banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 15:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2012, 07:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Varnava je napisao:
У Библији се каже да нико осим Бога не зна дана и часа кад ће Он други пут доћи, а не да се не може знати година Његовог доласка или раније година доласка Антихриста...

Ne zna niko osim Boga i Venea? Ali kažu da Veneova zbirka zadataka iz matematike sadrži mnogo grešaka. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Varnava je napisao:
Господ рече да ћемо за сваку празну реч дати одговор у дан Суда...

Duze, da je u Bibliji napisano da se ne zna ni GODINA, ni dan, ni cas....opet bi se nasao pametnjakovic koji bi rekao da se moze znati bar decenija. E da je i decenija uvrstena u Biblijske rijeci, opet bi se nasao neko ko bi rekao da se moze znati bar stoljece....i tako u krug. Nekima ne vrijedi ni crtati.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Talija je napisao:
Ne zna niko osim Boga i Venea? Ali kažu da Veneova zbirka zadataka iz matematike sadrži mnogo grešaka. :)

:lol: :lol: :lol:

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 23:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Kad se ovih dana zb ude kraj sveta onda čekamo ovaj iz naslova pa kad i on prođe čekamo sledeći....
Onih 7 godina su malo mutne ali ni godina nije baš po libeli ali nema veze bar se družimo.
Bilo bi mi draže da pišemo o nekim istinitim stvarima bez nagađanja jer ljudima je potrebno reći za ovo vreme šta i kako a ne za koju deceniju ...ko će dočekati?
U svakom slučaju pozdrav Varnavi u nadi da ćemo imati neki ozbiljan dijalog na nekoj boljoj temi koja se Pismom može braniti.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012, 10:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 17:58
Talija je napisao:
Varnava je napisao:
У Библији се каже да нико осим Бога не зна дана и часа кад ће Он други пут доћи, а не да се не може знати година Његовог доласка или раније година доласка Антихриста...

Јесте, та збирка има много грешака, то је тачно. :) Али, ја нисам писао о неким људским предањима него изнех све на основу Писма.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012, 10:34 
Pripravnik
Pripravnik

siki2086 je napisao:
Varnava je napisao:
Господ рече да ћемо за сваку празну реч дати одговор у дан Суда...

Duze, da je u Bibliji napisano da se ne zna ni GODINA, ni dan, ni cas....opet bi se nasao pametnjakovic koji bi rekao da se moze znati bar decenija. E da je i decenija uvrstena u Biblijske rijeci, opet bi se nasao neko ko bi rekao da se moze znati bar stoljece....i tako u krug. Nekima ne vrijedi ni crtati.

Да је ово, да је оно...У Библији је просто написано да се не зна дан и час, није речено да се не може знати миленијум, век, деценија, година, месец. Према томе, само треба тако и разумети без додавања и одузимања из Писма.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012, 10:42 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
Kad se ovih dana zb ude kraj sveta onda čekamo ovaj iz naslova pa kad i on prođe čekamo sledeći....
Onih 7 godina su malo mutne ali ni godina nije baš po libeli ali nema veze bar se družimo.
Bilo bi mi draže da pišemo o nekim istinitim stvarima bez nagađanja jer ljudima je potrebno reći za ovo vreme šta i kako a ne za koju deceniju ...ko će dočekati?
U svakom slučaju pozdrav Varnavi u nadi da ćemo imati neki ozbiljan dijalog na nekoj boljoj temi koja se Pismom može braniti.

Ако Бог да да доживиш до тад, сам ћеш се уверити јели тако или није, ако већ ниси убеђен у ову истину што из Писма изнех и Писмом браних. Баш људима треба рећи у ово време о библијском 2036.-2043. периоду Невоље да не би падали у разне параноје да је 21.12.2012. (и других датума) "смак света" и сл. И да неће бити "смака света" већ после периода Невоље преображај и хиљадугодишње царство Христово, а потом и Ново небо, Нова земља где правда царује. А што се других тема тиче, корисне су и оне као и ова тема и о разним темама треба писати и говорити што и ја чиним.
Поздрав, такође!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 00:08 
Veteran
Veteran

