banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Potreban posao
PostPoslato: 30 Okt 2012, 01:04 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Marko, pitam zasto bi to neko radio..aj dati Golfa 2 da ti neko vozi al novije auto ipak...

walper je napisao:
Registracija je napisao:
Mogu ti ponuditi posao u registrovanju automobila.

Sigurno poznaješ mnogo ljudi koji voze automobil, pa eto iskoristi tu priliku da oni preko tebe registruju svoj automobil. Oni neće ništa više platiti nego što bi platili kad bi sami išli registrovati automobil, a ti možeš zaraditi.

Ja na ovaj nacin registrujem auto zadnje 4 godine .

Ne samo da lik dodje po auto i sve zavrsi , vec je u prosjeku jeftiniji min. 20KM

Ovako stedim i vrijeme i novac , a i on vjerovatno zaradi nesto , dobro njemu a i dobro meni. 8)

znaci osiguravajuce kuce kradu i te kako kad on ustedi 20 km i sugurno jos dobije neku lovu posto je posrednik..

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 08:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2012, 21:28
Ja lično ne vozim automobil na tehnički pregled, osim svoj, baš iz razloga moguće štete na automobilu (a i nedostatka vremena), jer ako ne poznajem osobu, ona mi može i slagati da je bila šteta koju sam ja kao napravio. Naravno postoje ljudi koji to rade, i to je sasvim ok usluga.

Što se tiče premije osiguranja, postoji tačna tabela, Zakonski propisana, po kojoj se računaju premije vozila, a na to se nadovezuje i registracija automobila sa svim svojim naknadama takođe tačno definisana.
To što pojedine osiguravajuće kuće možda varaju, ne mora da znači da sve kuće varaju. Prevara imate u životu na sve strane, ali opet to ne znači da su svi ljudi prevaranti.
Kako da se odbranite od prevara? Pa raspitajte se malo, pošaljite svoje podatke na više strana, i uzmite najpovoljniju. Niko vas ne tjera da morate osigurati automobil u kući za koju sumnjate.

spavac je napisao:
zasto bi ja dao nekome da odveze moj auto u garazu i odradi tehnicki,registraciju za iste pare za koje mogu i sam odraditi?

Ukoliko si ti ažurna osoba, i ako je tebi lakše da sam vodiš računa o registraciji automobila, onda ga i vozi sam na tehnički i registraciju. Ja ti garantujem da nećeš ništa uštediti (pa ni tih 20 maraka), bar u mom slučaju, ne znam za druge ponude. Nekim ljudima se jednostanvo ne da razmišljati o tome, i mnogo im je lakše prepustiti taj posao da neko drugi za njih pripremi i odradi, pa bilo to i skuplje za 20 km nego što bi to bio slučaj da je sam otišao.

Ono što ja (i drugi koji se bave sa ovim) ljudima mogu ponuditi je da im ponudim cijenu registracije, pa ukoliko im odgovara, dogovorim termin tehničkog pregleda kad njima odgovara. Tehnički pregled nije u "garaži" kako si naveo primjer, a u to te mogu uvjeriti i odvesti. Još jedna pogodnost je da klijenti ne moraju nositi papire u SUP, već će to umjesto njih biti urađeno pomoću punomoći.

Nema potrebe za zajedljivim komentarima. Mislim da je nekima najveći problem kada vide da neka osoba nešto radi, pa želi to da na neki način ponizi. Pustite ljude da rade, ako neko radi ilegalno, ako neka osiguravajuća kuća "dere", pa prijavite je i nemojte ići kod nje, već uzmite ponudu i raspitajte se koliko je to po Zakonu, i kad vidite da je to ta cijena, onda otiđite tamo. Najlakše je popljuvati sve ljude.

Ja lično ovo radim iz hobija, i u slobodno vrijeme. Juče me zove neki čovjek na telefon u vezi posla, i ja mu kažem kako se računa provizija i kolika je u konkrentom primjeru, a on meni, čak se kao malo i naljutio :) :"a što bih ja to radio tako, kad ja za svaki automobil dobijem 30-40% od registracije!". Fino mu kažem, pa čovječe nisam ja tebe nazvao na telefon, već ti mene, i niko te ne tjera da to mijenjaš ako već tako zarađuješ, mada ne znam na koji način dobijaš toliku proviziju, niti me zanima...

