banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 20 Sep 2012, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nagradno pitanje za 1946 glasi: Ko je prvi upotrebio oruzanu silu na teritoriji ex-Yu?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Kako vam ne dosadi? I zar nije tema NOVI rat, a ne ono proslo sranje o kojem svako ima svoju verziju i istinu?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zavrsi ti tu kucu prvo, pa cemo onda nastaviti...

Sa temom :P

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa i onaj prošli rat je imao svoj prethodni rat, a prošli je proizašao iz tog svog prethodnog, sa istim razlozima, ciljevima i od istih protagonista kao taj prethodni, kao što će i budući rat proisteći iz ovog prošlog, nači uvjek je ista meta, isto odstojanje..., i da, postoje mnoge verzije, ali isto tako postoje i činjenice.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
1946 je napisao:
Evo drago mi je da ste gledali Ničiju zemlju, neke stvari su se tu lijepo objasnile. Mada me čudi da vam Mile nije zabranio i to da gledate, ili on tada nije bio na vlasti.

Ja prvi priznajem krivicu Bošnjaka za odcjepljene od Jugoslavije, razloge sam naveo, i vi dobro znate to, pogledajte malo biografije najvećih BH pisaca Meše, Ive, danas bi to bili bosanski pisci bez dileme, da nije bilo Jugoslavije, gdje je sve moralo biti srpsko. Nisi mogao doktorirati u Sarajevu, moraš ići u Beograd, ne možeš pisati u Sarajevu, moraš u Beograd, ubijali ste ovaj narod sistematski, niste dozovoljavali narodu da se školuje, samo pogledajte broj nepismenih tadašnjih muslimana, sadašnjih Bošnjaka, i sami kažete na ovom forumu da se muslimani nisu puno razlikovali od Srba, bili smo se asimilirali sa vama, ali jbg kada nismo znali sami skontati, bar smo znali kopirati od Slovenije i Hrvatske i dobiti svoju državu. Zato danas nema više toga, na fakultetu mi ne predaje Šešelj, učim o svojoj naciji, učim historiju Bosne, kakva zapravo jeste, a ne onu po kojoj je svaki usrani kamen na ovim prostorima srpski, i budite sigurni da se Bošnjacima više ne može ponoviti sve ovo što im se dešavalo. Vi nemate hrabrosti da priznate šta ste uradili, bježite pred istinom, mijenjate odmah teme, prebacujete krivicu na druge, ali neka, to bar pokazuje da imate malo stida .

Ko je počeo rat?
Mi smo znali šta se može desiti, ali se tome nije niko nadao, ja kada čujem pjesmu "udario brat na brata" o ratnim dešavanjima u BIH, dobijem osip, kakav brat, svako 20 godina mi dođe sa puškom na vrata. Ali eto snosimo dio krivice, jer smo mogli znate šta će se desiti, ali definitivno veći dio odgovornosti snose oni koji su počeli sa ubijanjem (JNA).

Što se tiče izjave, to je prijetnja, isto kao i izjava Izetbegovića, tako da, one vaše priče o svatu na Čaršiji okačite mačku o rep, rat se znao i planirao od strane glavešina, ja samo želim da svi odgovaraju za svakog ubijenog čovjeka u ovom ratu, pa makar po jedan sahat zatvora za svakog čovjeka, ali da se kazni.

I molim vas ne poistovjećujte Hrvate i Bošnjake, i mi smo se tukli!

Opet su zaboravili zaključati kapiju na psihijatriji.....

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
The_new_Statesman je napisao:
Nagradno pitanje za 1946 glasi: Ko je prvi upotrebio oruzanu silu na teritoriji ex-Yu?

beogradzani :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Je li se meni čini, ili ovi muslimani na ovoj temi, stvarno nisu pominjali onaj "fantastični" memorandum SANU? :-?
Koji usput, niti jedan musliman nije pročitao, niti zna šta u njemu piše, ali ga svejedno stalno pominju, ponavljajući memorandum SANU, memorandum SANU, to je dokaz da ste vi krivi za rat :lol: :lol: :lol:
Ali najjače je kad neka nepismena nana u dimijama i nekoj zabačenoj muslimanskoj selendri nadomak Kladnja, daje intervju za federalnu televiziju, pa onako usput nabaci i koju o memorandumu SANU :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
meni se cini da vise spominju Garasanina i Vuka Karadzica i pakleni plan koji traje evo vec 150 godina.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 18:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 08:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c68Tf4D9EL8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 08:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
:lol:

jel ovo OFM?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 17:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Ташко je napisao:
A nastavak govora?
Zasto svi muslimanski mediji tu stanu?