Брацика, ако ти није проблем дај ми само податак да се не враћам назад за оних 7 година откуд оне тамо где су у Библији?
Само немој молим те ако је онај опис Навуходоносора који се на њему зби.
Ако је време из 11 гл. Отк. онда можемо разговарати и видети да је то велика грешка изволи ако постоји воља за истим.
Може одгово и после краја не брини читам.
Свако добро.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 02:17 
Pripravnik
Pripravnik

"1. И рече Господ Ноју: Уђи у ковчег ти и сав дом твој; јер те нађох праведна пред собом овог века...
4. Јер ћу до седам дана пустити дажд на земљу за четрдесет дана и четрдесет ноћи, и истребићу са земље свако тело живо, које сам створио." (1 Мој. 7:1,4)
"9. Уђе к Ноју у ковчег по двоје, мушко и женско, као што беше Бог заповедио Ноју.
10. А у седми дан дође потоп на земљу." (1 Мој. 7:9,10)
"37. Јер као што је било у време Нојево тако ће бити и долазак Сина човечијег." (Мат 24:37)
Свако добро, такође.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 02:36 
Pripravnik
Pripravnik

Види и одељак "I-Друга књига Јездрина 14:10-12" овде:
viewtopic.php?f=38&t=61274#p1687209
и потврду "Библије у камену":
viewtopic.php?f=38&t=61274#p1699363

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije 2000 godina taj narastaj je mislio da ce docekati kraj ali prodje taj narastaj, prodjose mnogi narastaji...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2012, 22:55 
Pripravnik
Pripravnik

Ово је време у коме ће се испунити сви знаци. Раније се још нису били испунили.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2012, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa bi rečeno "ovaj naraštaj neće proći dok se sve ovo ne zbude" pa ljudi misliti prije 2000 god. da će biti očevici ali nisu onako kako su mislili. Tako i mi možemo misliti da smo pored naraštaja i naraštaja upravo i baš mi vrijedni i bitni te da ćemo imati ekskluzivitet pri posmatranju sudnjeg dana. :)
Zašto baš mi, zašto ne oni prije nas ili oni poslije nas? Odakle ta umišljenost u posebnost?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik

Talija je napisao:
Pa bi rečeno "ovaj naraštaj neće proći dok se sve ovo ne zbude" pa ljudi misliti prije 2000 god. da će biti očevici ali nisu onako kako su mislili. Tako i mi možemo misliti da smo pored naraštaja i naraštaja upravo i baš mi vrijedni i bitni te da ćemo imati ekskluzivitet pri posmatranju sudnjeg dana. :)
Zašto baš mi, zašto ne oni prije nas ili oni poslije nas? Odakle ta umišljenost u posebnost?

Господ није мислио на тај нараштај. Баш зато што су неки мислили да ће још тада Господ доћи, апостол Павле им је рекао:
"1. Али вас молимо, браћо, у погледу доласка Господа нашега Исуса Христа и нашега сабрања у Њему.
2. Не дајте се лако поколебати умом, нити уплашити, ни духом, ни ријечју, ни посланицом - тобоже нашом - као да је већ настао Дан Христов.
3. Да вас нико не превари ни на који начин; јер неће доћи док најприје не дође отпадништво и не појави се човјек безакоња, син погибли,
4. Који се противи и преузноси изнад свега што се зове Бог или светиња, тако да ће сам сјести у храм Божији као Бог, тврдећи за себе да је Бог.
5. Зар не памтите да сам вам ово казивао још кад сам био код вас?
6. И сад знате шта га задржава да се не јави до у своје вријеме.
7. Јер тајна безакоња већ дјејствује, само док се уклони онај који сад задржава.
8. И тада ће се јавити безаконик, којега ће Господ Исус убити духом уста својих и уништити појавом свога присуства;
9. Онога је долазак по дјејству сатанину са сваком силом и знацима и чудесима лажним,
10. И са сваком пријеваром неправде међу онима који пропадају, зато што не примише љубав истине да би се спасли.
11. И зато ће им Бог послати силу обмане, да вјерују лажи;
12. Да буду осуђени сви који не вјероваше истини, него завољеше неправду.
" (2 Сол. 2:1-12)
И нема ту никакве умишљености у посебност. Једноставно, нека генерација мора бити последња, а зашто је то баш наша описах опширно на овој теми, па ко има очи да види нека види.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2012, 14:44 
Veteran
Veteran

