banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 16:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sledeća

Da li smatrate da policija prečesto i previše koristi silu bez opravdanja?
Da 62%  62%  [ 87 ]
Ne 38%  38%  [ 53 ]
Ukupno glasova : 140
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Policija/Milicija
PostPoslato: 21 Jun 2012, 19:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Uuu 'si duhovan :roll: nego, sve to stoji ali ipak treba malo više da se forsira murija na motorima, bar zbog ovih bahatih motorista i zato što se motor uvijek ako je podrebno brže provuče i stigne kroz gužvu u gradu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da, ali ne ovaj BMW... Taj ti je spretan kao omanji nosac aviona...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 19:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ima i toga, ali su dokazano najzahvalniji i najizdržljiviji motocikli. Oni stari BMW kardanci su otišli u penziju sa skoro 40 godina drljanja što nije mala stvar :wink: Ako bi birao motor za krstarenje to bi bio ili Harli ili BMW kad se samo sjetim serijala Juana Mekgreora kad su vozili BMW motore kroz Rusiju, Kazahstan i Mongoliju po kakvim vukojebinama su prošli....

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Богами ја сам гледао неко такмичење у Америци, дротови на овим великим широким моторчинама. човјек би рекао да им треба простора ко мањем ауту, ал исам се баш зачудио како се добро сналазе на веома малом простору. не могу сад да нађем тај клип, ако ми налети поставићу га

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ameri i njihove ceste... Nepokoreni, sve to stoji (pod odredjenim uslovima), ali i cekic je dugotrajan proizvod. Nema veze sto ne moze nikoga stici :P

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јест да ово није клип који сам гледао прије, али може да послужи:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GV3wH7yTn3E[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 20:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ameri i njihove ceste... Nepokoreni, sve to stoji (pod odredjenim uslovima), ali i cekic je dugotrajan proizvod. Nema veze sto ne moze nikoga stici :P

Za ove naše junoše i naše oranice, pardon ceste sasvim dovoljan :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sajine, ti stvarno mislis da te mrcine mogu bilo sta protiv ovakvih (gledaj do kraja):
http://www.youtube.com/watch?v=3lpuB7wCJr8

Pri tom ne mislim na odredjenu marku, vec na sve sto se vidi na videu ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Policija RS građanima naplaćuje proteste

22.06.2012 13:13

BANJALUKA - Ako nekog muka natjera da protestom traži prava,onda mora i da plati. Posljednji u nizu onih koji protestuju u Banjaluci, zaposleni u dnevnim novinama „Fokus“, na opšte zaprepaštenje dobili su račun. Za dva dana moraju da plate 120 maraka zato što se u praku „Mladen Stojanović“ bore za svoje mukom zarađene plate.

„Račun je stigao na adresu ‘Pres komerca’, mi para nemamo. Nelogično je i apsurdno da mi koji tražimo naše pare moramo platiti policiji da nas obezbjeđuje od nekoga ili da štiti Vladu od nas“, kaže Bobana Kostadinović, urednica u „Fokusu“.

Policija je u srijedu tokom okupljanja u parku bila prisutna. Juče druga slika. Policije nije bilo, iako je račun ispostavljen za dva dana. U policiji ne bježe od priznanja. Tačno je da oni koji štrajkuju moraju da plate i to deset maraka po glavi policajca. U pismenom odgovoru našoj televiziji Centar javne bezbjednosti to pravda novom odlukom.

„U skladu sa odlukom o naplati učešća policijskih službenika na obezbjeđenju javnih skupova koju je donio MUP RS, organizator je obavezan uplatiti određeni iznos novca koji zavisi od broja angažovanih policijskih službenika na obezbjeđenju javnog skupa i vremena provedenog na objezbjeđenju. Novac se uplaćuje tako da jedan sat rada jednog policijskog službenika košta 10 KM“.

Ako se formula koja nam je poslata iz Centra javne bezbjednosti primjeni na štrajk zaposlenih u „Fokusu“, onda konačna cifra za uplatu nikako ne može da bude 120 maraka. Za rubriku „Vjerovali ili ne“ radnici tvrde da su čak dobili popust na proteste. Tako im je makar pojašnjeno.

„Dobili smo predračun za dva dana po tri sata i to 120 maraka. To je navodno neki popust zato sto tražimo plate, nemamo para, po kom cjenovniku oni to rade ja zaista ne znam. Platiti sigurno nećemo“, ističe Kostadinovićeva.

Oni koji su dolazili u Banjaluku na proteste, potvrdili su nam da su predhodno morali da uplate novac. Svi oni uglavnom traže neisplaćene plate. Po toj logici svi bi trebalo da imaju popust, ako je uopšte bilo potrebe da uplaćuju novac, a pritom traže i po dvadeset neisplaćenih plata.

