banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 09 Jan 2013, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
neizreverbiliziran je napisao:
Kakav je zvaničan stav JS-ova prema savremenim tehnologijama?

:lol: :lol: :lol:
Je li trolaš ili si ozbiljan.
Pa dobro. Može i debata putem VoIP tehnologije, svako iz svoje dvorane.

Kakve debate, JS ne sudjeluju u tome, njihov cilj nije da nekog pobjede u raspravi, već im je cilj da ljude privuku Bogu, da ljudi postanu Božij prijatelji.
Koga god interesira vjerovanje i stav JS, neka ode na njihov zvanični sajt http://www.jw.org/sr-latn/, ili neka ode do njih i to je to, kakve debate, aldžazira i gluposti.
Talija je napisao:
ali je to rečeno apostolima a ne običnom puku

Apostoli su bili Isusovi učenici i zapovjeđeno im je da čine učenike i da te učenike šalju dalje da čine učenike i tako to traje i danas, dva po dva.
Talija je napisao:
e sad, ako su svi čuli zar nije izlišno propovjedanje?

Nije točno da su svi čuli, vjerske vođe tzv. hrišćanstva, uskraćuju i skrivaju od ljudi Božju riječ, također i iskrivljuju Božiju riječ, ukoliko odeš u bilo koje kao hrišćansko selo ili grad i pitaš bilo koga što piše u Biblij, niko neće pojma imati. Tako da je jedini način da ljudi čuju radosnu vijest o Božijem kraljevstvu i biblijsku istinu, upravo propovjedanje od vrata do vrata.
Talija je napisao:
Ili to propovjedanje prerasta u ubjeđivanje?

Niko nikog ni u šta ne ubjeđuje, svi imaju slobodnu volju i ako žele slušati, slušat će, ako ne žele, onda neće i to je to, niko nikog ni na šta ne prisiljava, niti se bilo ko ubjeđuje.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2013, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
old fashion men je napisao:
Kakav je zvaničan stav JS-ova prema savremenim tehnologijama?

:lol: :lol: :lol:
Je li trolaš ili si ozbiljan?

Ne, nego se na to nadovezuje nastavak teksta.

Pa dobro. Može i debata putem VoIP tehnologije, svako iz svoje dvorane.

Kakve debate, JS ne sudjeluju u tome, njihov cilj nije da nekog pobjede u raspravi, već im je cilj da ljude privuku Bogu, da ljudi postanu Božij prijatelji.
Koga god interesira vjerovanje i stav JS, neka ode na njihov zvanični sajt http://www.jw.org/sr-latn/, ili neka ode do njih i to je to, kakve debate, aldžazira i gluposti.

Upravo ono šta si napisao da hrišćani kriju božiju riječ znači da ispiraju mozak običnim ljudima, što ne mora da znači objektivno da i JS-ovi to rade. To npr. rade političari i zato obične ljude ne možeš ubijediti da je zajednički život u BiH moguć jer živi u ubjeđenju da "oni tamo nama spremaju koješta" ali to je već druga tema i komplikovanija, valjda. Upravo debata i prava pitanja u njoj mogu dati odgovor na pitanje "Ko sa čijim zdravim mozgom vodi ljubav?".

