Nije me bilo dugo, al' sam prisustvovao nechemu neko veche, pa da ubacim i ja jednu: naime, u nedelju veche, u Cerskoj u dnu Starchevice, kad je padala ona usrana kisha, neka curica je vozila Golfa 2 niz Starchevicu, (i dok sam ja chamio na prozoru trujuchi se duvanom i uzhivajuchi i odsjajima na super-glatkom asfaltu) BLAM! Nakon pomjeranja glave 2 stepena u lijevo, skontam crveni golf razljepljen prednjom lijevom stranom u banderu na nekih 15 metara od mene. U momentu me zbunio, jer je zvuk koji je nastao bio vishe oshtar, kao da je komad lima pao sa neke zgrade, nego glasan i tup kao shto je obichno bivalo u onih par nesrecha koje sam (nazhalost) imao priliku da vidim. Anyhow, prva reakcija, obzirom da mi je telefon bio na pola metra, okrenuo sam 124, da bi nakon 2 minuta pospana dispecherka konachno preuzela poziv. Dobro, ovo nije zhalba na hitne sluzhbe, jer u tom sluchaju, ovaj post bi ipak bio predugachak. Uglavnom, hitne sluzhbe (izuzev vatrogasaca) smrde i sve ih treba zabit' negdje, i zaposliti nekoga kome je iskreno stalo do tudjih zhivota vishe od svoje pauze za kafu. Kako bilo da bilo, taj isti dan, par razlichitih ljudi mi je sralo o pojasu, i kako je on ovakav ili onakav, kako se oni nikad ne vezhu, kako ih 'sputava', bla truch (sputava? jel' ti to roshtiljash u autu, ili radish vjezhbe za razgibavanje kad te sputava? Po lichnom iskustvu, shta god sam radio tokom vozhnje, pa makar to bilo (don't do this at home) protezanje do zadnjeg sjedishta, pojas Vas definitivno ne sputava. Uostalom, bash me briga, meni je draga moja guzica, a za sve pametnjakoviche, vi slobodno...), drzhi ne daj, niko se ne vezhe i super. Da opet ne rastezhem, djevojka koja je sjedila na suvozachevom sjedishtu, i chija je strana otresla od banderu, (chuo sam da se zove Sandra, ako nekome neshto znachi) naravno, nije bila vezana, i glavom je rasula shajbu. Najvjerovatnije che sada ostati bez oka, ako zanemarimo da je sva isjechena. Vozachica je mislila da je poginula, kad je otvorila vrata, jer sam je upikao kako je otvorila vrata uz vrisak njenog imena, kada je vidila shta se desilo, okrenula se uhvatila za glavu i pohisterisala. Ja sam pomislio da je gotovo. Izletio sam iz zgrade po auto, medjutim, dok sam dotrchao vech je naletio neki tip pa su tu djevojku strpali i razgulili u hitnu. Dalje ne znam shta se deshavalo, ali u svakom sluchaju, nije dobro. Uzeo sam par fotki, pa chu ih uploadovati kasnije. Poenta je da udar i nije bio uopshte toliko snazhan. Naravouchenije: pojas sputava? - prichaj ti shta hocesh, al' kad jednom facom raspesh shajbu, postoji velika shansa da cesh zaraditi lijepi vjechni, nepopravljivi osmjeh, kojim onda mozesh svima da pokazujesh kako si ti imao dobrog plastichnog hirurga, koje te tako lijepo zakrpio. A onda se vozaj, i opet nemoj da se vezesh, mozhda sledechi put zaradish i 'mig', mozhda podignutu obrvu, il' osmjeh od 'uva do uva'...a mozhda i postanesh novi Ray Charles. Po mom - pojas je tvoj drugar, a vi vidite shta Vam je drazhe. Ja znam da mi je muka od spasavanja indiferentnih, ignorantnih idiota koji misle da vezu pojas samo da ne plate 10km...kakva jaka rachunica.
Have fun.
P.S. Zaboravih da kazhem kaqko je doshlo do nesreche: valjda se djevojka spushtala malo brzhe, slabe gume, jache stala na kochnicu, auto proklizao, zakachio ivichnjak, i ovaj ga bacio pravo na banderu. Glupo, ali deshavaju se i gluplje nesreche sa tragichnijim posljedicama.
Nadam se da che ova mala da se izvuche, i da che joj spasiti oko, ali isto tako se nadam i da che joj ovo biti shkola za ubuduche...shteta je samo shto vechina uchi na svojim greshkama, umjesto na tudjim.
_________________ /////- "there is new life for us to eat" -////
|