banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2012, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_зока je napisao:
Da ne guraju prst u oko muslimanima? Da ih ostave da žive kako hoće i ne pokušavaju na silu i na brzinu da ih prilagode sebi? Da poštuju tuđu religiju? Da ne rade rimejkove?

To je sloboda izrazavanja. Onda neko nebi smio praviti partizanske filmove jer ce tim uvrijediti pristalice fasistickih partija u Njemackoj ili Tomsonove pristalice u Hrvatskoj. I sad kad bi neko napravio partizanski film, Tomsonove pristalice bi trebale ubijati redom, je li?
Tako je i sa islamom. Dovoljno je da neko prdne, da se oni pobune i ubijaju. Kako hriscane moze svako "vrijedjati" pa ne ubijaju druge. U srednjem vijeku su to i radili, zato nije bilo napretka, kao sto sad nema napretka u islamskim zemljama.
Oni da su toliko pametni, nebi 90 posto stanovnistva zeljelo da pobjegne i dobije azil u "neprijateljskim" i "antiislamskim zemljama". Zapad da mrzi muslimane i islam nebi ih primao u tolikom broju. Ali postoje mjere i sloboda izrazavanja mora biti jer nas to vraca u srednji vijek ili u staljinizam onda.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
_зока je napisao:
Da upišemo sve muslimane na studij filozofije i sociologije i držimo ih tamo dok ne shvate moderne društvene tokove?

Ili im izvlačimo naftu i držimo američke razarače u priobalnom području?
U svakom slučaju imam manje koristi od Libijaca nego od Amerikanaca i teško da to može uskoro biti promijenjeno.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
_зока je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Ovaj stav je u stvari stav kakav elite vlasti i moćnici žele da ostali imaju. A protiv toga se treba boriti, bez obzira što to podrazumijeva žrtve. Jer kad se "teroristima" jednom popusti da bi se izbjegle žrtve, ulazi se u začarani krug koji vodi ka sve većim popuštanjima, a samim tim i gubitku slobode.

Pa dobro, šta ti predlažeš? Da upišemo sve muslimane na studij filozofije i sociologije i držimo ih tamo dok ne shvate moderne društvene tokove?
Stav koji vladajuće elite žele da svi imaju je da su Arapi prljavi, primitivni i skloni nasilju,a ne žele da vidimo da su oni ustvari isfrustrirani viševjekovnom represijom i petljanjem u njihove poslove od strane zapada.

E jebiga, ti po običaju "ako nije crno, onda bijelo". Normalno da se ti muslimani neće lako promijeniti. Normalno da će takvih provokacija biti sve više, što žešće budu bile muslimanske reakcije. Opet, mislim da je put tolerancije bolji, i dugoročnije rješenje od puta "netalasanja". Mada sam svjestan da moje mudre misli neće doprijeti do njih. Šta bi sad, još jedna u nizu forumskih rasprava koje ne mijenjaju svijet, ali ga barem različito tumače :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 16:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tpojka je napisao:
@_30ka
Tipa, ne idi u onu šumu jer ima grizlija?
Nije ti korektan stav.

Ne, mislim da je "Ne diraj lava dok spava" bliže istini...Film je snimljen sa jednom namjerom. Da isprovocira reakciju za koju se znalo kakva će biti. Za ubistvo ovih službenika US ambasade u Bengaziju treba da odgovara autor filma kao podstrekač istog.
@ popo
Ovo o silovanju i ovo što ja pišem....niđe veze....

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije baš da je niđe veze - imamo i provokaciju, i akciju koju je ona izazvala, u oba slučaja je reakcija pretjerana i neopravdana. Bez obzira što je silovatelj imao traumatično djetinjstvo, odnosno što su ovi bili ugnjetavani od strane Amera i drugih. Ne kažem da ih ne razumijem, pa i mi smo ovdje palili američke zastave i slično, ali ne mogu da prihvatim takvo ponašanje jer u konačnici, ne vodi ničemu dobrom. Nasilje je uvijek rađalo još više nasilja.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da l' je to tvoje tumačenje (bez onog to svi znaju) ili ima negdje decidna izjava autora filma o tome s kojom namjerom je snimljen?
Ako je prvo u pitanju, ne možeš tražiti od drugih da se slože s tim. Zato kažem da za mene to nije politički korektan stav.

Nema smisla da neko tebi sada kaže: Zoka pišeš na ovom forumu samo zato da bi podstrekav'o mržnju među autorima i kritičarima filma.
Jer to nije istina dok ti (ukoliko želiš) to ne naglasiš.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 16:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Dobro, možemo se mi ovde praviti blesavi i vjerovati da je film snimljen iz umjetničkih pobuda, a naše pisanje ovde svesti na takmničenje u debati.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A možemo se pokušati i složiti oko nekog početnog stava.
Za mene je to potvrda pitanja: da li snimanje filmova treba biti dopušteno bez obzira na tematiku?
Ili još bolje da li treba uvesti neke limite sedmoj umjetnosti?
Poslije zauzimanja nekog od stavova će i diskusija biti puno konstruktivnija. ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Puno filozofiraš, a stvar nije pitanje filozofije nego nečijeg života i smrti.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kakve veze ima sa kojom je namjerom film snimljen, Eno Ruždi je sa umjetničkom namjerom napisao roman, pa je li ga to spasilo fetve? Nači dok god ovi retardi budu ovakvi, sve više i više će biti takvih filmova, pa jebote i djeca širom svjeta će im početi po YT jebavati Muhameda kada vide da ove to pali :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Tpojka je napisao:

Treba.

Mnogi su se poceli skrivati iza "umjetnosti".

