banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 10:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 18 Dec 2012, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Što uopšte postavljaš pitanja kada već imaš svoj odgovor i ubijeđen si da je jedini ispravan?

Svaka teza se može okrenuti naopako, tako da to znači da se sve može posmatrati na sto načina. Ideja suživota nije stara 200 godina. Narod je živio i prije toga, narod će živjeti i poslije toga, ali poenta suživota je graditi mostove a ne rušiti ih time što će stane optuživati jedna drugu, sa ili bez argumenata.
Ko je bez krivice, neka baci prvi kamen. Kada biismo se svi držali tog načela, prvi kamen nikad ne bi bio ni bačen. Zar ne?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ma sve će biti jasnije kad nam Nataša Kandić napiše novu istoriju :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 15:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2012, 12:57
STRATOKASTEL je napisao:
Što uopšte postavljaš pitanja kada već imaš svoj odgovor i ubijeđen si da je jedini ispravan?

Svaka teza se može okrenuti naopako, tako da to znači da se sve može posmatrati na sto načina. Ideja suživota nije stara 200 godina. Narod je živio i prije toga, narod će živjeti i poslije toga, ali poenta suživota je graditi mostove a ne rušiti ih time što će stane optuživati jedna drugu, sa ili bez argumenata.
Ko je bez krivice, neka baci prvi kamen. Kada biismo se svi držali tog načela, prvi kamen nikad ne bi bio ni bačen. Zar ne?

Ne mislim da sam ispravan.Samo mi nije jasna bošnjačka politika u poslednjih 200 godina.Šta se god predloži tom narodu,oni odbiju.Odbili su sve moguće državne tvorevine i sisteme. Reci mi ti za šta se politički zalažu Bošnjaci? Pitam te ozbiljno bez demagogije.Pojasni mi precizno.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko je kome ikad pružio neku mogućnost? Bili to Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Crnogorci, Makedonci ili bilo koji drugi narod na Balkanu?
Citiraj:
Samo mi nije jasna bošnjačka politika u poslednjih 200 godina.Šta se god predloži tom narodu,oni odbiju.Odbili su sve moguće državne tvorevine i sisteme. Reci mi ti za šta se politički zalažu Bošnjaci?

Istu opasku možeš aplicirati i na Srbe, Hrvate, Makedonce... I opet ti neće biti jasno. A ni meni, da budem iskren.
Ako ćemo bez predrasuda, svaki narod želi da ga se ostavi na miru da se razvija, rađa djecu i ima hljeba na stolu.

Politika je umjetnost mogućega. Prouči malo istoriju koristeći razne izvore i samo će ti se reći.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 16:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Ko je kome ikad pružio neku mogućnost? Bili to Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Crnogorci, Makedonci ili bilo koji drugi narod na Balkanu?
Citiraj:
Samo mi nije jasna bošnjačka politika u poslednjih 200 godina.Šta se god predloži tom narodu,oni odbiju.Odbili su sve moguće državne tvorevine i sisteme. Reci mi ti za šta se politički zalažu Bošnjaci?

Istu opasku možeš aplicirati i na Srbe, Hrvate, Makedonce... I opet ti neće biti jasno. A ni meni, da budem iskren.
Ako ćemo bez predrasuda, svaki narod želi da ga se ostavi na miru da se razvija, rađa djecu i ima hljeba na stolu.

Politika je umjetnost mogućega. Prouči malo istoriju koristeći razne izvore i samo će ti se reći.

Srbi oduvijek žele živjeti u istoj državi,bez obzira kako se ta država zvala i sa kim je dijelili. Hrvati žele isključivo nezavisnu Hrvatsku,po mogućnosti etnički čistu.Crnogorcu su htjeli SFRJ a odbacili SRJ. Makedonci hoće samo nezavisnu Makedoniju.Ali zaista ne znam kakvu državu žele Bošnjaci. Valjda unitarnu Bosnu.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidiš da već imaš odgovor na sve.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 16:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Vidiš da već imaš odgovor na sve.

Imam odgovor na sve,osim na pitanje koja je bošnjačka politika.Ako bi i bila unitarna BiH bez RS-a,hipotetički gledano,Srbi i Hrvati mogu napraviti većinu i promijeniti ime države u recimo Finska. Jedini mogući okvir je bila Jugoslavija.A to su Bošnjaci odbili i zadali smrtonosni udarac miru na Balkanu.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I šta ćemo sad?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 16:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
I šta ćemo sad?

