lavić je napisao:
Imamo proroštvo o 70 sedmica koje govori o lancu datom Jevrejima od početne tačke gradne Jerusalima do dolaska Mesije gde će na kraju određenog vremena biti pogubljen i potom sledi opis ZADNJE 70-te sedmice koji se TAD dešava i piše da neki drugi vojvoda sa VOJSKOM dolazi i RAZARA HRAM I GRAD i o tom vremenu Hrist daje objašnjenje na gori učenicima uMateju 24 gde ih prvenstveno interesovalo to rušenje HRAMA i onda imamo tu sliku u širokom planu kod Danila davno datu gde je trebalo biti 2520 večeri i jutara rat i zlo i muka velika ali radi IZBRANIJEH jer Bog nije tad imao druge izbranike do Jevreje krati te dane iz zadjeg dela lanca na 2300 večeri i jutara koliko je i trajalo to zlo.
Onaj gore citat iz Danila je dobar samo bih da ga malo pogledamo pažljivije jer svi to rutimnski pretrče....pre tog stiha ide opis KAD ĆE I U KOJE VREME TAJ MIHAJLO STIĆI I KOME?
Koje to lađe brate to prvo navedi ko gde dolazi i šta osvaja....
A onda kaže TVOM NARODU I TVOM GRADU kom to govori Danilu milom čoveku a njegov narod nisu englezi već Jevreji zar ne?
Šta znači PODIĆI će se Mihailo? Hrist kaže i tad će PODIĆI sina čovečijeg ...i kad PODIGNU sina čovečijeg...podići ne znači spustiti sa neba već obesiti na drvo.
Tad svi koji ga priznaše upisani su u život i tad se otvoriše grobovi mnogih koji su bili upisani i otidoše u život a ostali u sramoti ostaše. I kaže da u to vreme u tom naraštaju će biti velika nevolja kakva nije bila niti će biti to nije nevolja za ceo svet već TVOM NARODU I TVOM GRADU u vreme kad se PODIGNE Mihajlo. Mihajlo dignut i mnogi ustali a potom nevolja onoliko koliko je i zapisana.
70. sedmina se ispunila u vreme Prvog dolaska, ali će i Antihrist imati svoju anti-70. sedminu, baš zbog toga što će biti Antihrist. U suprotnom on ne bi ni mogao da bude to.
lavić je napisao:
Izračunavanje dolaska je zvezdarski i gatački posao a straženje je praćenje zbivanja bez matematike i kršenja da niko nezna to vreme-datum.
To sam ti već odgovorio da postoji i stih u Pismu koji govori o nebeskim videlima koja su data za znake i da ne možemo odrediti dan i čas, ali možemo godinu Drugog dolaska. Da li je proračun tačan, vreme će pokazati, ako kasnije vidim nešto više što sad možda ne vidim, korigovaću se, ali da je dozvoljeno određivati godinu, to je bez sumnje, jer Bog u Pismu samo za dan i čas kaže da niko ne zna kad je.
lavić je napisao:
Ovde si mi bio mnogo škrt na rečima....
Brate moj praznici su možda moja specijalnost, zato mogu reći da je zadnji praznik Jom Kipur i da TRUBE ne najavljuju praznike već su oni lepo kalendarski-DATUMSKI uređeni.
Laviću, ako su tvoja specijalnost praznici

onda bi trebalo da znaš da se na Praznik truba, 1. dana 7. biblijskog meseca, u Izraelu trubilo 100 puta i da je izraz „poslednja truba“ idiomatski izraz koji se odnosi na poslednju 100. trubu (Tekiah Ha’Gadolah). O toj trubi Pismo govori u 1.Kor.15:52 i 1.Sol.4:16.
lavić je napisao:
Trube najavljuju ZLA i potom idu čaše po svakoj trubi.
Praznici se SVAKE godine ponavljaju tako se i Jom Kipur SVAKE godine ponavlja i ako bi trubio na te praznike bilo bi ih .....mnogo,ali Paja ne govori o poslednjem prazniku već baš o trubi zala.Inače bi već prve godine po pisanju kad je bio 7 praznik tad bi bilo vaskrsenje zar ne?
Daj mi citat koji potkrepljuje tvrdnju da tu nije reč o sedmoj trubi zala već o trubi koja Jom Kipur najavljuje:
Bog te blagoslovio.
Nije nikako moglo da bude “prve godine po pisanju”, kada je pisano da prvo treba da se pojavi Antihrist. (2.Sol.2:3)