banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
pa ko ti brani,preseli se gdje ti je ljepse

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
mandrak je napisao:
pa ko ti brani,preseli se gdje ti je ljepse

Šta buncaš ... ko kaže da mi je ovdje loše? Ja kažem da se dobro zabaljam i ovdje i tamo i kažem da je svaka priča o nemogućem suživotu laž i obmana političara.

Poslednji put menjao myHeart.myLife dana 19 Sep 2012, 20:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
myHeart.myLife je napisao:
meni ne smeta niko iz Federacije i potpisujem da mogu živjeti sa njima bez problema.

Prije rata je velika većina bila tog mišljenja (iskreno ja nisam ni razmišljao u tom pravcu jer u naselju gdje živim tad nije bilo 5-6 muslimana a oni su bili veći srbi od nas) pa izbi rat jer ih se ništa nije ni pitalo kao što ni sutra neće ako se neko odluči za takvu vrstu avanture.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:57 
Početnik
Početnik

Wrangler je napisao:
A ko je rušio džamije?

Ja platih dobru globu što porazbija par turskih glava na postavljanju kamena temeljca a da sam rušio džamiju nisam.
Možda neki sledeći put. :wink:

Nadam se da ćeš slijedeći put dobiti doživotnu. 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:59 
Početnik
Početnik

old fashion men je napisao:
koliko je crkava srušeno u SA?

U SA ih nisu rušili jer su sve moguće međunarodne "expedicije" i sve ambasade bile tu, pa su se pravili fini i glumili pred njima, ali zato u ostalim mjestima, van Sarajeva nije ostala niti jedna, mislim na mjesta koja su bila pod kontrolom muslimana.

To nije istina. Nisu rušili ni u drugim gradovima u kojima nije bilo stranaca. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2012, 18:40
Kada se uzme saldo, MNOGO više džamija je porušeno nego crkava, ali to me ne zanima, na vašu sramotu, džamije se lahko obnove, i sve će se obnoviti aBd.

Nismo mi imali ništa, pa ni državu, batali ti državu u kojoj ti ne daju da si Bošnjak, u kojoj ti ne daju da se školuješ, već moraš ići u Beograd da studije završavaš, u kojoj možeš uspijeti samo ako se odrekneš vjere, možda smo finansijski bolje stajali, ali nismo bili zadovoljni. Ovako nam je bolje.

Budimo realni, geopolitička situacija se neće promijeniti dok je ovog vakta, izglednije je da će se Sandžak odvojiti od Srbije, nego RS od Bosne, a da se ne lažemo, neće se ni jedno desiti. Vi se ne morate navići i pomiriti sa suživotom, možda će vaša djeca.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
haha kako misliš nije istina, mora da se šališ :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:04 
Početnik
Početnik

evo ti primjer: Tuzla

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1946 je napisao:
Kada se uzme saldo, MNOGO više džamija je porušeno nego crkava

Vidi, to je normalno kada je u svakoj selendri bilo po minimum 15 džamija, evo primjer, da bi Srbi u Foči porušili sve džamije, morali su ih porušiti 12, a da bi muslimani porušili sve crkve u Mostaru, morali su srušiti samo jednu.
Je li ti sada jasnije?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ofm ti si meni zanimljiviji od lige sampiona,samo sabijaj 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I u tuzli je u pitanju čisto licimjerje, obiđi malo oko Tuzle, kreni iz Sarajeva prema Mostaru, ili ako ti volja prema Zenici, pa pogledaj šta je bilo sa srpskim crkvama, selim i dan danas se ne pozna da su tu ikad bila, a u tim predjelima i nije bilo borbi, tako da je to sve odrađeno šibicom...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:15 
Početnik
Početnik

1946 je napisao:
Kada se uzme saldo, MNOGO više džamija je porušeno nego crkava

Vidi, to je normalno kada je u svakoj selendri bilo po minimum 15 džamija, evo primjer, da bi Srbi u Foči porušili sve džamije, morali su ih porušiti 12, a da bi muslimani porušili sve crkve u Mostaru, morali su srušiti samo jednu.
Je li ti sada jasnije?

Ali nisu rušili sve crkve, ali u BL su srušene sve džamije.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:16 
Početnik
Početnik

I u tuzli je u pitanju čisto licimjerje, obiđi malo oko Tuzle, kreni iz Sarajeva prema Mostaru, ili ako ti volja prema Zenici, pa pogledaj šta je bilo sa srpskim crkvama, selim i dan danas se ne pozna da su tu ikad bila, a u tim predjelima i nije bilo borbi, tako da je to sve odrađeno šibicom...

Naravno da nije licemjerje. U pitanju je šovinizam, nebitno koje vjere. Ako si pripadnik neke vjere (ili bilo čega) to ti ne daje ekvivalent da si čovjek ... nadam se da razumiješ "brada ne čini filozofa" ... ali sve ide u prilog da to ne razumiješ.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:17 
Početnik
Početnik

Je li ti sada jasnije?

