banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 02:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 06 Jan 2013, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_зока je napisao:
Jeste sekta.
Citiraj:
Секта (лат. secta и лат. sequi и под утицајем лат. secare) је издвојена или затворена група људи која чврсто следи своја начела. Најчешће се секта формира насупрот основној групи из које је потекла, развијајући учење, које је по уверењу чланова секте, исправније у односу на учење основне групе. За све чланове секте карактеристично је да имају чврсту организацију и јединствене обавезне ритуале.
To što tebi to ružno zvuči,to je već tvoj problem....

He, baš po ovoj definicij nisu sekta i ne mogu biti.
Ako sektu definišemo kao neku skupinu koja se odvojila od temeljnog učenja i suštine te religije (u ovom slučaju hrišćanstva), a ako za referencu ispravnosti i temelj te religije uzimamo Bibliju, kao i istorijske činjenice o prvim vijekovima te religije, tada je nedvosmisleno jasno da su katolicizam, pravoslavlje dvije najveće hrišćanske sekte. Dok su JS ti koji slijede temeljno učenje i Bibliju, upravo na način kako su to činili hrišćano prvog vijeka.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2013, 21:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ma u pravu si...jedino što imaju prazninu u postojanju kao izvorno tumačenje od nekih 1800-1900 godina....Sitnica.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2013, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To što ti nazivaš prazninom je nepoznavanje materije sa tvoje strane, inače to što ti zoveš prazninom je nešto što je u Biblij zapisano i prorečeno.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2013, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Šta je prorečeno u vezi JS?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2013, 22:50 
Administrator
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
To što ti nazivaš prazninom je nepoznavanje materije sa tvoje strane, inače to što ti zoveš prazninom je nešto što je u Biblij zapisano i prorečeno.

Ma u pravu si ti....postojali su JS cijelo vrijeme, samo su se krili/drugačije nazivali....nešto fol Bošnjaka...Tu su oni, pamte, znaju, čuvaju al' nije im se dalo...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2013, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Da li Jehovini svjedoci cirkaju?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2013, 23:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2013, 20:30
_зока je napisao:
Cijeli zapadni svijet ne govori srpskim jezikom. U srpskom jeziku riječ testament ima suštinski drugačije značenje od riječi zavjet.
Ako si već koristio engleski izraz zašto ona nisi umjesto novi upotrijebio riječ new? Sad se ti kao nama suptilno izruguješ, a nisi ni svijestan da se rugaš sam sebi...

Evo ga sa wikipedia:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Novi_zavjet

Novi Zavjet ili Novo Pismo (na engleskom, poznat kao New Testament, "Novi Testament" ili u novije vrijeme kao New Covenant, "Novi Savez") je dio Biblije napisan nakon Kristove smrti

Meni je jedino smijesno sto ste vi neki toliko paranoicni. Eto i ti si napisao "rijec" na bosanski, a ne "rec" na srpski, kako ti to forsiras sa namjerom. Testament rijec se koristi i ovdje, a new nikakvo nema uporiste niti se za ista koristi. Nisam ni razmisljao da ce tolike reakcije stvoriti i ja jos ne vidim zbog cega je to ruganje ?

Pa necu pricati kao Ekrem Jevric: stigao sam danas sa airport....

Ide u offtopic ali sam ti morao odgovoriti, neka ne zamjere js. Nisam ja imao namjeru nikom se rugati. Odakle ti kompleksi ? Zbog imena, avatara... sta je problem ?

Molitva njihova biće u njima: “Hvaljen neka si, Allahu!”, pozdrav njihov; “Mir vama!”, a njihova posljednja molitva: “Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo!’” { Kur`an 10:10}

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:03 
Administrator
Korisnikov avatar

OMAR je napisao:
Meni je jedino smijesno sto ste vi neki toliko paranoicni. Eto i ti si napisao "rijec" na bosanski, a ne "rec" na srpski,

Dve stvari.Prva....ne postoji "bosanski jezik" isto kao što ne postoji ni kanađanski, australijski, brazilski, austrijski, švajcarski,meksički.....Druga.....srpski jezik ima dva izgovora, ekavskim i ijekavskim i dva jednakopravna pisma, ćirilicu i latinicu. Dakle kad govorim ijekavicu i pišem latinicu ne govorim i pišem nikakvim izmišljenim bosanskim jezikom nego čistim Vukovim srpskim!
apokalipto je napisao:
:lol:

Evo kopije drininog vuka al s druge strane :lol:
Ne bi bilo prvi put da DV nastupa kao musliman.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
old fashion men je napisao:

Ma u pravu si ti....postojali su JS cijelo vrijeme, samo su se krili/drugačije nazivali....nešto fol Bošnjaka...Tu su oni, pamte, znaju, čuvaju al' nije im se dalo...

