banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vaterpolo
PostPoslato: 29 Okt 2012, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Citiraj:
Dejan Udovičić podneo ostavku!

Trofejni selektor podneo ostavku posle razgovora sa nezadovoljnim igračima. "Obraz mi je važniji od funkcije", izjavio je Dejan Udovičić.

Potres u najtrofejnijem sportu u Srbiji za epilog je imao odlazak Dejana Udovičiča sa mesta selektora!

"Obraz mi je važniji od funkcije", izjavio je dosadašnji selektor nacionalnog tima nakon što je danas popodne razgovarao sa grupom nezadovoljnih igrača u Kući vaterpola u Beogradu.
Sve ovo se dešava neposredno pred nastup Srbije u Svetskoj ligi.
Nekadašnji trener Partizana izabran je za selektora srpske reprezentacije juna 2006. Od tada do danas Udovičić i njegovi izabranici, a bilo je tu i smene generacija, nizali su uspehe, "brali" su medalje na svakom takmičenju na kojem su se pojavili.
Tačnije, nisu je osvojili samo na prvenstvu sveta u Melburnu 2007. godine!
Pod Udovičićevim vođstvom, Srbija je osvojila čak 11 zlatnih medalja(!) na raznim velikim takmičenjima. Sve je počelo na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a poslednji uspeh ostvaren je na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu u januaru, kada je Srbija ponovo postala prvak Evrope.
Od 2006. godine Srbija je osvojila: dve titule prvaka Evrope (Beograd i Ajndhoven), jednom je bila vicešampion (Malaga 2008), a u Zagrebu 2010. godine osvojila je bronzanu medalju na kontinentalnom šampionatu.
Udovičić ima i osvojenu titulu svetskog prvaka - 2009. godine u Rimu, kao i srebrnu medalju, odnosno zvanje vicešampiona sveta sa prošlogodišnjeg takmičenja u Šangaju.
Srbija je bila treća na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. kao i na Olimpijskim igrama u Londonu ove godine.
Srbija je pod Udovičićevim vođenjem osvojila čak pet Svetskih liga (2006, 2007, 2008, 2010. i 2011.), a jednom je osvojila bronzanu medalju u tom takmičenju (Podgorica 2009). Dva puta je osvojen i Svetski kup - 2006. (Budimpešta) i 2010. (Oradea). Srbija je jednom trijumfovala i na mediteranskim igrama (2009. godine Peskara).

http://www.mondo.rs/s264964/Ostali%20sp ... tavku.html

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2012, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Meni nije jasno koji je kurac tim nezadovoljnim igracima koji su potpisali famozno pismo? Zar cemo i vaterpolo sjebati?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2012, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Ne vjerujem da cemo sjebati posto je konkurencija malobrojna, ali trudimo se sto jest jest.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Treba Milanovica staviti za selektra, Savic je trenutno (ali ja ga ne bih jos stavio da vodi A selekciju), dok se strucna komisija ne odluci za novog selektora. Svaka cast Udovicicu na svemu!

Da kazem da je Kragujevac premocna ekipa, gledao sam par tekmi, ljudi drze utakmicu tri cetvrtine, u zadnjoj daju puni gas i kao parni valjak uniste protivnika. Ono sto su napravili Partizanu i Vojvodini u zadnjoj cetvrtini je za skolske udzbenike iz vaterpola.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Udovičić: Nisam podneo ostavku!

Sada već bivši selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić demantovao je tvrdnje Vaterpolo saveza Srbije da je podneo ostavku! On ima svoju verziju priče i uverava da je smenjen! Dejan Udovičić poslao je pismo medijima, koje prenosimo u celosti:

- U cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti povodom jučerašnjeg sastanka u prostorijama VSS, želim da istaknem sledeće:

Nije istina da sam pre početka sastanka sa igračima dao ostavku. Prisustvovao sam sastanku i razočaran celokupnom atmosferom i stavovima pojedinaca nakon sat i po vremena napustio sam isti pozdravivši se sa igračima. Sva dešavanja posle toga je isključiva volja čelnika VSS. Trenutno smo u pripremi sporazumnog raskida Ugovora koji treba da bude ozvaničen u petak. Poštujući obaveze reprezentacije, koja ove nedelje igra dve utakmice Svetske lige, srpskoj javnosti ću biti na raspolganju u ponedeljak, 5. novembra. O vremenu i mestu održavanja konferencije za medije bićete na vreme obavešteni.

S poštovanjem,

Dejan Udovičić.

Nema sumnje da nas očekuje velika bura u bazenu narednih dana i nedelja.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Опет морам да цитирам Веслија Снајпса из филма Блејд:

WHAT THE F...???????

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko koga ovde jebe?

Milanović: Braća Udovičić su vršili privatizaciju VSS!

Legendarni vaterpolista želi da bude selektor i govori o lošim stvarima u trofejnom sportu

Odlazak Dejana Udovičića sa mesta selektora vaterpolo reprezentacije Srbije otvorio je na žalost Pandorinu kutiju u trofejnom sportu. Mnogo nejasnoća, mnogo priljavog veša, a o svemu je bez dlake na jeziku progovorio legendarni Igor Milanović. Jedan od najboljih igrača svih vremena želi da bude selektor, a za "Sport" je naveo i šta mu sve smeta.

"Ako ne proradi neka kuhinja, ja sam novi selektor Srbije. Ako se gleda i sudi po zaslugama, zatim po rezultatima i na kraju po radu i ostvarenom - nemam konkurenciju za selektorsku poziciju. To su činjenice koje me izbacuju u prvi plan. I favorizuju", rekao je Milanović koji se zatim osvrnuo i na Stručni savet VS Srbije.

