Ташко je napisao:
A nastavak govora?
Zasto svi muslimanski mediji tu stanu?
Nije tesko poslije ove vremenske distance sabrati 1+1
S obzirom da su mnoge price pricane o Sarajevu i protjerivanju Srba, evo malo presretnutog razgovora potpredsjednika opštine Ilidža Prstojevica(SDS) o tome kako su se protjerivali Bosnjaci iz "srpskih" opstina.
Prstojevic: Jeste li to Kotorac cistili danas?
Novakovic: Jesu, evo ja ne znam tacno deljate, posto sam na drugim poslovima bio.
Prstojevic: Cistice se Butmir, cistice se Sokolovic, cistice se Hrasnica.
Novakovic: Pa ne znam kuda sa njima?
Pstojevic: Ima Bascarsija, molim te sve za Bascarsiju, pjeske, zenski svijet. A musko u zatvor.
Novakovic: Dobro, sad cu ja sa njima da vidim, hajde pa cemo se javiti.
Pstojevic: Ja eto, kazu, ko prima vjeru pravoslavnu moze ostat, zensko i nejac.
Novakovic: Aha, dobro, sa'cu ja to.
Prstojevic: Aj molim te, ali nemoj mi greske, to ste odlicno uradili, znaci Butmir se cisti vremenom, reci tako ljudima.
Novakovic, Da, da, dobro.
Prstojevic: Zivio
O protjerivanju Bosnjaka i Hrvata sa Grbavice ne treba ni trositi rijeci. Na stotine ljudi su u kolonama protjerivani sa Grbacice, sa kesama u rukama. Imaju snimci, a ima i svjedocenje insandera sa Grbavice. Covjek je bio u VRS-u, gradsko dijete, ali nikako nije bio za protjerivanje komsija. Cak je i Beogradska televizija izvjestila o par stotina protjeranih sa Grbavice.
Najzanimljivija stvar je sto to Karadzic uopste ne negira, on se samo brani tako sto govori da je to bila razmjena, ali s obzirom da u pravcu Grbavice nije isla nikakva grupa Srba, to mu vadjenje pada u vodu. Isto tako se vadi kao "ako smo tu grupu vec mi pustili, nije je druga strana pustila, nije bilo dogovora", a insajder mu odgovara.. "Pa nece valjda oni pucati u svoju grupu civila sa kesama koji prelaze liniju". Karadzic je presmjesan lik, taj covjek se sa glupostima ukopava sve dublje i dublje. Za Markale se brani tako sto odrzava 3 teze, jedna je da smo se samogranatirali, druga je da smo postavili eksploziv, a treca je da se uopste nista nije desilo, nego da je to uradjeno filmski sa lutkama.
Pa kako da neko tog covjeka shvati ozbiljno