Tonac je dio benda. Naravno ne svakog benda, već benda koji vodi računa o najsitnijim detaljima svog nastupa.
U skladu sa tim... ja ne vidim nikakav problem u tome da bend ima svog tonca. Apsolutno nije u sukobu sa pravilima.
Ako vas već interesuje... ja sam na ovom DemoFestu radio sound za Grate, Vanju the Frog, Mimic, Darkwood Dub i SOPOT... i naravno da sam se potrudio da sve zvuči kako treba.
Pored nabrojanih bendova, svog tonca su imali Hellcas i Thank You Baudlaire. NEURO je prvo veče imao tonca (protivusluga čovjeka iz benda Grate), dok je u finalnoj večeri zvuk za NEURO radio isti čovjek koji je radio sve ostale bendove. Dakle... za sva pitanja u vezi zvuka se možete obratiti direktno njemu.
Insinuacije na temu namjernog sjebavanja zvuka nekom bendu su potpuno smiješne, jer... ja da sam se bavio takvim stvarima zasigurno ne bih stekao reputaciju koju imam, niti bih mogao reći da sam profesionalac koji živi od toga.
Dakle... man'te se glupih priča.
Što se Zerostringa tiče... naprosto je došlo do greške. Ja sam ih povezao na pojačala i postavio im zvuk koji su imali na tonskoj probi, ali jedan od tehničara sa razglasa je u gužvi zaboravio da prebaci mikrofon na lijevo pojačalo. Drugo pojačalo je sviralo korektno. (bar sa bine) Žao mi je što je tako ispalo, ali znajući pod kojim pritiskom rade ljudi na stejdžu zadovoljan sam što je došlo do samo jedne takve greške. Znate... idući tom logikom... neko je namjerno sjebao Vanju the Frog na prvom nastupu. Zakačili ste se za Zerostring, a niko nije skontao da Đurino pojačalo ne da nije radilo nego je bukvalno pucalo u toku cijelog nastupa.
I opet ću reći... dešava se! I to je tako...
Ćeta, imaš puno pravo da ti se ne sviđaju pjesme Neura. To je sasvim OK.

@ RSboljaPolovinaBiH
Svojim izjavama si pokazao da blage veze nemaš ni o svirkama ni o zvuku. Zato ti drugarski savjetujem da se prestaneš prosipati i odmoriš malo od compa... Šetnja, kafa, bazen, ovo, ono...