Pa ništa,sada je kasno za sve.Sa ili bez Republike Srpske,svejedno.Sjajno si objasnio u predhodnim komentarima suštinu kad si pominjao Ekmečića.Na ovim prostorima,a naročito u Bosni će vječno biti nestabilno zbog politike A.Izetbegovića i tog nesretnog referenduma.Umjesto da sa Bošnjacima živimo bratski u Jugoslaviji sada imamo mutantske države koje je nemoguće urediti.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Davidoff je napisao:
spijo je napisao:
I šta ćemo sad?

Pa ništa,sada je kasno za sve.

Ma jašta, ionako je uskoro 21. decembar, smak svijeta.
Ali šta ćemo ako do smaka ne dođe? Moja skromna analiza kaže da ćemo sve nastaviti kao i dosad, dok svi (ili bar neka većina koja će nadglasati onu zatucanu manjinu) ne dođu pameti. Čovjek se uči na greškama.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A šta je pametno sa naše strane?
Raditi kao do sad ili napraviti društvo Albansko Srpskog prijateljstva ili Srpsko ubaci sam prijateljstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 17:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tim referendumom nije samo poremećen trajno život u BiH.Nego i u Srbiji i Crnoj Gori gdje Bošnjaci žive vjekovima. Stavljeni su u nezgodnu poziciju.Umjesto da zajednički sredimo državu kao što su željeli Zulfikarpašić i Abdić,mi smo dobili ustaške fundamentaliste koji su se borili za nekakvu nezavisnu Bosnu. Smiješno.

Hrvati su Muslimane brutalno ubijali kad god im se pružila prilika,ali ne mare za to Bošnjaci.Oni javno kažu da su naslonjeni na Hrvatsku,raduju se Gotovini i sve rade da Srbima život zagorčaju.Pružimo im bratski ruku u Jugoslaviju a oni nas pljunu i još optuže za nacionaliste.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Raditi kao do sad ili napraviti društvo Albansko Srpskog prijateljstva ili Srpsko ubaci sam prijateljstva.

Nema ništa što je pametno da se učini, jer i najbolji planovi odu u PM, kada se za to ispune uslovi (vidiš šta se desilo sa SFRJ). Život (čitaj ekonomski interes) će učiniti svoje. Ljudi kad shvate da im je ekonomski interes da trguju sa komšijom, naučiće da tog komšiju trpe/poštuju/cijene/možda i vole. Tim redosljedom. Kao u zapadnoj Evropi ili Skandinaviji. Neću da vjerujem da smo mi na Balkanu gori ili gluplji od njih.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 17:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

Mi smo potrošili ogromnu energiju u ispunjavanju želja drugim narodima.I optuženi smo na kraju za nacionaliste.Ne znam zaista šta bi bilo pametno.Šta ti misliš?

Možda treba sačekati još par decenija da se Muslimani dozovu pameti i prihvate zajednički život sa Srbima u jedinstvenoj državi.Mislim da većina njih žali zbog tog referenduma.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
Davidoff je napisao:
Tim referendumom nije samo poremećen trajno život u BiH.Nego i u Srbiji i Crnoj Gori gdje Bošnjaci žive vjekovima. Stavljeni su u nezgodnu poziciju.Umjesto da zajednički sredimo državu kao što su željeli Zulfikarpašić i Abdić,mi smo dobili ustaške fundamentaliste koji su se borili za nekakvu nezavisnu Bosnu. Smiješno.

otkud tebi to da je Abdić želio ostanak Bosne u Jugoslaviji?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012, 07:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Mislim da je najpoštenije pustiti svaki narod da ide svojim putem kad već nismo htjeli zajedno. Neka Hrvati i Bošnjaci podjele Federaciju pa da se mirno raziđemo i volimo. Svako drugačije mijenjanje ovoga stanja koje i nije loše je licemjerno i vodi u krvoproliće i sukob.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 18:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
mrakacha je napisao:
Davidoff je napisao:

otkud tebi to da je Abdić želio ostanak Bosne u Jugoslaviji?

Poklali smo se već....mora proći dosta vode rijekama Bosne da bi došlo do suživota bez tenzija i mržnje....

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
nepokoreni je napisao:
Poklali smo se već....mora proći dosta vode rijekama Bosne da bi došlo do suživota bez tenzija i mržnje....

slažem se... ali to nije odgovor na moje pitanje :D

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 22:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Naprotiv! Namjerno je to urađeno da nas drže na kratkom povodcu i puštaju jedne na druge po želji, iz razloga da nema jedinstva među narodima dugo vremena.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2012, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ouvaj, gdje se trebam prijaviti za to cipovanje?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]