Ima nas svakavhi....

-телефон: +387644267703

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 16:32 
staromodan
Korisnikov avatar

stsa da ti kazem, ljubomoran sam kad vidim da neko radi..vjerovatno citas nekim drugim jezikom sta pisem.nije zajedljiv komentar vec se trudim skontati kako neke stvari rade u Bosni.

znaci ovako..dam ti auto da bi ja ustedio 20KM..taj koji ti dovede moje auto je utrosio vrijeme al ti ga platis jer ti je doveo musteriju.mozda on dobije 10-20KM po autu. ti si u minusu 40KM za jedno auto.ukoliko taj dovede na dan npr 6 auta, ti si u startu u minusu 240KM..e sad ako ti sebi mozes priustiti na ovoj krizi minus 240KM, znaci da ti ipak ostane i previse para..

samo sam zelio reci da registracija u Bosni je - overvalued.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jednu stvar propuštaš....velika većina ljudi koji na ovaj način registruje auto to radi zato što im auto na "normalan" način ne bi prošlo tehnički pregled. Ovako daš auto čovjeku (nekada je dovoljna samo saobraćajna), on ode kod ljudi koji rade tehnički, a sa kojima ima dogovor, oni srede papire oko tehničkog, ovaj te osigura kod sebe (to mu je izvor prihoda, ne daje njemu neko drugi lovu) i odnese tvoje papire u SUP i registruje ti auto. Ovaj čovjek prodaje auto osiguranje.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:29 
staromodan
Korisnikov avatar

znam za tu opciju zoka, jer sam radio u UK..samo sto je tamo odvojeno tehnicki i osiguranje..druga stvar je sto kad tako radis tehnicki vise ne kosta po normalnoj cijeni vec ide gore, dok ovdje ide dole..

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Jbg, možda čovjek radi za osiguravajuću kuću koja ima svoj tehnički pa ga i ne naplaćuju...Nema tu neke uštede, samo sigurnost prilikom prolaska tehničkog i ne zajebavanje po CIPS-u....

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:34 
staromodan
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Jednu stvar propuštaš....velika većina ljudi koji na ovaj način registruje auto to radi zato što im auto na "normalan" način ne bi prošlo tehnički pregled. Ovako daš auto čovjeku (nekada je dovoljna samo saobraćajna), on ode kod ljudi koji rade tehnički, a sa kojima ima dogovor, oni srede papire oko tehničkog, ovaj te osigura kod sebe (to mu je izvor prihoda, ne daje njemu neko drugi lovu) i odnese tvoje papire u SUP i registruje ti auto. Ovaj čovjek prodaje auto osiguranje.

jesi li ovdje mislio na nik registraciju? mislio sam na saradnike koji zele raditi npr sa tipom registracija, moras tom covjeku nesto dati kad ti dotjera auto tj musteriju.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Da, mislio sam na njega....a ova druga opcija...pa možda mu je stalo da njegovo osiguranje ima što više osiguranika, možda i na osnovu prometa dobijaju nekakve premije...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:41 
staromodan
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Jbg, možda čovjek radi za osiguravajuću kuću koja ima svoj tehnički pa ga i ne naplaćuju...Nema tu neke uštede, samo sigurnost prilikom prolaska tehničkog i ne zajebavanje po CIPS-u....

to je dobro aj da kazem za mene kao musteriju usteda 20KM, ako vozac ne zagrebe negdje..