Varnava je napisao:
"1. И рече Господ Ноју: Уђи у ковчег ти и сав дом твој; јер те нађох праведна пред собом овог века...
4. Јер ћу до седам дана пустити дажд на земљу за четрдесет дана и четрдесет ноћи, и истребићу са земље свако тело живо, које сам створио." (1 Мој. 7:1,4)
"9. Уђе к Ноју у ковчег по двоје, мушко и женско, као што беше Бог заповедио Ноју.
10. А у седми дан дође потоп на земљу." (1 Мој. 7:9,10)
"37. Јер као што је било у време Нојево тако ће бити и долазак Сина човечијег." (Мат 24:37)
Свако добро, такође.

Bracika moj,kad se poredi vreme Nojevo sa budući krajem ne poredi se po svakom elementu jer onda kako si uzeo onih 7 dana za jednu potvrdu moraš uzeti i broj 40 za neku drugu ali i broj 150 za treću pa i godinu dana potopa kao četvrtu jer je to SVE činilo opis potopa zar ne?

Maje su se balile zvezdarenjem i zbrisani su nije naše da špekulišemo već pratimo precizno objašnjenje ZAŠTO se daje paralela između potopa i kraja i ide objašnjenje KAO što je bilo u doba Nojevo tako će i na kraju i mnogi tu STANU, a to je greška jer teke tad treba slušati U ČEMU ISTO pa se nabraja kako neće stražiti niti mariti već normalno živeti i ona će im DOĆI IZNENADA taj dan to su razlozi poređenja a ne izračunavanje.

Dao sam već Matej 24 kako treba pratiti na koje pitanje ide koji odgovor i zaista onaj naraštaj nije prošao dok se nije ispunilo ono gde se odgovorilo na pitanje hrama i grada a ne kraja sveta u ovom poretku.

Svako dobro ti želim.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2012, 18:40 
Pripravnik
Pripravnik

Не мора да се пореди по сваком елементу, овде је Господ оставио Нојев улазак у ковчег 7 дана пре Потопа као слику Вазнесења Цркве 7 година пре Армагедона. Потврда за ових 7 година су и та друга библијска места која сам на овој теми наводио.
Маје су биле идолопоклонички народ и у том смислу су гледале у звезде и зато су и збрисане са лица земље. С друге стране, Господ је рекао у Писму да је оставио небеска тела за знаке и зато посматрамо знаке по Божијој одредби. Наводио сам већ тај стих, али, нажалост, не видиш или нећеш да видиш истину по овом питању. Али, то је твој избор, ја ти и не намећем то, само износим истину, не мораш уопште да прихватиш било шта од овога што износим.
То да (као у време Нојево) "јеђаху, пијаху, жењаху се и удаваху,..." је општепознато место које зато и не наводим. Циљ ми је био да укажем и на ову паралелу (има их још - нпр. биће и нефилима као у време Нојево).
У вези Мат. 24 сам ти такође већ одговорио, рекао сам ти да онај стих "биће време жалосно какво не би од постања света до сад нити ће бити" се не односи на разарање Јерусалима, како си ти написао, него на време Невоље у доба Антихриста, јер свакако да ће то време бити далеко горе и да је већ било горих времена од 70. године.
Свако добро, такође!

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2012, 23:30 
Veteran
Veteran

Varnava je napisao:
Не мора да се пореди по сваком елементу, овде је Господ оставио Нојев улазак у ковчег 7 дана пре Потопа као слику Вазнесења Цркве 7 година пре Армагедона. Потврда за ових 7 година су и та друга библијска места која сам на овој теми наводио.
Маје су биле идолопоклонички народ и у том смислу су гледале у звезде и зато су и збрисане са лица земље. С друге стране, Господ је рекао у Писму да је оставио небеска тела за знаке и зато посматрамо знаке по Божијој одредби. Наводио сам већ тај стих, али, нажалост, не видиш или нећеш да видиш истину по овом питању. Али, то је твој избор, ја ти и не намећем то, само износим истину, не мораш уопште да прихватиш било шта од овога што износим.
То да (као у време Нојево) "јеђаху, пијаху, жењаху се и удаваху,..." је општепознато место које зато и не наводим. Циљ ми је био да укажем и на ову паралелу (има их још - нпр. биће и нефилима као у време Нојево).
У вези Мат. 24 сам ти такође већ одговорио, рекао сам ти да онај стих "биће време жалосно какво не би од постања света до сад нити ће бити" се не односи на разарање Јерусалима, како си ти написао, него на време Невоље у доба Антихриста, јер свакако да ће то време бити далеко горе и да је већ било горих времена од 70. године.
Свако добро, такође!