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
OFM da se radi o prodavačima npr veš mašina pa da kažu - e ova je bolja jer može to i to i tako i tako, ali oni ljudima dolaze na vrata i pričaju o stvarima vezanim za Vjeru tj vjerovanje. Koja je šansa da nekog ateistu na vratima ubijediš da počne odjednom vjerovati jer mu je neko nešto rekao? Džaba ti priča ako ti taj poriv ne osjetiš u svom srcu. Isto kao da ti neko priča o zaljubljivanju, ako nisi zaljubljen to ti je tako blentavo slušati da ti dođe da začepiš uši a kad osjećaš ljubav onda ti je sve nešto srodno i nimalo ti nije odbojna ta priča.
Hajd da razumijem da oni dolaze na poziv, ali oni dolaze (banu) na vrata iznenada i iznebuha i zamisli jednu domaćicu ili domaćina koji muči svakodnevne brige i puf ovaj mu počne pričati o nekim stvarima o kojima je ovaj u tom momentu udaljen par svjetlosnih godina.
Ja i one inkasante za struju i vodu i smeće koji mi dolaze na vrata bih najradije nabila nogom u dupe, jer dolaze u najcrnje vrijeme jer ili sam došla taman s posla, ili se "umivam" i taman hoću da jedem ili kad hoću da odmorim a oni kucaju i mašu papirom "o'š platit'?"
Logičnije bi bilo ako se meni sluša Riječ da se fino psihički pripremim (željna da čujem) i odem tamo negdje gdje se o tome priča, polemiše nego da mi čuče na pragu i stereo osipaju paljbu u paru pa niti znam kome šta da odgovorim niti o čemu mi pričaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A isto jedini način prenošenja poruke u to doba kada se pisala Biblija je bilo po glasniku. To je isto razlog zašto sam pitao kakav je zvaničan stav JS-ova prema savremenim tehnologijama.

Usput da pitam još nešto... Imaju li JS-ovi računovođu?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 01:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Mislim da emancipacija počinje sa tolerancijom. Izgrađen čovjek teži kosmičkim širinama i dobrobiti čovječanstva sveukupno.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 03:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
A isto jedini način prenošenja poruke u to doba kada se pisala Biblija je bilo po glasniku. To je isto razlog zašto sam pitao kakav je zvaničan stav JS-ova prema savremenim tehnologijama.

Usput da pitam još nešto... Imaju li JS-ovi računovođu?

naravno da imaju. i direktora marketinga i pr menadzera i poslovodju i viljuskaristu . sve imaju....

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 08:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Nešto kontam, odavno nisam imao susrete sa JS!?
Mislim da je ova organizacija mnogo popustila u ovim krajevima. Može biti da je kriza uzrok svega, a opet mislim da su i oni shvatili da narod na ovim prostorima nema mnogo sluha za njihove probleme? Sjećam se da su nekada bili mnogo aktivniji, odnosno u periodu pred raspad SFRJ.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 10:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
:
_зока je napisao:
i ko je MJ?

Slika

Sam o sebi govoriš u trećem licu?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
JS ako nista bar nemaju niciju krv na rukama sto se moze reci za jako malo religija....

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa nemaju ni vegetarijanci, nemaju ni oni što se bore za prava životinja... a šta bi tek rekao za one tibetanske sveštenike (jedan red) koji prave bogomolju i kad naiđu na mravinjak obustavljaju radove, mrav, buba, bilo šta, dok je na tlu nema radova (ni bubu/mrava zgazio ne bi)?? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
apokalipto je napisao:
JS ako nista bar nemaju niciju krv na rukama sto se moze reci za jako malo religija....

Iako se generalno ne slazem sa religijom JS jer su napravili toliko promasaja u prorocanstvima kao ove godine sto je spomenuo _zoka, moram priznati da imaju puno vise podudarnosti sa biblijom nego druge velike hriscanske religije kao pravoslavlje ili katolicanstvo na primjer. Naravno, ima tu i gluposti kao ove stvari sa ne davanjem krvi koju postuju iz starog zavjeta, a druge stvari iz starog zavjeta ne postuju, kao na primjer ne jedenje svinjetine. Ako postujes stari zavjet onda bi trebali postovati sve i krv i svinjetinu, a ne izdvajati sta vam se svidja. Takodje, i ovo sa 1914 god je totalis promasalis.

Ali ono zbog cega cijenim JS je cinjenica da su bili jedina veca religija u nacistickoj Njemackoj koja se suprotstavila nacizmu i stala na stranu Jevreja, dok su sve ostale religije bojeci se nacista slusale sta im oni kazu da rade.