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2012, 17:45 
staromodan
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Da, mislio sam na njega....a ova druga opcija...pa možda mu je stalo da njegovo osiguranje ima što više osiguranika, možda i na osnovu prometa dobijaju nekakve premije...

dobije premije naravno, al ako si procitao on u startu gubi lovu koju je i ovako normalnim putem bez saradnika mogao dobiti..zato kazem da je u Bosni registracija precjenjena.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 14:44 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
stsa da ti kazem, ljubomoran sam kad vidim da neko radi..vjerovatno citas nekim drugim jezikom sta pisem.nije zajedljiv komentar vec se trudim skontati kako neke stvari rade u Bosni.

znaci ovako..dam ti auto da bi ja ustedio 20KM..taj koji ti dovede moje auto je utrosio vrijeme al ti ga platis jer ti je doveo musteriju.mozda on dobije 10-20KM po autu. ti si u minusu 40KM za jedno auto.ukoliko taj dovede na dan npr 6 auta, ti si u startu u minusu 240KM..e sad ako ti sebi mozes priustiti na ovoj krizi minus 240KM, znaci da ti ipak ostane i previse para..

samo sam zelio reci da registracija u Bosni je - overvalued.

Evo da objasnim kako funkcioniše sistem gdje sam ja. Za druge ne znam.

Ja radim u kompaniji koja je austrijska posrednička kompanija, koja posluje u 15 zemalja Evrope, između ostalog i svim zemljama bivše Jugoslavije. Ona u svakoj zemlji posebno ima potpisan ugovor sa osiguravajućim kućama koja nude životna ili neživotna osiguranja u toj zemlji. Posao je posredovanje između klijenata i osiguravajućih kuća.

Konkretno u Republici Srpskoj kompanija u kojoj radim je već 15 godina, i tu je pored kuća za životna osiguranja potpisan ugovor i sa određenom osiguravajućom kućom koja nudi neživotna osiguranja, a u neživotna osiguranja spada i osiguranje od auto odgovornosti. Ova osiguravajuća kuća ima svoj vlastiti tehnički pregled, kao i mogućnost usluge nošenja papira u SUP. To znači da sam ja u tom poslu samo posrednik, tj.nađem klijenta kojem ističe registracija i dogovorim mu tehnički pregled, a sve ostale stvari odrađuju zaposlenici te osiguravajuće kuće.
Visina polise se računa Zakonski propisanim cijenama, tako da sigurno nećeš platiti ni više, a ni manje od onog što moraš. Ja ne uzimam od klijenta pare za svoje usluge, tu uslugu meni plaća moja kompanija na određen način bodovanja.
U zavisnosti od visine polise osiguranja, posebnom računicom, sa kojom vas neću smarati, zaračunava se i visina bodova, a pomoću visine bodova se računa visina premije, tj. zarađenog novca.
U kompaniji ti bodovi služe za napredovanje u karijeri, jer je upitanju rad u mražnom marketingu, a služe i za računanje provizije, koju dobijem uvijek 15. sledećeg mjeseca. Pošto je kompanija Zakonski prijavljena kao d.o.o., plaćen je i porez prema državi na sau proviziju koju ostvarim, tako da je to potpuno legalan i čist posao.

Koji je konkretno način na koji ja radim:

Znači ovako, ti meni daš podatke o svom automobilu, ja ti kažem kolika će cijena registracije ispasti (a već sam rekao da će te ispasti onoliko koliko mora, Zakonski) , i ti kad vidiš da li ti to odgovara, i ako vidiš da ti odgovara, da je to sve ok, ja ti dogovorim termin i ti odeš tamo i obaviš to sve na tehničkom pregledu.
Ako ćemo po Zakonu, ti sa mojom uslugom nećeš ništa uštedjeti što se novca tiče(jedino da ti ja interno uplatim svoju proviziju kada je dobijem od svoje kompanije). Možda i hoćeš ako budeš uopredio ponudu sa nekim drugim čovjekom, koji će ti možda zaračunati 20 maraka više i staviti to direktno sebi u džep, a ti misliš da to tako mora, ako sam ne provjeriš koliko košta registracija tvog automobila. Jedino što ćeš uštedjeti je vrijeme za odlazak u SUP, jer će taj posao obaviti osiguravajuća kuća, i dva minuta vremena provedenog u dogovaranju termina tehničkog pregleda.
Ako ti je to sve lakše sam da obaviš, onda obaviš sam...

