banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 02 Sep 2012, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
The_new_Statesman je napisao:
Da se ponovim. Nema se cime ratovati ni par dana. Ako nista drugo, nema municije za skrivene kalase. Najblizi izvor te municije je opet u Srbiji..

To je netacno. Municija se moze stancati do mile volje. Postoje fabrike u regiji sposobne da prave sto god zelis. Primjer :

http://www.bnt-tmh.com.ba
http://www.pretis.ba
http://www.igman.com.ba

Ne mozes porediti sadasnje i ratno stanje.
U ratnom stanju ukinule bi se dotacije za "nepotrebne" stvari(kultura, sport id) a dotirale ovakve fabrike i vojska i stvorila sredstva za ratovanje.

Da ne bude zablude,ovo sve isto ima i u Srbiji i tamo se moze stancati do mile volje.

Sto se tice Krajine. Oni se definitvno jesu zajebali ali smo se i mi zajebali u vezi Sarajeva.
Elita srpskog drustva je bila u i oko Sarajeva. To je unisteno i rastjerano i vise se nikad nece obnoviti.
Kao sto rekoh, moglo se nakon 1995 nastaviti ratovati jos 100 godina muslimani nikad ne bi zauzeli Ilidzu a ona je prodata tek tako.

Zamisli da jos uvjek drzimo Hadzice, Ilidzu i Vogoscu? U svakom momentu bi mogli staviti pritisak na Sarajevo i ne bi mogli biti tako bahati.

No umjesto toga, nasi u Dejtonu su se vise borili za Mrkonjic Grad i Sipovo. To se definitivno ne moze porediti s jednom Ilidzom. I sarajevski Srbi su najvise ispusili u ratu. Definitivno.

No sta je tu je. A sta ce biti ostaje tek da se vidi.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 18:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elita srpskog društva u BiH je možda do rata bila u i oko Sarajeva. Ono što je u ratu ostalo tu ne može se smatrati elitom ni u ludilu.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Kako mislite elita .. :) U kom smislu?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kuga, polako... Ako bude tog rata, ovaj put nece trajati ni 10 dana... Pa ko koga pre zajebe.

U nikakvom smislu, Sarajevo je bilo najveci grad i centar SRBiH. Prirodom stvari ces tu naci gomilu pametnog svijeta, ali i gomilu olosa. Pravila velikih cifri :)

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 19:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2012, 18:40
Ma kakav rat, ni na jednoj strani više nikome nije do gubljenja, rat nam ništa nije donio, i smatram da bar ove generacije, neće se ponovo upuštati u te gluposti. Nije da oružja nema, već velike sile nisu za probleme u ovom djelu svijeta, zašto? Pa sutra ćemo graničiti sa EU, a da li bi vi željeli da vam se ispred avlije tuku, sigurno da ne, tako i Evropa. Gledajte kako škole završiti, kako se oženiti/udati, manimo se rata, što se prije pomirimo sa činjenicom da nam je grah pao da se ovdje rodimo, i da moramo živjeti kako nam kažu, lakše će nam biti!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ima jedna izreka "ako zelis mir uvijek budi spreman na rat" mada vidjet cemo sta buducnost donosi...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 20:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Dao Bog da su ovi što kažu da rata neće biti u pravu....al' čitajući novine, gledajući televizije i pregledajući forume iz BiH ne bih rekao da su u pravu...Većina vjerovatno nije za rat ali većinu niko ni ne pita...Dovoljna je mala grupa ekstrema....Pred onaj rat u Sarajevu su se organizovali koncerti za mir, protestvovalo se skoro svako malo protiv rata, a onda onaj majmun ubi svata i za čas posla situacija se naelektrisa....Kasnije su se isti ti što su išli na koncerte i proteste zajedno klali kao najgori neprijatelji.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Dao Bog da su ovi što kažu da rata neće biti u pravu....al' čitajući novine, gledajući televizije i pregledajući forume iz BiH ne bih rekao da su u pravu...Većina vjerovatno nije za rat ali većinu niko ni ne pita...Dovoljna je mala grupa ekstrema....Pred onaj rat u Sarajevu su se organizovali koncerti za mir, protestvovalo se skoro svako malo protiv rata, a onda onaj majmun ubi svata i za čas posla situacija se naelektrisa....Kasnije su se isti ti što su išli na koncerte i proteste zajedno klali kao najgori neprijatelji.

Ako bude rata pjevat cemo nije Srbin jooooj nije Srbin ko sa Drazom nece ko sa Drazom nece :lol:

zanima me vojna tehnika koliko i cega je na cijoj teritoriji tj sa cim sve raspolazu OS BiH

neki dan sam isao preko RS i vidio sam 4-5 mi-8 ili mi-17 na stajanci jel to u sastavu RS-a ili OS BiH

Oruzija ima dovoljno mada potrebni su posebni politicki uslovi za rat i da se sagleda kome rat ustvari najvise odgovara od 3 strane....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 20:26 
Početnik
Početnik

apokalipto je napisao:

Ako bude rata pjevat cemo nije Srbin jooooj nije Srbin ko sa Drazom nece ko sa Drazom nece :lol:

zanima me vojna tehnika koliko i cega je na cijoj teritoriji tj sa cim sve raspolazu OS BiH

neki dan sam isao preko RS i vidio sam 4-5 mi-8 ili mi-17 na stajanci jel to u sastavu RS-a ili OS BiH

Oruzija ima dovoljno mada potrebni su posebni politicki uslovi za rat i da se sagleda kome rat ustvari najvise odgovara od 3 strane....