Ta cinjenica izdvaja JS iznad ostalih religija i pokazuje da su stali uz bozji (Jevrejski) narod u najtezim trenucima i to ih cini bozjim narodom.

Da nije nekih dogmi kao ovo sa krvlju, 1914, propovijedanju, umisljenosti da su jedina prava religija i sl., mislim da bi oni bili jedna od najboljih religija. Ali ovih nekoliko stvari njihove doktrine za koje nece da priznaju da nisu u pravu, ili misle tako, to im kvari svu religiju.
Inace, zbog onog kako su se ponijeli u drugom svjetskom ratu zasluzuju postovanje jer su bili jedna od rijetkih religija koji su se otvoreno u najtezim trenucima stavili na pravu stranu, i to treba postovati i cijeniti.
Takodje i to sto nece da ratuju sa nikim cini ih izuzetnim.

Zamislimo kad bi sve religije imale tu dogmu da s nikim ne ratuju, ratova nebi ni bilo. Zar to nije divno.

Umjesto toga, hriscanstvo, a posebno islam, kao i mnoge druge religije stalno traze sve moguce izgovore za rat i ubijanje i to pravdaju svojim tumacenjem svetih spisa.
Zar nebi bilo mnogo jednostavnije da sve religije kao JS odbiju da ratuju uprkos svim okolnostima, ako vec toliko vjeruju, i ratova nebi bilo, osim mozda medju ateistima, ali ateisti su rijetko pocinjali ratove :D

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 01:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Po teoriji igara, nemoguće je da svi prestanu sa ratovanjem od jednog momenta pa do daljnjeg (plus beskonačno) jer nemamo mi tu moć čitanja misli.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 07:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish @

Biti clan JS bi imalo logike kad bi cijeli svijet odednom presao u JS :) zamisli da su svi Srbi presli npr u JS prije 200 godina(bubam) pa danas nas nebi bilo ni hiljadaraka taman ko Jevreja u BiH :lol:

jellyfish je napisao:
apokalipto je napisao:

Zamislimo kad bi sve religije imale tu dogmu da s nikim ne ratuju, ratova nebi ni bilo. Zar to nije divno.

Umjesto toga, hriscanstvo, a posebno islam, kao i mnoge druge religije stalno traze sve moguce izgovore za rat i ubijanje i to pravdaju svojim tumacenjem svetih spisa. :D

hmm recemo islam a pogotovo hriscanstvo pa pogledaj katolike kroz istoriju bukvalno religija koja se sirila i jacala putem raznih genocida nad drugim narodima koliko je Vatikan zasluzan za palih glava to niko nikada nece znati(samo uzmi saucesnistvo u zlocinima nad nama a gdje su ostali) a tek onda na drugom mjestu islam koji opet ako ovako nastavi prestici ce i Vatikan jednog dana....

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
er su napravili toliko promasaja u prorocanstvima kao ove godine sto je spomenuo _zoka

Nemaš pojma, navedi primjer?
jellyfish je napisao:
Da nije nekih dogmi kao ovo sa krvlju, 1914, propovijedanju, umisljenosti da su jedina prava religija i sl

Prvo to nisu dogme, drugim riječima da to ne stoji u Biblij toga ne bi ni bilo, da im nije zapovjeđeno da propovjedaju oni ne bi propovjedali, da u Biblij nije objavljena točna godina Isusovog ustoličenja na nebu, oni je ne bi ni znali, a što se tiče krvi i paralele koju si ti povukao sa jedenjem svinjetine, za razliku od zabrane jedenja svinjetine, zapovijed uzdržavanja od krvi je načelo koje je ponovljeno i u tekstu grčkih pisama, Novom Zavjetu, npr. Djela apostolska 15 : 29.
Pa naravno da vjeruju da su jedina prava religija, da nije tako, onda uopšte ne bi bili vjernici, čak bi bilo kakva sumnja da nisu jedina prava religija bila bogohulna, kako možeš bilo što raditi u ime Boga, ako sumnjaš da to što radiš nije ono što Bog želi? Upravo je to ono što ih izdvaja, oni zaista vjeruju, za razliku od drugih tzv. hrišćana koji su ajd Mujo u vojsku da je više vojske :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Znaci, samo ono sto je ponovljeno u NZ se uvazava? Ostalo je puj, pike, ne vazi? :lol:

