banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
par godina za nas.
stvarno mocan tekst.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 15:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2007, 14:09
ZID. Najjača stvar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
studen_tica je napisao:
ZID. Najjača stvar
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 20:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2007, 10:07
Block out je napisao:
studen_tica je napisao:
ZID. Najjača stvar

oceli ko postaviti pjesme vise???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 20:35 
Početnik
Početnik

Block out je napisao:
studen_tica je napisao:
ZID. Najjača stvar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 20:35 
Početnik
Početnik

Block out je napisao:
studen_tica je napisao:
ZID. Najjača stvar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
mitraljez_Sa_ozrena je napisao:
Block out je napisao:
studen_tica je napisao:
ZID. Najjača stvar

kucaj u google brate.
Ekatarina Velika lyrics, tekstovi ili nešto slično i dobićeš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2007, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Zadnji album im je ekstra. To je onaj sa pjesmama Par godina za nas, Zemlja, Neko nas posmatra, Zajedno... Vjerovatno najveće dostignuće srpskog rocka. Da li su najbolja srpska grupa uopšte, je stvar ukusa. Po meni je to grupa Sunshine. Uzgred, Magi iz EKV-a je radila kasnije sa Sunshinom na pjesmi Misli mene gone .

Stariji albumi EKV-a meni lično i nisu nešto (onaj sa Krugom, očima boje meda, itd.), mada ih dosta ljudi gotivi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2007, 15:37 
Početnik
Početnik

DJ-uro je napisao:
Zadnji album im je ekstra. To je onaj sa pjesmama Par godina za nas, Zemlja, Neko nas posmatra, Zajedno... Vjerovatno najveće dostignuće srpskog rocka. Da li su najbolja srpska grupa uopšte, je stvar ukusa. Po meni je to grupa Sunshine. Uzgred, Magi iz EKV-a je radila kasnije sa Sunshinom na pjesmi Misli mene gone .

Stariji albumi EKV-a meni lično i nisu nešto (onaj sa Krugom, očima boje meda, itd.), mada ih dosta ljudi gotivi.

ako se ne varam sunshine je rap hip hop grupa....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2007, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
DJ-uro je napisao:

Djuro, how old are you?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2007, 02:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Jeste rap/hip hop, ali pazi nije čisti kliše rap, definitivno tu ima primjesa mnogih žanrova: rocka, dnB-a itd....
Poslušaj npr. Iza horizonta http://www.youtube.com/watch?v=LdPXRGC4QJk

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2011, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iAij9sjGBNs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
SJEĆANJE: 17 godina bez 'Dečaka iz vode'
Subota | 05.11.2011.
Danas, 5. novembra, se navršava 17 godina od smrti Milana Mladenovića, kultnog rok muzičara čije je stvaralaštvo sa grupom "Ekatarina Velika" (EKV) obilježilo drugu polovinu osamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji.

Mladenović je rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, u šestoj godini se s porodicom odselio u Sarajevo, a 1970. godine u Beograd. U Beogradu je završio 11. gimnaziju u kojoj je krajem 1970-ih, zajedno sa školskim drugom Dragomirom Mihailovićem-Gagijem, osnovao svoj prvi bend "Limunovo drvo".

Godinu dana kasnije formirao je svoj bend "Šarlo Akrobata", zajedno s Dušanom Kojićem-Kojom i bubnjarem Ivanom “Ivicom” Vdovićem, sa kojima je snimio pesme "Niko kao ja", "Ona se budi" i "Mali čovek" i album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad”…

"Šarlo akrobata" nije opstao dugo i iz njega su se stvorila dva uticajna rok sastava - Mladenovićeva "Katarina II" i Kojićeva "Discplina kičme".

Tokom 1982. novom bendu se priključila klavijaturistkinja Margita Stefanović Magi, a 1983. basista Bojan Pečar i bubnjar "Šarla akrobate" Ivica Vdović.

U postavi "Katarina II" grupa 1984. godine je objavila istoimeni album, nakon čega Vdović i Mihajlović odlaze iz benda. Grupa je promijenila ime u "Ekatarina Velika" i 1985. godine izdala takođe istoimeni album, koji dobija povoljne kritike i skreće pažnju na bend.

Album iz 1986. godine, "S vetrom uz lice", na kojem se nalazi vjerovatno najslavnija Mladenovićeva pesma "Ti si sav moj bol", lansirala je grupu na sam vrh jugoslovenske rok scene, gdje je sa Mladenovićem kao vođom ostala sve do 1994. godine, objavljujući seriju uspješnih albuma.

Tokom rada sa "Ekatarinom Velikom", Mladenovicćje sarađivao kao producent na albumima bendova "Gustaf u njegovi dobri duhovi" i "Fit".

Zajedno sa ostalim članovima benda, Mladenović se 1985. godine pojavio u filmu Gorana Markovića "Tajvanska kanasta", a sljedeće godine i u filmu Darka Bajića "Crna Marija" gdje igra glavnu ulogu i za koji je napisao kompoziciju "Bus Station".

Krajem osamdesetih napisao je muziku za jednu pozorišnu predstavu, a 1992. godine s članovima grupa "Partibrejkers" i "Električni orgazam" formirao je sastav "Rimtutituki", čija je muzička aktivnost koncentrisana na antiratnu propagandu, i sa kojim je snimio singl "Slušaj 'vamo!".