Brate moj, nije za Izrailj bilo težeg vremena od Judejskog rata jer nikad do tad ni posle nisu majke nežne i dobre kuvale tek rođenu decu, daj mi primer da vidim gde mi u istoriji promače teža situacija od par milona Jevreja koji su tamo preživljavali strah SVAKOG TRENA on unutrašnjih bandi i ustanika a spolja od neprijatelja tog naroda?

Za zvezdare smo saglasni.

Što se tiče toga da će Hrist doći i uzeti crkvu 7 godina pre Armagedona to demantujem zasad usmeno a ako treba možemo ići po Bibliji svaku tačku koju ti i ja ponudimo da vidimo da li će i ko otići pre Armagedona?

Sad bih te brate zamolio samo za jednu stvar reci mi u kojoj trubi ustaju mrtvi i kad trubi ta truba?
Ali te molim da obratiš pažnju pre te zadnje 7 trube koja ide pre nje i šta se tad dešava.

Svako dobro.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 11:30 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
Brate moj, nije za Izrailj bilo težeg vremena od Judejskog rata jer nikad do tad ni posle nisu majke nežne i dobre kuvale tek rođenu decu, daj mi primer da vidim gde mi u istoriji promače teža situacija od par milona Jevreja koji su tamo preživljavali strah SVAKOG TRENA on unutrašnjih bandi i ustanika a spolja od neprijatelja tog naroda?

Za zvezdare smo saglasni.

Što se tiče toga da će Hrist doći i uzeti crkvu 7 godina pre Armagedona to demantujem zasad usmeno a ako treba možemo ići po Bibliji svaku tačku koju ti i ja ponudimo da vidimo da li će i ko otići pre Armagedona?

Sad bih te brate zamolio samo za jednu stvar reci mi u kojoj trubi ustaju mrtvi i kad trubi ta truba?
Ali te molim da obratiš pažnju pre te zadnje 7 trube koja ide pre nje i šta se tad dešava.

Svako dobro.

To nije bila najteza situacija, jer najteza ce biti u doba Antihrista, tad ce biti vreme zalosno kakvo ne bi od postanja sveta do sad niti ce biti. O tom vremenu Antihrista govori i Danilo 12:1:
"A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi." U kojoj knjizi? U Jagnjetovoj Knjizi zivota u koju su zapisani samo oni koji priznaju Isusa Hrista za obecanog Mesiju. Danilov narod nisu samo telesni potomci Jakova (Izraela) koji vrse volju Boziju, vec svi duhovni potomci (duhovni Izrael u koji spadaju i krsteni Jevreji i krsteni neznabosci).

Za zvezdare smo saglasni, ali nazalost nismo saglasni oko posmatranja nebeskih videla koje je Bog odredio za znake, jer ti i to pogresno svrstavas u ono sto Bog osudjuje iako On sam kaze da je to odredio za znake.

Ustace u poslednjoj trubi, ali ta poslednja truba o kojoj govori ap. Pavle nije 7. truba o kojoj govori Otkrivenje. Ap. pavle govori o Prazniku truba.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 13:24 
Veteran
Veteran

,,To nije bila najteza situacija, jer najteza ce biti u doba Antihrista, tad ce biti vreme zalosno kakvo ne bi od postanja sveta do sad niti ce biti. O tom vremenu Antihrista govori i Danilo 12:1:
"A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi." U kojoj knjizi? U Jagnjetovoj Knjizi zivota u koju su zapisani samo oni koji priznaju Isusa Hrista za obecanog Mesiju. Danilov narod nisu samo telesni potomci Jakova (Izraela) koji vrse volju Boziju, vec svi duhovni potomci (duhovni Izrael u koji spadaju i krsteni Jevreji i krsteni neznabosci).,,