Nego, gdje pise u Bibliji 1914? Mozes li citirati stih i objasniti kako se doslo do te godine?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 11:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
To za ustoličenje kad već ne čujete reči Stefana morate sesti sa Adv.i razrešiti koja je godina ispravna njihova 43-44 ili vaša 14 pa javi ishod.
Gospod nije nigde čekao već istog časa je uznesavši se seo na svoje mesto i poslao Duha svetog svojima koji ga i danas imaju a samim tim i darove Duha.
Morate nazad do prvobitne zajednica kad ste bili jedno pa konačno odseći po vama kad je Hrist seo gore a kad sišao dole a ne po Pismu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Znaci, samo ono sto je ponovljeno u NZ se uvazava? Ostalo je puj, pike, ne vazi? :lol:

Nego, gdje pise u Bibliji 1914? Mozes li citirati stih i objasniti kako se doslo do te godine?

Ne, nego kada su židovi izgubili privilegovani status izabranog Božijeg naroda, tada je isus objavio novi savez i u tom novom savezu je jasno naglasio, kojih se detalja starog saveza njegovi slijedbenici nisu dužni držati. Između ostalog tu su i djelovi o prehrani, što se smije jesti.

Što se tiče 1914. godine, nigdje se u Biblij ne spominje niti jedna godina u smislu Isus se rodio, ili rodit će se te i te godine, ili potop se desio, ili desit će se te i te godine, ili Jerusalim će biti razoren te i te...
U Biblij se smjernice o vremenu daju preko događaja i vremenu koje teče između tih događaja, kao i uz pomoć rodoslovlja, tako nam je omogućeno računanje vremena i hronologija biblijskih događaja.

Konkretno što se tiče 1914 i Isusovog ustoličenja na nebu, to je ujedno i trenutak kad je Sotona i njegovi otpali anđeli zbačeni na zemlju, odnosno nemaju više uticaj u nebeskim, duhovnim sferama, već samo na zemlji. O tome sam već pisao, ali evo ponovo za one koji nisu pratili skenirat ću jedan dio iz jedne knjige koja to objašnjava:

Dva su dokaza za tu godinu, biblijska hronologija, i dešavanja koja su se zbila u svijetu nakon 1914., a koja u potpunosti ispunjavaju biblijska proročanstva.
Šta kaže proročanstvo o Isusovom sjedanju na prijesto?
Kao prvo treba pročitati Danila 4:1 do 17. Reci 20-37 pokazuju da se to proročanstvo ispunilo na Nebukadnezaru. No ono ima i veće ispunjenje. Kako to znamo? ? Reci 3 i 17 pokazuju da se san koji je Bog dao Nebukadnezaru odnosi na Božje Kraljevstvo i na Božje obećanje da će to Kraljevstvo Bog ‘dati kome hoće, najnižemu od ljudi’. Cijela Biblija govori o tome da je Jehova naumio svog Sina, Isusa Krista, postaviti za vladara koji će u njegovo ime vladati čovječanstvom (Psal. 2:1-8; Dan. 7:13, 14; 1. Kor. 15:23-25; Otkr. 11:15; 12:10). Biblijski opis Isusa pokazuje da je Isus doista bio “najniži od ljudi” (Filip. 2:7, 8; Mat. 11:28-30). Prema tome, taj proročanski san odnosi se na vrijeme kad će Jehova predati svom Sinu vlast nad čovječanstvom.