Nije tesko poslije ove vremenske distance sabrati 1+1

S obzirom da su mnoge price pricane o Sarajevu i protjerivanju Srba, evo malo presretnutog razgovora potpredsjednika opštine Ilidža Prstojevica(SDS) o tome kako su se protjerivali Bosnjaci iz "srpskih" opstina.

Prstojevic: Jeste li to Kotorac cistili danas?
Novakovic: Jesu, evo ja ne znam tacno deljate, posto sam na drugim poslovima bio.
Prstojevic: Cistice se Butmir, cistice se Sokolovic, cistice se Hrasnica.
Novakovic: Pa ne znam kuda sa njima?
Pstojevic: Ima Bascarsija, molim te sve za Bascarsiju, pjeske, zenski svijet. A musko u zatvor.
Novakovic: Dobro, sad cu ja sa njima da vidim, hajde pa cemo se javiti.
Pstojevic: Ja eto, kazu, ko prima vjeru pravoslavnu moze ostat, zensko i nejac.
Novakovic: Aha, dobro, sa'cu ja to.
Prstojevic: Aj molim te, ali nemoj mi greske, to ste odlicno uradili, znaci Butmir se cisti vremenom, reci tako ljudima.
Novakovic, Da, da, dobro.
Prstojevic: Zivio

O protjerivanju Bosnjaka i Hrvata sa Grbavice ne treba ni trositi rijeci. Na stotine ljudi su u kolonama protjerivani sa Grbacice, sa kesama u rukama. Imaju snimci, a ima i svjedocenje insandera sa Grbavice. Covjek je bio u VRS-u, gradsko dijete, ali nikako nije bio za protjerivanje komsija. Cak je i Beogradska televizija izvjestila o par stotina protjeranih sa Grbavice.

Najzanimljivija stvar je sto to Karadzic uopste ne negira, on se samo brani tako sto govori da je to bila razmjena, ali s obzirom da u pravcu Grbavice nije isla nikakva grupa Srba, to mu vadjenje pada u vodu. Isto tako se vadi kao "ako smo tu grupu vec mi pustili, nije je druga strana pustila, nije bilo dogovora", a insajder mu odgovara.. "Pa nece valjda oni pucati u svoju grupu civila sa kesama koji prelaze liniju". Karadzic je presmjesan lik, taj covjek se sa glupostima ukopava sve dublje i dublje. Za Markale se brani tako sto odrzava 3 teze, jedna je da smo se samogranatirali, druga je da smo postavili eksploziv, a treca je da se uopste nista nije desilo, nego da je to uradjeno filmski sa lutkama.
Pa kako da neko tog covjeka shvati ozbiljno :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prvo ubijanje i protjerivanje u Sarajevu se desilo kada je muslimanska (ovde treba da stoji turska, ali bi me Zoka banovao) vojska napala Pofaliće, dio grada naseljen sa preko 70% Srba, u tom mučkom napadu, ničim izazvanom, na srpske civile i građane Sarajeva, pobijeno je preko 200 ljudi, većina kuća šibicom spaljena, a stanovništvo protjerano. Poslije toga sve što su Srbi uradili bilo je potpuno opravdano, jer šta su muslimani mogli očekivati nakon tog, a i nakon ostalih zločina u kojima su po naredbi svog predsjednika MORALI "žrtvovati mir za BiH".

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Моја родица једва извукла живу главу тад...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 21:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Prvo ubijanje i protjerivanje u Sarajevu se desilo kada je muslimanska (ovde treba da stoji turska, ali bi me Zoka banovao) vojska napala Pofaliće, dio grada naseljen sa preko 70% Srba, u tom mučkom napadu, ničim izazvanom, na srpske civile i građane Sarajeva, pobijeno je preko 200 ljudi, većina kuća šibicom spaljena, a stanovništvo protjerano. Poslije toga sve što su Srbi uradili bilo je potpuno opravdano, jer šta su muslimani mogli očekivati nakon tog, a i nakon ostalih zločina u kojima su po naredbi svog predsjednika MORALI "žrtvovati mir za BiH".

Ovo je tačno....samo smo mi njih poslali preko linije njihovom preCedniku na svojim nogama, za razliku od naših koji su nogama naprijed otišli iz SA.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Osnovno pitanje je u kakvom je polozaju Srpska danas i kakve su njene odbrambene mogucnosti.
Prema meni izuzetno lose.