Imamo proroštvo o 70 sedmica koje govori o lancu datom Jevrejima od početne tačke gradne Jerusalima do dolaska Mesije gde će na kraju određenog vremena biti pogubljen i potom sledi opis ZADNJE 70-te sedmice koji se TAD dešava i piše da neki drugi vojvoda sa VOJSKOM dolazi i RAZARA HRAM I GRAD i o tom vremenu Hrist daje objašnjenje na gori učenicima uMateju 24 gde ih prvenstveno interesovalo to rušenje HRAMA i onda imamo tu sliku u širokom planu kod Danila davno datu gde je trebalo biti 2520 večeri i jutara rat i zlo i muka velika ali radi IZBRANIJEH jer Bog nije tad imao druge izbranike do Jevreje krati te dane iz zadjeg dela lanca na 2300 večeri i jutara koliko je i trajalo to zlo.

Onaj gore citat iz Danila je dobar samo bih da ga malo pogledamo pažljivije jer svi to rutimnski pretrče....pre tog stiha ide opis KAD ĆE I U KOJE VREME TAJ MIHAJLO STIĆI I KOME?
Koje to lađe brate to prvo navedi ko gde dolazi i šta osvaja....
A onda kaže TVOM NARODU I TVOM GRADU kom to govori Danilu milom čoveku a njegov narod nisu englezi već Jevreji zar ne?
Šta znači PODIĆI će se Mihailo? Hrist kaže i tad će PODIĆI sina čovečijeg ...i kad PODIGNU sina čovečijeg...podići ne znači spustiti sa neba već obesiti na drvo.

Tad svi koji ga priznaše upisani su u život i tad se otvoriše grobovi mnogih koji su bili upisani i otidoše u život a ostali u sramoti ostaše. I kaže da u to vreme u tom naraštaju će biti velika nevolja kakva nije bila niti će biti to nije nevolja za ceo svet već TVOM NARODU I TVOM GRADU u vreme kad se PODIGNE Mihajlo. Mihajlo dignut i mnogi ustali a potom nevolja onoliko koliko je i zapisana.

,,Za zvezdare smo saglasni, ali nazalost nismo saglasni oko posmatranja nebeskih videla koje je Bog odredio za znake, jer ti i to pogresno svrstavas u ono sto Bog osudjuje iako On sam kaze da je to odredio za znake.,,

Izračunavanje dolaska je zvezdarski i gatački posao a straženje je praćenje zbivanja bez matematike i kršenja da niko nezna to vreme-datum.

,,Ustace u poslednjoj trubi, ali ta poslednja truba o kojoj govori ap. Pavle nije 7. truba o kojoj govori Otkrivenje. Ap. pavle govori o Prazniku truba.,,

Ovde si mi bio mnogo škrt na rečima....
Brate moj praznici su možda moja specijalnost, zato mogu reći da je zadnji praznik Jom Kipur i da TRUBE ne najavljuju praznike već su oni lepo kalendarski-DATUMSKI uređeni.
Trube najavljuju ZLA i potom idu čaše po svakoj trubi.
Praznici se SVAKE godine ponavljaju tako se i Jom Kipur SVAKE godine ponavlja i ako bi trubio na te praznike bilo bi ih .....mnogo,ali Paja ne govori o poslednjem prazniku već baš o trubi zala.Inače bi već prve godine po pisanju kad je bio 7 praznik tad bi bilo vaskrsenje zar ne?