Što će se događati u međuvremenu? Čovjekove vlasti, predočene stablom i panjem, imat će “srce životinjsko” (Dan. 4:16). Ljudskim su rodom tijekom najvećeg dijela povijesti vladale vlasti koje su po svojim osobinama doista bile životinjske, odnosno zvjerske. U suvremeno doba orao obično simbolizira Sjedinjene Države, lav Veliku Britaniju, a zmaj Kinu. I Biblija se služi zvijerima kao simbolima pojedinih svjetskih sila, ali i cjelokupnog svjetskog sustava čovjekovih vlasti koje su pod utjecajem Sotone (Dan. 7:2-8, 17, 23; 8:20-22; Otkr. 13:1, 2). Isus je u svom proročanstvu koje govori o svršetku ovoga poretka rekao da će Jeruzalem “gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca” (Luka 21:24). “Jeruzalem” je predočavao Božje Kraljevstvo jer Biblija kaže da su kraljevi koji su u njemu vladali zapravo sjedili “na prijestolju kraljevstva Jehovina” (1. Ljet. 28:4, 5; Mat. 5:34, 35). Dakle, neznabožačke vlasti predočene zvijerima “gazit” će pravo Božjeg Kraljevstva da vlada ljudima, a za to će vrijeme one same vladati pod Sotoninim utjecajem. (Usporedi Luku 4:5, 6.)

Koliko će dugo takvim vlastima Bog dopuštati da vladaju prije nego što Isusa Krista ustoliči za Kralja? Danijel 4:16 odgovara: “Sedam vremena” (“sedam godina”, Gru [Dan 4:13] i bilješka uz Dan. 4:13 u St i JB). Biblija otkriva da se u proročanstvima dan računa za godinu (Ezek. 4:6; 4. Mojs. 14:34). O koliko se “dana” tu radi? Otkrivenje 11:2, 3 jasno pokazuje da 42 mjeseca (3 i pol godine) spomenuta u tom proročanstvu imaju 1 260 dana. Sedam vremena iznose dvaput toliko, odnosno 2 520 dana. Primjenjujući pravilo “dan za godinu”, saznajemo da se radi o vladavini koja traje 2 520 godina.

Kada je počelo teći “sedam vremena”? Nakon što su Babilonci svrgnuli s prijestolja Sidkiju, posljednjeg kralja koji je u Jeruzalemu vladao kraljevstvom koje je bilo predodžba Božjeg Kraljevstva (Ezek. 21:25-27). Naposljetku je početkom listopada 607. pr. n. e. bio uklonjen i posljednji trag židovske vlasti. To se dogodilo nakon što je bio ubijen Gedalija, Židov kojega su Babilonci postavili za upravitelja, te nakon što su preostali Židovi pobjegli u Egipat (Jeremija, poglavlja 40-43). Pouzdana biblijska kronologija otkriva da se to dogodilo 70 godina prije 537. pr. n. e., godine u kojoj su se Židovi vratili iz zarobljeništva. Drugim riječima, to se dogodilo početkom listopada 607. pr. n. e. (Jer. 29:10; Dan. 9:2)

Kako se na temelju toga može izračunavanjem doći do 1914. godine? Računajući 2 520 godina od početka listopada 607. pr. n. e. dolazimo do početka listopada 1914. n. e., kao što pokazuje izračun u okviru ispod

KAKO SE RAČUNA TRAJANJE “SEDAM VREMENA”
“Sedam vremena” = 7 X 360 = 2 520 godina
Biblijsko “vrijeme” (to jest godina) = 12 X 30 dana = 360 (Otkr. 11:2, 3; 12:6, 14).
U ispunjavanju proročanstva o “sedam vremena” dan traje jednu godinu (Ezek. 4:6; 4. Mojs. 14:34).
Od početka listopada 607. pr. n. e.
do 31. prosinca 607. pr. n. e. = 1/4 godine
Od 1. siječnja 606. pr. n. e.
do 31. prosinca 1. pr. n. e. = 606 godina
Od 1. siječnja 1. n. e. do 31. prosinca 1913. = 1 913 godina
Od 1. siječnja 1914. do početka listopada 1914. = 3/4 godine
Ukupno: 2 520 godina

Što se tada dogodilo? Jehova je vlast nad čovječanstvom predao na nebu svom proslavljenom Sinu, Isusu Kristu (Dan. 7:13, 14).

