banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 05:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 532 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Sep 2012, 01:16 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Sep 2012, 00:40
Pozdrav clanovima foruma....

Javljam vam se iz Kozarca....supruga je u strogom mirovanju iducih 6 dana zbog problema sa bebom-20 sedmica trudnoce....Njen ginekolog je zaposlenik prijedorske bolnice i o njemu cu drugi put....Prvi put smo bili u GAK-u na Paprikovcu 7 septembra.....Sacekacu nalaze amniocenteze pa cu vam sve prepricati....ono sto za sada zelim poruciti jeste da sve buduce majke trebaju biti sretne sto imaju GAK u B.Luci.....i ne samo buduce majke nego i zene koje trebaju ginekoloske preglede opcenito....
Znam da zene svasta dozivljavaju bilo kod privatnika bilo u javnim zdrastvenim ustanovama....od trazenja novca za intervencije do ponizavanja i bahatosti....cesto i nestrucnosti....
naravno da cemo za svoju bebu uciniti sve potrebno....i naravno da smo u tim trenucima vrlo osjetljivi...
tezinu mojih iducih postova opterecuje cinjenica da smo i supruga i ja medicinski tehnicari-trenutno nezaposleni a mozda i olaksava jer smo prosli skoro sve faze i probleme u tom zanimanju.....
Kao muskarac nemam iskustva sa ginekolozima....procitao sam ovaj podforum od prvog do zadnjeg posta...moji susreti sa ginekolozima zapoceli su od ovog petka....ponavljam se.....o ginekolozima do sada znam iz prica svoje supruge,svojih prijateljica,radnih koleginica te iz medija.....

za pocetak...ako imate ikakvih problema sa trudnocom ili bebom kako znate i umijete dodjite do Prof. Dr Vesna Ećim Zlojutro .....
odavno nisam sreo toliko ljudskosti,osjecanja,brige,profesionalizma i strucnosti

pozdrav do sljedeceg posta

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
drzim fige da nalazi budu dobri i da period mirovanja zavrsi pa da setate stomacic :love5:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 21:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Sep 2012, 00:40
hvala stigmata

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
je li ko skoro rodio na paprikovcu, ili zna nekoga da je rodio, ima li nekih svjezih informacija? :D

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Kakvih informacija? :)

Mene nervira što moram 2 sedmice prije termina na ležanje gore, jer mi je prvi porođaj bio carski rez, pa sad trebam ići da vide hoću li opet ili neću...
Znaš li ti možda da li se kod nas spinalna anestezija plaća?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 00:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa nemam pojma, neke banalne stvari kao sto su: trebam li nositi svoju spavacicu i papuce ili dobijem od njih? :D jer svi ovi moji sto su rodili su rodili prije godinu i po do dvije, pa se mozda nesto promijenilo od tada.. :-? i sta sve smijem unijeti u porodjajnu salu?

ja mislim da se placa. i cak nisam sigurna daju li oni to tek tako.. :-?

jos me zanima placam li rhogam ili ga pokriva fond?

kad ides lezati? mozda se sretnemo :D ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 01:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

iskopah na ringeraji da se epiduralna placa 500KM:
http://www.ringeraja.ba/forum/m_4131/mp ... ey_/tm.htm poruka 146 ili 147.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Juliette je napisao:
iskopah na ringeraji da se epiduralna placa 500KM:
http://www.ringeraja.ba/forum/m_4131/mp ... ey_/tm.htm poruka 146 ili 147.

K'o da se o Africi prica, kad citam ovdje o porodima :cry: .
Cuj epiduralna se placa - ovdje, da ne pretjeram, svaki drugi ili treci porod ( naravno ne ako porodilja dodje sat pred porodjaj) ide sa epiduralnom - to je skoro postao standard.
Onda ne smijem ni pitati posto je carski rez,to se isto placa? Ovdje je u prosjeku svaki treci porod carskim rezom,a od tog broja barem 20 ili vise posto je planirani carski rez zbog zelje trudnice. I naravno, sve pokriva socijalno.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 08:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

koliko ja znam, carski rez na zahtjev pacijenta je jako jako tesko dobiti.
nedavno sam cekala doktoricu, dok je u ordinaciji unutra bila druga doktorica sa pacijenticom i njenim muzem, koji su trazili da zena rodi na carski rez, no doktorica ih je na sve nacine ubjedjivala da ne trebaju i objasnjavala zasto je dobro roditi prirodno, zasto ne na carski ako nema razloga za to..
za epiduralnu znam da je na zapadu rutinska, cak i u susjednim drzavama (hrvatska) je nesto sasvim normalno.. kao i porodjaj u vodi, na stolici, prisustvovanje oca djeteta na porodu itd. ali cini se da smo mi jos jako jako daleko od toga...