Daj mi citat koji potkrepljuje tvrdnju da tu nije reč o sedmoj trubi zala već o trubi koja Jom Kipur najavljuje:

Bog te blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2012, 14:38 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
Imamo proroštvo o 70 sedmica koje govori o lancu datom Jevrejima od početne tačke gradne Jerusalima do dolaska Mesije gde će na kraju određenog vremena biti pogubljen i potom sledi opis ZADNJE 70-te sedmice koji se TAD dešava i piše da neki drugi vojvoda sa VOJSKOM dolazi i RAZARA HRAM I GRAD i o tom vremenu Hrist daje objašnjenje na gori učenicima uMateju 24 gde ih prvenstveno interesovalo to rušenje HRAMA i onda imamo tu sliku u širokom planu kod Danila davno datu gde je trebalo biti 2520 večeri i jutara rat i zlo i muka velika ali radi IZBRANIJEH jer Bog nije tad imao druge izbranike do Jevreje krati te dane iz zadjeg dela lanca na 2300 večeri i jutara koliko je i trajalo to zlo.

Onaj gore citat iz Danila je dobar samo bih da ga malo pogledamo pažljivije jer svi to rutimnski pretrče....pre tog stiha ide opis KAD ĆE I U KOJE VREME TAJ MIHAJLO STIĆI I KOME?
Koje to lađe brate to prvo navedi ko gde dolazi i šta osvaja....
A onda kaže TVOM NARODU I TVOM GRADU kom to govori Danilu milom čoveku a njegov narod nisu englezi već Jevreji zar ne?
Šta znači PODIĆI će se Mihailo? Hrist kaže i tad će PODIĆI sina čovečijeg ...i kad PODIGNU sina čovečijeg...podići ne znači spustiti sa neba već obesiti na drvo.

Tad svi koji ga priznaše upisani su u život i tad se otvoriše grobovi mnogih koji su bili upisani i otidoše u život a ostali u sramoti ostaše. I kaže da u to vreme u tom naraštaju će biti velika nevolja kakva nije bila niti će biti to nije nevolja za ceo svet već TVOM NARODU I TVOM GRADU u vreme kad se PODIGNE Mihajlo. Mihajlo dignut i mnogi ustali a potom nevolja onoliko koliko je i zapisana.

70. sedmina se ispunila u vreme Prvog dolaska, ali će i Antihrist imati svoju anti-70. sedminu, baš zbog toga što će biti Antihrist. U suprotnom on ne bi ni mogao da bude to.
lavić je napisao:
Izračunavanje dolaska je zvezdarski i gatački posao a straženje je praćenje zbivanja bez matematike i kršenja da niko nezna to vreme-datum.

To sam ti već odgovorio da postoji i stih u Pismu koji govori o nebeskim videlima koja su data za znake i da ne možemo odrediti dan i čas, ali možemo godinu Drugog dolaska. Da li je proračun tačan, vreme će pokazati, ako kasnije vidim nešto više što sad možda ne vidim, korigovaću se, ali da je dozvoljeno određivati godinu, to je bez sumnje, jer Bog u Pismu samo za dan i čas kaže da niko ne zna kad je.
lavić je napisao:
Ovde si mi bio mnogo škrt na rečima....
Brate moj praznici su možda moja specijalnost, zato mogu reći da je zadnji praznik Jom Kipur i da TRUBE ne najavljuju praznike već su oni lepo kalendarski-DATUMSKI uređeni.

Laviću, ako su tvoja specijalnost praznici :) onda bi trebalo da znaš da se na Praznik truba, 1. dana 7. biblijskog meseca, u Izraelu trubilo 100 puta i da je izraz „poslednja truba“ idiomatski izraz koji se odnosi na poslednju 100. trubu (Tekiah Ha’Gadolah). O toj trubi Pismo govori u 1.Kor.15:52 i 1.Sol.4:16.
lavić je napisao:
Trube najavljuju ZLA i potom idu čaše po svakoj trubi.
Praznici se SVAKE godine ponavljaju tako se i Jom Kipur SVAKE godine ponavlja i ako bi trubio na te praznike bilo bi ih .....mnogo,ali Paja ne govori o poslednjem prazniku već baš o trubi zala.Inače bi već prve godine po pisanju kad je bio 7 praznik tad bi bilo vaskrsenje zar ne?

Daj mi citat koji potkrepljuje tvrdnju da tu nije reč o sedmoj trubi zala već o trubi koja Jom Kipur najavljuje:

Bog te blagoslovio.

Nije nikako moglo da bude “prve godine po pisanju”, kada je pisano da prvo treba da se pojavi Antihrist. (2.Sol.2:3)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]