Neko će postaviti i ova pitanja:
Zašto onda na Zemlji još uvijek ima toliko zla? Nakon što je Krist sjeo na prijestolje, zbacio je s neba na Zemlju Sotonu i njegove demone (Otkr. 12:12). Krist kao Kralj nije odmah pogubio sve one koji ne priznaju njega kao Mesiju, a Jehovu kao Vrhovnog Vladara. Umjesto toga, po cijelom svijetu trebala se propovijedati dobra vijest, kako je i bilo prorečeno (Mat. 24:14). To će propovijedanje predstavljati temelj za dijeljenje ljudi iz svih naroda na dvije skupine: pravednici će primiti vječni život, a zli će biti zauvijek pogubljeni (Mat. 25:31-46). U međuvremenu će u svijetu vladati izuzetno teške okolnosti, koje prema proročanstvu trebaju obilježavati “posljednje dane”. Kao što se objašnjava pod temom “Posljednji dani”, sasvim je jasno da se ti događaji zbivaju od 1914. Sve što je Isus prorekao doista će se dogoditi, pa tako i “velika nevolja” u kojoj će nestati sadašnji zli svijet (Mat. 24:21, 22).
Ili
Kada će doći kraj ovom zlom svijetu?
Isus odgovara: “O tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.” No dodao je i ovo: “Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi” (Mat. 24:36, 34).
Isto tako, nakon opisa događaja koji će uslijediti nakon što 1914. Isus Krist preuzme vlast u Kraljevstvu, Otkrivenje 12:12 dodaje: “Veselite se, nebesa i vi koji prebivate u njima! Teško vama, zemljo i more, jer je Đavo sišao k vama, silno gnjevan, znajući da ima malo vremena!”

Inače, pročitati ovaj text, a ne imati Bibliju u ruci i uvjeriti se u istinitost, jeste besmisleno, dakle u tekstu su označeni biblijski stavci i sve se može fino provjeriti, tako da nema ništa što nije potkrijepljeno samom Biblijom.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 16:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
opet u krug.. :D
ko je zbacen u Lk 10:18?
u kom vremenskom periodu se desavaju il su bili odigrani stihovi 13-15 iz Otk 12 glave?

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 19:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
OFM legendo... :D
Ti još uvek ideš za čika Rašom....ne, to veze sa Pismom nema.
Da li je Hrist stigao ili ne 1914 ako jeste gde je vaskrsenje....
A o brkanju izjava i vremena i pečata i truba da i ne pominjem zaista ste virtuozi u izvrtanju i komponovanju.
Vidiš tvoj ekspoze :lol: je za one koji ne znaju smisao privlačan samo šteta što nije istinit.
Tebe kao dobrostojećeg u materijalnom pogledu poštujem ali Rašine ideje mogu o klin.
Mislio sam da ti postavim koju desetinu pitanja ali nebih da te oteraju sa foruma zato neću.
Ako imaš još koju uspavanku ti napiši.
Svako dobro želim čak i tzv.JS

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Pa nemaju ni vegetarijanci, nemaju ni oni što se bore za prava životinja... a šta bi tek rekao za one tibetanske sveštenike (jedan red) koji prave bogomolju i kad naiđu na mravinjak obustavljaju radove, mrav, buba, bilo šta, dok je na tlu nema radova (ni bubu/mrava zgazio ne bi)?? :)

vegeterijanci i ti sto ze bore za zivotinje nisu religija :) pa sta zelis reci da je ok zgaziti mrava ili bubu pa zamisli da tebe neko zgazi :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]