"Strašno je da su reprezentativci preuzeli ulogu da smene selektora, a članovi saveta su izigravali "neverne Tome". Posle svega - zgrožen sam. Postavljam javno pitanje: zašto su igrači morali da reaguju na lažan izveštaj Dejana Udovičića, posle Olimpijskih igara u Londonu. Da paradoks bude veći, taj sramni izveštaj su osvojili članovi Stručnog odbora VSS. I sad je jasno zašto su ostavke podneli Šoštar i Perišić. Mnogo toga nije postavljeno na pravo mesto u VS Srbije. Sadašnje stanje je neodrživo i spas je u što bržem sazivanju Skuštine", kaže Milanović koji ima zamerke i na kolege, prijatelje i saigrače.

"Većina njih je znala da je situacija bila neodrživa, a ćutali su iz raznih razloga i tolerisali privatizaciju u Vaterpolo savezu Srbije. Tu privatizaciju su vršili Dejan i Darko Udovičić", otkrio je karte Igor Milanović koji je istakao i da bi vodio samo A reprezentaciju i da mu ne pada na pamet da bude halapljiv kao Udovičić koji je bio selektor svih nacionalnih selekcija.,

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2012, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
12 : 10 pobjedili Njemce u Hamburgu.

Savic vodio reprezentaciju!

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2012, 18:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Bilo bi dobro da se ovi potresi ne odraze na rezultate, mada sam iskreno sumnjicav. A ovu reprezentaciju, ne mora voditi Udovicic...Svaka mu cast na svemu, ali nigdje ne pise da on mora biti "dozivotni selektor". Kada se pojavi problem bolje ga je odmah rijesiti i presjeci nego da to traje i stvara negativnu atmosferu u timu. Poprilicno sam razocaran pasivnoscu Saveza. Ali sta je tu je, sada je steta nacinjena, i kao sto rekoh, za nadati se samo da se to nece odraziti na reprezentativne rezultate, a Dejan sigurno nece umrijeti od gladi, ima on sigurno dobar ugovor u Radnickom. Vidjecemo kako stojimo, vec u subotu, kada igramo sa Spancima.

Prenos je na RTS 2

Citiraj:
17:55
Ватерполо: Светска лига, Србија- Шпанија, пренос

http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/ ... 012&day=3&

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2012, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Uze Zvezda 8:5.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2012, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dosta smo jaci ove sezone, odbrana gori. Kakav je onaj treci klub, kragujevac ili kako vec, jel jaci od Zvezde?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2012, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Tuko je Radnicki Partizana prije jedno 2-3 kola

Ima sve pobjede ove sezone.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2012, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel krknuo Zvezdu ili jos nisu igrali?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2012, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nisu jos igrali.
Danas je utakmica bila jako dobra. Zvezda dosta bolja. Odbrana pravi razliku. I navijaci, kojih je bio "pun bazen".

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2012, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, odbrana je presudila moglo bi se reci. Navijaci dosli malo na svoje, bili su ok :)

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2012, 20:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2012, 18:45
Crvena zvezda - Partizan 8:5 (1:1, 2:1, 2:2, 3:1)
Bazen: "Tašmajdan"
Gledalaca: 3.000

1:0 - S. Rašović
1:1 - D. Mandić
2:1 - A. Prlainović
2:2 - U. Čučković
3:2 - B. Vapenski
3:3 - U. Čučković
3:4 - D. Mandić
4:4 - S. Rašović
5:4 - S. Rašović
5:5 - N. Dedović
6:5 - V. Rašović
7:5 - A. Prlainović
8:5 - A. Prlainović

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2012, 04:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nesto gledam vaterpoliste posle derbija, nesto pjevaju sa navijacima a kontam da su 50% njih grobari :) ,sta sve ljudi moraju trpiti zbog sporta :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2012, 10:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
malo upratih reportazu na sos/u,kakva atmosfera sunce ti zarko

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2012, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Na SOS-u se još slabije čulo nego na prenosu juče.

Potez utakmice [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4eGh-jPX9xg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2012, 11:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Juniori Srbije - bronza.

Citiraj:

Srpski vaterpolo bogatiji je za još jedno odličje. Naši juniori, selekcija 1994. godište, predvođeni selektorom Dejanom Savićem, u meču za treće mesto savladali su vršnjake iz Hrvatske 8:7 (0:2, 1:0, 4:4, 3:1), i dokopali se bronze.

Hrvati su bolje počeli utakmicu, prvu četvrtinu su završili u svoju korist rezultatom 2:0, a naš tim je posle 16 minuta igre "upisao" samo jedan gol. U rezultatskom zaustatku "delfini" su bili i posle vfrlo efikasne treće doenice u kojoj je viđeno čak osam golova. Savićevi izabranici kao da su u tom periodu podesili "nišanske sprave", uz to su pojačali odbranu, a kao rezultat takve igre usledio je i preokret, 3:1, u četvrtoj četvrtini i veliki trijumf.

SRBIJA : Vitorović, Asanović, Maksimović 1, Gogov, Radulović, Ilić, Mandić 1, Manojlović, Obradović, Tanasković 2, Stojanović 3, Jakšić 1, Dobožanov.

HRVATSKA: Goreta 3, Čalić 2, Bukić i Lozina.

(Foto: waterpoloserbia.org)

http://sportal.rs/news.php?news=88413

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]