Jasno k`o bijeli dan :)
Samo mi nije jasno zašto baš ti primjeri, ali ne mogu se naglabati sa tobom.
Ovdje koja god priča da krene, na kraju se svede na to ko je više koga poubijao, ja koliko znam, imaju zavodi, instituti, sudovi koji se time bave, profesionalci koji odrađuju svoj posao. Ovdje je pitanje hoće li biti rata (u budućnosti).

A kad već vučeš za jezik:
"Islamska zajednica u BiH tvrdi da je od predratne 1.144 džamije čak 614 uništeno, a 307 oštećeno.

Njihovi podaci kažu i da je uništeno 557 mesdžida, 954 mekteba, 15 tekija, 90 turbeta, te 1.425 vakufskih objekata.

Između ostalog, srušena je i Ferhat-pašina džamija, poznatija kao Ferhadija, koja je izgrađena 1579., a srušena 1993. godine. Pedesetih godina prošlog stoljeća ova džamija je proglašena spomenikom kulture nulte kategorije i bila je pod zaštitom UNESCO-a.

U istoj noći kada je uništena Ferhadija, u razmaku od 15 minuta srušena je i džamija Arnaudija, izgrađena 1594. godine, koja je također bila pod zaštitom UNESCO-a."

"Prema dostupnim podacima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u BiH, srušeno je 125 crkvi, 66 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja. Istovremeno, oštećene su 172 crkve, odnosno 50 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja."

Pa je li te stid išta poslije ovoga reći?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:18 
Početnik
Početnik

A da ... sad će reći da su muslimani sami sebi rušili džamije. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali nisu rušili sve crkve, ali u BL su srušene sve džamije.

Pa i u Mostaru su srušene sve srpske crkve, u čemu je problem?
1946 je napisao:
"Prema dostupnim podacima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u BiH, srušeno je 125 crkvi, 66 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja. Istovremeno, oštećene su 172 crkve, odnosno 50 parohijskih domova i ostalih crkvenih zdanja."

Pa je li te stid išta poslije ovoga reći?

Pa upravo o tome ti i govorim, da je crkava bilo koliko i džamija bilo bi ih više i srušeno, da je u Livnu ili Bugojnu bilo po 12 crkava, kao što je u Foči i svakoj drugoj selendri bilo 12 ili 15 džamija, pitao bi te onda o konačnim ciframa, rekao sam ti, da bi muslimani srušili sve srpske crkve u Mostaru dovoljno je bilo srušiti jednu, a da bi Srbi srušili sve džamije u Foči, morali su ih srušiti 12, suština je ista i jedni i drugi su potpuno uklonili sakralne objekte onih drugih.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:26 
Početnik
Početnik

Pa upravo o tome ti i govorim, da je crkava bilo koliko i džamija bilo bi ih više i srušeno, da je u Livnu ili Bugojnu bilo po 12 crkava, kao što je u Foči i svakoj drugoj selendri bilo 12 ili 15 džamija, pitao bi te onda o konačnim ciframa, rekao sam ti, da bi muslimani srušili sve srpske crkve u Mostaru dovoljno je bilo srušiti jednu, a da bi Srbi srušili sve džamije u Foči, morali su ih srušiti 12, suština je ista i jedni i drugi su potpuno uklonili sakralne objekte onih drugih.

NISU!
Sarajevo, Tuzla, niti jedna crkva prijeko nije pogledana, a ne srušena.
Daj mi jedan grad sa većinskim srpskim stanovništvom, gdje niti jedna džamija nije srušena?

Ne ukopavaj se!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za Sarajevo sam ti rekao u čemu je stvar,a i Tuzla, znači licemjerje, ali na samom izlazu iz Sarajeva i dalje sve do temelja srušeno i popaljeno, pobijeno i protjerano, a tako i Tuzla.
Inače u mom postu su bili primjeri Foča i Mostar, tako da u kontekstu mog posta koji si citirao ne stoji to "NISU"

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:33 
Početnik
Početnik

Ko vam je kriv, što vi niste glumili?
Ako ste bili mu**nje pa niste glumili 90-tih, nemojte ni sad, budite mu**nje pa recite šta ste uradili, pogledajte sebi u oči.
Mi smo navikli da glumimo, jbg, pa pusti nas i sad da glumimo.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa mi i ne glumimo, ni prije, ni sada, jesmo, porušili smo sve simbole i ostatke turske okupacije, međutim mi ne seremo kao vi, mi kažemo, jesmo, porušili smo sve džamije u Foči, ali vi nikad nećete biti karakter i reći, jesmo, porušili smo sve srpske crkve u Mostaru.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]