banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Демофест
PostPoslato: 30 Jul 2012, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
_зока je napisao:
Nisam neki stručnjak ali mislim da kvalitet zvuka ima veze i sa tim koliko se tonac i muzičari poznaju, tj koliko su se puta već "uštivali".

Upravo je u tome stvar. Tonac je profesionalac koji je prije finalne veceri imao bar 2 tonske probe sa svakim bendom, i u tom smislu ih je sve trebao prilagoditi, da ne kazem izjednaciti, sto u ovom slucaju nije bilo...

@Tiki
Ne znam da li si ti konkretno odgovoran za losiji zvuk Dede Putra (to sto si bio DOBAR s njima ne znaci apsolutno nista, kad su se Tudjman i Milosevic nalazili na bileteralnim sastancma izgledali su medjusobno poprilicno dobro) ili je to mozda bio Peri ili ko je vec bio glavni tonac, ali cinjenica je da je njima zvuk u finalnoj veceri bio vidno losiji nego na prvoj... A nekako sumnjam da je taj "kvar" bio do njih.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
je l' tiki tu Tudjman ili Milosevic?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2003, 01:20
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
gnusni_snjesko je napisao:
je l' tiki tu Tudjman ili Milosevic?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Tonac je dio benda. Naravno ne svakog benda, već benda koji vodi računa o najsitnijim detaljima svog nastupa.
U skladu sa tim... ja ne vidim nikakav problem u tome da bend ima svog tonca. Apsolutno nije u sukobu sa pravilima.
Ako vas već interesuje... ja sam na ovom DemoFestu radio sound za Grate, Vanju the Frog, Mimic, Darkwood Dub i SOPOT... i naravno da sam se potrudio da sve zvuči kako treba.
Pored nabrojanih bendova, svog tonca su imali Hellcas i Thank You Baudlaire. NEURO je prvo veče imao tonca (protivusluga čovjeka iz benda Grate), dok je u finalnoj večeri zvuk za NEURO radio isti čovjek koji je radio sve ostale bendove. Dakle... za sva pitanja u vezi zvuka se možete obratiti direktno njemu.
Insinuacije na temu namjernog sjebavanja zvuka nekom bendu su potpuno smiješne, jer... ja da sam se bavio takvim stvarima zasigurno ne bih stekao reputaciju koju imam, niti bih mogao reći da sam profesionalac koji živi od toga.
Dakle... man'te se glupih priča.

Što se Zerostringa tiče... naprosto je došlo do greške. Ja sam ih povezao na pojačala i postavio im zvuk koji su imali na tonskoj probi, ali jedan od tehničara sa razglasa je u gužvi zaboravio da prebaci mikrofon na lijevo pojačalo. Drugo pojačalo je sviralo korektno. (bar sa bine) Žao mi je što je tako ispalo, ali znajući pod kojim pritiskom rade ljudi na stejdžu zadovoljan sam što je došlo do samo jedne takve greške. Znate... idući tom logikom... neko je namjerno sjebao Vanju the Frog na prvom nastupu. Zakačili ste se za Zerostring, a niko nije skontao da Đurino pojačalo ne da nije radilo nego je bukvalno pucalo u toku cijelog nastupa. :roll:
I opet ću reći... dešava se! I to je tako...

Ćeta, imaš puno pravo da ti se ne sviđaju pjesme Neura. To je sasvim OK. :wink:

@ RSboljaPolovinaBiH
Svojim izjavama si pokazao da blage veze nemaš ni o svirkama ni o zvuku. Zato ti drugarski savjetujem da se prestaneš prosipati i odmoriš malo od compa... Šetnja, kafa, bazen, ovo, ono...

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Vec sam gore napisao da Djurica svira na svakom demofestu tako da mu se morao jednom desit peh....primjetio sam ja da njemu ne radi pojacalo, razlog iz kojeg se to bas i nije primjetilo je sto se Vanjina pjesma ne oslanja na distorzirane gitare, Djuricina gitara tu sluzi manje vise kao ukras....dok je zerostringa malo drugacija situacija...

Na kraju krajeva mozda se mi ni ne bi toliko uhvatili zerostringa da ljudi nisu bili potencijalno najbolji bend na ovogodisnjem demofestu...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ej... daj već jednom shvatite da se ukusi razlikuju ko oko i dupe! I jedini ukus koji je ovde bitan jeste ukus članova žirija!

Možda je krajnje vrijeme da odrastete i prestanete gledati svijet samo iz svoje perspektive. Pobogu...

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Tiki the Boyler je napisao:
Ej... daj već jednom shvatite da se ukusi razlikuju ko oko i dupe! I jedini ukus koji je ovde bitan jeste ukus članova žirija!

Jedini mjerodavan ukus je ukus publike koje se nažalost ništa ne pita.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
spijo je napisao:

A publika ima jedinstven stav i ukus? Daj molim te...

Tiki, cestitam i nek' je sa srecom.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
shakal je napisao:
spijo je napisao:

A publika ima jedinstven stav i ukus? Daj molim te...

Tiki, cestitam i nek' je sa srecom.