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa kažem da "od prečeg ima preče".
Koji to mnogi? Ima li to neki naziv, ime ili prezime?

@_30ka
Filozofiram jer postavljam pitanja koja su u direktnijoj vezi sa diskusijom nego tvoji postovi od smrti američkog ambasadora?
Stvarno te ne kapiram. Ili ti mene...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Tpojka je napisao:
Pa kažem da "od prečeg ima preče".
Koji to mnogi? Ima li to neki naziv, ime ili prezime?

Nema.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Tpojka je napisao:
@_30ka
Filozofiram jer postavljam pitanja koja su u direktnijoj vezi sa diskusijom nego tvoji postovi od smrti američkog ambasadora?
Stvarno te ne kapiram. Ili ti mene...
O čemu raspravljamo trenutno? O sranju u Bengaziju ili o religiji uopšte? Ako raspravljamo o konkretnom incidentu u ovom momentu, ne na temi, kako onda moje zauzimanje stava po pitanju sedme umjetnosti ima veze sa temom, a pisanje o smrti ljudi koji su izgubili život u tom konkretnom incidentu nema?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Tpojka je napisao:

Treba.

Mnogi su se poceli skrivati iza "umjetnosti".

Jedno je cenzura, koja, iako često besmislena i glupava, ipak ponekad opravdava ono za šta služi, a to je, u suštini, da djecama poneki qrac ne uleti u kadar. I to je ok.

Problem bi nastao, kad bi neko rekao, "ne smiješ staviti tu scenu o Liverpulu, vrijeđa Taška" ili "izbaci taj pasus o kopanju zlata, vrijeđa Trojku" (šala, bez ljutnje, molim :D ). Poslije toga, bilo kakva priča o slobodama, umjetničim, izražavanja, govora, bila bi deplasirana.

Jedini istinski način je, da hrišćani budu malo više hrišćani, da muslimani budu muslimani, da ateisti budu pomalo od oboje, u smislu, "ko tebe kamenom, ti njega hljebom", "oprosti jer ne znaju šta čine", ili već neka slična misao koja postoji u islamu. Metoda "nediranja u osinje gnijezdo" ima mnogo više mana - kad tad bi nataloženo zlo eruptiralo i lavom uništilo sve oko sebe. Vjerujte, znam o čemu pričam :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Popokatepetl je napisao:
Zato što smatraju da je sloboda izražavanja nekad vrednija od života.

Mozda tudjeg zivota. Reziser se sakrio na vrijeme, prpa ga uhvatila.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Za ubistvo ovih službenika US ambasade u Bengaziju treba da odgovara autor filma kao podstrekač istog.

:lol:
Ma daj Zoka od tebe nisam očekivao da napišeš ovakvu glupost.
Pa zamisli sada da ja snimim neki crtani i on se ne svidi nekim retardima, i onda oni skenjaju u nekoj vukojebini neke ljude i onda sam ja kriv jer su oni skenjali neke ljude.

Msm, zar od ovakvih treba tražiti dozvolu šta smijemo reći, a šta ne i šta smijemo misliti, a šta ne

Slika

Šta, trebamo ih se bojati i paziti šta radimo da se oni ne bi naljutili :roll:
Evo, zbog mojih postova se možđe nekom Mevlidu dići da nekog skenja, i šta, ja ću biti kriv zbog toga? :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Zato što smatraju da je sloboda izražavanja nekad vrednija od života.

Mozda tudjeg zivota. Reziser se sakrio na vrijeme, prpa ga uhvatila.

Života uopšte. Kad je Princip ubio Ferdinanda, nije rizikovao samo svoj život, ali je smatrao da je sloboda ideal za koji vrijedi prosipati krv, pa i tuđu. Šta bi bilo sa hrišćanstvom da je Isus svojim đacima, umjesto "širite moju riječ, mučiće vas i ubijati, ali ćete zaslužiti život vječni", rekao da se smire, ućute, pognu glave te ne uzburkavaju duhove, lude Jevreje i Rimljane?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
O čemu raspravljamo trenutno? O sranju u Bengaziju ili o religiji uopšte? Ako raspravljamo o konkretnom incidentu u ovom momentu, ne na temi, kako onda moje zauzimanje stava po pitanju sedme umjetnosti ima veze sa temom, a pisanje o smrti ljudi koji su izgubili život u tom konkretnom incidentu nema?

Tvoje i bilo čije zauzimanje stava o sedmoj umjetnosti ima veze sa temom jer ako:

1. Ok ti je poimanje umjetnosti sa njenim jednim dijelom (filmom) isključivo, podržavaš i zalažeš se za popularizaciju iste jer smatraš da je to jedna humana disciplina koja služi svim ljudima na planeti, bez obzira na oblike (parodija, ironija, satira...).
2. Ok ti je ako neko ubije bilo koga od ambasadora do filmskog radnika zbog toga što ne može da se nosi sa kreativnim proizvodom kao što je film.

Ako je kec, kontradiktoran si sam sebi. Ako je dvojka - nemaš pojma da je uvijek bolje snimati filmove ma kakve tematike nego ubijati ljude.
Dvojka je nepravilna ljudi!
Šta želiš od mene: da komentarišem slike ambasadorske lešine, kad me već vučeš za jezik, ili da pokušamo odgovoriti na pitanje uzroka.
Time se jedino može spriječiti danja posljedica.

@Taшко
Dok ne bude "ima", nema ti smisla prethodni odgovor.

@Popokatepetl, 'bi se :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E da, i zar Zoka misliš da je iko od ovih divljaka uopšte i pogledao taj film?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]