Od kud ovo, sta bi trebalo da znaci i kakav ja stav treba da zauzmem prema ljudima tvog ideoloskog pravca ?

Molitva njihova biće u njima: “Hvaljen neka si, Allahu!”, pozdrav njihov; “Mir vama!”, a njihova posljednja molitva: “Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo!’” { Kur`an 10:10}

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Ovo se ne odnosi na tebe, nije tebi namjenjeno i nikakav stav o tome ti ne trebaš zauzimati. Zna OFM šta ja pričam.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
OMAR je napisao:
Meni je jedino smijesno sto ste vi neki toliko paranoicni. Eto i ti si napisao "rijec" na bosanski, a ne "rec" na srpski,

Dve stvari.Prva....ne postoji "bosanski jezik" isto kao što ne postoji ni kanađanski, australijski, brazilski, austrijski, švajcarski,meksički.....Druga.....srpski jezik ima dva izgovora, ekavskim i ijekavskim i dva jednakopravna pisma, ćirilicu i latinicu. Dakle kad govorim ijekavicu i pišem latinicu ne govorim i pišem nikakvim izmišljenim bosanskim jezikom nego čistim Vukovim srpskim!
apokalipto je napisao:
:lol:

Evo kopije drininog vuka al s druge strane :lol:
Ne bi bilo prvi put da DV nastupa kao musliman.

Mozes to da objesis ovom liku o rep :cat: . To, da poredis engleska govorna podrucja i tako zelis jogoslavensko podrucje da prisvajas je smijesno. Dovedi sebi Seselja pa mozda sa njim uspijes naci neku zajednicku. Ako je cijela generacija tako odgojena nece valjati, jer nace se sa druge strane neki koji ce tebe negirati i zvati te bosancem, nabijati ti bosanski jezik i doce do nereda. A ja se nadam da ovi narodi mogu prezivjeti makar jedno stoljece da se ne pokolju oko stvari o kojim vecina pojma nema.

Poslednji put menjao OMAR dana 07 Jan 2013, 00:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
OMAR je napisao:
_зока je napisao:
Cijeli zapadni svijet ne govori srpskim jezikom. U srpskom jeziku riječ testament ima suštinski drugačije značenje od riječi zavjet.
Ako si već koristio engleski izraz zašto ona nisi umjesto novi upotrijebio riječ new? Sad se ti kao nama suptilno izruguješ, a nisi ni svijestan da se rugaš sam sebi...

Evo ga sa wikipedia:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Novi_zavjet

Novi Zavjet ili Novo Pismo (na engleskom, poznat kao New Testament, "Novi Testament" ili u novije vrijeme kao New Covenant, "Novi Savez") je dio Biblije napisan nakon Kristove smrti

Meni je jedino smijesno sto ste vi neki toliko paranoicni. Eto i ti si napisao "rijec" na bosanski, a ne "rec" na srpski, kako ti to forsiras sa namjerom. Testament rijec se koristi i ovdje, a new nikakvo nema uporiste niti se za ista koristi. Nisam ni razmisljao da ce tolike reakcije stvoriti i ja jos ne vidim zbog cega je to ruganje ?

Pa necu pricati kao Ekrem Jevric: stigao sam danas sa airport....

Ide u offtopic ali sam ti morao odgovoriti, neka ne zamjere js. Nisam ja imao namjeru nikom se rugati. Odakle ti kompleksi ? Zbog imena, avatara... sta je problem ?

Ti sa svakim – lijepo! Trazi da se cine dobra djela,a neznalica se kloni!”- (Al- A'raf:199) da te citiram 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pogrešnog trpaš u koš sa Šešeljem....I nemam ja šta negirati svoje bosanstvo. Ja jesam Bosanac. Srbin, Krajišnik, Bosanac. Isto kao što je Srbin iz Like Ličanin, a Srbin iz Šumadije Šumadinac....Al' to nije tema današnje emisije....Znači, Jehovini svjedoci....

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Pogrešnog trpaš u koš sa Šešeljem....I nemam ja šta negirati svoje bosanstvo. Ja jesam Bosanac. Srbin, Krajišnik, Bosanac. Isto kao što je Srbin iz Like Ličanin, a Srbin iz Šumadije Šumadinac....Al' to nije tema današnje emisije....Znači, Jehovini svjedoci....

U redu, jeste. Izjasnjavaj se kako hoces to ce me interesovati koliko i lanjski snjeg, ali tako "negirati" i pricati o jednom cijelom narodu i ne priznavati im njihovu svojstvenost je u najmanju ruku neozbiljno. Ne znam zasto neki imaju potrebu da nabijaju taj "srpski" jezik i bosnjacima i hrvatima, i tu po njima pravoslavnu proslost, i takozvane poturice itd. I dolazi vecinom od primitivaca, huskaca koji me ne mogu naljutiti... samo interesantan "fenomen" u nasem/vasem drustvu.