Poslednji put menjao Juliette dana 04 Okt 2012, 08:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Juliette je napisao:
pa nemam pojma, neke banalne stvari kao sto su: trebam li nositi svoju spavacicu i papuce ili dobijem od njih? :D jer svi ovi moji sto su rodili su rodili prije godinu i po do dvije, pa se mozda nesto promijenilo od tada.. :-? i sta sve smijem unijeti u porodjajnu salu?

ja mislim da se placa. i cak nisam sigurna daju li oni to tek tako.. :-?

jos me zanima placam li rhogam ili ga pokriva fond?

kad ides lezati? mozda se sretnemo :D ;)

Ponesi svoju spavacicu a papuce obavezno. Higijenske artikle takodje ( ne ocekuj od njih da ces dobiti uloske). Rogam se prije placao, sada ne znam. Svjeze mame ce ti puno bolje pomoci oko tih informacija.

Sretno na porodu :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala ajkula :)
pripremila sam 3 spavacice i 1 pidzamu :D papuce takodje.. ali rado bih da ih ne isprljam u sali :D hahaha
uzas to za rhogam.. pa nismo mi krivi sto smo neg rh :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ja idem lezati oko 14. novembra. Na 2. rodjendan moje curice :( Zamolicu doktoricu da odgodi.

A Rhogam, iako sam Rh negativna nisam primila, jer je i beba bila Rh neg.
21. 9. mi se porodila prijateljica, ali jos necu da je smaram sa pitanjima, ali mislim da se nije mnogo toga promijenilo od prije 2 godine.
Spavacice dobijas njihove na prijemu, a ti se mozes presvuci u svoje spavacice. Nemoj nositi pidzamu, jer je neprakticna zbog krvarenja itd. Na viziti obavezno moras imati njihovu spavacicu, a i bolje ti je da prljas njihovu. I ne smijes imati gacirone na sebi za vrijeme vizite. Kupi mrezastih ulozaka, jer toga ide dosta, i mrezaste gacice. To sve imas u apoteci Biljana. Moras ponijeti i paket pelena za bebu, jer svaki dan uzmu, ja mislim 3 komada (nisam sigurna). Ako ces dojiti, imas na pijaci jeftine one spavacice za dojilje, moras samo malo procackati.
Sto se papuca tice. Ja sam imala jedne za setnju po sobi :) i jedne za kupanje. To sam vidjala zene da cepaju uglavnom one kroksice.

Ta ista prijateljica, gore navedena :), se porodila na spinalnu, pa cu vidjeti sa njom, posto cu najvjerovatnije morati na carski opet. A epidural se i u Srbiji placa.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Juče sam zvala Fond da pitam kako se refundira Rhogam.
Treba priložiti:
1. Nalaz specijaliste, poželjno iz KC/Poliklinike, ne gledaju blagonaklono na privatne nalaze
2. Fiskalni račun i račun na ime iz apoteke gdje je kupljen
3. Broj računa na koji treba da uplate iznos
4. Potvrdu iz porodične medicine ili iz KC gdje je primijenjen.

Znači, plaćaš iz svog džepa i kasnije tražiš povrat novca.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Valja i popovima prebaciti koju za krstenje...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
predas zahtjev u fondu pa ti ona teta tamo kaze da ces dobiti neki odgovor od njih za nekih mjesec dva, pa onda jos nekih mjesec dva cekas lovu .....

elem, zene
papuce, carapice, bade matil, 1-2 spavacice, pelene za bebca, uloske, jednokratne gacice i neke svoje ponesite just in case....vlazne maramice, toalet papir, sapun i opremu za kupanje zuba ...realno sve je ostalo suvisno...jer vam ionako dolaze u posjetu i moze vam se donijeti

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
Juče sam zvala Fond da pitam kako se refundira Rhogam.
Treba priložiti:
1. Nalaz specijaliste, poželjno iz KC/Poliklinike, ne gledaju blagonaklono na privatne nalaze
2. Fiskalni račun i račun na ime iz apoteke gdje je kupljen
3. Broj računa na koji treba da uplate iznos
4. Potvrdu iz porodične medicine ili iz KC gdje je primijenjen.

Znači, plaćaš iz svog džepa i kasnije tražiš povrat novca.

a cekaj, neko moj mora otici u apoteku da kupi ili oni na paprikovcu imaju? :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
To moraš gore da provjeriš, ako imaju sve super, ako ne, tvoj neko mora da kupi i donese.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bas cu pitati sljedece sedmice.

sto se tice torbe, otprilike sam i planirala spakovati ovo sto je pcelica rekla.. samo ne znam sta smijem (moram) unijeti u salu :-? neki kazu smije telefon, neki da ne smije..

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
torba je kod tebe, a ako ti bas bude do telefona svaka ti cast.....ugasi ga i cao....kad sve bude gotovo ukljuci ga i hvataj mustuluk :)...najbolje da ti jos i telefon tandrce dok imas trudove na svakih 3 minuta ...u najboljem slucaju, moze telefon u tom momentu da zavrsi zabijen u zid a moze i da bude ugasen u torbi ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

haha :D pa ko zna, mozda cu duuuugo biti unutra, pa ce mi biti dosadno :D :p

a reci mi, kakvi su na odjelu poslije gdje lezim? pomazu li oko dojenja? oko bebe? rekose mi da sad furaju fazon da beba sto vise vremena provodi s majkom, sta cu ako bude plakalo stalno, hoce li mi sestre pomoci? :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 532 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]