Ali konrketno, ja kad predložim svom rođaku ili svom prijatelju, da mu ja to uradim, i tačno izračunam premiju koja ga sleduje, i nakon godinu dana mu opet to uradim, ne vidim razlog da ne pristane, osim ako ima negdje jeftinije, ili ako želi to sam sebi da radi.
Ali 80% ljudi će pristati, ostali će mi se podsmijavati, neki neće namjerno jer sam ja u pitanju, a neki kažu "vidjeću" pa nikad ne vide :). Ali tih drugih je 20%, i oni me uopšte ne zanimaju. I od tih 80% ja zaradim sebi džeparac, i što je važno ne zarađujem preko njihovih leđa, već zaradim zato što oni žele da registruju automobil, a ja im samo ponudim tu uslugu. Koliko će ljudi u tih 80% biti, zavisi samo od mene, tj. na koji način ću ja doći do njih, i napraviti svoju bazu podataka.
Uglavnom, po meni vrlo čist i korektan posao.

Nadam se da nisam ovim postom prekršio neka pravila Foruma.... :)

Vrh

Tema posta: Re: Registracija
PostPoslato: 31 Okt 2012, 16:23 
staromodan
Korisnikov avatar

sta god su admini radili trazim da se ukloni moje ime kao pokretac teme..

registracija, sve ja tebe to razumijem..moje razmisljanje je islo u nekom drugom pravcu i to sam napisao.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 18:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
_зока je napisao:
Jbg, možda čovjek radi za osiguravajuću kuću koja ima svoj tehnički pa ga i ne naplaćuju

Sto opet nije po zakonu ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 18:52 
Početnik
Početnik

Mirdza, uglavnom ja radim po Zakonu, ne ulazim u prepucavanja osiguravajucih kuca. Imaju placeni ljudi u ovoj drzavi koji to trebaju da ganjaju, kao sto ne ganjaju. Ja se samo usputno zabavljam sa ovim :)

Evo od prijatelja sam sad saznao da je on dobio ponudu od druge osiguravajuce kuce jeftiniju za 70 km od mene, moja bila 550 km, a on registrovao za 480 km.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ma nista licno. Nazalost, upucen sam u rad osiguravajucih drustava i muljanja koja primjenjuju. U principu, malo koja radi po zakonu...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 23:28 
Početnik
Početnik

Takav smo narod, ne moze se nista drugacije ocekivati...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 23:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Registracija je napisao:
Visina polise se računa Zakonski propisanim cijenama, tako da sigurno nećeš platiti ni više, a ni manje od onog što moraš.

Znači ovako, ti meni daš podatke o svom automobilu, ja ti kažem kolika će cijena registracije ispasti (a već sam rekao da će te ispasti onoliko koliko mora, Zakonski) , i ti kad vidiš da li ti to odgovara, i ako vidiš da ti odgovara, da je to sve ok, ja ti dogovorim termin i ti odeš tamo i obaviš to sve na tehničkom pregledu.

interesuje me boldovano..jel mogu ja online da izracunam registraciju, osiguranje za svoj auto, ako se kako ti kazes racuna po Zakonskim propisanim cijenama?

Vrh

Tema posta: Re: Registracija auta
PostPoslato: 01 Nov 2012, 07:26 
Početnik
Početnik

Možeš, postoji kalkulator osiguravajuće kuće na internetu. Poslaću ti na pp.
Ta kaklulacija ima automatski izračunat popust 50%, pa se pretpostavlja da ti je prošla polisa imala takođe taj popust, tj. da nisi imao nikakvih saobraćajki u kojima si ti bio kriv.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2012, 17:08 
staromodan
Korisnikov avatar

da li postoji online kalkulator i za ostale osiguravajuce kuce?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2012, 17:42 
Početnik
Početnik

Evo sad sam procesljao po internetu osiguranja kojih sam se mogao sjetiti, nema ni jedno online racunanje.
Vidio sam kod jednog tabelu, i kad se unese u ovaj kalkulator izbaci potpuno istu cijenu, Zakonsku.
Poslacu ti na pp

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]