Ja ti nikad necu reci da si bosanac, da si dosao kao kmet u bosnu ili da imas najvise turske krvi od sviju i ostale provale koje dolaze od ovih federalnih..... kako da ih nazovem vise.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Ko je spomenuo poturice, pravoslavnu prošlost i sl?
Odoh spavati, ne da mi se zajebavat'....

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma jok...ni blijeda sijenka Bošnje i kompanije...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 05:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
malo mi je nespojivo kad skoro 7.5 miliona ljudi nazoves zatvorenom i izdvojenom skupinom od " osnovnih religija " . Vjeruj to sto tzv. hriscana i muslimana ima par milijardi na svijetu to ne znaci nista vec govori da ih samo kolicinski ima vise a kvalitet tih istih religija i crkava ne bih ni spominjao. evo jedan aktuelan primjer a to je bozic. svi znamo paganske korijene slavljenja rodjendana itd itd.... bozic to upravo predstavlja. slavljenje rodjendana Isusu hristu ! znamo da bog u bibliji izricito zabranjuje obozavanje likova a upravo dvije glavne tzv hriscanske crkve ubiru kilograme para godisnje prodavajuci ikone. slike i razne druge predmete obozavanja. jednom rjecju Kriva Religija. biblija fino poziva rjecima " izadjite iz nje narodi moji da ne bi bili pogubljeni zajedno s njom u dan suda "

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 13:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Montaza je napisao:
malo mi je nespojivo kad skoro 7.5 miliona ljudi nazoves zatvorenom i izdvojenom skupinom od " osnovnih religija " . Vjeruj to sto tzv. hriscana i muslimana ima par milijardi na svijetu to ne znaci nista vec govori da ih samo kolicinski ima vise a kvalitet tih istih religija i crkava ne bih ni spominjao. evo jedan aktuelan primjer a to je bozic. svi znamo paganske korijene slavljenja rodjendana itd itd.... bozic to upravo predstavlja. slavljenje rodjendana Isusu hristu ! znamo da bog u bibliji izricito zabranjuje obozavanje likova a upravo dvije glavne tzv hriscanske crkve ubiru kilograme para godisnje prodavajuci ikone. slike i razne druge predmete obozavanja. jednom rjecju Kriva Religija. biblija fino poziva rjecima " izadjite iz nje narodi moji da ne bi bili pogubljeni zajedno s njom u dan suda "

Ime covjeka ne cini muslimanom ili krscanom ili hindusom i da ne nabrajam sad. Ti, na tih 2 milijarde muslimana sprovedi test pa vidi koji broj njih nisu muslimani, osim imenom... ili neko tradicionalno nasljedstvo imaju. Mnogi nemaju ni temelj, kamoli nesto vise. Tako je i u krscanskom svijetu. Vecina je operisana od Biblije i iz nje im se nista ne svidja, pogotovo one zabrane koje se ticu predbracnog seksualnog odnosa. Ja zivim u krscanskoj sredini koja je najpromiskuitetnija na svijetu ! Ako ti mislis da unutar js nema onih kojim ce dosaditi hodanje od kuce do kuce i pricanje sa Jehovom onda se varas. Ima i njih koji ce uzeti gandze i otici se razmahati u disko. Ako mislis da nema onda se varas, jer ja sam se uvjerio u neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Tačno je ovo zadnje šta OMAR reče. Znam ja jednu promiskuitetnu žemsku koja je JS, kažu ljudi koji je bolje znaju da ko je nije pitao nije ni dobio orhideju. Ali ima i ljudi koji su korektni skroz, dok ima nekih koji su i čudni.

Imaju li JS neki zvaničan stav prema komunistima?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Među JS nema kako ti kažeš promiskuitetnih, jer za to slijedi isključenje, ustvari može biti dok se ne otkrije, a takvi se uvijek, vrlo brzo otkriju.
Što se tiče komunista, JS prema njima imaju isti stav kao i prema svim ostalim političkim opcijama i sistemima, a to je Božije načelo neutralnosti. JS su potpuno neutralni u odnosu na države i političke sisteme, JS ne služe vojsku, ne nose oružje, ne glasaju na izborima, ne ustaju na sviranje himne, niti pozdravljaju zastavu i bilo kakve grbove i simbole, ne klanjaju se niti štuju bilo kakve kipove i relikvije, niti ih se može prisiliti na sve ovo i po pitanju života.

Mnogi su za vrijeme nacističke Njemačke odvedeni u logore i pobijeni, upravo jer nisu htjeli pogaziti Božije načelo neutralnosti, isto tako u komunističkim zemljama, kao i u "demokratskim" gdje su punili zatvore zbog držanja Božijeg načela o neutralnosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]