Dajte ba, nikakav svat se tu ne pita, kada se usijane glave odluče, tada biva rat.
OSBIH ne raspolažu haman pa ničim, slabo imamo naoružanja, barem u hangarima koje čuvaju vojnici OSBIH, ali je kod nas problem vlastito oružje, nema kuće koja nema pušku, i toga je mene strah.
Helem, iskreno se nadam da neće biti rata, jer smo za to apsolutno nespremni, ne samo što se oružja tiče, to je dobro, manje žrtava će biti, ali bojim se malo ko ima volje uzeti pušku u ruke i boriti se, znajući šta se desilo nakon minulog rata.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 20:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Рата ће бити кад буде сљедеће глобално срање, прије тога не вјерујем. А ево и зашто, већина земље је у приватним рукама оних који су и на власти и њима блиских особа. Њима не одговара ратно стање јер могу да изгубе све то, а и сада су у савршеној ситуацији гдје се могу одржавати на власти(захваљујући националној реторици) и красти народне новце и ресурсе. Друго стране банке су дубоко ушле у наше друшто, сви смо у кредитима до гуше, те кредите морамо вратити, полако улазе и са великим инвестицијама(телеком, ево сад и и овај гасовод...) тако да ни њима не одговара транутно рат. Наравно могли би они и профитирати на продаји наоружања али нешто не вјерујем да ће то имати у плану у скоријој будућности јер нам и овако добро празне џепове. Прошли рат је био неопходан управо из тог разлога да се државна својина претвори у приватну, јбг капитализам. А те приче мала групица будала и слично, то је безвезе, са таквима(ако се појаве) ова тренутна власт лако излази на крај и употребљава их контролисано у своје сврхе.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spoiler:
1946 je napisao:
apokalipto je napisao:

Dajte ba, nikakav svat se tu ne pita, kada se usijane glave odluče, tada biva rat.
OSBIH ne raspolažu haman pa ničim, slabo imamo naoružanja, barem u hangarima koje čuvaju vojnici OSBIH, ali je kod nas problem vlastito oružje, nema kuće koja nema pušku, i toga je mene strah.
Helem, iskreno se nadam da neće biti rata, jer smo za to apsolutno nespremni, ne samo što se oružja tiče, to je dobro, manje žrtava će biti, ali bojim se malo ko ima volje uzeti pušku u ruke i boriti se, znajući šta se desilo nakon minulog rata.

Ima OSBiH naoruzanja itekako oklopnjaka tenkova artiljerije ima u zavidnom broju i to bojim se odrzavane tehnike...samo je pitanje gdje se sta nalazi

Evo sa Wikija podatci mada wiki nije bas pouzdan izvor ali ako ima i pola od ovoga u OS BiH onda nije dobro xD

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_o ... erzegovina

Ako bude rata(naravno nadamo se da nece biti) mislim da ce svi oni koji ne zele da nam se desi isto sto i Srbima u Hrvatskoj morati nesto poduzeti.....

I zasto mislis da je RS nespremna za rat...bila je i Rusija nespremna za 3 Rajh 40-tih pa sta se desi...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 20:56 
Administrator
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Рата ће бити кад буде сљедеће глобално срање, прије тога не вјерујем.

Ja baš na to i tipujem. Globalno sranje će početi puno ranije nego što ljudi misle....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Нажалост...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 21:08 
Početnik
Početnik

Ne znam, ja sam iz Federacije, i govorim u stanju u Federaciji, ja ti govorim o onome što sam čuo, a moguće da imamo naoružanja, ne znam.
Da poduzet će, švercovat će cigare, alkohol, oružje, ovo malo omladine i školovanih ljudi će se uhvatiti noge, a opet će nepismeni Bajro i Radovan, ostati da brane Bošnjačke i Srpske interese, kakve?
Ko može Bajru iz Sarajeva otjerati i Radovana iz Banjaluke? Pusti se toga, ugroženi interesi, ne budi naivan, svi znamo zašto se ratovalo, da bi meni sada načelnik bio najpoznatiji švercer oružja u ratu.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ne vjerujem da ću doživjeti sledeće globalno sranje.A mislim još pisati na forumu barem 30-tak godina.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Који си ти оптимиста. Глобално срање је у припреми. Чак у завршној фази исте.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
na sta tacno mislite kad kazete globalno sranje?globalnog sranja vise ne moze da bude zbog nuklearnog naoruzanja.moze biti samo nekakav trgovinski rat izmedju velikih sila,a male sile ce se uvijek krviti.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kao što Roki kaže u svojoj odbrambedno-otadžbinskoj pjesmi: "Ovaj narod je umirati navikao, makar rat trajao još sto ljeta!!!"

Za Dom smo spremni!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 23:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
na sta tacno mislite kad kazete globalno sranje?globalnog sranja vise ne moze da bude zbog nuklearnog naoruzanja.moze biti samo nekakav trgovinski rat izmedju velikih sila,a male sile ce se uvijek krviti.

Само гледај игранку на Блиском Истоку, са навлачењем према Ирану, и најновије лАмеричке војне активности у Азији. Искрен да будем волио бих да нисам у праву, али чисто сумњам.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 00:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nisi u pravu 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]