- Broj nam se konstantno"osipa"
- Srbi su potpuno istrebljenni iz NDH
- Srbi su potpuno istrebeljeni iz pederacije ( a tu su najveci gradovi ; Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar)
- CG je postala nezavisna i izmedu dva zadnja popisa 2002-2011 broj Srba se smanjio za 20000 i srpske opstine stoje jako lose tamo. Srbi se iseljavaju u Srbiju
- Siptari koji vladaju Kosmetom
- Srbija koja je demografskoj banani. Godisnje oko 103.000 umrlih i oko 66.000 rodenih (od toga 58.00 Srba)

Kao i 1941, kao i 1991 Hrvati ce opet biti ti koji ce izazvati sranje. Njihov cilje je ukloniti sve Srbe s lijeve strane Drine i rade na tome vec preko 100 godina.

Nasa glavna greska je sto smo prepustili sarajevska naselja.
Tu smo izgubili 100.000 Srba medu kojima je bila srpska elita.
Danas je na celu ratni profiter i debil koji vodi srpski narod ka provaliji. Banda iz Laktasa je opuhala srpske dzepove vise nego sto je to iko ikad ucinio.

I druga greska je Brcko distrikt. Danas su muslimani tamo vecina i Banja Luka je opet postala enklava.

lose lose lose....

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ма све то што написа је тачно, али какво је стање са Бошњацима? Наравно под претпоставком да им овај пут не би амерички фашисти помагали као прошли пут. Они имају само један излаз, а то је Неум. А да не причам да овај пут не би било везивања застава са Хрватима а наплаћивање неких рачуна из првог полувремена.
Проблем је у другом!
У српским припадницима ОСБиХ који ради оне платице и положаја раде на уништењу свега што би нам требало у том новом сукобу. Бошњаци систематски раде на томе да се све превуче на територије под гдје су они већина и нажалост Срби који су у самом врху командног ланца ништа на раде да то спријече, тако да кад почне сукоб (ако почне) зачудићемо се гдје су она силна оклопна средства, хеликоптери итд.
А на крају крајева рата у наредних 20 година неће бити, а до тада у БиХ неће бити скоро никога ко ће знати да држи пушку у рукама и њоме рукује.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 12:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Sinny je napisao:
Ма све то што написа је тачно, али какво је стање са Бошњацима? Наравно под претпоставком да им овај пут не би амерички фашисти помагали као прошли пут. Они имају само један излаз, а то је Неум. А да не причам да овај пут не би било везивања застава са Хрватима а наплаћивање неких рачуна из првог полувремена.
Проблем је у другом!
У српским припадницима ОСБиХ који ради оне платице и положаја раде на уништењу свега што би нам требало у том новом сукобу. Бошњаци систематски раде на томе да се све превуче на територије под гдје су они већина и нажалост Срби који су у самом врху командног ланца ништа на раде да то спријече, тако да кад почне сукоб (ако почне) зачудићемо се гдје су она силна оклопна средства, хеликоптери итд.
А на крају крајева рата у наредних 20 година неће бити, а до тада у БиХ неће бити скоро никога ко ће знати да држи пушку у рукама и њоме рукује.

Problem su Hrvati koje podrzava, Njemacka, Vatikan itd...Bosnjaci su ih samo slijedili kao topovsko meso.
A vezat ce oni opet zastave. Oni se mogu sloziti samo oko jedne stvari. A to je kad trebaju napasti Srbe. To si vidio i 1995.
Prije toga su se klali vise nego s nama i onda odjenom prekinuli i ponovo zavezali zastave. Tu se pita Zagreb a ne ovi iz Gruda ili Posusja. Oni ce raditi sta im Zagreb naredi.

Problem je sto je nas narod lakoveran i previse vjeruje onima koji ga lazu i obecavaju mu kule i vile. Sto ga neko vise laze mi ga vise volimo. I da ovdje mislim na Dodika i njegovu laktasku mafiju. Tek cemo za 10 godina vidjeti sta je on ucinio. Tek ce tad narod svatiti gdje smo dosli. Nazalost.

Nama rat ne odgovara jer smo u izuzetno losem polozaju. Ali problem je u tome sto i miru ne poboljsavamo polozaje. Naprotiv. Vidi sta se desava u Brckom gdje muslimani postace vecina "preko noci".

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 12:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Sep 2012, 13:28
Iako ga bude,skrštenih ruku nećemo sjediti,mislim svi mi koji volimo Republiku Srpsku. Ako je nekom u interesu sranje,imaće ga. Ionako mi koji smo dosta izgubili i više nemamo šta izgubiti krenućemo u boj protiv dušmana, pokušati dušmaninu oduzeti što više i sve tako... ovdje je lako vladati masama uglavnom se radi o totalno bez karaktera likovima....

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 13:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
vidim s tobom su vec ovladali

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]