Radnici „Fokusa“ ostaju u parku. Koliki će račun na kraju biti, to zavisi samo od onih koji odlučuju kada će i da li će radnicima isplatiti zarađene plate.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Šuplja priča. Čisto ispitivanje populacije na glupost. Ne znam kako će im platiti, a ako i plate, gluplji su nego što se misli...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Prica se po gradu da znaju da zakace elektorde na testise da bi dosli do podataka! Ovo nisu porovjerene informacije. Ali govori se da su jednog momka odveli u sumu i zavezali za drvo i 4 sata ga gadali gumenim mecima.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
jovu travara su skinuli golog kod blika i tjerali ga da trci ulicom i pjeva vjestice vile...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
musakica je napisao:
Prica se po gradu da znaju da zakace elektorde na testise da bi dosli do podataka! Ovo nisu porovjerene informacije. Ali govori se da su jednog momka odveli u sumu i zavezali za drvo i 4 sata ga gadali gumenim mecima.

Sigurno je bio dobar.
Inače, mislim da elektricitet ne koriste. Poznata je metoda vezivanja za auto i laganim trčećim korakom na Šehitluke... više puta ako treba. Ali se posao odradi!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ја сам чуо и за методу "полиграф"

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
musakica je napisao:

To prvo provjereno znam da je istina ali razlog je bio kaznjavanje, a ne istrazivanje.
Muceni mi je rekao da nakon udara struje u damu automatski povratis i padas u bandek. Haos.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
"Četvorica ma tukla, peti se smijao" .

nedjelja, 12 avgust 2012 20:32 ..

Dino Malkoč (30) iz Gradiške tvrdi da su ga inspektori Policijske stanice u tom gradu tukli više od tri sata, kako bi priznao krađu koju je počinio sa još jednim poznanikom.

Ovaj mladić ne spori da je kriv za djelo za koje ga terete, ali poručuje da policija ne smije batinama da dolazi do priznanja osumnjičenih. Poručuje da je pretrpio udarce šakama, zatim pendrekom, te na kraju i drvenom palicom, te poziva nadležne u MUP-u RS da ispitaju odgovornost pripadnika Policijske stanice u Gradišci.

Zbog toga će, ističe, torturu koju je pretrpio, a za koju optužuje i pojedine rukovodioce te policijske stanice, prijaviti unutrašnjoj kontroli MUP-a. Kaže da u životu nije imao jače bolove, te da je, na kraju, povraćao i krv, pišu "Nezavisne novine".

"U srijedu me policija zvala na privatni telefon, te su mi rekli da dođem u Policijsku stanicu. To je zbog toga što sam osumnjičen za nestanak nekoliko cijevi na jednoj lokaciji. Jesam, kriv sam, ali prije nego što sam to priznao prebijen sam na mrtvo ime. Tukli su me tog dana u prostorijama Policijske stanice Gradiška od 12.15 do 15.30", tvrdi Malkoč.

Kune se da su mu povrede po nogama, ruci, zadnjici, vratu, te još nekim dijelovima tijela nanijeli inspektori, ali i pojedini rukovodioci policije u Gradišci.

"Među njima su, koliko znam, čak trojica inspektori. Bilo ih je ukupno pet. Njih četvorica su me tukli, a peti je gledao i smijao se", ističe Malkoč.

Dodaje da mu je supruga trudna, što ga je posebno potreslo jer joj je jedan od inspektora, navodno, telefonom rekao: "Nemoj više da zoveš, on će ovdje biti onoliko koliko mi hoćemo".

"A žena će mi uskoro biti u osmom mjesecu trudnoće. Tog dana, oko 17.30, priznao sam djelo za koje su me teretili, odnosno potpisao sam izjavu. Zatim sam tu noć proveo u policiji, da bi me pustili u četvrtak ujutru, oko devet časova", ispričao je Malkoč.

Dok nam pokazuje modrice kaže da želi da se ovaj incident izvede na čistac, te ponavlja da je kriv za krađu, ali da se do priznanja ne smije dolaziti uz primjenu sile. Štaviše, ističe, prijetili su mu u Policijskoj stanici da će da mu "odbiju oba bubrega, te da neće dovoljno ni da vidi svoje dijete".

"Psovali su mi i balijsku majku. To je nedopustivo", tvrdi ovaj mladić. Ujedno, obećava da neće više nikada da se upušta u krađe.

"Tražim od institucija RS da me zaštite, te da ispitaju ovaj slučaj", naglašava Malkoč.

U Policijskoj stanici Gradiška danas nisu mogli da komentarišu ovaj slučaj pošto je bila nedjelja.

(BLLIVE)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/hronika/ce ... z23MK1KveN

:angry4:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
A mogao je lijepo priznati i potpisati izjavu umjesto što je zajebavao ljude i trošio im dragocjeno vrijeme za koje bi riješili još koji slučaj. :roll:

Sve to treba mlatiti još više, a ne kojekakve nagodbe i poravnanja pa da pošten svijet ispašta.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012, 20:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ako vise nece da krade, moze se reci da su inspektori uspjeli u specijalnom vaspitanju, svaka im cast.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
A kao priznao bi da nije dobio batine :roll:
još jednom se pokazalo da su batine u policijskom isljeđivanju djelotvorne i da policija treba nastaviti sa tom praksom.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
mislim poziva se na to da mu je trudna supruga se dodatno potresla .... sto o tome nisi razmisljao kad si isao u kradju ?
ma milicijo razvaljuj...svaka vam cast ako ste

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]