL nisu iz BiH tako da ono gore što je napisao amadeus stoji dok nam zakoni BiH ne budu dozvoljavali da gledamo određene programe bez zamračenja. Ja se lično ne slažem sa tim glupim mrakom, to je samo usiljeni način da se brane od konkurencije državnim granicama na izgovor TV prava. "Prvi glas Srbije" se može uporediti sa emisijom "Hrvatska traži zvijezdu", "Dođi na večeru" sa "Večerom za 5" tako da ti ta priča o kopiranju ne drži vodu. Posebno jer RTL HR je počeo prije Prve sa radom. Tvoj je izbor ili frustracija prema svemu što dolazi "od tamo" kako kažeš. Ja ne odvajam dobre stvari granicama. Šta kažeš recimo na seriju "Bitange i princeze" "od onih odtamo" ako ti je i to izvještačeno onda mi nemamo šta pričati. Pouzdano znam da ima jako puno gledalaca iz Srbije koji su tu seriju obožavali i dan danas je skidaju.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 22:56 
Voajer
Voajer

Raskoljnikov je napisao:
Imao sam Prvu na Totalu tako da znam. Zvezdine utakmice sa Marakane je otkupila Prva, za razliku od Arene koja ima prava na sve ostale utakmice Jsl. Arena nije otkupila prava za kvalifikacione meceve Evropa lige, tako da te utakmice moze bilo ko otkupiti. Revans utakmicu iz Bordoa mogao si gledati samo na Prvoj jer nijedna druga tv nije prenosila.

Ni ovo nije tacno do kraja. Arena je prenosila neke utakmice sa Marakane, a ima otkupljena prava za JSL za teritoriju BiH i duzni su zamracivati, bez obzira prenose li ili ne neku utakmicu koje nema na Areni. Skoro si imao primjer oko Djokovica, u IPTV samo B92 daje, ali su ga zamracili jer nema otkupljena prava za BiH kao ni Prva. To sto je Total radio je nelegalno ili su imali neki interni dogovor.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2013, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ljudi moji..ima li sta od povecanja brzine...ili su samo na mene zaboravili :)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 02:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
cudrax je napisao:
porediti telineu koja se emituje u sanskom mostu i mtel, koji se emituje na pola drzave....

Ne emituje se samo u Sanskom Mostu, već je odatle.
A i budi malo logičan, ako manji operater može platiti te kanale, zašto onda m:tel koji je puno veći ne bi mogao. Principi su ovde u pitanju.

<Enter_name> je napisao:
Porediti IPTV i MMDS...

Nebitno je to, već kanali koji se emituju.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 06:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Јуди јуди! И ја сам заборављен, м:тел се код мене још није свратиа и дониа фришку брзину!? :mad: :-? :roll: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mrnjo je napisao:
Raskoljnikov je napisao:

Ni ovo nije tacno do kraja. Arena je prenosila neke utakmice sa Marakane, a ima otkupljena prava za JSL za teritoriju BiH i duzni su zamracivati, bez obzira prenose li ili ne neku utakmicu koje nema na Areni. Skoro si imao primjer oko Djokovica, u IPTV samo B92 daje, ali su ga zamracili jer nema otkupljena prava za BiH kao ni Prva. To sto je Total radio je nelegalno ili su imali neki interni dogovor.

Prva je vlasnik deset Zvezdinih utakmica i ona ima ekskluzivna prava prenosa utakmica sa Marakane. Ugovor je potpisan na pet godina, a ostale su jos tri godine (mislim). Svaku utakmicu koja je Prva prenosila bez problema si mogao gledati na TV Prva, dakle, ne zakljucava se. Zaklucavala bi se Prva kada bi npr. Atv ili Bn kupio Zvezdine utakmice, ali posto to nije slucaj, Prva se slobodno moze gledati. Uostalom, pogledao sam na desetine Zvezdinih utakmica na Prvoj.
Sa Djokovicem, odnosno Sport klubom je drugacija stvar, jer je Sport klub kupio prava i za prostor BIH, tako da su oni ekskluzivni vlasnici.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 17:42 
Voajer
Voajer

Raskoljnikov je napisao:
Prva je vlasnik deset Zvezdinih utakmica i ona ima ekskluzivna prava prenosa utakmica sa Marakane. Ugovor je potpisan na pet godina, a ostale su jos tri godine (mislim). Svaku utakmicu koja je Prva prenosila bez problema si mogao gledati na TV Prva, dakle, ne zakljucava se. Zaklucavala bi se Prva kada bi npr. Atv ili Bn kupio Zvezdine utakmice, ali posto to nije slucaj, Prva se slobodno moze gledati. Uostalom, pogledao sam na desetine Zvezdinih utakmica na Prvoj.
Sa Djokovicem, odnosno Sport klubom je drugacija stvar, jer je Sport klub kupio prava i za prostor BIH, tako da su oni ekskluzivni vlasnici.

Arena ima otkupljena prava za JSL za teritoriju BiH i imaju sva prava da zamrace kanale koji nemaju. B92 je trazio skremblovanje i u drugim okruzenjima, ne samo u BiH, i prijetio da ce izaci iz ponude jer je otkupio prava samo za teritoriju Srbije. Prva je otkupila Zvezdine utakmice samo za teritoriju Srbije. IPTV skrembluje RTCG koji ide nekodirano preko satelita, skremblovali su pojedine utakmice Buducnosti u Evrokupu, a ABA ligu redovno u zadnje vrijeme. To sto ih Total nije skremblovao je protivzakonito. Moraju zatamniti kanale koji nemaju prava za BiH, nezavisno od toga ima li neko drugi otkupljena prava u BiH, u tome je cijela poenta.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 17:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Prva TV se prikazuje samo u Srbiji. U bosanskom TotalTV paketu ne postoji Prva TV, tj. puštaju je nelegalno... isto tako i B92.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]