Singl je objavio Radio B92, a promovisan je koncertom na kamionu koji je kružio ulicama Beograda.

U ljeto 1994. godine Mladenović je otputovao u Brazil, gdje je sa dugogodišnjim prijateljem Mitrom Subotićem Subom i nekoliko brazilskih muzičara snimio album "Angel's Breath".

U avgustu 1994. godine, poslije nastupa "Ekatarine Velike" na Festivalu u Budvi, Mladenović je prebačen u bolnicu gdje je ustanovljeno da ima rak pankreasa.

Milan Mladenović (36) je umro 5. novembra 1994. u Beogradu. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Njegovom smrću "Ekatarina Velika" je prestala da postoji.

Grupa je ukupno izdala sedam studijskih albuma - "Katarina II" (1984), "Ekatarina Velika" (1985), "S' vetrom uz lice" (1986), "Ljubav"
(1987), "Samo par godina za nas" (1989), "Dum dum" (1991), "Neko nas posmatra" (1993), kao i tri živa albuma.

Najpoznatije pjesme EKV-a su "Oči boje meda", "Tattoo", "Modro i zeleno", "Budi sam na ulici", "Kao da je bilo nekad", "Ti si sav moj bol", "Novac u rukama", "Zemlja", "Pored mene", "Ljubav", "7 dana", "Ljudi iz gradova", "Krug" i "Par godina za nas".

U novembru 2006. godine pjesma "Par godina za nas" je izglasana za najbolju jugoslovensku pjesmu svih vremena u anketi slušalaca Radija B92.

Bojan Pečar umro je u Londonu od srčanog udara 13. oktobra 1998. u 37. godini, a Margita Stefanović je umrla 18. septembra 2002. u Beogradu u 43. godini.

Mnogi muzičari smatraju da je "Ekatarina Velika" jedan od najznačajnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije i na jugoslovenskoj rok sceni uopšte.

U Beogradu, Podgorici i Zagrebu postoje ulice koje nose ime Milana Mladenovića.

(Beta, Bl!n/đk)

Slika
http://www.banjalukain.com/kultura/17-g ... ka-iz-vode

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Jbt, 17 godina... :(

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 02:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Одборници ХДЗ-а против улице Милана Младеновића
Извор: Jutarnji list
Предсједница скупштинског Клуба посланика ХДЗ-а каже да та група "није имала превелику
популарност у Хрватској нити толики значај да би у главном граду добила своју улицу"
Клуб локалних посланика ХДЗ-а у
Загребу најавио је да ће на
сутрашњој сједници градске
скупштине затражити одлагање
расправе око именовања улице
Милана Младеновића – пјевача и
гитаристе београдске рок групе
Екатарина Велика (ЕКВ) у
Јакушевцу у Новом Загребу, због
тога што се 19. новембра одржава
сједница Одбора за именовање
улица и насеља, гдје ће се утврдити
критеријуми, како, на који начин и
ко може добити улицу у Загребу.
Предсједница скупштинског Клуба
посланика ХДЗ-а Маргарета
Мађерић нагласила је како је ХДЗ
против именовања улице Милана
Младеновића у Новом Загребу што је недавно предложио скупштински Одбор за именовања
насеља, улица и тргова уз образложење да се Младеновић родио у Загребу, а био је пјевач
београдске групе која је уживала већу популарност у Хрватској него у Србији и оставила велик
траг у популарној музици бивше државе.
Мађерић је на конференцији за новинаре изјавила да та група “није имала превелику
популарност у Хрватској нити толики значај да би у главном граду добила своју улицу”.
Подсјетивши на зависничку прошлост чланова ЕКВ-а, Мађерић је поручила да приликом
именовања улица и насеља треба пазити и о таквим критеријума како се генерацијама које
долазе не би послала лоша порука.
Она је, такође, поручила да је једини разлог оваквог именовања на сутрашњој сједници то што
наведени музичар ни по једном критеријуму не би добио улицу па се убрзано сутра иде у
именовање.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Fiki brate miNli, kako ovo kopiras tekstove....

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

to su postovi sa tableta pa on formatira tekst, kako je njemu volja

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2012, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Potpuno su u pravu ovi iz adezea, msm u sred Zagreba nazvati ulicu po srpskom đankiju, koji se nije čak uspio ni izlječiti, već je zagnjojio od drogice, takav čin je ravan čistom ludilu. Kakvu bi to slalo poruku mladima, kao eto drogirajte se, umrite od droge i možda zaslužite ulicu :roll:

Uostalom koje su to zasluge dotičnog za društvo i ljudsku zajednicu u cjelini, da bi on zaslužio ulicu :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2012, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Pa mrze ga i domaći i hrvatski nacionalisti kud ćeš veće zasluge za i jedno i drugo društvo.Samo što hrvati ovim činom ispoljavaju svoj žal za bivšom državom ali još nisu u stanju da to javno priznaju. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2012, 01:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

OFM ono sto sam procitao na wikipediji, kaze da je bio protiv ratnog ludila i to je i u javnosti iznosio bez ustezanja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]