Pridružujem se čestitkama.
Uspjehom se može smatrati kad grupa ima malo veći broj vjerne publike a ne jebenih kritičara i članova žirija.I nebi više da polemišem.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 19:48 
Kad smo kod sredjivanja zvuka... :lol: :lol: :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Apsolutno nije u sukobu sa pravilima.

a da li je u sukobu sa pravilima da radnik na demofestu ujedno bude i ucesnik?!... Toga nema ni u projektima poput nagradne igre, loto, kladionice i sl...
.
.
Citiraj:
Ako vas već interesuje... ja sam na ovom DemoFestu radio sound za Grate, Vanju the Frog, Mimic, Darkwood Dub i SOPOT...

mora da si bio pijan na SOPOTU, jer im je zvuk bio ocajan.
.
.
Citiraj:
Insinuacije na temu namjernog sjebavanja zvuka nekom bendu su potpuno smiješne

Ko je rekao da si ti bio upoznat s tim da je tvom bendu namjestena pobjeda? Ovako mozda stvarno vjerujete da ste bili najbolji... sto je mozda i najbolji potez organizatora.
.
.
Citiraj:
... ja da sam se bavio takvim stvarima zasigurno ne bih stekao reputaciju koju imam, niti bih mogao reći da sam profesionalac koji živi od toga.

Kakvu ti tacno reputaciju mislis imas? Daj nam da cujemo malo tvoju produkciju, ne racunajuci par snimaka za Neuro... Jedina reputacija koja kruzi o tebi u gradu je da si zakeralo i previse komplikujes stvari, sve iza krinke perfekcioniste...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ova zadnja recenica ti nije trebala....mogu ja da mislim o Neuru sta god hocu...al kad je ton u pitanju Tiki je lik kojeg zovu po cijeloj BiH, da ne pricam da je u ovoj nasoj BL bez ikakve konkurencije....na zadnjem punk rock maratonu si mogao da cujes da svi oni po kojima se pljuvalo kako ne znaju svirat u stvari pokidase a sve zahvaljujuci tonu koji je Tiki namjestio...veliki je profesionalac i uvijek izvuce maksimum iz benda pa taman da likovi ne znaju drzat instrumente u rukama on ce se isto potrudit kao da je Metallica licno tu....tako da...iako zastupam slicne (nikako iste) teze kao tvoje kad je u pitanju ovogodisnji demofest to sto si napisao za Tikija nema veze sa mozgom....

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Freak on a leasH je napisao:
Ova zadnja recenica ti nije trebala....mogu ja da mislim o Neuru sta god hocu...al kad je ton u pitanju Tiki je lik kojeg zovu po cijeloj BiH, da ne pricam da je u ovoj nasoj BL bez ikakve konkurencije....na zadnjem punk rock maratonu si mogao da cujes da svi oni po kojima se pljuvalo kako ne znaju svirat u stvari pokidase a sve zahvaljujuci tonu koji je Tiki namjestio...veliki je profesionalac i uvijek izvuce maksimum iz benda pa taman da likovi ne znaju drzat instrumente u rukama on ce se isto potrudit kao da je Metallica licno tu....tako da...iako zastupam slicne (nikako iste) teze kao tvoje kad je u pitanju ovogodisnji demofest to sto si napisao za Tikija nema veze sa mozgom....

ne govorim o zvuku na zivim koncertima, to moze raditi bilo ko ko se imalo prihvati toga... a pogotovo nije tesko napraviti dobar zvuk na otvorenom...
mene interesuje produkcija... koliko je albuma snimio, za koga, i gdje se to moze cuti.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2003, 01:20
Citiraj:
mora da si bio pijan na SOPOTU, jer im je zvuk bio ocajan.

nesto sam kontao da se i razumijes oko zvuka i tona ali ovdje sam skontao da veze nemas !!!
i dobro ti je rekao bolje razligu !

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
ne govorim o zvuku na zivim koncertima, to moze raditi bilo ko ko se imalo prihvati toga... a pogotovo nije tesko napraviti dobar zvuk na otvorenom...
Diskreditovao si sebe kao sagovornika....ocigledno nemas pojma o cemu pricas....

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ne govorim o zvuku na zivim ikoncertima, to moze raditi bilo ko ko se imalo prihvati toga... a pogotovo nije tesko napraviti dobar zvuk na otvorenom...
mene interesuje produkcija... kolikou je albuma snimio, za koga, i gdje se to moze cuti.

Ali zato za nastavnika engleskog trebaš biti suva inteligencija :lol: Kako čovjek voli pišati po drugima to je čudo...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
@RSBoljapolovina
Brate aj sve i nekako al ne mozes nikako Tikija da omalovazavas kao basistu ili tonca.
Covjek je 2 puta radio ton mom bendu i odgovorno tvrdim da nikad bolje nismo zvucali, pocevsi od zvuka mog bassa preko vokala i gitara.
Prema tome gluposti pricas.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ne govorim o zvuku na zivim ikoncertima, to moze raditi bilo ko ko se imalo prihvati toga... a pogotovo nije tesko napraviti dobar zvuk na otvorenom...
mene interesuje produkcija... kolikou je albuma snimio, za koga, i gdje se to moze cuti.

Ali zato za nastavnika engleskog trebaš biti suva inteligencija :lol: Kako čovjek voli pišati po drugima to je čudo...

rad sa djecom nije samo nastava i predavanje, danas je skola i vaspitna institucija vise nego ikad do sad... ali s obzirom da ovih dana saljes upozorenja za off-topikovanje, molio bih te da posaljes sam sebi jedno ...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stratovarius je napisao:
@RSBoljapolovina
Brate aj sve i nekako al ne mozes nikako Tikija da omalovazavas kao basistu ili tonca.
Covjek je 2 puta radio ton mom bendu i odgovorno tvrdim da nikad bolje nismo zvucali, pocevsi od zvuka mog bassa preko vokala i gitara.
Prema tome gluposti pricas.

citaj sta pisem: ne diskreditujem ga kao basistu i tonca, nego me interesuje on kao producent...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]